3 Ağustos '02
Sayı: 30 (70)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist savaşa karşı mücadele güncel ve yakıcı görevdir!..
  Emperyalist savaşı durdurmak için seferber olalım!
  Amerikan askerlerinde savaş sendromu
  Sermaye ordusu Irak cephesine ısınıyor
  Emperyalist savaşlar ve tekeller
  "Irak'a müdahale yıkım olur"
  Emek Platformu kime hizmet ediyor?
  TEKEL'de peşkeş ve vurgun
  Gerçek iş güvencesi işçilerin kendi eylemiyle sağlanabilir
  Süreci kamu emekçilerinin taban inisiyatifi kazanabilir!
  Paşabahçe direnişinin önemi ve işçi sınıfının sorumluluğu
  Direnişteki Paşabahçe işçisiyle konuştuk...
  Paşabahçe direnişine destekler...
   Açlık ordusu büyüyor!..
   '96 ÖO Zindan Direnişi şehitleri anmaları
   6. Ekip ÖO savaşçısı Semra Başyiğit şehit düştü!
   Irak'a emperyalist saldırı ve TC
   Dersim, barajlar ve kalkınma/1
   Fabrika=F tipi hücre...
   TSK'ya Irak vitrini...
   Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
Fazlasıyla eksik kalan resmi veriler bile kaba gerçeği gözler önüne seriyor...

‘96 Zindan Direnişi şehitleri anmaları

Sefaköy-Esenyurt İKE:

‘96 Zindan Direnişi bu yıl da çeşitli etkinliklerle anıldı. Bu çerçevede Esenyurt ve Sefaköy İşçi Kültür Evleri, Esenyurt İKE’de bir anma gerçekleştirdi. 100’e yakın kişinin katıldığı anma açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmacının canlı anlatımı büyük bir ilgi ve dikkatle dinlendi. Ardından ‘96 sürecini en sıcak bir şekilde yaşayan bir tutsak anası, yaşadığı eylemlilikleri canlı bir biçimde anlattı. Konuşmasını devrimci tutsakların vermiş olduğu mücadelenin sahiplenilmesi ve tutsak yakınlarına destek olunması gerektiğini vurgulayarak bitirdi. Ananın konuşması da büyük bir ilgiyle dinlendi.

Bunu Sefaköy İKE şiir grubunun Grup Eksen’le birlikte hazırladığı müzik, şiir ve süreci anlatan metinlerden oluşan bir program izledi. Bu program da oldukça ilgiyle izlendi. Ana’nın tekrar konuşmasıyla program bitirildi. (SY Kızıl Bayrak/Sefaköy)

İzmir:

İzmir Hücre Karşıtı Platform ‘96 Zindan Direnişi şehitlerini anmak için çeşitli etkinlikler yapma kararı almıştı. İlk olarak Konak Sümerbank önünde basın açıklaması yapıldı. 27 Temmuz günü yapılan basın açıklamasına yaklaşık 60 kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan eylemde “Devrimci tutsaklar onurumuzdur!”, “Devrimci tutsaklar teslim alınamaz!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Tecrit ölümdür izin vermeyelim!”, “İçerde dışarda hücreleri parçala!” sloganları atıldı. ‘80’li yıllardan bu yana şehit düşen devrimci tutsaklar anlatıldı. ‘96’da Eskişehir tabutluğunun açılmasıyla başlayan Zindan Direnişi ile F tipi saldırısına karşı süren Ölüm Orucu direnişine değinilerek, “Tecrit duvarlarını parçalamak, ölümleri durdurmak, yeni ölümlere izin vermemek bizim elmizdedir” denildi.

Platform, 28 Temmuz günü ‘96 Zindan Direnişi şehidi Müjdat Yanat ve Tahsin Yılmaz’ın mezarlarında anma yapmayı kararlaştırmıştı. 28 Temmuz günü Müjdat Yanat’ın mezarına gitmek isteyen yaklaşık 60 kişi mezarlığa girmeden jandarma tarafından durdurularak otobüsten indirilmedi. 3 kişi temsilen karanfil bırakmaya gönderildi. Bu sırada otobüse vahşice saldıran jandarma TAYAD temsilcisi ile Genel-İş 3 No’lu Şube Sekreteri’ni döverek gözaltına aldı.
Aynı gün Bornova Pınarbaşı yolunda bulunan Tahsin Yılmaz’ın mezarını ziyaret etmek için yola devam eden insanlar yine mezarlığa girmeden jandarma tarafından durduruldu, arabadan inmelerine izin verilmedi. Tahsin Yılmaz’ın ailesi Yılmaz’ın mezarına karanfil bırakmaya gitti.

Bu saldırı, gözaltı ve engellemeleri protesto etmek için 29 Temmuz günü İHD İzmir Şubesi’nde İzmir Hücre Karşıtı Platform tarafından bir basın açıklaması yapıldı. (SY Kızıl Bayrak/İzmir)

İstanbul/Sarıgazi:

‘96 Zindan Direnişi, şehitlerden Ali Ayata’nın mezarı başında anıldı. Sarıgazi Mezarlığı’nda devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma, ‘96 Zindan Direnişi’ne dair bir konuşma ile devam etti. Ardından okunan şiirler, söylenen marşlar ve atılan "Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Yaşasın ‘96 direnişimiz!” vb. sloganlarıyla etkinlik bitirildi.

Mezarlıktan çıkışta kolluk güçlerinin engellemesi ile karşılaştık. Bunun üzerine tekrar toplanıldı ve jandarmayla tartışılmaya başlandı. Ek kuvvet çağıran jandarma müdahale ederek etkinliğe katılan yaklaşık 60 kişiyi gözaltına aldı.

Jandarma karakoluna kadar türkülerimizi ve marşlarımızı söyledik. Karakolda birkaç saat bekletildikten sonra ifade için yukarı çıkarılmaya başladık. Bu arada avukatlarımızın içeri alınmadığını öğrendik. İfade için yukarı çıkmama eylemi yapmamız üzerine avukatlar içeri alındı. Ancak bazı avukatlar insanları ifade vermeye zorlayan tavırlar içerisine girdiler ve adres vermemiz gerektiğini söylediler. Biz avukatların bu tavrını teşhir ettik, ifade ve adres vermeyeceğimizi belirttik. Adres veren yaklaşık 20 kişi akşam saatlerinde bırakıldı. Kalanlar ise ertesi gün savcılıktan serbest bırakıldılar. (SY Kızıl Bayrak/İstanbul)