Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Şubat 2004
Sayı: 69
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Yasa tasarısını püskürtmek için alanlara!
  YÖK yasası çıkmazı
  Teziç'in "aile fotoğrafı" gençliği temsil edemez!
  Sırada YÖK yasa tasarısı var!
  Açlık grevi sürecindeki eylem ve etkinlikler...
  Soruşturma ve yasa karşıtı eylemlerden...
  Soruşturma ve yasa karşıtı eylemlerden...
  Soruşturma ve yasa karşıtı eylemlerden...
  Soruşturma ve yasa karşıtı eylemlerden...
  Bir dönemin ardından...
  NATO: Emperyalist saldırganlık ve savaşın kurumsallaşması
  6. Filo'yu unutmayın!
  "Her alanda ve her düzeyde devrimci seferberlik!"
  Gençlik hareketinin sorunları...
  Gençlik içerisinde reformizmin etkisi ve görevler
  Taşra üniversiteleri ve Teknokentler
  Okullarda "demokrasi" oyunu!
  "Bayram bizim sokağa da gelecek!"
  Üniversite-AŞ'de yurt yaşamı
  Irak yeniden yapılandırılıyor!
  Kendi tarihini kavgayla yazan halk!
  ABD emperyalizmi/1
  Gerçekler devrimcidir!
  14 Şubat: Vitrinlerde satılan sevgiler
  "Seni halk adına ölümü mahkum ediyorum!"
  Oyun yazarının türküsü!
  1848 Şubat Devrimi ve şanlı Haziran Ayaklanması... "Umutsuzluğun devrimi"
  Bir toplu katliam belgeseli: Carandiru



 
 
Soruşturma terörünü ve saldırıları
ortak eylemlerimizle yanıtladık!

Sermaye iktidarının YÖK yasa tasarısı saldırısı ve soruşturma terörüne karşı mücadelesini yükselten ve ortaklaştıran öğrenci gençlik, Ankara’da da bir dizi eylem gerçekleştirdi. İstanbul ve Adana’da açlık grevi direnişine başlayan arkadaşlarımıza destek vermek amacıyla Ekim Gençliği, Özgür Gençlik ve Ankara Gençlik Derneği’nden 9 arkadaşımız 2 günlük açlık grevi yaptı. Eylemimizin başlamasından bir hafta önce açlık grevinde olduğumuzu duyuran afişlerimizle birçok sendika, dernek ve basın merkezini dolaşarak maddi ve manevi destek istedik.

26 Ocak Pazartesi:

Açlık grevi direnişimiz ÇHD Ankara Şubesi’nde yapılan basın açıklamasıyla başladı. Açıklamada hemen tüm üniversitelerde soruşturma, gözaltı ve tutuklama terörünün bir raslantı olmadığı, YÖK yasasını bir an önce çıkartmak isteyen devletin öğrenci gençliğe yönelik en önemli saldırısı olduğu, fakat hesaplarının tutmayacağı, birleşik militan ve hak alıcı bir tarzda mücadelenin büyütüleceği anlatıldı. Bu çerçevede, dayanışmayı büyütmek için İstanbul ve Adana’daki açlık grevlerinin desteklendiği ve hedefin bu saldırılardan nasibini alan işçi ve emekçilerle mücadeleyi ortaklaştırmak olduğu belirtildi. Basın açıklamasından sonra büyük bir coşkuyla Beyazıt Marşı söylendi. İlk ziyareti TAYAD’lı Aileler yaptı. Onları çeşitli üniversitelerden arkaaşlarımız ve kamu emekçilerinin ziyareti izledi. Emek Gençliği, İdilcan Müzik Topluluğu, ÇHD’li avukatlar bizi yalnız bırakmadılar. Bu arada sık sık marşlar, şarkılar söyledik, şiirler okuduk, “ideolojik halaylar” çektik.

27 Ocak Salı:

Sabahın erken saatlerinden itibaren çeşitli parti, sendika, dernek ve öğrenci arkadaşlarımız destek için ÇHD Ankara Şubesi’nde buluştular. AnDLB-G ve Ankara Gençlik Derneği Lise Komisyonu’ndan liseli arkadaşlarımız destek amaçlı 1 gün açlık grevi yaptılar. Hacettepe Üniversitesi’nden TÖK’lü öğrenciler açlık grevimize destek verdiler. Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği, Ankara Gençlik Derneği Gönüllü Eğitim Topluluğu, ESP, ASEM Başkanı Bayram Kaya, Yapı-Yol Sen Başkanı Cengiz Faydalı, Ankara BDSP, Sosyalist Kamu Emekçileri, Genel İş’ten Mahmut Konuk, Mamak İşçi Kültür Evi, THYD-DER Başkanı Nedim Taş, SDP, DEHAP ve AnDLB-G’den liseliler ziyaret ettiler. TAYAD’lı Aileler de bizi yalnız bırakmadılar. Özellikle Sincan F Tipi Hapishanesi’nden yeni tahliye olan devrimci bir tutsa&curre;ın ziyareti bizim için oldukça anlamlıydı. Ayrıca Özgür Radyo’da bir programa telefonla katılan açlık grevindeki arkadaşlarımız canlı yayında açlık grevi direnişimizin nedenlerini ve amaçlarını anlattılar.

28 Ocak Çarsamba:

12.30’da açlık grevindeki arkadaşlarımızın taşıdığı “Soruşturma terörüne son!” yazılı pankartla 100 kişilik kitle Kızılay’a yürüyüşe geçti. “Soruşturmalar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “F tipi üniversite istemiyoruz!” ve “YÖK’e hayır!” sloganlarını haykırarak diğer şehirlerdeki öğrenci gençliğe selam gönderdik. PTT Kızılay Şubesi önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması sonunda Adana, İstanbul ve İzmir’deki rektörlere ve YÖK’e faks çekildi. Faks çekerken PTT önünde sloganlarımızı haykırmaya devam ettik. Mart ayında YÖK yasa tasarısını Kızılay Meydanı’nda parçalayacağımızı bir kez daha haykırdıktan sonra eylemimizi bitirdik.

Ankara Ekim Gençliği