01 Eylül 2006 Sayı: 2006/34 (34)
  Kızıl Bayrak'tan
   Sermaye iktidarı stratejik kararlarla sonunu hızlandırıyor: Bataklığa giden bataklığa gömülür!
  Amerikancı generallerin “yeni dönemi”
  Genelkurmay devir teslim töreni
konuşmalarının gösterdikleri
  Asker gönderme tartışmaları ve Sezer’in
çıkışı
  KESK’in 29 Ağustos eylemlerinden
Hak almak için g(ö)reve!
AL-CO işçilerinin direniş kararlılığı yol
gösteriyor!
“Anadoluya gelin, işçi maliyetleri çok
düşük”!
   Devrimci bir gençlik mücadelesi için bir
adım daha! “Gelecek, özgürlük ve sosyalizm için gençlik kampı” başarıyla gerçekleşti! / Orta sayfa
  ABD-İsrail taşeronu Kofi Annan bölge
ülkelerini dolaşıyor
  Siyonist rejimin gözeneklerinden kan ve
irin akıyor
  İran yönetimi ABD dayatmalarına
direnmeyi sürdürüyor
  Güneşin esmer çocuklarına
  Samandra’dan bir işçi ile sınıf hareketinin
durumu ve İstanbul İşçi Kurultayı üzerine
konuştuk
  Savaş ve barış
  D‹SK’ten kampanya: “Lübnan’a asker gönderilmesin!”
  Tekstil İşçileri Bülteni
dağıtımlarından
  Mamak İşçi Kültür Evleri'nin "Ortadoğu
Halklarıyla Dayanışma Günleri" etkinlikleri
  Kamu Emekçileri Bülteni'nden
  İstanbul İşçi Kurultayı Bülteni'nden
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Mamak İşçi Kültür Evleri'nin “Ortadoğu Halklarıyla Dayanışma Günleri” etkinlikleri

Mamak İşçi Kültür Evleri olarak geçtiğimiz hafta çalışmalarını başlattığımız “Ortadoğu Halklarıyla Dayanışma Günleri” isimli kampanyamızın ilk etkinliğini 26 Ağustos Cumartesi günü Tuzluçayır Mahallesi'nde gerçekleştirdik.

Ortadoğu'da yaşanan emperyalist vahşeti Mamaklı emekçilere anlatmak ve dayanışma mesajlarını almak için saat 18:00'de Feyzullah Çınar Parkı'na masa açtık. “Ortadoğu halkları yalnız değildir!” şiarlı pankartımızı astık. Parkta müzik yayını ile birlikte Ortadoğu'da yaşanan katliamdan ve direnişten kesitlerin yer aldığı fotoğrafları sergiledik. Saat 20:00'de Mamak İşçi Kültür Evleri'nin hazırladığı slaytı gösterdik. Ardından Filistinli çocukların tanklara karşı destansı direnişini anlatan “Geçemeyeceksiniz-Fariz” isimli belgeseli gösterdik.

_Güçlü bir ön hazırlık yapmamamıza rağmen fotoğraf sergisi ve sinevizyon gösterimi ilgi çekti. Etkinliklerimizin devam edeceği duyurusunun ardından tüm emekçiler emperyalizme karşı direnen Ortadoğu halklarıyla dayanışmaya davet edildi.

_Etkinlik süresince Mamaklı emekçilerden Ortadoğu halklarına göndermek istedikleri dayanışma mesajlarını aldık. İlk olarak bu etkinlikte açtığımız “Dayanışma Defteri”ni kampanya süresince tüm etkinliklerde değerlendireceğiz. Kampanya süresince bu mesajları çeşitli araçlarla kamuoyuna taşıyacak, kampanyanın sonunda ise Filistin ve Lübnan halkına ileteceğiz.

İkinci etkinlik...

“Faris-Geçemeyeceksiniz” filminin ikinci gösterimini 27 Ağustos'ta Şirintepe-Mamak İşçi Gençlik Kültür Evi önünde saat 20.00'de gerçekleştirdik.

Belgeselin gösterimi sırasında duygulu anlar yaşandı. Filistin halkının direnişini anlatan film gösterimi öncesinde kurumumuzun önünde stand açarak, ev ziyaretleri gerçekleştirerek etkinliğin duyurusun yaptık. “Ortadoğu halkları yalnız değildir!/Mamak İşçi Kültür Evleri” imzalı pankartımızı yine kurumumuzun önüne astık. Standımızda Ankara Savaşa ve Emperyalizme Hayır Platformu'nun imza metinleriyle, 10 gündür emekçileri Ortadoğu'daki saldırganlığa karşı mücadeleye çağırıyoruz.

Belgesel gösterimi ile fotoğraf sergisinin yer aldığı etkinliğe 40 kişi katıldı. Hedefimiz haftalara yayılan etkinliklerle Ortadoğu'da süren vahşete karşı Mamaklı işçi ve emekçileri emperyalist savaş karşısında mücadele çağırmak, harekete geçmesini sağlamak.

Mamak İşçi Kültür Evleri

--------------------------------------------------------------------------------

Mamak “Dayanışma Defteri”nden mesajlar...

1. emekçi: Amerika İsrail'e Filistin halkını kırdırıyor. Zulüm ediyor. 50 yıldır Filistin halkı bunun karşısında direniyor. Topraklarını savunuyorlar. Buradan onların haklı mücadelelerini ve direnişlerini selamlıyorum.

2. emekçi: Bugün dünyada zulüm sürmekte. İnsanlar acıyı, umutsuzluğu, savaşı ve ölümü yaşıyorlar. Başka bir dünya; çitleri olmayan, savaşların olmadığı, insanların çıkar için değil sevgi için biraraya geldikleri bir dünya mümkün. Bu dünyayı bugün devrimciler yaşatıyor ve bunun uğrunda savaşıyorlar. İnsan olmanın değerlerine sahip çıkalım.

3. emekçi: Amerika Ortadoğu'da var olan petrolü kendi bünyesinde toplamak için İsrail'le birlikte Irak'ta başladığı, hatta daha öncesi Kuvveyt'te 1991'de başlattığı hamlenin ikinci adımı olarak işgal sürecini derinleştiriyor. Lübnan süreciyle birlikte Ortadoğu projesine yeni bir boyut kazandırmaya çalışıyor. Ama mutlaka bir gün Amerika'ya ve emperyalistlere birileri dur diyecek ve hepsinin sonu gelecek. Bunu da biz devrimciler gerçekleştireceğiz. Emperyalizmi devirmek için yeni DENİZLER yetiştiriyoruz.

4. emekçi: Ortadoğu'ya asker gönderilmesine karşıyım. Amerika'yı kınıyorun ve lanetliyorum. Küçük çocukları ve kadınları acımadan öldürüyorlar. Lanet olsun Amerika'ya ve İsrail'e.

----------------------------------------------------------------------------------

Mamak'ta polis ablukasına ve gözaltı saldırısına eylemli yanıt

Mamak Şirintepe Mahallesi'nde Ortadoğu halklarıyla dayanışma amaçlı yapılan kepenk kapatma eylemine yönelik polis saldırısına ve mahallede estirilen devlet terörüne karşı BDSP, HÖC, ESP ve Halkevleri tarafından bir eylem gerçekleştirdi.

Eylem öncesinde esnafı eyleme çağıran el ilanları saldırının olduğu bölgede yoğun olarak dağıtıldı. Aynı saatlerde polis ablukası çevik kuvvetle birlikte yoğunlaştı. Saat 19:00'da Şirintepe Mahallesi 1. Cadde üzerinde toplanan kitle “Baskılar, gözaltılar ABD ve İsrail'e olan öfkemizi yok edemez!/Şirintepe Halkı” imzalı pankartın arkasında sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Devrimci çalışma engellenemez!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “ABD askeri olmayacağız!”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları sıklıkla atıldı. Çevrede bulunan işçi ve emekçiler polis ablukasına tepkisini eylemimizi alkışlarla destekleyerek gösterdiler. Mahallenin merkezine gelindiğinde hazırlanan ortak basın metni okundu.

Eylem basın açıklamasının ardından yapılan yürüyüşle devam etti. Mahallenin içerisine kadar yüründükten sonra tekrar açıklamanın yapıldığı yere dönülerek eylem sonlandırıldı.

Sermayenin kolluk güçlerinin mahalledeki ablukası geç saatlere kadar sürdü. Fakat mahalledeki devrimci ve ilericilerin hızlı bir şekilde saldırıya yanıt vermesi, anlamlı bir dayanışma örneğinin sergilenmesi emekçiler üzerinde olumlu bir etki yarattı. Asıl olarak sindirilmeye çalışılan ve devrimcilerden uzaklaştırılmak istenilen mahalleli emekçiler açısından devrimci dayanışmanın ve kararlılığın hiçbir koşulda engellenemeyeceğini görmek ayrı bir önem taşıyordu. Polisin terör estirdiği bir ortamda, saldırıya gecikmeksizin eylemli bir şekilde yanıt verilmesi devletin yaratmaya çalıştığı korku ortamını boşa düşürmüş oldu.

Kızıl Bayrak/Ankara

----------------------------------------------------------------------------------------

İdilcan Kültür Merkezi çalışanları tutuklandı!

28 Ağustos Pazartesi günü Mamak-Şirintepe'de Lübnan'a asker gönderilmesini protesto etmek için yapılan kepenk kapatma eyleminde gözaltına alınan esnaflar 29 Ağustos Salı günü saat 19:00'da savcılıktan serbest bırakıldılar. 7 İdilcan Kültür Merkezi çalışanından 6'sı ise tutuklanarak Sincan F tipi Cezaevi'ne götürüldü. İdilcan Kültür Merkezi çalışanları Erdinç Eroğlu, Hasan Karapınar, Abdullah Özgün, Ali Sinan Çağlar, Eray Destegül ve Nurcan Temel “terör örgütü propagandası yaparak zorla kepenk kapattırma” suçlamasıyla tutuklandı.

30 Ağustos Çarşamba günü saat 12:30'da Yüksel Caddesi'nde yapılan basın açıklamasında tutuklama protesto edildi. Eylemde “İsrail'i kınamak ve Lübnan'a asker göndermesine karşı çıkmak suçsa tüm halkı tutuklayın!/Ankara HÖC” imzalı pankart açıldı. Basın metninin okunduğu eylemde “Tutuklananlar serbest bırakılsın!”, “Tutuklamalar, gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “İsrail askeri olmayacağız!”, “ABD askeri olmayacağız!” sloganları sıklıkla atıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara