04 Mart 2006 Sayı: 2006/08 (08)
  Kızıl Bayrak'tan
   8 Mart politik olarak bugünden kazanılmıştır
  Sermaye iktidarı ABD'nin tam hizmetinde
  İşgalciler Irak halklarını birbirine boğazlatmak istiyor
  Sauna çetesi ve Küre operasyonu
TEKEL'de yeni oyunlar yeni saldırılar
  Tekstil sektöründe sömürüyü derinleştirme hazırlıkları
Sosyal güvenlik saldırısına karşı çıkmak için sendikal ihanet barikatı parçalanmalıdır
5 Mart'ta Beyazıt'tayız!
  Ankara Devrimci 8 Mart Platformu eylem ve etkinlik programı
  8 Mart etkinliklerinden
Küçükçekmece İşçi Platformu'nun 8 Mart etkinliği
  Mamak İşçi Kültür Evi'nde 8 Mart etkinliği
  İzmir BDSP'nin 8 Mart çalışmalarından
  Kadın sorunu ve toplumsal kurumlaşmalar (Orta sayfa)
   Kapitalizm kadın sorununu çözemez döne döne yeniden üretir
   Kentleşme, çeşitlenen kentsel çelişkiler ve faşizm /Yüksel Akkaya
   İstanbul Lİseli Gençlik Platformu'nun kampanyası sürüyor
  Adana Liseli Gençlik Kurultayı çalışmasından
  Yakup Abdal Köyü emekçileri yıkıma karşı direnmekte kararlı
  Yunanistan işçi sınıfının militan direnişi
  ABD kuklaları Suriye'de işbaşında
  Savaş kundakçıları İran'da iç karışıklık yaratmak için "düğmeye bastı"
  Şii ve Sunni liderler mezhep çatışmasını önlemeye çalışıyor
  Irak'taki gelişmelerin anlattıkları
  Bültenlerden
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Ankara Devrimci 8 Mart Platformu basın toplantısı ile eylem ve etkinlik programını açıkladı...

“Kadınlar olmadan devrim, devrimler olmadan kadının kurtuluşu olmaz!”

25 Şubat günü saat 12:30'da yapılan basın toplantısıyla, 8 Mart'ı sınıfsal ve devrimci özüne uygun bir şekilde kutlamayı hedefleyen devrimci ve ilerici güçler etkinlik programını açıkladılar. Alınteri, Ankara ‘78'liler Derneği, BDSP, Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, DHP, DİSK/ Nakliyat-İş, Halkın Kurtuluş Partisi, HÖC, Kaldıraç, Odak, Partizan adına yapılan ortak açıklamanın ardından basın toplantısı sona erdi.

Açıklamada 8 Mart'ın emekçi kadının büyük bedellere malolan mücadelesinin ürünü olduğu anlatıldıktan sonra şunlar söylendi:

“1910 yılında 2. Enternasyonal 8 Mart'ı Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan etti.

Bugünün anlamı ve amacı; onların anısını yaşatmak ve onların sömürü düzenine karşı mücadelesini kesintisizce sürdürmektir.

Bugün 8 Mart'ı devrimci değerlerle kutlamak, bu günün içeriğini boşaltmaya çalışanlara verilecek en iyi cevaptır. Çünkü sömürü düzeninin sahipleri 8 Mart'ı sınıfsal özünden, emekçi içeriğinden ve mücadeleden koparıp; sadece kadınların günü olarak ‘kutlama'nın zeminini oluşturmaya çalışıyorlar.

Ülkemizin kadınları ise tarlalarda, fabrikalarda, işyerlerinde, okullarda, dağlarda, hapishanelerde sömürüye ve zulme karşı mücadeleye devam ediyorlar, kurtuluşun yolunu gösteriyorlar.

Unutmayalım ki; kadınlar olmadan devrim, devrimler olmadan kadının kurtuluşu olmaz! Özgür kadın emperyalizme ve ülkemizdeki egemen sınıfların sömürü politikalarına karşı mücadele eden kadındır!

Fabrikaların, konduların, tarlaların emekçi yoksul kadınları; işten atılmalara, kölelik zincirine, özelleştirmelere, yozlaştırmaya, gericiliğe, töre cinayetlerine, adaletsizliğe, emperyalist işgale, gecekondu yıkımlarına, F tiplerine direnen kadınlar; İşçi, işsiz, liseli, üniversiteli gençlerimiz;

- Düzenin kadını eve hapseden, metalaştıran zincirlerini kırmak için,

- Fabrikada, tarlada iki kez sömürülmesine, iki kez ezilmesine hayır demek için,

- Devrimci kadınların F tiplerinde tecrit edilmesine karşı çıkmak için,

- Bu ülkede biz de varız, bize rağmen yönetemezsiniz demek için;

- Sınıfsal, ulusal, cinsel sömürüye karşı;

8 Mart'ta gücümüzü birleştirelim, taleplerimizi haykıralım!

Taleplerimiz;

- Örgütlenme hakkı önündeki engeller kaldırılsın!

- Sendikalı, sigortalı çalışma hakkı istiyoruz!

- Ücretsiz kreş, ücretli doğum izni, süt izni istiyoruz!

- Eşit işe eşit ücret istiyoruz!”

8 Mart programı ise şöyle: 4 Mart'ta saat 16:00-18:00 arası Ekin Sanat Merkezi'nde etkinlik. 8 Mart günü saat 12:30'da Sakarya Caddesi'nde toplanma. Abdi İpekçi Parkı'nda kitlesel basın açıklaması.

Kızıl Bayrak/Ankara

----------------------------------------------------------------------------------------

Ankara gençliğinin 1 Mart eylemi...

“Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”

1 Mart akşamı, 1 Mart tezkerenin mecliste reddedilişinin 3. yılı vesilesiyle Ekim Gençliği, Ankara Gençlik Derneği, Emekçi Hareket Partisi Gençliği, Kaldıraç, Kurtuluş Partisi Gençliği, Marksist Bakış, Özgür Eğitim Platformu, Sosyalist Gençlik Derneği ve Tüm İlerici Gençlik Derneği tarafından düzenlenen eylemle, Ortadoğu'da estirilen savaş rüzgarlarına karşı “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği!” şiarı yükseltildi.

Sakarya Meydanı'nda biraraya gelen kitle, meşalelerle Yüksel Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Kahrolsun emperyalizm!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Direnen halklar kazanacak!” sloganlarının sıklıkla atıldığı eylem Yüksel Caddesi'nde yapılan basın açıklamasıyla devam etti.

Basın açıklamasında, 1 Mart tezkeresinin meclisten reddedilişinin 3. yılında Ortadoğu'da yine emperyalist savaş rüzgarları estirildiği belirtilerek, Rice ve ekibinin Ortadoğu'da savaş diplomasisine başladığı, bir sonraki durağın da Türkiye olduğu ifade edilerek, tezkere kazasından sonra uşaklığını tazelemiş sermaye iktidarının İran'a emperyalist müdahale için ABD ve Avrupalı emperyalistlerin emirlerine amade olduğu vurgulandı ve şunlar söylendi:

“Bütün halklar kardeştir ve halklar yalnız, sahipsiz değildir! Bu ülkenin gençliğinin geleneği, emperyalistlere bu coğrafyayı dar eden bir gelenektir… İşte bu yüzden, başta İran halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına doğrultulmuş bu silahlara, emperyalist kuşatmaya, emperyalist işgal altındaki topraklarda her gün bir yenisiyle karşılaştığımız insanlık dışı uygulamalara karşı ‘Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!' şiarını yükseltiyor, Ortadoğu halklarının yalnız olmadığını haykırarak herkesi emperyalist işgale karşı durmaya çağırıyoruz.”

Mart ayı boyunca emperyalist işgale karşı eylemliliklerin yükseltilmesi ve 18 Mart'ta düzenlenecek eyleme kitlesel katılım çağrısıyla ve sloganlarla açıklama sona erdi. Açıklamaya yaklaşık 100 kişi katıldı.

Ekim Gençliği/Ankara