16 Şubat 2007 Sayı: 2007/06(06)

  Kızıl Bayrak'tan
   Ordu ve hükümet Beyaz Saray’ın kapısında sıraya girdiler…
  Emperyalistleri ve siyonistleri
topraklarımızda istemiyoruz!
  İşbirlikçiler Washington’daki savaş
ağalarının huzurunda!
  Faşizme ve şovenizme karşı militan
kitle mücadelesi!
Düzen solunda seçim manevraları
Baharı kazanmak 8 Mart’ı kazanmaktan geçiyor!
Geleneksel şiddetten kurtulmak için
geleneksel devletten kurtulun!
 Clara Zetkin (1857- 1933): Uluslararası emekçi kadın
hareketinin komünist öncüsü...
  Kadına yönelik şiddete karşı tavır almak sınıfsal bir görevdir!
  Tersane İşçileri Birliği Derneği 1. Olağan Genel Kurulu’nda buluşalım!
  İşçi sınıfının toplumsal konumu ve tarihsel devrimci misyonu
  El Fetih’le Hamas “Mekke Konferansı”nda anlaştı…
  Putin’den ABD-NATO tehditlerine rest!
  Kaymağı özel
ordular yiyor - Mumia Abu-Jamal
  Dünden kalan miras ve yeniden düşünmek -
Yüksel Akkaya
  TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz ile konuştuk...
  Devlete hizmette gelinen aşama:
Türk(iye) milliyetçiliği!
M. Can Yüce
  Eylem ve etkinliklerden...
  Basından...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Olmert’in Türkiye ziyareti Ankara ve İstanbul’da protesto edildi...

Emperyalistleri ve siyonistleri topraklarımızda istemiyoruz!

İstanbul: “Katil Olmert ülkemizden defol”

Siyonist İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, Türkiye ile ortak ‘projelere’ imza atma amacı ile Ankara’ya gelişi İstanbul’da da protesto edildi. Eylemi BDSP, HÖC, FHDD, ESP, Partizan, ÖMP, Devrimci Hareket, Ürün, EHP, Odak, Kaldıraç, HKM, SGD, KESK İstanbul Şubeler Platformu, Tüm-İGD, Birlik ve Dayanışma Hareketi birlikte düzenledi. Eylemde “Kahrolsun emperyalizm, siyonizm, Katil Olmert ülkemizden defol!” yazılı pankart açıldı.

Düzenleyeciler adına yapılan ortak açıklamada, “Siyonist İsrail Devletinin Başbakanı Ehud Olmert ülkemiz topraklarında şimdi. Bizler emperyalizmin maşası olan, elleri Siyonizm’in kanlı emellerine batmış bu katili ülkemizde istemiyoruz! İsrail devleti işgalci bir devlettir ve Ehud Olmert gerek Filistin, gerek Lübnan halkına yönelik işlediği katliamlarla bir savaş suçlusudur ve yargılanmalıdır!”denildi.

İsrail ve Türkiye arasında yapılacak anlaşmaların ve işbirliğinin siyonizm ve emperyalizm için daha fazla kâr ve çıkar sağladığı, ezilen bölge halkları içinse daha fazla sömürü ve işgal demek olduğu dile getirilen açıklamada devamla şunlar söylendi: “Karadeniz-Kızıldeniz boru hattı projesi İsrail’in Türkiye üzerinden ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir. TC devleti nasıl İncirliği ABD emperyalizminin savaş uçaklarına açtıysa, ülkemizin kaynaklarını da Siyonist İsrail’e peşkeş çekmek istemektedir. Bunun karşılığında İsrail Siyonizm’i, Ermeni Soykırımı Yasa Tasarıları’nda TC devletine destek vermeyi taahhüt etmiştir. Bizler İsrail ve Türkiye arasında yapılan tüm anlaşmaların feshedilmesini istiyor, işgalci bir devleti desteklemeyi reddediyoruz.”

Türkiye’nin anti-emperyalistleri ve devrimcileri olarak Ortadoğu’daki işgallere ve halkların birbirine kırdırılmasına karşı çıktıklarını vurgulayan ortak açıklama, “Tıpkı Lübnan’a asker gönderilmesine karşı yaptığımız eylemde 18 anti-emperyalist arkadaşımızın tutuklanmasında olduğu gibi bu uğurda bedeller ödeyerek mücadelemize devam edeceğimizi belirtiyor ve dün olduğu gibi bugün de emperyalistleri ve işgalcileri topraklarımızda istemiyoruz” sözleriyle son buldu.

“Katil Olmert ülkemizden defol!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Filistin’de intifada Irak’ta direniş kazanacak!”, “Kahrolsun İsrail siyonizmi!” sloganlarının atıldığı eylem, ‘Çav bella’ ve ‘Gün doğdu’ marşlarının söylenmesi ile bitirildi. (Kızıl Bayrak/İstanbul)


Ankara: “Ortadoğu halklarının katili Olmert defol!”

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Ankara Platformu, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Türkiye’ye gelişini protesto etti. “Ortadoğu halklarının katili Olmert defol!” pankartının açıldığı eylem Yüksel Caddesi’nde sloganlarla başladı. Ardından Platform adına hazırlanan basın metni okundu. Basın açıklamasında şunlar dile getirildi:

“Başını ABD’nin çektiği emperyalistlerin Ortadoğu’daki en büyük destekçisi ve işbirlikçisi siyonist İsrail devletinin başbakanı Olmert Türkiye’ye geliyor. Kurulduğu günden bu yana, Ortadoğu’da kan, gözyaşı ve şiddetle anılan siyonist İsrail devleti ve O’nun başbakanı Olmert, Türkiye egemen sınıfları ve onların temsilcisi uşak, işbirlikçi AKP hükümetiyle yeni emperyalist politikaları nasıl uygulayacaklarını masaya yatırmak için şimdi bu coğrafyada kanlı ellerini tekrar mazlum halklara bulaştırmak için plan yapıyorlar...

Türkiye Devleti ABD’nin Ortadoğu’daki halkları katletmesi geleneğini bu coğrafyada sürdürmektedir. Filistin, Irak, Lübnan ve şimdi de İran’a saldırmak için kendisince ‘delil’ arayan ABD emperyalizminin işbirlikçisi ve uşağı Türkiye devleti, ABD’nin küçük kardeşi olan İsrail devletiyle yeni kanlı pazarlıklara kapı aralamaktadır. Büyükanıt’ın ABD yaptığı gezi Olmert’in Türkiye’ye gelmesinden bağımsız değildir. ABD, İsrail ve Türkiye egemenlerinin Ortadoğu üzerine kurdukları hesaplar ezilen halklar tarafından yine direnişle karşılanacak ve savaşan halklar kazanacak”.

Yaklaşık 70 kişinin katıldığı eylemde sık sık “Katil Olmert defol!”, “Siyonist İsrail Ortadoğu’dan defol!”, “Ortadoğu halkları yalnız değildir!”, “Kahrolsun emperyalizm, yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak!” sloganları atıldı. (Kızıl Bayrak/Ankara)