3 Kasım 2006 Sayı: 2006/43 (43)
  Kızıl Bayrak'tan
   Yeni Ekimler’le yeni bir dünya kurulacak, mazlum halklar sosyalizm bayrağı altında toplanacak!
  Depremlerde beton mezarlara gömülmemek için de sosyalizm!
  Kölelik bağlarını parçalamak için mücadeleye!
  Emperyalist işgalcilerin Irak batağından çıkış arayışları
Asgari ücretin tek taraflı belirlenmesine seyirci kalmayalım!
İstanbul İşçi Kurultayı hazırlık çalışmaları sürüyor
DİSK/Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 3 No’lu Bölge Başkanı Veysel Demir ile konuştuk...
İşçilerle mücadelenin ve örgütlenmenin önündeki engeller üzerine konuştuk.
 AL-CO işçisi Atilla Atalay’la sınıf hareketinin, örgütlenmenin önündeki engeller ve çıkış yolları üzerine konuştuk...
  Sermayenin saldırılarına karşı asgari ücret hakkını savunalım! (Orta sayfa)
  6 Kasım çalışmalarından...
  İstanbul Ekim Gençliği: Kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor!
  Gençlik hareketinden
  Vatikan ve CIA’nın çocuklarının yeni biçimi - Yüksel Akkaya
  10. yılında Susurluk gerçeği…
  OSİM-DER 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti...
  NATO Afganistan batağında güç durumda!
  Oaxaca’da isyan devam ediyor!
  Eski Sandinistalar kilisenin hizmetinde!
  ESP’nin eylemlerinden
  İşçi sınıfının ruhu: Sovyetler/2 - Volkan Yaraşır
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

İstanbul İşçi Kurultayı hazırlık çalışmaları sürüyor

Anadolu Yakası’nda kurultay çalışmaları...

12 Kasım’da toplanacak olan İstanbul İşçi Kurultayı hazırlık çalışmalarını Anadolu Yakası’nda örmeye, kurultaya çağrı materyallerimizi en etkili ve yoğun bir şekilde kullanmaya devam ediyoruz.

Şimdiye kadar işçi ve emekçilere kurultayın duyurusunu yaygın bir şekilde yaptık. 28 Ekim günü üç ilçe merkezinde kurultayın amaç ve programının bulunduğu çağrı broşürlerini dağıttık. Kadıköy İskele Meydanı, Maltepe ve Pendik merkezde toplu dağıtımlar gerçekleştirdik. “İnsanca bir yaşam özgür bir gelecek için Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı” yazılı önlüklerimizi giyerek ajitasyon eşliğinde yaptığımız dağıtımlarda işçi ve emekçilerden oldukça olumlu tepkiler aldık.

Bundan sonra da kurultaya çağrı afiş, bildiri, pankart ve davetiyelerimizi en etkili şekilde kullanarak 12 Kasım’a kadar ulaşabildiğimiz en geniş işçi kitlesine ulaşacağız. Geriye kalan süre içerisinde kurultay çalışmamızı daha fazla çaba, daha fazla inisiyatif, daha fazla enerjiyle sürdüreceğiz.

Anadolu Yakası İşçi Platformu


Gaziosmanpaşa’da kurultay çalışmaları...

İstanbul İşçi Kurultayı’na az bir süre kala, bölgemizdeki işçi ve emekçilerin gündemlerine kurultayı sokabilmek ve işçi-emekçileri kurultay hakkında bilgilendirmek için çalışmalarımızı sıklaştırmış bulunuyoruz.

Bölgemizde kurultay çalışması kapsamında “gidilmedik fabrika ve kurultayı duymamış bir emekçi bırakmamak” perspektifi ile GOP’ta ajitasyon-propaganda faaliyetine hız vermiş durumdayız.

Son olarak kurultay programını içeren afişleri Elma Bahçesi, Küçükköy, GOP, Merkez, Bereç, Bayrampaşa, Edirnekapı hattına yaygın bir şekilde yaptık, polisin keyfi engelleme girişimlerine rağmen faaliyetimizi ısrarla devam ettirdik. Çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla ve daha da yoğunlaşarak devam edecek

GOP İşçi Platformu


Kurultay çalışanlarına gözaltı terörü...

27 Ekim günü E-5 hattına kurultaya çağrı afişlerini yaparken polisin gözaltı terörüyle karşı karşıya kaldık. Faşist kolluk güçleri Küçükyalı Karayolları Köprüsü’ne afişlerimizi yaparken bizleri durdurdular. Üstümüzü aramak isteyen kolluk güçlerine arama yaptırmayacağımızı söyleyince ellerimiz arkadan kelepçelenmek istendi. Buna karşı direnince polisler tarafından darp edildik. Azgınca üzerimize çullanan kolluk güçleriyle kısa süreli bir boğuşmadan sonra ellerimiz arkadan kelepçelendi.

Yaşanan arbede çevrede bekleyen insanlar tarafından da izlendi. Küçükyalı Polis Karakolu’na götürüldükten sonra da polisin tavrı değişmedi. Kelepçeli bir şekilde götürüldüğümüz sağlık ocağında bekleyen insanlara devlet terörünün teşhir eden konuşmalar yaptık. Tüm baskılara karşı kararlı bir tutum sergiledik ve yaklaşık 4 saat sonra bırakıldık.

Anadolu Yakası İşçi Platformu


Kurultaya doğru adım adım!

İstanbul İşçi Kurultayı’na sayılı günler kala Anadolu Yakası’nda kurultay hazırlık çalışmalarını yükselen bir tempo ile sürdürüyoruz. Anadolu Yakası İşçi Platformu çalışanları olarak kurultaya hazırlık kapsamında binlerce işçiye yüzyüze ulaşıyor, toplu dağıtımlar gerçekleştiriyor, fabrika toplantıları ve etkinlikler örgütlüyoruz. Hava şartlarının kötüye gitmesine ve sermayenin kolluk güçlerinin engellemelerine rağmen aralıksız sürdürdüğümüz faaliyetimiz aynı kararlılık ve tempo ile son güne kadar devam edecek.

Çalışmamızın önemli bir ayağı olan ajitasyon-propaganda materyallerimiz, baştan planlı olarak belirlenen semtlerin ve sanayi bölgelerinin çoğuna ulaştı. Öncelikle kurultaya çağrı yapan afişlerimizi Gebze’den Kadıköy’e uzanan E-5 hattına, emekçi semtlerinden Aydos, Sülüntepe, Gülsuyu ve Cevizli ve Esentepe’ye ve Kartal, Pendik ve Maltepe merkezlerine yaptık. Afiş çalışmasında şimdiye kadar 1500 afiş kullandık. Önümüzdeki günlerde başta sanayi bölgeleri olmak üzere emekçi semtlerinde çağrı afişlerimizi kullanmaya devam edeceğiz.

Afiş çalışmamızla birlikte kurultayın programının da yer aldığı çağrı bildirilerini Anadolu Yakası’nda da işçi ve emekçilere ulaştırmaya devam ediyoruz. Kartal, Pendik ve Maltepe merkezlerinde, Gülsuyu ve Gebze Fen-İş önünde toplu dağıtımlar yaptık. Dağıtımlarda işçi ve emekçilerden olumlu tepkiler aldık. Toplu dağıtımlara belirlenmiş olan servis güzergahları ve emekçi semtleri üzerinden devam edeceğiz. Bunun dışında kurultay çağrı bildirilerimizi ve kurultay bültenini onlarca fabrikaya ulaştırdık. Son hafta bildiri dağıtımlarımız fabrikalarda yoğunlaşacak. Şu ana kadar 10 binin üzerinde bildiri dağıttık.

Eylem ve etkinlikler...

Çalışmamızın diğer bir ayağını toplantı ve eylemler oluşturuyor. Geçen hafta Kartal’da gerçekleşen toplantının ardından bu hafta sonu Maltepe’de bir toplantı gerçekleştireceğiz. Ayrıca çalışmamızın önemli ayaklarından biri olan fabrika toplantılarından ikisini gerçekleştirdik. İki ayrı metal fabrikasından işçilerle gerçekleşen toplantılar kurultayın amacını anlattığımız ve çağrısını yaptığımız verimli toplantılar oldu. Bu hafta sonu ise Kartal’da gerçekleştireceğimiz basın açıklamasıyla işçi ve emekçileri kurultaya çağıracağız.

Kurultay hazırlık sürecinde gerek afiş çalışması sırasında gerekse bildiri dağıtımları sırasında devletin kolluk güçlerinin kurultay faaliyetimizi engelleme girişimleriyle ve saldırılarıyla karşı karşıya kaldık. Ancak birkez daha yineliyoruz: Hiçbir saldırı ve engelleme girişimi bizleri yürüdüğümüz yoldan alıkoyamaz. Kurultay gününe kadar tüm araçlarımızla işçi ve emekçilere seslenmeye, sömürüden ve zincirden kurtulmak için İstanbul İşçi Kurultayı’na çağırmaya devam edeceğiz.

Anadolu Yakası İşçi Platformu’ndan işçiler


Kurultay’a doğru yoğunlaşan bir faaliyet!

Aylardır yoğun bir tempo ile İstanbul İşçi Kurultayı’na yönelik hazırlıklarımız devam ediyor. Yerel kurultayların ardından sürdürdüğümüz yerel kampanyalar, sınıfın örgütlenmesinin ve mücadelesinin önündeki engellere yönelik tebliğ hazırlıkları ve aynı başlıklar altında sunulan seminerler, sınıf hareketinin tıkanan mücadele kanallarının tartışıldığı sempozyuma yönelik hazırlıklar, yerelde yürüttüğümüz kurultay çalışmasının ana başlıklarını oluşturuyor.

İstanbul İşçi Kurultayı’na sayılı günler kaldıkça, çalışmamız kurultay gününe yönelik somut çağrıya dönüşmüş durumda.

Bu çağrının ilk ayağını propaganda çalışması oluşturuyor. Kullandığımız temel araçlardan birini oluşturan afişlerimizi, Ümraniye bölgesinin ana hattı ve sanayi bölgesinde kullandık. İlerleyen günlerde afişlerimizin ulaşmadığı emekçi semtinin kalmamasını hedefliyoruz.

Aynı zamanda yaygın bildiri dağıtımlarımızı hızlandırdık. Öncelikli sanayi bölgesinde dağıtımları gerçekleştirirken, önümüzdeki günlerde emekçi semtlerine de bildirilerimizi taşıyacağız. Hava koşulları bildiri dağıtımlarında zorluklara yol açarken, her koşulda dağıtımı sürdürmemiz işçiler tarafından sempati ile karşılandı.

Çalışmamızın bir diğer ayağını ise, bölgemizde bulunan kurum ve kitle örgütlerine yönelik kurultay tanıtımı oluşturuyor. KHK tarafından hazırlanan dosyaları ve davetiyeleri, bölgemizde yer alan kurumlara ve işyeri temsilciliklerine ulaştırarak kurultayı tanıtmayı sürdürüyoruz.

Kurultayın hazırlık çalışmalarının en etkili ayağını kitle çalışması oluşturuyor. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde gerçekleşen OSİM-DER’in 2. Olağan Genel Kurulu, bir anlamda İstanbul İşçi Kurultayı’nın kürsüsüne dönüştü. Gerek bölge işçileri, gerekse de KHK temsilcisi üzerinden çok yönlü olarak kurultayın işlenmesi ile birlikte, kurula katılan öncü işçilere genel bir çağrı yapılmış oldu. Kurultay gündemlerinin kapsamlı bir şekilde anlatılmasının yanısıra, yerellikte yürütülen çalışmaların ancak sınıf hareketinin genel sorunları ve tıkanan mücadele kanalları açısından mesafe alındığı koşullarda sonuç verebileceği, bunun için de tüm öncü işçilerin Kurultay’da yerlerini almaları gerektiği vurgulandı.

İstanbul İşçi Kurultayı’na az bir süre kala işçi-emekçileri kurultay hakkında bilgilendirme amaçlı toplantılar gerçekleştirmeyi de hedefliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sultanbeyli Başaran Mahallesi’nde bir grup genç işçi ile yapılan kurultay tanıtım toplantısının ardından, başka yerel toplantılar da gerçekleştireceğiz.

Önümüzdeki günlerde faaliyetin temposunu artıracağız. Bölgeyi bir uçtan öbür ucuna afişlerle donatacak, bildirileri fabrikalara, aynı zamanda emekçi semtlerine taşıyacağız. Gerçekleştireceğimiz toplantılar ve birebir ziyaretler ile kurultayın gündemini en geniş kesime taşımaya devam edecek, tüm öncü, ilerici işçilerin kurultaya katılımını sağlamak noktasında etkin bir faaliyet sürdüreceğiz.

Ümraniye’den sınıf devrimcileri


İstanbul İşçi Kurultayı hazırlık çalışmaları sürüyor...

İstanbul İşçi Kurultayı hazırlık çalışmaları kapsamında 28 Ekim günü ilçe merkezlerinde toplu dağıtımlar gerçekleştirildi. Avcılar Meydanı’ndan başlayan dağıtımlar daha sonra Yenibosna, Şirinevler ve Gaziosmanpaşa meydanlarında devam etti.

Kalabalık bir şekilde ve üzerinde “İnsanca bir yaşam ve özgür bir gelecek için sınıfa karşı sınıf kurultayı!” yazılı önlüklerle gerçekleştirilen dağıtımlar sırasında ajitasyon konuşmaları da yaparak kurultayı etkili bir şekilde işçi ve emekçilere duyurmaya çalıştık.

İlçe merkezleri arasında bindiğimiz otobüslerde de bildirilerimizi emekçilere verip kurultay üzerine sohbet etme imkanı yakaladık. Toplamında yüzlerce emekçiye bildirilerimizi ulaştırdığımız ve birçok emekçi ile de kurultay üzerine konuşma imkanı yakaladığımız, gayet coşkulu, etkili ve dikkat çekici bir dağıtım gerçekleştirdik.

İstanbul İşçi Kurultayı’nı işçi ve emekçilere duyurabilmek için gerçekleştirdiğimiz dağıtımlara aynı coşku ile devam edeceğiz.

İstanbul İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi


Küçükçekmece’de kurultay faaliyetlerimiz engellemelere karşın sürüyor...

İstanbul İşçi Kurultayı çalışmalarına hız verdiğimiz şu günlerde bölgemizde yoğun afiş ve bildiri dağıtım faaliyeti yürütüyoruz. Kolluk güçlerinin her türlü engelleme ve baskılarına karşın faaliyetlerimiz kesintisiz devam ediyor.

29 Ekim Pazar günü Güneşli-Yenibosna hattı üzerinde, sanayi sitelerinin ve fabrikaların yoğun olarak bulunduğu bölgede afişlerimizi yaparken polisin engellemesi ile karşılaştık. Afişleri yaptığımız sırada yanımıza yaklaşan polisler iki arkadaşımızın kimliklerine el koydular. Ardından fiziki saldırı ve zor kullanarak kelepçe takmaya çalıştılar, ancak başarılı olamadılar. Sözlü hakaretler ve fiziki darp ile arkadaşlarımız karakola götürüldü ve iki saat sonra bırakıldı.

30 Ekim günü ise, İkitelli bölgesinde sömürünün yoğun olduğu büyük bir tekstil fabrikasında kurultay bildirilerini dağıttığımız esnada, fabrikanın özel güvenliklerinin engellemesi ile karşılaştık. Dağıtımımızı sürdürme yönünde ısrar gösterdik ve patronları teşhir eden ajitasyon konuşmaları yaptık. Bu tutumumuz üzerine patron ve özel güvenlikçilerin fiziki saldırısına maruz kaldık. Fabrika önünden uzaklaştırılmaya çalışıldık. Bildirilerin işçilere ulaşmasından korkan saldırganlar, işçilerin fabrika bahçesinden dışarı çıkmalarını engellemeye çalıştılar. Ancak uzun süre buna engel olamadılar. Fakat dağıtımımız fiili olarak engellendi. Biz de bildirilerimizi fabrika içine doğru fırlatarak işçilere ulaştırdık. İşçilerse bu çabamızı yanıtsız bırakmadı. Özel güvenlikçilerin “almayın!” haykırışlarına rağmen, bildirilerimizi yerden alıp okudular. İyice saldırganlaşan güçler, bizlere fiziki olarak saldırmaya devam ettiler ve üç arkadaşımız yaralandı.

Fabrika önünden ayrılmamızdan sonra işçiler, bildiri üzerindeki irtibat telefonundan bizi arayarak çıkışta yaşanan saldırıyı anlatmış ve kurultaya geleceklerini ifade etmişlerdir. Kurultayımız ve faaliyetimiz işçiler tarafından sahiplenilmiştir.

Hiçbir çabamızın boşa gitmeyeceğini biliyoruz. Kurultay hazırlıklarımız her türlü engelleme ve baskıya rağmen kesintisiz olarak devam edecek.

Küçükçekmece İşçi Platformu


İstanbul İşçi Kurultayı çalışması Gebzeli işçilerle buluştu

12 Kasım günü gerçekleştirilecek İstanbul İşçi Kurultayı’nın yaklaşmasıyla birlikte Anadolu Yakası’nda kurultay hazırlık çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Faaliyetimiz sık sık sermayenin kolluk güçleri tarafından engellenmeye çalışılıyor.

En son 1 Kasım günü sabah saatlerinde Gebze Fen-İş Köprüsü’nde kurultay önlüklerimizi giyerek toplu dağıtım gerçekleştirdik. Yaklaşık bir saat boyunca değişik fabrikalardan işçilere bini aşkın kurultaya çağrı bildirimizi ajitasyon konuşmaları eşliğinde ulaştırdık. Dağıtım sırasında işçilerden olumlu tepkiler aldık. Bazı fabrika servisleri önümüzde durarak bizden bildiri istediler. Bazı işçiler “kolay gelsin!” diyerek kurultaya katılacaklarını söylediler.

Dağıtımın bitmesine yakın kolluk güçleri, giydiğimiz “İnsanca bir yaşam özgür bir gelecek için Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı!” önlüklerimizi çıkarmamızı istediler ve GBT kontrolü yaptılar. Yaklaşık yarım saat boyunca tehdit savuran sivil ve resmi polislerin tüm engelleme girişimlerine rağmen faaliyetimize devam ettik.

Dağıtım sırasında çalışmamızı izleyen Kızıl Bayrak Kartal muhabirinin fotoğraf makinesine sivil ve resmi polisler el koymaya çalıştılar. Kızıl Bayrak muhabiri yapılan kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

29 Ekim Pazar günü de Aydos ve Sülüntepe mahallelerine yaptığımız toplu dağıtımlardan sonra jandarma işe gidiş saatlerinde servis araçlarını sıkı kontrolden geçirmiş. Bu saldırılar, sermaye ve onun kolluk güçlerinin kurultay çalışmamızdan rahatsız olduklarını ve engellemeyi amaçladıklarını gösteriyor. Hiçbir baskı ve engelleme girişimi faaliyetimizi boşa çıkaramayacaktır.

Anadolu Yakası İşçi Platformu


Tuzla’da kurultay çalışmaları...

Tersane İşçileri Birliği olarak 12 Kasım’da düzenlenecek olan İstanbul İşçi Kurultayı çalışmasını sürdürüyoruz.

Hafta sonu gerçekleşen ve 16 Birlik çalışanı işçinin katıldığı hazırlık toplantısında yapılan ayrıntılı planlama doğrultusunda çalışmamız ev toplantıları ile sürüyor. Şu ana kadar gerçekleşen iki ev toplantısı hem katılım açısından, hem de tartışmaların canlılığı açısından oldukça başarılı oldu. Ayrıca Birlik çalışanları olarak her akşam ev ziyaretleri düzenleyerek İstanbul İşçi Kurultayı ile ilgili sohbetler gerçekleştiriyoruz.

Bu hafta sonu Tersane İşçileri Birliği Derneği’nde genel bir kurultay tanıtım toplantısı gerçekleştireceğiz. Ayrıca 8 Kasım gün işçileri kurultaya çağıran bir eylemi İçmeler Tren İstasyonu’nda yapacağız. Şu ana kadar çeşitli materyallerle kurultayı tersane işçilerine tanıtan çalışmamız son güne kadar sürecek.

Tersane isçileri olarak kurultaya güçlü bir katılım gerçekleştireceğiz.

Tersane İşçileri Birliği’nden işçiler


Şahintepe’de kurultay tanıtım toplantısı

İstanbul İşçi Kurultayı’na sayılı günler kaldı. Bölgemizde de bu süreçte kitle çalışmasına yoğunlaşmış bulunuyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Pazar günü, Şahintepe İşçi Kültür Evi’nde, Yılmaz Güney’in “Düşman” adlı filmini gösterdik. Ardından kurultay tanıtım toplantısını gerçekleştirdik.

Senaryosunu Yılmaz Güney’in yazdığı “Düşman” filmi, işçi sınıfında ve tüm toplumdaki yozlaşma ve dağılmayı, hücreleştirilen hayatları ve bu yaşamların dolaysız “acı” sonuçlarını anlatıyordu. Toplantının kurultay tanıtımına ilişkin bölümünü, işçi kurultayının sınıfı örgütleme ve bu dağınıklığa son vermenin adımlarını atmayı hedeflediğinden bahsederek, filmle ilişkilendirerek açtık. Ardından, kurultayın dayandığı güç, geçmiş örgütlenme deneyimleri, sempozyumlar ve yerel kurultaylardan bahsedilerek mücadele ve örgütlenme deneyimleri paylaşıldı.

Toplantımızın temel amacı kurultaya, Şahintepe’den olabildiğince geniş bir işçi ve emekçi katılımını planlamak, toplantıya katılanlarla beraber çalışma hattımızı ortaya koymaktı. Bu açıdan amacına ulaşan bir etkinlik oldu. Ancak katılım açısından bakıldığında, geriye kalan süreçte daha yoğun ve ısrarlı bir kitle çalışması yapılmasının gerekliliğini de gözler önüne serdi.

Önümüzdeki süreçte sınıf devrimcileri olarak kitle çalışmasına yüklenecek, yoğun ve tempolu bir faaliyeti sürdüreceğiz.

Şahintepe’den sınıf devrimcileri


Emekçi kadınlardan çağrı...

12 Kasım’da Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı’nda buluşalım!

İstiyorlar ki, açlığa ve sefalete karşı susalım...

İstiyorlar ki, bedemizi ve beynimizi teslim edelim...

İstiyorlar ki, yozluğun ve çürümüşlüğün önünde diz çökelim...

İstiyorlar ki, bizi birbirimize düşürüp bu sömürü düzenlerini devam ettirebilsinler...

Ancak teslimiyete ve suskunluğa karşı tek yumruk ve tek güç işçi sınıfının örgütlü mücadelesidir. Ve bugün hedef, bu mücadeleyi büyütmektir.

Bu doğrultuda sınıf devrimcileri sermaye düzenine karşı bir bayrak yükseltiyor. Bu bayrak ezilenlerin ezenlere karşı yükselttiği mücadele bayrağı. Bu bayrak bu sömürü düzeninin karşısında alınterinin kuracağı sömürüsüz ve sınıfsız dünyanın bayrağı.

Bizler Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu olarak, çifte sömürüyü ve baskıyı birebir yaşayan emekçi kadınları başta olmak üzere tüm işçi ve emekçileri bu bayrağı sahiplenmeye, daha da yükseltmeye çağırıyoruz.

Birleşelim, örgütlenelim, kazanalım!

Kadın-erkek el ele, örgütlü mücadeleye!

Küçükçekmece Emekçi Kadın Komisyonu


Yerel işçi platformları kurultaya çağırıyor!

Yerel kurultaylarda kurulan bölgesel işçi platformları 12 Kasım günü toplanacak olan “İnsanca Bir Yaşam ve Özgür Bir Gelecek İçin Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı”na çağrı yapmak için bir dizi eylem gerçekleştirecekler:

Küçükçekmece İşçi Platformu Şirinevler’de, Büyükçekmece İşçi Platformu ise Esenyurt Köyiçi’nde basın açıklaması yaparak işçi ve emekçileri kurultaya çağıracak.

Gaziosmanpaşa İşçi Platformu bileşenleri 5 Kasım pazar günü GOP Meydanı’nda olacaklar.

Anadolu Yakası’nda ise Anadolu İşçi Platformu, 5 Kasım günü tren istasyonunda toplanarak Kartal Meydanı’na yürüyecek.

Ümraniye İşçi Platformu 7 Kasım günü İMES A Kapısı’nda basın açıklaması gerçekleştirecek.

Tersane İşçileri Birliği de kurultaya çağrı yapmak için 8 Kasım günü İçmeler Tren İstasyonu’nda olacak.

Ayrıca Anadolu Yakası’ndaki platform bileşenleri 7 Kasım günü Kadıköy’de ortak bir eylem gerçekleştirecekler.

İstanbul İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi ise, 8 Kasım Çarşamba günü Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Açıklama saat 12.30’da olacak.

Kızıl Bayrak/İstanbul


Selam olsun İstanbul İşçi Kurultayı’na!

Yaklaşık bir yıl önce gerçekleştirdiğimiz yerel kurultayların ardından gerçekleşecek olan İstanbul İşçi Kurultayı 12 Kasım günü toplanacak.

Farklı işkollarından işçilerin sınıf devrimcileri öncülüğünde biraraya geleceği ve sınıfın mücadelesinin ve örgütlenmesinin önündeki sorunların tartışılacağı Kurultay, işçi sınıfının temel gündemlerini işleyecek. Bu doğrultuda biz işçiler de bu Kurultay’a katılmalıyız.

Bizler her gün kapitalizmin kokuşmuş bataklığına sürükleniyorsak, her geçen gün mücadelelerle kazandığımız haklarımız daha fazla gaspediliyorsa, her gün biraz daha fazla sömürülüyorsak, bunun sebebi mücadele ve örgütlenmemizin önündeki engeller ve sorunlardır. Bizlerin kanını emen kapitalistleri o sıcak ve rahat tahtlarından indiremediğimizdendir, onların bu bitmiş düzenlerini başlarına yıkamadığımızdandır.

Bizler Küçükçekmece’den öncü metal işçileri olarak tüm gücümüzle, İstanbul İşçi Kurultayı’na katılmayı hedefliyoruz. Küçükçekmece’den, Yenibosna’dan, Güneşli’den ve İkitelli’den metal işçilerini ağır çalışma koşulları ve iş kazasına karşı “Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı’”na katılmaya, bu sömürü düzeninin dişlilerinden biri değil, örgütlü mücadelenin bir parçası olmaya çağırıyoruz!

Çünkü işçi sınıfı örgütlüyse herşeydir, örgütsüzse hiçbir şey!

Gelin emeğimize, alınterimize sahip çıkarak, sınıf kardeşlerimizle birlikte tarihsel görevimizi bir kez daha anımsayalım ve anımsatalım!

Küçükçekmece’den metal işçileri


12 Kasım’da “Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı”na!

Bizler zor koşullar altında, günde 13-14 saate varan çalışma koşullarında emeğimizin karşılığını almadan çalışan işçileriz. Bizler “Sınıfa karşı sınıf kurultayı”nda güç örgütlülüktedir bilinciyle yerimizi alacağız.

12 Kasım’da Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı’ndayız, çünkü bizler insanca bir yaşam, özgür bir gelecek istiyoruz!

Tüm sınıf kardeşlerimizi de İstanbul İşçi Kurultayı’na katılmaya çağırıyoruz.

Küçükçekmece Tekstil İşçileri Platformu