Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
15 Şubat-15 Mart '03
Sayı: 58
 İçindekiler
   Ekim Gençliği'nden...
  Şubat'ın kavga soluğuyla Mart'ı kazanmaya!
  Emperyalist savaş, olanaklar ve görevler
  Sahte demokrasi tartışmasının gizledikleri
  15 Şubat'ta dünyanın d ört bir yanında milyonlar alanlardaydı...
  "Demokrasi" havarileri neyin peşindeı
  Emperyalist savaşın hizmetinde bir kurum: Medya
  Direnen kadın
  Geleceğimizin çalınmasına izin vermeyelim!
  '96 Beyazıt işgali günlüğünden...
  Sanayi siteleri ve gençlik çalışması
  Gençlik içinde kitle çalışması
  İÜ'den kitle çalışması deneyimleri...
  Gürüz'ün demokrasisi!..
  Liseli gençlik çalışması ve platformları
  Liselerden...
  Trakya Üniversitesi'nde bir dönemin ardından
  Platform çalışmalarının sorunları
  Canlı kalkan Kenneth N. O'Keefe...
  Zindandan mektup...
  Geleceksizler geleceğe saldırıyor!
  Bir filmin gösterdikleri
  Tiyatro ve savaş
  Bir yiğitlik destanı...
  Tarihte bu ay...
  Okur mektupları



 
 
Geleceksizler geleceğe saldırıyor!

Filistin direnişine yönelik katliamlar artan bir vahşetle sürüyor. 11 Eylül sonrası bu vahşet daha da pervazsızlaştı. Bilindiği gibi Şaron işgal, yıkım ve katliamlarla özdeşleşmiş elikanlı bir katil. El-Aksa ziyareti (provokasyonuyla) ile ikinci intifadanın başlamasına neden olmuştu. O günden bugüne Siyonist katiller görkemli bir direnişle karşı karşıya kaldılar. İsrail uyguladığı terörün yanında Filistinlileri ekonomik olarak da yıkıma uğrattı. Batı Şeria ve Gazze Şeridi dışına çıkmayı yasaklayarak İsrail’e çalışmaya giden işçileri engelledi.

Ocak ayı başında Tel-Aviv’deki saldırıyı bahane eden siyonistler bu sefer El-Halil’deki İslami Üniversiteyi ve Politeknik Enstitüsü’nü kuşattı ve kapattılar. Ancak yine Filistinli öğrencilerin direnişiyle karşılaştılar. İşgalciler bunun üzerine sokağa çıkma yasağı getirdiler. Filistinli öğrenciler İsrail askerlerinin silahlarına karşı taşlarla direndiler. Sonrasında İsrail bir dizi katliama girişti. Birçok Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail’in bu son saldırısı geleceğe yönelik olmuştur. Hedef bu yönüyle bilinçli seçilmiştir. Çünkü gençlik her zaman yeniyi ve geleceği temsil etmiştir. Kendi varoluşunu baskı ve teröre dayandıranlar gençliğe saldırmak durumundadırlar. Filistin gençliği her dönem işgale ve teslimiyete karşı sesini yükseltmiş, direnişteki yerini almış, büyük bedeller ödemekten geri durmamıştır. Bu nedenle siyonistlerin baş hedefi haline gelmiştir. Geçtiğimiz yıl boyunca işgal kuvvetleri tarafından 115 genç katledildi. Öldürülen gençlerin hepsi 18 yaşından küçük ve bu oran bir önceki yıla göre yüzde elli artışı ifade ediyor.

Siyonistlerin direnişi ezmek için herşeyi yapacağından kuşku duymamak gerekiyor. Ancak işgalci devlet hangi yolu denerse denesin bu direnişi kıramayacak, gençliği teslim alamayacaktır. Filistinli gençler onurlu yaşamanın yolunun direnmekten geçtiğini, gerçek özgürlüğün savaşarak geleceğini biliyorlar ve ölümüne direniyorlar. Direnişleriyle diğer ülkelerin gençliğine gidilecek yolu gösteriyorlar. Bizler de onların özgürlük mücadelesine omuz vermeli ve kavgayı kendi sokaklarımıza taşımalıyız. Bölgemizde çıkacak olan emperyalist savaş koşullarında bu çok daha büyük bir önem kazanmaktadır. Bu hem boynumuzun borcu hem de enternasyonal bir görevdir.

Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz!

G. Bilgin