16 Şubat 2007 Sayı: 2007/06(06)

  Kızıl Bayrak'tan
   Ordu ve hükümet Beyaz Saray’ın kapısında sıraya girdiler…
  Emperyalistleri ve siyonistleri
topraklarımızda istemiyoruz!
  İşbirlikçiler Washington’daki savaş
ağalarının huzurunda!
  Faşizme ve şovenizme karşı militan
kitle mücadelesi!
Düzen solunda seçim manevraları
Baharı kazanmak 8 Mart’ı kazanmaktan geçiyor!
Geleneksel şiddetten kurtulmak için
geleneksel devletten kurtulun!
 Clara Zetkin (1857- 1933): Uluslararası emekçi kadın
hareketinin komünist öncüsü...
  Kadına yönelik şiddete karşı tavır almak sınıfsal bir görevdir!
  Tersane İşçileri Birliği Derneği 1. Olağan Genel Kurulu’nda buluşalım!
  İşçi sınıfının toplumsal konumu ve tarihsel devrimci misyonu
  El Fetih’le Hamas “Mekke Konferansı”nda anlaştı…
  Putin’den ABD-NATO tehditlerine rest!
  Kaymağı özel
ordular yiyor - Mumia Abu-Jamal
  Dünden kalan miras ve yeniden düşünmek -
Yüksel Akkaya
  TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz ile konuştuk...
  Devlete hizmette gelinen aşama:
Türk(iye) milliyetçiliği!
M. Can Yüce
  Eylem ve etkinliklerden...
  Basından...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Yozlaşmaya karşı yürüyüş...

Emekçi mahallelerinde giderek artan yozlaşma ve çeteleşmeye karşı bir tepki de Dudullu halkından geldi. Gençlerin her geçen gün televizyonlardaki mafya çetelerine özendiğini ve uyuşturucunun artık sokak ortasında kullanılmaya başlandığını ifade eden mahalle halkı 11 Şubat günü bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Huzur Sitesi minibüs duraklarında toplanan yaklaşık 150 kişi “Çeteleşmeye ve yozlaşmaya geçit yok!” pankartı açarak alkış ve sloganlarla yürüyüşe geçti. Mahalle “Halkımız saflara, hesap sormaya!”, “Dudullu bizimdir, çetelere geçit yok!”, “Susma sustukça sıra sana gelecek!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” sloganlarıyla gezildi. Dudullu Dörtyol’a gelindiğinde basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, Dudullu halkı olarak semtteki çeteleşme ve yozlaşmaya izin verilmeyeceği, bunun yolunun ise örgütlenmekten geçtiği dile getirildi. Dudullu’nun neredeyse uyuşturucu sevkiyatında bir üs konumuna getirildiği, buna karşı devletin hiçbir şey yapmadığı, toplumdaki bu çürümenin sistemin ürünü olduğu ifade edildi. Basın metninin okunmasının ardından atılan sloganlarla çeteleşme ve yozlaşmaya karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Kızıl Bayrak/Ümraniye


Kadıköy ve Taksim’de Ekim Gençliği satışı...

“Dünyanın bütün dillerini konuşuyoruz!”

Ekim Gençliği’nin 100. sayısı vesilesiyle düzenlediğimiz “Dünyanın Bütün Dillerini Konuşuyoruz!” kampanyamızı Taksim ve Kadıköy’de yaptığımız militan satışlar ile başlattık.

“Yüzyıllardır halkları birbirine düşüren zihniyete karşı, emperyalist savaşlarla halkları katledenlere karşı kardeşçe bir dünya için,

Faşist saldırganlık ve şovenist histeriye karşı halkların kardeşçe yaşayacağı sınırsız ve sınıfsız dünya için,

Bir bebekten bir katil yaratan kapitalist barbarlığın karanlığına karşı komünist bir dünya için!” şiarıyla insanlığın bu en sonuncu kavgasını büyütme çağrımızı 12 ve 13 Şubat günü sokaklarar taşıdık.

Bir hafta boyunca Taksim ve Kadıköy’de gençliği dünyanın bütün dillerini konuşmaya davet etmeye devam edeceğiz.

İstanbul Ekim Gençliği


 

Atılım’dan saldırılara karşı basın açıklaması...

Atılım gazetesi yazı işleri müdürü Ahmet Yaman’ın Okmeydanı’ndaki evine kapının kırılarak girildiği, üzerinde uzun süre parmak izi kalacak olan şahsi eşyaların alındığı ve evin dağıtıldığı açıklandı.

Bu saldırılara ve sonrasında yaratılabilecek olan komplolara ilişkin 9 Şubat günü İHD’de bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı Atılım gazetesi yazıişleri müdürü Ahmet Yaman yaptı. Yaman “Muhalif, ilerici, demokratik kurum ve kişilerin ev ve bürolarına yönelik benzer saldırılar son dönemde yoğunlaştı. Eren Keskin’in evi, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, gazetemizin Adana ve Kartal büroları da daha önce benzer saldırılara hedef olmuştu. Hacı Orman’ı kaçırarak sorgulayan polislerin ona evininin krokisini gösterdiklerini, onu kaçırmadan önce üç kez evine girdiklerini biliyoruz” dedi.

Daha sonra Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu sözcüsü Necati Abay konuştu.

Kızıl Bayrak/İstanbul


İzmir: “Devlet terörüne son!”

İstanbul’da Beksav Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Orman’a yönelik kaçırma girişiminin ardından tutuklama kararının çıkması ve Beksav’a yönelik baskıların devam etmesi, Atılım gazetesi yazı işleri müdürü Ahmet Yaman’ın evine girilmesi, Şemdinli eylemleri bahanesiyle DEHAP yöneticilerine ceza verilmesi gündemleri ile ilgili eylem gerçekleştirildi.

10 Şubat Cumartesi günü saat 12:00’de Konak Sümerbank önünde yapılan eylemde “Devlet terörüne son! Baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz!” yazılı pankart açıldı. Eylemde ayrıca İzmir’de gerçekleştirilen tecrit karşıtı eylemler nedeniyle açılan davalar ile cuma günü İzmir Limontepe’de bir Kürt ailesinin evine önce sivil polislerin, ardından da çevik kuvvet polislerinin gaz bombaları ve coplarla girmesi, sokak ortasında insanların dövülerek gözaltına alınması teşhir edildi.

Eylemde “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Baskılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir


Adana: Erol Zavar’a özgürlük!

Mesane kanseri olan ve hastalığı her geçen gün ilerleyen Erol Zavar’ın 5 yıldır Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutulmasını ve tedavisinin engellenmesini protesto etmek amacıyla Adana’da bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

9 Şubat Cuma günü Adana Merkez Postanesi önünde yapılan basın açıklamasını Adana İHD Sekreteri Ethem Açıkalın okudu. Açıkalın şunları söyledi: “Ülkemiz hapishanelerinde birçok hasta ve tutuklu tedavileri yapılmayarak ölüme terkediliyor. Bunlardan birisi de Sincan F Tipi Cezaevi’nde bulunan Erol Zavar’dır… Geç müdahale edildiği için bugün her tarafını mesaneyi tümör sarmıştır. Daha sonra yapılan ameliyatında tam beş tümör alındı. 2004 ile 2006 yılları arasında 3’ü Ankara Numune Hastanesi, 6’sı Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi olmak üzere toplam 9 kez ameliyat geçirdi… Erol Zavar’ın dışarıda tedavisinin yapılması için tüm duyarlı kamuoyunu harekete geçerek yaşanan bu insanlık ayıbına tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz. Erol Zavar kanser hastası olmasına ve hastalığının ilerlemesine rağmen halen Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutuluyor. Adalet Bakanlığı cezasını ertelemeyerek ölüme davetiye çıkartıyor. Erol Zavar’ın yaşamını yitirmesi halinde sorumlusunun Adalet Bakanı olacağını bir kez daha belirtiyoruz…”

BDSP, İHD Cezaevi Komisyonu, THAYD-DER, SDP, Halkevleri, Alınteri, ESP, Partizan, DHP’nin gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından Erol Zavar’ın cezasının ertelenmesi talebinin yeraldığı mektup Cumhurbaşkanlığı’na postalandı.

Eylemde “Devrimci tutsaklar yalnız değildir!”, “İçeride dışarıda hücreleri parçala!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Adana


BAK’tan işgal karşıtı eylem

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK), Amerika’nın Irak’ta gerçekleştirdiği katliamlara karşı 13 Şubat günü Taksim Galatasaray postanesi önünde, operasyonlara son verilmesini ve ABD’nin Irak’tan derhal çekilmesini isteyen bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Dön evine BUSH!” yazılı pankartın açıldığı eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı. Basın açıklamasını Mehmet Ali Alabora yaptı. ABD’nin bu savaşı hiç bir zaman kazanma ihtimali olmadığını vurguladıktan sonra, “17 Mart’ta Irak işgaline karşı gerçekleşecek küresel savaş karşıtı eylem gününde bu taleplerimizi haykırmak, savaş karşıtı hareketin sesini duyurmak ve Irak halkıyla dayanışmak için Kadıköy Meydanı’nda miting yapacağız” diyerek mitinge çağrı yaptı. Eylem boyunca “Katil Bush hesap ver bugün kaç çocuk öldürdün!”, “Irak halkı yalnız değildir!”, “Hepimiz Iraklı, hepimiz Filistinli’yiz!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul


Beksav yalnız değildir!

31 Ocak’ta Kadıköy’de zorla kaçırılan Hacı Orman’a ve BEKSAV’a yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla 9 Şubat günü BEKSAV’ın Kadıköy’deki binasının önünde ortak basın açıklaması yapıldı. “Hepimiz BEKSAV’lıyız, BEKSAV yalnız değildir!” pankartının açılması ile başlayan eylemde “Hacı Orman yalnız değildir!”, “Söz, basın, örgütlenme hakkımız engellenemez!”, “Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz!” sloganları atıldı.

Eyleme ESP, EKD, BDSP, HKM, Kaldıraç, Odak, Partizan, DHP, EHP, SDP katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul


 

İHD’den vicdani ret eylemi

İHD, vicdani retçi Halil Savda’nın serbest bırakılması için 9 Şubat günü Taksim Galatasaray Postanesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından Halil Savda’nın serbest bırakılması için TBMM Başkanı Bülent Arınç’a mektup gönderildi.

Kızıl Bayrak/İstanbul