29 Nisan 2006 Sayı: 2006/16 (16)
  Kızıl Bayrak'tan
   Güncel sorular, yakıcı sorunlar ve tarihsel önemde sorumluluklar
  ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın Türkiye ziyareti
  Rice'ı protesto eylemleri
  İlerici-devrimci güçlerden anti-emperyalist mücadeleyi yükseltme çağrısı
  İMF yeni saldırılar için geliyor
  Temiz bir çevre için sosyalizm!
Zehirli sanayi artıkları skandalında yeni halka: Dilovası'nda kanserli ölümler
Şemdinli savcısı düzen ordusunun gazabına uğradı
Van savcısı çeteci generale dokunduğu için görevden alındı
Sosyal Güvenlik Yasası mecliste kabul edildi
İstanbul İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi'nin 1 Mayıs pikniği yapıldı
Küçükçekmece BDSP'nin 1 Mayıs çalışmaları
Pendik Kartal Maltepe İşçi Platformu'nun 1 Mayıs çalışmalarından
  Devrimci 1 Mayıs Platformu'ndan 1 Mayıs hazırlık sürecine ilişkin açıklama ve çağrı/ 1 Mayıs ayrışması;iki ayrı politik tutum, iki ayrı irade / (Orta sayfa)
  1 Mayıs'ta i ş bırakarak alanlara çıkma çağrısı
  Ankara Mamak'ta 1 Mayıs faaliyetleri
  1 Mayıs hazırlık çalışmalarından
  Rusya İran'a amborgo uygulanmasına karşı çıktı
  Nepal'de kitlesel eylemler devam ediyor
  İMF başekonomisti;"Ey dünya hiç bu kadar iyi olmamıştın"
  Üniversitelerde faşist saldırılar sürüyor
  İÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri formasyon çalışması devam ediyor
  İLGP Lise Kurultayı Sonuç Bildirgesi
  İLGP Lise Kurultayı "Meslek Liseleri" tebliği
  İLGP Lise Kurultayı 1 Mayıs tebliği
  Biji 1 Gulan /Kürdistan Devrimci Sosyalistleri
  Nereye gidiyoruz? /Ergin Yıldızoğlu
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

ÇAM-DER'in 1 Mayıs hazırlıkları...

Coşkulu ve kitlesel bir etkinlik

1 Mayıs faaliyeti Nisan başında yaptığımız toplantıyla başladı. Toplantıda yapacağımız etkinliği planladık. İlk olarak çıkardığımız 500 adet afişi Kozağaç, Çamlıkule, Yıldız ve Kuruçeşme semtlerinde yaptık. Yapmayı planladığımız etkinlik için Çamlıkule'de 400 adet davetiyeyi tek tek kapı çalarak dağıttık. Semtteki emekçilere hem 1 Mayıs'ı anlattık hem de etkinliğimize davet ettik. Ayrıca ilişkilerimizin evlerine giderek 1 Mayıs'ın önemini anlattık. Derneği sahiplenme ve 1 Mayıs'a ÇAM-DER pankartı arkasında katılmaları çağrısı yaptık.

Etkinliğimizi 23 Nisan akşamı davul zurna eşliğinde halaylar çekerek başlattık. Etkinlik 1 Mayıs'ta ve işçi sınıfı mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Daha sonra dernek başkanımız özlü bir şekilde 1 Mayıs'ın önemini ve anlamını vurguladı ve 1 Mayıs'ta alanlara çıkma çağrısı yaptı. Ardından derneğimizin yönetim kurulu üyesi Handan ana bir konuşma yaptı. İşçi Kültür Sanat Evi şiir topluluğu şiirleriyle etkinliğimize renk kattı. BDSP adına ise bir arkadaş kısa bir konuşma yaptı. Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu ise “ Umut” adlı oyununu sergilediler. Kitle tiyatro gösterimini büyük bir beğeniyle izledi ve uzun süre alkışladı. Daha sonra iki küçük arkadaşımız ufacık yüreklerine büyük umutlar sığdırarak şiir okudular.Verilen aradan sonra bir dostumuz Kaval dinletisi sundu. Mahallemizden bir emekçi ablamız ise türküleriyle bize destek sundu. 1 Mayıs'ın tarihini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Son olarak Kavel müzik topluluğu söylediği marş ve ezgilerle kitleyi coşturdu.

Etkinliğimize yaklaşık 130 kişi katıldı. Açılış etkinliğimizde yaşanan kimi eksiklikleri hesaba katarak 1 Mayıs etkinliğimiz daha disiplinli ve organize bir şekilde gerçekleştik. Bu etkinliğimizden aldığımız güç ve moralle 1 Mayıs'a güçlü bir şekilde yürüyeceğiz.

ÇAM-DER'den BDSP karaftarları

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ereğli Eğitim Öğrencileri'nin dayanışma pikniği...

Piknikteki birlikteliği 1 Mayıs'a taşıyacağız!

Ereğli Eğitim Öğrencileri 22 Nisan günü bir dayanışma pikniği gerçekleştirdi. Pikniğe 30'un üzerinde Eğitim Fakültesi öğrencisi katıldı. Pikniğin 1 Mayıs'ın hemen öncesinde yapılması oldukça anlamlı oldu.

Piknik Ereğli Eğitim Öğrencileri adına yapılan açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasında yaratılan birlikteliğin önemine vurgu yapılarak ileriye taşımanın çağrısı yapıldı. Ardından ortak sofra kurularak yemekler yenildi. Daha sonra tamamı çalışmanın içindeki arkadaşların kolektif çabalarıyla oluşturulan piknik programına başlandı. İlk olarak tiyatro oyunu oynandı ve beğeni ile izlendi. Sonrasında şiir dinletisi sunuldu ve serbest kürsü gerçekleştirildi.

Serbest kürsüde Ereğli Eğitim Öğrencileri'nin çalışmaları anlatıldı. Birçok arkadaş söz alarak çalışmaların anlamı üzerine konuşarak, ilerleyen günlerde yapılacak çalışmalara dair düşünce ve önerilerini sundular. Sözleşmeli öğretmenlik saldırısı temel bir sorun olarak tartışıldı. Fakültenin özgün sorunlarına dair konuşmalar yapıldı.

Son olarak söz alan bir arkadaşımız sözleşmeli öğretmenlik saldırısını, emperyalistlerin Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmesini ve Diyarbakır'da sokak ortasında çocukların kurşunlanmasını anlatarak, tüm bunlara karşı 1 Mayıs'ta alanda olma çağrısı yaptı.

Verilen aralarda oyunlar kolektif bir şekilde oynandı ve müzik dinletisi gerçekleşti. Müzik dinletisine bir görüş kabini parçasıyla başlayan arkadaşlarımız parçanın bitiminde 2000 Ölüm Orucu'nda şehit düşen HaticeYürekli şahsında tüm devrim şehitlerine armağan ettiler. Piknik halaylarla sonlandırıldı.

Katılımın beklenen altında olmasına rağmen başarılı bir pikniğin gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz. Programdan en ufak teknik ayrıntıya kadar her şey kolektif bir çaba ve emekle gerçekleşti.

Ereğli Eğitim Öğrencileri 22 Nisan günü gerçekleştirdiği piknikten aldığı güçle 1 Mayıs'a yürüyor.

Ekim Gençliği/Ereğli

----------------------------------------------------------------------------------------

Buca BDSP'nin 1 Mayıs çalışmaları

Sermaye sınıfının saldırılarının yoğunlaştığı, Kürt halkına dönük şovenist, milliyetçi ve inkarcı politikaların azgınlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Yerelimizden 1 Mayıs çalışmamızı bu gündemler üzerinden bir çalışmaya dönüştürdük.

Emperyalizmi teşhir eden, sermaye saldırılarına karşı işçi ve emekçileri mücadeleye çağıran afişlerimizi Buca, Gediz, Yeşildere, Gaziemir, Kuruçeşme, Yenişehir, Halkapınar güzergahlarında yaptık. Sabah servis güzergahlarında ve semtlerde işçi ve emekçilere seslenen ve 1 Mayıs'ta iş bırakarak alanlara çağrı yapan bildirilerimizle seslendik. Bu çalışma esnasında 600 afiş ve 2 bin bildiri kullandık. Bildiri dağıtımlarımız devam ediyor. 1 Mayıs'a kadar zamanımızı ev ziyaretleriyle değerlendireceğiz.

Buca BDSP

-----------------------------------------------------------------------------------------

Çiğli BDSP'nin 1 Mayıs hazırlık çalışmaları...

“1 Mayıs alanında da aynı coşkuyla yerimizi alacağız!”

1 Mayıs hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. 1 Mayıs ile ilgili bildirilerimizi ve afişlerimizi geniş bir kesime ulaştırdık. Çalışmalarımız sırasında şimdiye dek 10 bine yakın bildiri ve binin üzerinde afiş kullanıldı. Bildirilerimizi öncelikle Çiğli Organize girişi, Ata Sanayi Sitesi ve Anadolu Caddesi'nde işçilere ulaştırdık. Çiğli semte pazarında ve Harmandalı pazarında bildiri dağıtım gerçekleştirildi. Çiğli'deki semtlerde ve Karşıyaka'nın Yamanlar, Onur Mahallesi, Gümüşpala semtlerinde bildiri dağıtımı yapıldı. Bildiri dağıtımları sırasında olumlu tepkiler aldık. Sivil faşistlerle de sık sık karşılaştık, ancak hiçbir şekilde çalışmamızı engelleyemediler.

Afişlerimizi Çiğli merkezde ve semtlerinde yaygın bir şekilde kullandık. Ayrıca Karşıyaka'nın emekçi semtlerinde ve Ulukent'ten Bayraklı'ya dek yol güzergahlarında afiş yapıldı. Oldukça yaygın ve etkili bir afiş çalışması gerçekleştirdik.

Bunun yanı sıra birebir ev ziyaretleri ile emekçileri 1 Mayıs'a çağırıyoruz. İşçiler ve emekçilerle 1 Mayıs hakkında sohbetler ediyoruz. Yoğun ve coşkulu bir şekilde 1 Mayıs'a hazırlık çalışmalarımız sürüyor.

1 Mayıs alanında da aynı coşkuyla yerimizi alacağız.

Çiğli BDSP

----------------------------------------------------------------------------------------

AÜ Tandoğan Kampüsü'nde 1 Mayıs'a hazırlık çalışmaları

A.Ü Fen ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri olarak 1 Mayıs'a hazırlık çalışmalarını sürdürüyoruz. 1 Mayıs'a çağrı afişlerimizi okulun her yerine astık. Yine hafta boyunca pankartımızı asarak stand açtık ve insanları 1 Mayıs'a çağırdık.

25 Nisan günü Toplumcu Mühendislik öğrencileri de yetkin mühendislik gündemli bir toplantı yaparak 1 Mayıs'ta A. Ü. Fen ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri pankartına çağrı yaptı.

26 Nisan günü ise “Ortadoğu'da İşgale Son İnisiyatifi” Hotel Ruanda filminin gösterimini yaparak yine 1 Mayıs'ta A. Ü. Fen ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri pankartına çağrı yaptı.

Ekim Gençliği/AÜ Fen ve Mühendislik Fakültesi

-----------------------------------------------------------------------------------

Mersin'de 1 Mayıs çalışmaları...

Çalışmalarımızı 1 Mayıs'ın coşku ve heyecanıyla sürdürüyoruz!

22 Nisan günü Mersin BDSP olarak 1 Mayıs pikniği yaptık. Liseli ve üniversiteli öğrencilerin de katıldığı pikniğimizde ilk olarak 1 Mayıs'ın anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapıldı. Ardından pikniğe katılanlar kendi sorunları üzerinden konuşmalar yaptılar. Kaynaşma ve sohbet ortamı yakaladığımız etkinliğimizde, 1 Mayıs'ın önemi ve yapılması gerekenler üzerine konuştuk. Ortak kararlar aldık ve marşlar söyleyip halaylar çektik.

Pikniğe katılım beklediğimiz gibi olmamasına rağmen, piknik bizler için oldukça verimli bir atmosferde gerçekleşti. Yeni insanlarla tanışma fırsatı bulduk ve daha güçlü bir piknik örgütleme kararı aldık. Son olarak 1 Mayıs'ta alanlarda buluşmak üzere pikniğimizi bitirdik.

25 Nisan günü “İşçiler birlik, halklar kardeş olmalı!/BDSP” imzalı 1 Mayıs'a çağrı bildirilerimizin dağıtımını gerçekleştirdik. 1 Mayıs bildirisinin dağıtımını belirlediğimiz emekçi semtlerinde yaptık.

Dağıtıma yeni ve genç güçlerimizin katılması bizleri heyecanlandırdı ve faaliyetimizi güçlendirdi. BDSP olarak Mersin'de katılacağımız ilk 1 Mayıs'ı olmanın bilinciyle hareket ediyoruz. Alana taşıyabileceğimiz güçlerle birebir görüşüp, 1 Mayıs'ın önemini vurgulayıp çağrı yapıyoruz. Çalışmalarımızı 1 Mayıs'ın coşku ve heyecanıyla sürdürüyoruz.

BDSP Mersin