07 Ocak 2006 Sayı: 2006/01 (01)
  Kızıl Bayrak'tan
  Geleceğe umutla bakmak için devrim ve sosyalizm bayrağını yükseltelim!
  MGK toplantısı, Sezer’in mesajı ve yeni “terör” yasaları
  Savaş kundakçıları halkların katili NATO ile birlikte İran saldırısına hazırlanıyor
  OYAK-Arcelor yağma ortaklığı
OYAK şirketleri Güney Kürdistan’da
  TCK’nın 301. ve 305. madde tartışmaları
Özel televizyonlarda Kürtçe yayın
  Özelleştirme saldırısına karşı işçi-emekçi barikatı!
  DİSK Yönetim Kurulu’nun 2005 yılı değerlendirmesi ve 2006 yılı hedefleri üzerine / Yüksel Akkaya
  2005 yılında kamu emekçileri hareketi
  2005 yılı dünyasından bazı kesitler
  Yeni Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde Kürt sorunu... İnkara dayalı devekuşu politikasına devam (Orta sayfa)
  YÖK’ün terör uygulamaları, faşist saldırılar, büyüyen ticari eğitim saldırısı!
  Kızıl Bayrak’ın örnek kullanımı
  Yeni yıl mesajları; Gelecek emeğin olacak!.
  Washington-Tel Aviv şefleri Suriye etrafındaki çemberi daraltıyor
  2005 yılını geride bırakırken.../2
  Hava-İş Eğitim ve ÖrgütlenmeUzmanı Munzur Pekgüleç ile röportaj
  Bültenlerden...
  Sınıf hareketinden...
  Ekim Devrimi ve kültür
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Kızıl Bayrak'ın örnek kullanımı

Edebiyat Fakültesi'nden Genç Komünistler olarak dönem başından itibaren devrim ve sosyalizm davasını büyütmek için canla başla çabalıyoruz. İlerici-devrimci öğrenci gruplarının neredeyse hepsi politik arenadan elini ayağını çekmişken ortaya çıkan boşluğu doldurmaya çalışıyoruz. Bunun için bir dizi araçla birlikte Kızıl Bayrak'ı en etkin bir şekilde kullanıyoruz. Politik yayın organımız salt Türkiye'de değil tüm dünyada yaşanan politik olayları okuyucularına aktarması, geleneksel soldaki tasfiyeciliğe ve Kürt hareketindeki teslimiyetçiliğe karşı verdiği ilkeli mücadele nedeniyle takip edilmesi gereken devrimci sosyalist bir gazete. O kitlelere devrimci sınıf partisinin sesini taşımakta temel önemde bir rol oynamaktadır.

Dönem başında Kızıl Bayrak'ı etkin kullanmak yönünde bir tartışma yürütmüş ve belli bir takım sonuçlar çıkarmıştık. Bunun için haftanın bir günü yemekhane sırasında öğrencilere gazetemizi ulaştırmaya başladık. Dönem başında sayısı 5-6 olan gazete satışımız gelinen aşamada haftada 40 gazeteye ulaşmış durumda. Gazete satışında dönem başından bu yana yoğun olarak yürüttüğümüz politik faaliyetimizin de dolaysız bir etkisi bulunuyor.

Halihazırda haftalık gazete satışımızın sayısal rakamı bizim açımızdan yeterli değil. Ancak bir aylık kısa bir zaman diliminde ortaya koyduğumuz pratik fazlasıyla yüz ağartıcı. Başta her ne olursa olsun gazete kullanımını planlamalarımız içine aldık. Bu artık birkaç yoldaşın kişisel inisiyatifi olmaktan çıktı tüm kolektife malolan bir pratik haline geldi. Bu durum bazı yoldaşlarımızın pratik faaliyet içinde kitlelerle yüzyüze gelme konusunda yaşadıkları zorlanmaları aşmalarına da yardımcı oluyor. İkincisi gazete kullanımı bizim açımızdan olağan bir kitle çalışması haline gelmiş bulunuyor. Kitle çalışmasında sürekli kullanılabilecek araçlardan biri olarak Kızıl Bayrak'ın devreye sokulması önemli bir kazanımdır. Üçüncüsü politik yayın organımız kitlelerle bağ kurmanın önemli bir aracı haline gelmiş bulunuyor. Bu son nokta üzerinde biraz daha yetkinleşmemiz gerektiği ortada. Yine de kısa bir zaman içinde önemli somut kazanımlar elde edebildiğimizi görebiliyoruz. Ama bunu diğer politik faaliyetlerimizden ayrı ele almamak gerekiyor. Son olarak gazetemizi kitlelere yönelik etkin bir propaganda aracına dönüştürebildiğimizden bahsedebiliriz. Yüzlerce öğrenciye devrim ve sosyalizm mücadelesinin propagandasını yapmak önemsenmesi gereken bir nokta.

Edebiyat Fakültesi'nde yaşanan bu deneyimden de görüldüğü gibi gençlik çalışmasında politik yayın organını etkin bir şekilde kullanmak tüm yerel çalışma alanlarının gündemine alması gereken bir konu. Bu faaliyetin kendisi bir yandan partinin değerlerine sahip çıkarak etkili bir silaha dönüştürmemizi sağlayacak, diğer yandan ise çalışmamıza ayrı bir güç katacaktır.

İÜ Edebiyat Fakültesi/Ekim Gençliği

------------------------------------------------------------------------------------------

Sakarya Ekim Gençliği'nin 10. kampanya faaliyeti..

Kazandığımız deneyimlerle geleceğe yürüyoruz

Bizler Sakarya'dan Genç Komünistler olarak 10. yıl kampanyası üzerine deneyimlerimizi ve etkinliğine dair gözlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

10. yıl kampanyasının başında 3 haftalık bir etkinlik planı oluşturduk. “Ekim Devrimi”, “Türkiye Devrimci Gençlik Hareketi Tarihi” ve son olarak “Günümüz Gençlik Hareketinin Sorunları/Ekim Gençliği'nin Misyonu” başlıklı paneller düzenleme, Ekim Devrimi belgeseli dahil olmak üzere çeşitli film gösterimleri gerçekleştirme hedefiyle yola çıktık.

Etkinlikler için Sakarya İHD İl yönetiminden yer talebinde bulunduk. Israr ve sabırla yönetimle sürdürdüğümüz görüşmelere rağmen, çok da anlaşılır bulmadığımız gerekçelerle yaşanan 2 haftalık bir gecikme sonucunda yer talebimiz olumlu karşılandı. Fakat tam da etkinlik hazırlıklarımızı tamamladığımız bir süreçte, İHD yönetimi bizlere, kendi aralarında oluşan iletişim eksikliğinden kaynaklı paneli gerçekleştiremeyeceğimizi bildirdi. Üstelik bizler her türlü sorumluluğu üzerimize almamıza rağmen İHD yönetiminden bir temsilci kolluk güçleriyle başlarının derde girmesini istemediklerini açık bir dille ifade etti. İHD, yıllardır mücadele eden, faşizme karşı bedel ödeyen bir kurumdur. Bu vesileyle Sakarya İHD yönetimine sormak istiyoruz; İHD genel olarak insan hakları savunuculuğunun neresinde duruyor? İnsan hakları sözkonusu olduğunda misyonunun ne kadar farkında? Bu bağlamda sorumsuzca hareket eden şahısların, yönetimdeki yerlerini toplumsal duyarlılığı olan ve bu bilinçle hareket eden kişilere bırakmasını öneriyoruz.

Yaşanan bu sorundan sonra “Ekim Devrimi ve Ekim Gençliği'nin Misyonu” başlıklı paneli Eğitim-Sen binasında gerçekleştirdik. Diğer panel başlıklarımızı yapamadık. Ekim Gençliği belgeseli ve iki ayrı film gösterimini, sınırlı olanaklarımız doğrultusunda kampanya sürecine dahil ettik. Çevre ilişkilerimizle Ekim Gençliği'nin misyonu üzerine birebir sohbetlerde bulunduk. İlk kez Sakarya'da Ekim Gençliği olarak afiş yaptık. Ayrıca buraya özgü bu ilk deneyimin yanısıra, kitle faaliyeti ve kurumlarla diyalog noktasında önemli tecrübeler edindik. Politik faaliyetimiz çerçevesinde yararlanabileceğimiz olanakları daha yakından tanıdık. Birçok açıdan deneyim kazandık.

***

Sakarya'daki faaliyetimizin ardından 10. etkinliğine katıldık. Kapitalist sistemin başarılı bir şekilde teşhir edildiği, Türkiye devrimci gençlik hareketinin tarihsel ve güncel misyonu üzerine önemli tespitler içeren sunumların yapıldığı 10. yıl etkinliği belli bazı eksiklikler taşıyordu. En belirgin olanı, işçi sınıfının önderlik misyonundan yeterince bahsedilmemiş olunmasıydı.

Olumsuz hava şartları ve etkinlik tarihinin final sınavlarının arifesine denk gelmesi katılımı düşürmüştü. Ancak yine de tüm eksikliklere rağmen güçlü bir ajitasyon ve propagandayla sömürüsüz bir dünyanın yaratılabilmesi, örgütlenmenin ve devrimci mücadelenin zorunluluğu ve bunun için üzerimize düşen sorumluluklar görevlerine ısrarla vurgu yapıldı.

Yeni Ekimler yaratma iddiası ve kararlılığıyla başlayan mücadelemiz devam ediyor. Devrim ve sosyalizm mücadelesine önderlik edecek olan işçi sınıfının yanındayız.

Gençlik Parti'ye, devrime, sosyalizme!

Ekim Gençliği/Sakarya

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ekim Gençliği büyüyor!

İstanbul Üniversitesi'ne ilk adım attığınız andan itibaren Ekim Gençliği'nden haberdar olursunuz. Kantine girdiğinizde de devrimci ruhunuzu tetikleyen, sorgulayan, sorgulatan ve bilinçlendiren afişleriyle karşılaşırsınız

Gündemi takip eden, bilinçli, sorumlu ve mücadeleci gençlerden oluşan Ekim Gençliği; boyun eğmeyen, ses çıkarabilen, eleştiren ve düşünen bir kitle oluşturabilmek için tek yürek halinde ve azimle çalışmalar yürütür.

Duruşlarının büyük anlam taşıması ve birçok ilde aynı anda çalışmalar yürütmesi azımsanmayacak bir kitleye hitaplarını kolaylaştırmıştır. Gündemden hebardar, sorgulayan, tartışan okuyan ve yazan; okul içi ve dışı her zaman aktif olan bu genç komünistler gelecek devrimin habercisidir!

Gerek gazete gerekse dergi satışları ile okul içinde sağlam kökler oluşturmaya hazır bulunan Ekim Gençliği öncü konumunu ve kimliğini her olayda sergilemektedir.

Biz devrimci ruhu taşıyan gençlere de bu köklerin daha da derinleşmesi için çabalamak ve her an genç komünistlerin yanında olacağımızı göstermek düşmektedir.

Sosyalizme gönül vermiş tüm yoldaşlarla bir arada olma umuduyla...

Ortak çarpan devrimci yüreklerden birini taşımanın gururuyla...

İstanbul Üniversitesi'nden bir

Ekim Gençliği okuru