07 Ocak 2006 Sayı: 2006/01 (01)
  Kızıl Bayrak'tan
  Geleceğe umutla bakmak için devrim ve sosyalizm bayrağını yükseltelim!
  MGK toplantısı, Sezer’in mesajı ve yeni “terör” yasaları
  Savaş kundakçıları halkların katili NATO ile birlikte İran saldırısına hazırlanıyor
  OYAK-Arcelor yağma ortaklığı
OYAK şirketleri Güney Kürdistan’da
  TCK’nın 301. ve 305. madde tartışmaları
Özel televizyonlarda Kürtçe yayın
  Özelleştirme saldırısına karşı işçi-emekçi barikatı!
  DİSK Yönetim Kurulu’nun 2005 yılı değerlendirmesi ve 2006 yılı hedefleri üzerine / Yüksel Akkaya
  2005 yılında kamu emekçileri hareketi
  2005 yılı dünyasından bazı kesitler
  Yeni Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde Kürt sorunu... İnkara dayalı devekuşu politikasına devam (Orta sayfa)
  YÖK’ün terör uygulamaları, faşist saldırılar, büyüyen ticari eğitim saldırısı!
  Kızıl Bayrak’ın örnek kullanımı
  Yeni yıl mesajları; Gelecek emeğin olacak!.
  Washington-Tel Aviv şefleri Suriye etrafındaki çemberi daraltıyor
  2005 yılını geride bırakırken.../2
  Hava-İş Eğitim ve ÖrgütlenmeUzmanı Munzur Pekgüleç ile röportaj
  Bültenlerden...
  Sınıf hareketinden...
  Ekim Devrimi ve kültür
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Zindanlardan yeni mücadele yılı kutlamaları...

Merhaba dostlar,

2006'ya “merhaba” demeye hazırlandığımız şu günlerde hepinizi en içten devrimci duygularımla selamlıyor, yeni kavga yılınızı kutluyorum.

Emperyalist-kapitalizmin tüm yıkıcılığını, vahşetini sergilemekten kaçınmadığı günümüzde sosyalizm için dövüşmek, işçi sınıfı ve emekçi kitlelere özgürlüğün yolunu göstermek, seferler etmek her zamankinden daha olanaklı ve yaşamsaldır.

Bu zorunluluğun bilincinde olarak 2006'da da sistemin artarak sürdürdüğü tüm saldırıların karşısında bugüne kadar olduğu gibi eğilmeden dimdik duracak; devrimci düşüncenin yenilmezliğini hücrelerde haykırmaya devam edecek; özgürlük düşlerimizi büyüteceğiz...

2006'yı bu duygu ve düşüncelerle karşılıyor, yeni mücadele yılınızı kutlarken çalışmalarınızda başarılar diliyorum...

Devrimci selamlarımla...

Ercan Akpınar

1 No'lu F Tipi Cezaevi

B1-6/52 Sincan/Ankara

***

Merhaba dostlar,

Yeni yılınızı kutlar çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Gelecek günler umut dolu olsun. Her doğan gün yeni diyarlara yolalalım.

Görüşmek dileğiyle...

Nuri Akalın

2 No'lu F Tipi Cezaevi / B1 7 26

PK 145 / 41100 / Kocaeli

***

Değerli dostlar merhaba!

İnsanlığın yarınlarını yoketmeye yönelen emperyalist-kapitalist haydutların vahşetleri karşısında onurluca direnen halkların direnç coşkularını hücre hücre yaşadığımız bir yılı geride bırakırken 2006 yılının sınıf mücadelemizde insandan, emekten yana ivme kazanan bir yıl olması temennilerimizle yeni mücadele yılınızı kutluyor selam, sevgi ve başarı dileklerimizi iletiyoruz...

Resul Kocatürk

1 No'lu F Tipi Cezaevi /B1-44

Tekirdağ

---------------------------------------------------------------------------------------

Mamak'ta kaçırma girişimi lanetlendi...

Mamak'ta ESP'li Sedat Kır'ın kaçırılma girişimi 31 Aralık günü yapılan basın açıklamasıyla lanetlendi. BDSP, ESP, İdilcan Kültür Merkezi, Mamak Halkevleri, PSKAD Mamak Şube, Kaldıraç, EKB tarafından gerçekleştirilen eylem Mamak Kültür Sanat Merkezi önünden yürüyüşle başladı. “Baskılar bizi yıldıramaz!” pankartının açıldığı yürüyüş sırasında “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganları sıklıkla atıldı. Tuzluçayır yol ağzına gelindiğinde okunan basın metninde bu tür saldırıların ilk olmadığı, hiçbir gücün devrim ve sosyalizm mücadelesini engelleyemeyeceği vurgulandı. Yoğun sivil polis ablukasının göze çarptığı eyleme yaklaşık 40 kişi katıldı. Basın metninin okunmasından sonra aynı güzergah üzerinde yapılan yürüyüşle eylem sonlandırıldı.

Mamak BDSP

------------------------------------------------------------------------------------------

Ya barbarlık, ya sosyalizm!

Kapitalizmin kana buladığı bir yılı daha geride bıraktık. 2005, insanlık için açlık, yoksulluk, savaş ve yıkımlarla dolu bir yıl oldu. Şöyle bir bakacak olursak, ABD'yi vuran kasırgalar ve bu felaket karşısında ABD'nin yoksul kesimlere duyarsızlığı sonucu birçok insan öldü. Çünkü onlar siyahiydi. Yüzyıllardır dışlanan bu ırk, yine yok sayılıp ölüme terkedildi. Katliamlar Irak, Filistin ve Afganistan'da da devam etti. Her gün dünyanın gözü önünde öldürülen yüzlerce çocuk, yokedilen aileler ve bir bütün olarak bir halk katledilirken dünya yine suskundu.

Daha sonra Tsunami felaketi gerçekleşti. 200 binden fazla insanın yaşamını kaybettiği bir felaketin ne kadar doğal olduğu tartışılır. Saatler öncesinden bilinen bu felaketi haber vermekte geç kaldıklarını söyleyenler böylece yüzbinlerce insanın yaşamına ve milyonlarca insanın felaketine seyirci kaldılar. Olayın altından bir kez daha emperyalizmin çirkin yüzü çıkıyor. Ve Pakistan depremi. 85 bin cana malolan felaket sonrasında insanlar açlık, yoksulluk ve hastalıkla boğuşuyorlar.

Ne kadar acıdır ki, dünyanın birçok yerinde kâr hırsı yüzünden kapitalist düzenin efendileri doğal felaketlere, savaşlara, soykırımlara devam ediyorlar. Bir tarafta yeni yıla savaşsız, barış dolu girme temennilerinde bulunuyor, dünya halklarının gözünün içine bakarak yalanlar söylüyorlar. Diğer taraftan 2006 yılında İran'a ve Suriye'ye saldırma planları yaparak, yeni işgallere ve katliamlara hazırlanıyorlar. ABD'nin bu kanlı ve kirli planında İsrail ve Türkiye de sahnedeki yerlerini almaya hazırlanıyorlar.

Türkiye'nin rolü burada bütün olanaklarını karşılıksız bir şekilde ABD ve İsrail'e sunmaktır. Zaten Türkiye, ABD'nin savaş üssü haline gelmiş durumdadır. İsrail de bundan farklı değildir. Bu da bize bir gerçeği daha gösteriyor. 2006; açlık, yoksulluk ve emperyalist saldırganlık yılı olarak tarihte yerini alacak. Ta ki biz bu düzeni tam anlamıyla tarihin çöplüğüne atana kadar.

2006'yı gerçekten savaşsız, sömürüsüz bir yıl olarak yaşamak biz işçilerin ve emekçilerin elindedir. Onlar kendi kâr hırsları için her gün çevre felaketlerine neden oluyorlar. Savaşlar, soykırımlar gerçekleştiriyorlar. Kapitalistler daha fazla kâr hırsıyla bizleri iliklerimize kadar sömürüyorlar. Onlar kendi düzenlerini korumak için bunları yapıyorlar. Bizler de mücadelesini verdiğimiz savaşsız, sömürüsüz dünya umudumuz olan sosyalizm mücadelesini yükseltelim. 2006'yı savaş yılı olmaktan çıkartalım. Bütün güzellikleri içinde barındıran sosyalizm hedefine ilerleyelim.

Bugün bu görev bize düşmektedir. Yaşanabilir daha güzel günler için mücadeleye!

Bir tekstil işçisi/Çiğli