29 Nisan 2006 Sayı: 2006/16 (16)
  Kızıl Bayrak'tan
   Güncel sorular, yakıcı sorunlar ve tarihsel önemde sorumluluklar
  ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın Türkiye ziyareti
  Rice'ı protesto eylemleri
  İlerici-devrimci güçlerden anti-emperyalist mücadeleyi yükseltme çağrısı
  İMF yeni saldırılar için geliyor
  Temiz bir çevre için sosyalizm!
Zehirli sanayi artıkları skandalında yeni halka: Dilovası'nda kanserli ölümler
Şemdinli savcısı düzen ordusunun gazabına uğradı
Van savcısı çeteci generale dokunduğu için görevden alındı
Sosyal Güvenlik Yasası mecliste kabul edildi
İstanbul İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi'nin 1 Mayıs pikniği yapıldı
Küçükçekmece BDSP'nin 1 Mayıs çalışmaları
Pendik Kartal Maltepe İşçi Platformu'nun 1 Mayıs çalışmalarından
  Devrimci 1 Mayıs Platformu'ndan 1 Mayıs hazırlık sürecine ilişkin açıklama ve çağrı/ 1 Mayıs ayrışması;iki ayrı politik tutum, iki ayrı irade / (Orta sayfa)
  1 Mayıs'ta i ş bırakarak alanlara çıkma çağrısı
  Ankara Mamak'ta 1 Mayıs faaliyetleri
  1 Mayıs hazırlık çalışmalarından
  Rusya İran'a amborgo uygulanmasına karşı çıktı
  Nepal'de kitlesel eylemler devam ediyor
  İMF başekonomisti;"Ey dünya hiç bu kadar iyi olmamıştın"
  Üniversitelerde faşist saldırılar sürüyor
  İÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri formasyon çalışması devam ediyor
  İLGP Lise Kurultayı Sonuç Bildirgesi
  İLGP Lise Kurultayı "Meslek Liseleri" tebliği
  İLGP Lise Kurultayı 1 Mayıs tebliği
  Biji 1 Gulan /Kürdistan Devrimci Sosyalistleri
  Nereye gidiyoruz? /Ergin Yıldızoğlu
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

İstanbul'da Rice protestosu…

“Katil Rice ülkemizden defol!”

Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Rice'yi protesto etmek için biraraya devrimci ve demokratik kurumlar 26 Nisan günü saat 13.00`de İstanbul Şişli'de bulunan Cevahir İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptılar

Cevahir İş Merkezi önünde biraraya gelen BDSP, Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Divriği Kültür Derneği ve HKP AKP Şişli İlçe binası önüne yürümek istedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine işgal karşıtları, Cevahir İş Merkezi önünde basın açıklamasını yaptı. “Katil Rice ülkemizden defol!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!” pankartları açılan eylem 70 kişi katıldı.

Eylemde sık sık “Katil Rice ülkemizden defol!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Kahrolsun AB-ABD emperyalizmi!”, “Filistin, Irak, İran ve Suriye halkı yalnız degildir!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atıldıktan sonra eylem sona erdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

----------------------------------------------------------------------------------------

Ankara'da Rice'ı protesto eylemi...

“Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”

ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice geçtiğimiz hafta aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bir dizi bölge ülkesine resmi ziyarette bulundu. Türkiye'den önce uğradığı Yunanistan'da Rice'ın ziyareti etkili eylemlerle protesto edildi.

25 Nisan Salı günü Ankara'ya gelen Rice burada da protesto gösterileriyle karşılandı. Ankara'da bulunan ilerici ve devrimci kurumlar, sendika ve siyasal partiler Rice'ın gelişini Yüksel Caddesi'nden ABD Büyükelçiliği'ne yürüyerek protesto ettiler.

Eylem öğlen saatlerinde Yüksel Caddesi'nde biraraya gelinmesiyle başladı. Yürüyüşe geçen kortejin en önünde “ABD Rice defol!” yazılı bir pankart taşındı. ABD emperyalizmini teşhir eden dövizlerin de taşındığı yürüyüş sırasında “Katil Rice ülkemizden defol!”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “İran halkı yalnız değildir!” sloganlar sürekli olarak atıldı.

Büyükelçilik önüne gelindiğinde DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgülü bir konuşma yaptı. Bugün İran'a saldırmak için kullanılan bahanelerin geçmişte Irak'a saldırı söz konusu olduğunda da kullanıldığını dile getiren Görgülü, tüm bunların yalan olduğunun ortaya çıktığını, şu an Irak'ta altyapının tümüyle tahrip edilmiş olduğunu, insanların iş bulamadığını, adaletin sağlanamadığını, şimdi aynı senaryoların İran için bir kere daha gündeme getirilmek istendiğini kaydetti.

Görgülü'den sonra söz alan KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise “Ülkemiz düne göre bugün çok daha kirlenmiş bir durumda. Uluslararası bir terörist, bir katil, ülkemiz topraklarına ayak basacak. Üstelik bu ülke halkının yakınından bile geçmesine müsaade dahi edilmeyen kurumlarında elini kolunu sallaya sallaya dolaşacak. Buradan emperyalistleri ve işbirlikçilerini uyarıyoruz! Bu ülke, halkları size köle olmayacak. 6. filoyu denize döken, ODTÜ'de Commer'in arabasını yakan, emperyalizme karşı mücadelede binlerce şehit veren, 1 Mart teskeresini yırtıp atan bu halk, yeni kan ve gözyaşı planlarınızı da bozacaktır.

Üslerinizle, uçaklarınızla, savaş planlarınızla, provokatör ve işbirlikçilerinizle ülkemizden defolun.” şeklinde konuştu.

700 kadar kişinin katıldığı eylem, büyükelçilik önüne Irak'ta katledilenlerin fotoğraflarının bırakılmasıyla sona erdi.

Kızıl Bayrak/Ankara

----------------------------------------------------------------------------------------

İstanbul'da yeni TMY tasarısına karşı eylem

TMY Tasarısı Karşıtı Birlik, meclise gönderilen “Terörle Mücadele Yasa” Tasarısı'na karşı eylemlerine devam ediyor. 22 Nisan günü Taksim Tramvay durağında saat:18:00'da başlayan eyleme 60 kişi katıldı. “TMY tasarısı geri çekilsin! Tüm anti demokratik yasalar iptal edilsin!” yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık “ Faşist yasaklar değil demokratik haklar!”, “TMY tasarısı geri çekilsin!”, “Söz, eylem, örgütlenme hakkı istiyoruz!” sloganları atıldı.

Yapılan basın açıklamasını okuyan Bahar Gök, TMY tasarısı geri çekilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydeden Gök, “Bugün tasarı daha yasalaşmadan uygulamalarına başlayan devlet, Malatya ve Muş'ta HPG gerillalarının cenazelerinin ailelerine vermemektedir. Ülkenin her tarafını toplu mezar yerleri haline getirmek isteyen devlet bu uygulamalarla halkın haklı mücadelesini boğmak ve ezmek istemektedir” dedi ve eylem sona erdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

----------------------------------------------------------------------------------------

Adana'da Rice protesto edildi...

“Yaşasın halkların kardeşliği!”

Kirli savaş çetesinin dışişleri bakanı Rice'ın Türkiye ziyareti Adana'da 25 Nisan günü yapılan ortak bir eylemle protesto edildi. BDSP, Barikat, Alınteri, Çağrı, DHP, HÖC ve Partizan tarafından gerçekleştirilen eylemde “Katil Rice defol!” pankartı açıldı.

İnönü Parkı'nda toplanan kitle, “Direnen halklar kazanacak!”, “Katil Rice Türkiye'den defol!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “İncirlik Üssü kapatılsın!” sloganlarıyla AKP il binasına yürüdü. Burada yapılan ortak açıklamada şunlar söylendi: “Rice Türkiye'ye geliyor. Bu ziyaretin bugünlere denk gelmesi nedendir? Elbetteki emperyalizmin dünya halklarına yönelik yeni saldırılarının talimatlarını uşaklarına iletmektir. Başta ABD olmak üzere emperyalizmin bu saldırılarından bizim de bir parçası olduğumuz Ortadoğu coğrafyası en büyük payı almaktadır. Emperyalizmin suç dosyası kabarıktır. Dünyanın bir ucundan ötekine kan dökmediği bir toprak parçası yoktur. 100'ün üzerinde ABD ve NATO üssünün olduğu ülkemizde işbirlikçi iktidar, BOP'da üzerine düşen görevleri canhıraş yapmanın gayretiyle, İzmir Urla, Trabzon ve İskenderun Limanı'nı yeni üsler olarak emperyalistlerin hizmetine sunmak üzeredir. Tarihimiz tanıktır. Dün olduğu gibi bugünde emperyalist saldırılara karşı direnecek ve boyun eğmeyeceğiz...”

Eylem atılan sloganlarla sona erdi.

BDSP/Adana

----------------------------------------------------------------------------------------

İzmir'de Rice protestosu...

Katil Rice defol!

ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın Türkiye ziyaretini protesto etmek için 25 Nisan günü Kemeraltı girişinde bir basın açıklaması yapıldı. Eylemde “Katil Rice Ortadoğu'dan defol! Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!” pankartı açıldı ve Irak'ta ABD emperyalizmi tarafından gerçekleştirilen katliamları sergileyen resimler taşındı.

Okunan ortak basın metninde şunlara değinildi: “... Emperyalizm, dünyanın her yerinde halklara saldırarak suç işlemeye devam ediyor. Dünyanın birçok ülkesinde kurduğu ve işbirlikçilerine kurdurduğu işkence merkezleri, CIA'nin işkence uçakları, işbirlikçi devletlerin oluşturduğu kontra örgütlenmeler, var olanlara yenilerinin eklendiği askeri üsler… Emperyalizmin dünya halklarına olan düşmanlığını ve nasıl bir savaş açtığını gösteriyor. Irak işgalinden sonra ABD ve AB emperyalizmi tarafından Büyük Ortadoğu Projesi dahilinde İran ve Suriye hedef olarak seçilmiş, Filistin halkına yönelik saldırılarda artmaktadır. Bugün de Rice, özellikle hedefte olan İran'a yönelik saldırı planı için ülkedeki işbirlikçilerle görüşmeye geliyor... Emperyalistlerin ve işbirlikçi uşaklarının İran'a yönelik olası bir saldırısında asla sessiz kalmayacak, topraklarımız kardeş halkların katledilmesinde kullandırmayacağız. Bölgeye yapılan askeri yığınaklara ve Kürt halkına yapılacak saldırılara karşı sessiz kalmayacağız. Ülkemizde bulunan ABD ve NATO üslerinin kaldırılması için ve yenilerinin yapılmasına karşı mücadelemizi yükselteceğiz.”

Eylemde ” Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “ Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Katil Rice Ortadoğu'dan defol!” sloganlar atıldı. Basın açıklamasını BDSP, Partizan, HÖC, DHP, ESP, ÖMP, EKD-G, HKP, Belediye-İş 4 No'lu Şube ortak olarak örgütledi.

BDSP/İzmir