18 Mart 2006 Sayı: 2006/10 (10)
  Kızıl Bayrak'tan
   Newroz gerçek özgürlüğe ve tam eşitliğe
bir çağrıdır!
  Şemdinli iddianamesi üzerine
  Şemdinli ve kontra medyanın postal yalayıcılığı
  Ordu tavrını açıkladı... Kontrgerilla faaliyetlerine tam hız devam!
Yeni saldırılar ve sınıf hareketi
  EP yönetiminin gönüllü işbirliği!
Sağlıkta yıkım politikası devam ediyor
Sağlık çalışanlarının 14 Mart eylemleri
  Gazi direnişinin yıldönümünde eylem ve etkinlikler...
  Gülsuyu’nda Gazi anması… Gazi’nin hesabı sorulacak!
Sözleşmeli çalışma devam ediyor!
  Toplumcu Mühendislik Mimarlık Öğrencileri
“Yetkin Mühendislik Yasa Tasarısı”na karşı biraraya geldi...
  Ortak açıklama; 2006 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü
politik ve pratik olarak kazandık!
  Gençliğin
devrimci hareketini büyütmek için! (Orta sayfa)
   Kentler ve yeni tehlikeli “sınıflar”/Yüksel Akkaya
   Emperyalist güçler siyonist ilhakçıların hizmetinde
   Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu İran’ın nükleer dosyasını Güvenlik Konseyi’ne sevketti...
  Dünyanın kanını emenlerin listesi yayınlandı!
  Fransız emekçiler sermaye temsilcilerine meydan okuyor...
  Kore işçi sınıfı uzun süreli bir genel greve hazırlanıyor
  AEG grevi sona erdi!
  Yurtdışında 8 Mart etkinlikleri...
  Gençliğin mücadelesinden...
  Has Alüminyum işçileriyle dayanışmaya!
  Ümraniye İşçi Platformu kuruldu!
  Cejna Newroz piroz be!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Gülsuyu'nda Gazi anması…

Gazi'nin hesabı sorulacak!

Gazi direnişinin 11. yılında katliamı lanetlemek, Gazi şehitlerini anmak amacıyla Gülsuyu Mahallesi'nde faaliyet yürüten ilerici, devrimci kurumlarla biraraya gelerek bir eylem gerçekleştirdik. 12 Mart akşamı saat 19.00'da Heykel Meydanı'nda toplanan kitle meşalelerle ve bayraklarla Fatma Hanım'a doğru yürüyüşe geçti. BDSP, HKM, Partizan, SDP, KSD, PDD ve Maltepe PSAKD'ın ortak örgütlediği eylemde “Yaşasın Gazi direnişimiz!” pankartı açıldı. Coşkulu geçen yürüyüş boyunca “Yaşasın Gazi direnişimiz!”, “Gazi'nin hesabını soracağız!”, “Gün gelecek, devran dönecek, katiller halka hesap verecek!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganları atıldı.

Kitle Fatma Hanım'a geldiğinde yoğun bir ablukayla karşılaştı. Alanın ilerisine yığınak yapan panzerler ve çevik kuvvet ekipleri eylemi seyretmekle yetindiler. Gazi şehitleri nezdinde tüm devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından basın metni okundu. Açıklamada şunlar söylendi: “Gazi'nin emekçi halkı devletin katliamcı yüzünü Çorum, Maraş ve Beyazıt katliamlarından bildiği için devrimcilerin öncülüğünde barikatlarını kurarak devletin katliam senaryolarını boşa çıkarmış ve faşist devletin katliamlarına boyun eğmeyeceklerini hep birlikte haykırmışlardır. En son, devletin ‘iyi çocukları' Şemdinli'de iş başındaydılar. Halk üzerinde korku, tedirginlik yaratmaya ve mücadele etme azmini kırmaya yönelik yapılan bombalama eylemlerine halk sessiz kalmamış ve devleti suçüstü yakalamış, faşist devletin katliamcı yüzünü bir kez daha açığa çıkarmıştır. Bütün bu katliamlara karşı bizler buradan bir kez daha haykırıyoruz. Devletin katliamlarına, sindirme politikalarına boyun eğmeyeceğiz. İşçi ve emekçileri de bu katliamların bir daha yaşanmaması için Newroz ateşinin kızıllığıyla,Demirci Kawa'nın direngenliğiyle hesap sormaya çağırıyoruz!”

Eyleme 100'ü aşkın bir katılım gerçekleşti.

Bu eylemle faşist sermaye devletinin yıldırma politikaları devrimci iradenin duvarına çarpmıştır. Uzun süreden beri Fatma Hanım'a inemeyen ilerici-devrimci güçler devrimci dayanışmanın anlamlı bir örneğini sergileyerek, tarihi katliamlarla dolu sermaye devletine tok bir yanıt vermişlerdir.

Gülsuyu/BDSP

------------------------------------------------------------------------------------------

Adana'da Gazi ve Ümraniye katliamları protesto edildi...

Gazi'nin katili sermaye devleti!

12 Mart günü Gazi ve Ümraniye katliamları ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirildi. İHD önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını KESK, BDSP, Partizan, İşçi Mücadelesi SGD, İHD, PSAKD, ESP, SDP, Halkevleri, DTP, TKP, EMEP, ÖDP ve TÖP örgütledi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı basın açıklamasında şunlar söylendi:

“Gazi ve Ümraniye katliamlarının üstünden 11 yıl geçti. 12 Mart gecesi sivil ve resmi otolardan ateş açılması sonucu 22 insanımız hayatını kaybetmişti. Bu katliamlar planlı, programlı ve halkı birbirine düşürmek için uygulanmıştır. Bu katliamı gerçekleştiren kontr-gerilla güçler daha sonra Şemdinli'de de ortaya çıkmış ve yine birçok karanlık olaya imza atmıştır. Bu güçler bizzat devlet tarafından örgütlenmişlerdir. Bizler katliamın 11. yılında katliamın sorumlularının yargılanmasını ve kontr-gerilla örgütlerinin dağıtılmasını istiyoruz” denildi. Eylemde “Gazi şehitleri ölümsüzdür!”, “Kahrolsun MGK, MİT, JİTEM, kontrgerilla!”, “Gazi'nin hesabı sorulacak!”, “Gazi, Şemdinli faili devlettir, hesap soralım!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Adana

------------------------------------------------------------------------------------------

“Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”

Adana'da 12 Mart günü yapılan basın açıklaması ile ABD emperyalizmi protesto edildi. Devrimci yapılar, sendikalar, reformist partiler ve kitle örgütlerinin düzenlediği basın açıklamasında şunlara değinildi:

“İşgalciler direniş karşısında sıkıştıkça provokasyonlara başvurmaktadır. En son El Askeriye türbesine yapılan saldırı iç çatışma yaratmak amacını gütmektedir. Dün Yugoslavya'da bunu yapıp halkları birbirine boğazlatanlar aynısını Irak'ta denemektedirler. Bunun yanında ABD Dışişleri Bakanlığı yıllık insan hakları raporu yayınlayarak diğer ülkeleri sıkıştırmak istemektedir. Her gün masum halkların üstüne bomba yağdıran, üslerinde CIA uçaklarında işkence yapan ABD hangi insan haklarından bahsetmektedir. ABD, GOP projesi dahilinde şimdi gözünü İran'a dikmiş durumda ve yerli işbirlikçileri bu noktada tam uşaklık sağlamaktadır. Bunun en büyük örneği İncirlik Üssü'dür. Bizler Adana halkı olarak bu üssün kapatılmasını ve işgalcilerin defolmasını istiyoruz.”

Basın açıklaması sırasında “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmayın!” sloganları atıldı. Eyleme 100'ü aşkın kitle katıldı.

Kızıl Bayrak/Adana

-----------------------------------------------------------------------------------------

Kızıl Bayrak Mersin'de de dalgalanacak!

İşçi ve emekçilerin sesi Kızıl Bayrak'ın Mersin bürosu açılıyor.

Kızıl Bayrak bugüne kadar her türlü baskı ve yıldırma politikalarına karşı dimdik ayakta kalmayı başarabilmiştir. Bugün yeni bir mevzi daha kazanarak ileriye doğru bir adım atıyor. Sermayenin faşist devletinin tüm terörüne rağmen Kızıl Bayrak'ı Mersin'de dalgalandıracağız.

Dostlarımıza ve yoldaşlarımıza Mersin büromuzun açılışını tüm heyecan ve coşkumuzla duyuruyoruz. Sosyalizmin sesi Kızıl Bayrak'ı Mersin işçi ve emekçilerine ulaştıracağız.

26 Mart günü yapacağımız etkinliğe tüm dostlarımızı ve yoldaşlarımızı bekliyoruz...

Etkinlik programı:

- Sunum

- Şiir

- Müzik

- Şakirpaşa İşçi Kültür Evi Tiyatro Grubu

- Dilek ve beklentiler

Tarih : 26 Mart (Pazar)

Saat : 13:00

Yer : Mersin 78'liler Araştırma ve Dayanışma Derneği

Adres: Bahçe Mh. 4406 Sk. No: 11 Mersin