29 Nisan 2006 Sayı: 2006/16 (16)
  Kızıl Bayrak'tan
   Güncel sorular, yakıcı sorunlar ve tarihsel önemde sorumluluklar
  ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın Türkiye ziyareti
  Rice'ı protesto eylemleri
  İlerici-devrimci güçlerden anti-emperyalist mücadeleyi yükseltme çağrısı
  İMF yeni saldırılar için geliyor
  Temiz bir çevre için sosyalizm!
Zehirli sanayi artıkları skandalında yeni halka: Dilovası'nda kanserli ölümler
Şemdinli savcısı düzen ordusunun gazabına uğradı
Van savcısı çeteci generale dokunduğu için görevden alındı
Sosyal Güvenlik Yasası mecliste kabul edildi
İstanbul İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi'nin 1 Mayıs pikniği yapıldı
Küçükçekmece BDSP'nin 1 Mayıs çalışmaları
Pendik Kartal Maltepe İşçi Platformu'nun 1 Mayıs çalışmalarından
  Devrimci 1 Mayıs Platformu'ndan 1 Mayıs hazırlık sürecine ilişkin açıklama ve çağrı/ 1 Mayıs ayrışması;iki ayrı politik tutum, iki ayrı irade / (Orta sayfa)
  1 Mayıs'ta i ş bırakarak alanlara çıkma çağrısı
  Ankara Mamak'ta 1 Mayıs faaliyetleri
  1 Mayıs hazırlık çalışmalarından
  Rusya İran'a amborgo uygulanmasına karşı çıktı
  Nepal'de kitlesel eylemler devam ediyor
  İMF başekonomisti;"Ey dünya hiç bu kadar iyi olmamıştın"
  Üniversitelerde faşist saldırılar sürüyor
  İÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri formasyon çalışması devam ediyor
  İLGP Lise Kurultayı Sonuç Bildirgesi
  İLGP Lise Kurultayı "Meslek Liseleri" tebliği
  İLGP Lise Kurultayı 1 Mayıs tebliği
  Biji 1 Gulan /Kürdistan Devrimci Sosyalistleri
  Nereye gidiyoruz? /Ergin Yıldızoğlu
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Pendik-Kartal-Maltepe İşçi Platformu'nun 1 Mayıs çalışmalarından...

1 Mayıs'ta harami düzeni ve efendilerinin karşında haykıracağız!

Biz varız! Bütün dünyada biz varız!Açlığın, yoksulluğun, emperyalist savaşın karşısında yüzbinlerce kenetlenmiş nasırlı el var!

Sermayenin azgınca saldırılarına karşı bölge platformu olarak sesimizi yükselteceğimiz, taleplerimizi haykıracağımız 1 Mayıs yaklaşırken hazırlıklarımız da tüm hızıyla sürüyor. Pendik-Kartal-Maltepe İşçi Platformu olarak Kartal'da gerçekleştirdiğimiz basın açıklamamızın ardından, bölge platformunu tanıtan ve aynı zamanda bölge platformunun yerel gündemlerini işleyen afişlerimizi Pendik ve Kartal sanayii bölgelerine yoğun olarak astık.

Bölge platformu olarak afişlerimizde, örgütsüzlüğün yaygın olmasından kaynaklı taban örgütlülüklerine vurgu yapan “Köleliğe, sömürüye, düşük ücrete karşı taban örgütlülüklerini kuralım, sendikalarda örgütlenelim!” ile bölgede devam eden işçi direnişini geniş kesimlere maletmek amacıyla “Has işçisi sendika hakkı için direniyor, örgütlü işçiler kazanacak!” şiarlarını gündemleştirdik.

Ancak afişlerimiz patronları rahatsız etmiş olacak ki Kurtköy sanayinde ihbar üzerine sermayenin kolluk güçleri tarafından gözaltına alındık. Dört platform çalışanı olarak keyfi ve hukuksuz bir biçimde 2 saat karakolda tutulduk. Tüm çabalarının boşa olduğunu, çalışmalarımıza devam edeceğimizi ve haklarında suç duyurusunda bulunacağımızı defalarca yineledik.

Afişlerimizi yapmaya devam ederken 1 Mayıs gündemli ve bölgedeki işçi direnişlerini konu alan bültenimizin son sayısını da fabrikalara ulaştırıyoruz. Başta Kartal Sanayiide kurulu olan Adel Kalem, Modital Tekstil, Vivid Tekstil, Lombardini, Kartal Belediyesi, ABB ve Silvan'a Pendik'te Şıhlı, Sülüntepe, Aydos sabah servis duraklarına, Kurtköy sanayiinde Alce Elektrik, Zafer Kablo, İnka fabrikalarına bültenimizi ulaştırdık, ulaştırmaya da devam ediyoruz.

Bölge platformu olarak çalışmamızın bir ayağını da Kurultay Hazırlık Komiteleri'nin düzenlemiş olduğu 1 Mayıs pikniğine bölgemiz işçilerini katabilmek oluşturuyordu. Bu çerçevede hazırlanan davetiyelerimizi tüm işçi ilişkilerimize ulaştırdık. Katılımda hava koşulları ve 23 Nisan etkinliklerinin de etkisiyle piknik günü hedeflediğimiz rakama ulaşamasak ta nitelik açısından anlamlı bir katılım sağladığımızı düşünüyoruz. Bölge olarak Alkom'dan, Adel'den, Ünsa'dan, Koruma'dan, Telekom'dan işçileri ve direnişteki Has ve Mito işçilerini piknik alanına taşıyabildik. Bir takım aksaklıklardan bahsedilse de genel olarak işçilerden aldığımız tepkiler olumluydu.

1 Mayıs'a sayılı günler kala çalışmalarımız alana dönük hazırlıklara kilitlenmiş durumda. Bir yandan elimizdeki son materyallerimizle bölge işçilerine seslenirken diğer yandan da çağrılarımızı yoğunlaştırdık. Pendik-Kartal-Maltepe İşçi Platformu olarak işçi sınıfının kavga gününde sendika hakkı için, sigorta hakkı için, sağlık hakkı için, eğitim hakkı için, köleliğe, sömürüye ve emperyalist savaşa karşı 1 Mayıs alanında yerimizi alacağız ve “Örgütlü işçi yenilmezdir!” şiarını hem sermayedarlara hem de sendika ağalarına karşı tüm coşkumuzla haykıracağız.

Pendik-Kartal-Maltepe İşçi Platformu

-----------------------------------------------------------------------------------------

GOP'ta komünistlerin 1 Mayıs hazırlıkları sürüyor...

İşçi sınıfı 1 Mayıs'a, 1 Mayıs'ı kızıllaştırmaya!

1 Mayıs'a günler kala GOP'ta da çalışmalarımız hız ve yoğunluk kazanmış durumda. GOP'ta 1 Mayıs çalışmalarına 2 Nisan'da çevremizdeki güçlerin katılımıyla yaptığımız toplantı sonrası başlamıştık. Ardından yapılan etkinlikle çalışmanın o ana kadar geldiği aşamayı daha yakından gözleyebilmiş ve eksiklerimizi görerek çalışmayı güçlendirmiştik.

İstanbul İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi tarafından örgütlenen pikniğe de bu etkinlikten aldığımız derslerle hazırlandık. Nitekim bölgemizden 100'ün üzerinde işçi ve emekçiyi pikniğe taşıdık. Burada oluşan atmosferin etkisinin 1 Mayıs çalışmamızda belirleyici bir rol oynadığını şimdiden söyleyebiliriz.

Bu süreçte bir taraftan da genel seslenme faaliyetimizi kesintisiz sürdürdük. Bölgede 1000 afiş yaptık ve toplam 8 bin bildirinin önemli bölümünü şimdiden dağıttık. Ayrıca bölgede belli noktalara 1 Mayıs'a çağrı içerikleri pankartlar astık.

Dağıtımlarımız sırasında temel işletmelerdeki işçilerin ilgisi ile karşılaştık. Bizleri önceden de tanıyan işçilerin bir bölümü 1 Mayıs'a katılmanın gerekliliğinin farkında olduklarını ancak iş gününe geldiğini dile getirdiler. Dolayısıyla dağıtımlarımız sırasında iş bırakmanın önemini anlatan sohbetler öne çıktı. Asıl 1 Mayıs'a katılmadığımızda işsiz kalacağımızı anlattık.

Son olarak pikniğin ardından yaptığımız değerlendirme toplantısı ve hemen ardından gerçekleşen bir başka toplantı ile son haftamızın planını çıkardık ve en geniş güçlerle en güçlü ilişkiyi kurabilecek tarzda bir iş bölümüne gittik. Bu şekilde son hafta hedefli bir çalışma ile temel işletmelere ve güçlere yöneleceğiz.

30 Nisan'da ise bölgedeki en geniş güçlerin katılımı ile 1 Mayıs'ın provası niteliğinde etkili bir ajitasyon ve dağıtım çalışması ile eyleme dönük hazırlıklarımızı noktalayacağız.

GOP BDSP

---------------------------------------------------------------------------------------

Bursa'da 1 Mayıs pikniği

Yeni TMY ve GSS yasa tasarısıyla karşılayacağımız 2006 1 Mayıs'ı, hem mücadelenin durmayacağını göstermek, hem de Kürt halkının serhıldanını tüm işçi-emekçiler nezdinde selamlamak için özel bir önem taşımaktadır. Yapılan tüm saldırılara ve yükseltilen şoven dalgaya rağmen 1 Mayıs'ı devrimci bir tarzda kutlamak biz komünistlerin şu günlerdeki temel gündemini oluşturuyor.

Bursa'da da 1 Mayıs çalışmalarına yoğunlaştığımız şu günlerde bir piknik düzenledik. Pikniğimiz oldukça coşkulu geçti. Türküler, marşlar ve halayların yanısıra Kızıl Bayrak'ın son sayısının orta sayfasının çizdiği çerçevede oldukça anlamlı ve verimli bir tartışma yaptık.

İşçi-emekçi hareketinin hareketlenmeye başladığı bir dönemde sendika ağalarının bu şanlı günü sınıfsal ve devrimci anlamını boşalttığı bir dönemde tüm gücümüzle 1 Mayıs'a yürüyoruz.

Bursa BDSP

----------------------------------------------------------------------------------------

Adana'da 1 Mayıs çalışmaları…

1 Mayıs yaklaşırken çalışmalarımızı tüm coşkumuzla sürdürüyoruz. Çalışmalarımıza ilk olarak Nisan ayının ilk haftasında yaptığımız bir toplantıyla başladık. Toplantıda komiteler oluşturarak çalışmaların bu komiteler üzerinden yürütülmesini kararlaştırdık.

İlk olarak imza kampanyamızı Şakirpaşa'da Salı, Perşembe ve Cumartesi günü kurulan pazarlarda, Meydan Mahallesi pazarlarında işçi ve emekçilere ulaştırdık. Pazarlarda yaptığımız ajitasyon konuşmaları ile 1 Mayıs bildirilerimizi yaygın bir şekilde dağıttık. 1 Mayıs çalışmaları sırasında yaygın bir propaganda faaliyetiyle Adanalı işçi ve emekçilere sesleniyoruz. Bildiri dağıtmadığımız ev, afiş yapmadığımız mahalle bırakmamaya çalışıyoruz.

Bugüne kadar 1 Mayıs afişlerimizi Yurt, Şakirpaşa, Meydan, Anadolu ve Denizli mahallelerine, Obalar Caddesi'ne ve çarşı merkezine yoğun bir biçimde yaptık. Ayrıca Güney Sanayi, Özbucak gibi fabrikaların etrafına da yaygın bir şekilde yaptık. Son olarak ise 23 Nisan günü bir 1 Mayıs pikniği düzenleyerek, pikniğe gelen işçi ve emekçileri 1 Mayıs'ta alanlara çağırdık. 1 Mayıs'a geniş bir katılım sağlamak için çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdüreceğiz.

Adana BDSP