04 Mart 2006 Sayı: 2006/08 (08)
  Kızıl Bayrak'tan
   8 Mart politik olarak bugünden kazanılmıştır
  Sermaye iktidarı ABD'nin tam hizmetinde
  İşgalciler Irak halklarını birbirine boğazlatmak istiyor
  Sauna çetesi ve Küre operasyonu
TEKEL'de yeni oyunlar yeni saldırılar
  Tekstil sektöründe sömürüyü derinleştirme hazırlıkları
Sosyal güvenlik saldırısına karşı çıkmak için sendikal ihanet barikatı parçalanmalıdır
5 Mart'ta Beyazıt'tayız!
  Ankara Devrimci 8 Mart Platformu eylem ve etkinlik programı
  8 Mart etkinliklerinden
Küçükçekmece İşçi Platformu'nun 8 Mart etkinliği
  Mamak İşçi Kültür Evi'nde 8 Mart etkinliği
  İzmir BDSP'nin 8 Mart çalışmalarından
  Kadın sorunu ve toplumsal kurumlaşmalar (Orta sayfa)
   Kapitalizm kadın sorununu çözemez döne döne yeniden üretir
   Kentleşme, çeşitlenen kentsel çelişkiler ve faşizm /Yüksel Akkaya
   İstanbul Lİseli Gençlik Platformu'nun kampanyası sürüyor
  Adana Liseli Gençlik Kurultayı çalışmasından
  Yakup Abdal Köyü emekçileri yıkıma karşı direnmekte kararlı
  Yunanistan işçi sınıfının militan direnişi
  ABD kuklaları Suriye'de işbaşında
  Savaş kundakçıları İran'da iç karışıklık yaratmak için "düğmeye bastı"
  Şii ve Sunni liderler mezhep çatışmasını önlemeye çalışıyor
  Irak'taki gelişmelerin anlattıkları
  Bültenlerden
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Emperyalist saldırganlığa, devlet terörüne, cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye ve ezilmeye karşı emekçi kadınlar mücadeleye!..

5 Mart'ta Beyazıt'tayız!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşıyor.

8 Mart sınıf mücadelesinin tarihsel kazanımlarından biridir. Daha insanca bir yaşam için mücadele eden, “Eşit işe eşit ücret!”, “8 saatlik işgünü!”, “Sendika hakkı!” taleplerini yükselten Amerikalı tekstil işçisi kadınlar tarafından bizzat kazanılmıştır. İşte bu yüzden 8 Mart sıradan bir gün değil, gerçek bir mücadele günüdür.

Egemenler bunu çok iyi bildikleri için yıllardır 8 Martlar'ı sıradan bir “kadınlar günü”ne çevirmek, 8 Mart'ın içini boşaltmak istiyorlar. 8 Mart işçi kadınların kanlarıyla tarihe yazılmış bir mücadele günüdür ve işçi sınıfının mücadele tarihinin bir ürünüdür. Özü itibarıyla da işçi ve emekçi kadına aittir.

Bu yılki 8 Mart'ı emperyalist saldırganlığın daha da pervasızlaştığı, yoksulluğun arttığı, sefaletin derinleştiği, devlet terörünün tırmandığı, kölelik yasalarının dayatıldığı, sosyal hak ve güvencemizin gaspedildiği, F tipi saldırısının ve tecridin devam ettiği, milyonlara geleceksizliğin dayatıldığı bir süreçte karşılıyoruz.

Mücadele ateşi 8 Mart'ta yakılmalı, emperyalist savaşın, sınıfsal sömürünün, ulusal baskının, cinsel ezilmişliğin karşısına öncelikle emekçi kadınlar dikilmelidir. Çünkü emperyalist savaşlar, sosyal yıkım saldırıları öncelikle ve en fazla emekçi kadınları vurur. İşte tüm bunlardan dolayı 8 Mart'ı yaratanların mücadele ruhuna bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Eğer sömürü ve baskılara karşı yeter demek gerektiğine inanıyorsak, kölelik düzeninin bizi öğüten çarklarını parçalayıp insanca yaşamak istiyorsak, 8 Mart'ı yaratanların mücadele mirasına sahip çıkmamız gerekiyor.

8 Mart, gerçek anlamını, emekçi kadınların sömürüye ve zulme karşı isyanından, bu uğurda ödedikleri büyük bedellerden almaktadır.

Bugün bizler yaklaşmakta olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde tüm bu saldırılara karşı susmayacağız, sesimizi duyurmak için alanlarda olacağız.

Bizler;

* AB'ye uyum adı altında dayatılan emperyalist politikalara, İMF-DB imzalı sosyal yıkım saldırılarına, kölelik yasalarına, sağlık, eğitim ve gelecek hakkımızın gaspına karşı;

* Sosyal yıkım saldırılarından en çok etkilenen emekçi kadınların çifte sömürü ve ezilmişliğine karşı;

* Fabrikada, tarlada, sokakta, okulda, evde... Kısaca toplumsal yaşamın her alanında kadınların ezilmişliğine, şiddete ve eşitsizliğe karşı;

* Gözaltında, sokakta, grev ve direnişlerde uygulanan devlet terörüne karşı;

* 6 yıldır devam eden tecrit saldırısına karşı F tipi hapishanelerin kapatılması için Fatma Koyupınar ve Serpil Cabadan şahsında direnen tüm devrimci kadın tutsakları selamlamak için alanlarda olacağız.

Bizler;

* Sınıfsal olarak sömürülen, cinsel olarak ezilen, ulusal olarak baskıyla karşılaşan mazlum Kürt kadınlarının taleplerini haykırmak için alanlarda olacağız!

* Emperyalizmin saldırgan politikaları sonucu işgal edilen ve savaştan en fazla etkilenen Afganistanlı, Iraklı, Filistinli, İranlı kadınlarla dayanışmayı yükseltmek için alanlarda olacağız!

* Kadının bu düzende kurtulamayacağını, kadının kurtuluşunun devrim ve sosyalizmde mümkün olduğunu haykırmak için alanlarda olacağız.

Bizler 8 Martlar'ı yaratan, mücadele ile özgürleşenlerin alanlardaki sesi olmak için başta emekçi kadınlar olmak üzere tüm işçi ve emekçileri, ilericileri, devrimcileri, 5 Mart tarihinde Beyazıt Meydanı'nda gerçekleştireceğimiz mitinge katılmaya çağırıyoruz.

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

 

Alınteri, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), BES 1 No'lu Şube, Belediye-İş 2 No'lu Şube, Bilinç ve Eylem, ÇHD, Demokratik Kadın Hareketi, Deri-İş Sen. Tuzla Şb., Devrimci Hareket, Emekçi Kadınlar (EKA), Emekçi Hareket Partili Kadınlar, Emekli-Sen 2 No'lu Şube, Genel-İş 2 No'lu Bölge 3 No'lu Şube, Genel-İş 2 No'lu Bölge 7 No'lu Şube, Haber-Sen 9 No'lu Şube, HÖC'lü Kadınlar, Halk Kültür Merkezleri (HKM), Kurtuluş Partisi, Kaldıraç, Köz, Odak, Partizan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (Eşgüdüm), Proleter Devrimci Duruş (PDD), Tunceli Dernekleri Federasyonu

 

Tarih : 5 Mart 2006 (Pazar)

Toplanma saati ve yeri: 13: 00/İst. Büyükşehir Belediyesi önü-Saraçhane

Miting saati ve yeri : 14: 00/Beyazıt Meydanı

-----------------------------------------------------------------------------------------

Mamak İşçi Kültür Evi'nde 8 Mart paneli

Mamak'ta devrimci 8 Mart'ı örgütlemek için kurulan platform tarafından 25 Şubat günü bir panel düzenlendi. Mamak İşçi Kültür Evi'nde gerçekleştirilen etkinliğe TAYAD'lı bir anne ve platform temsilcisi panelist olarak katıldı. Panele davet edilen ve KESK'te kadın çalışmaları yürüten Fadime Türkyılmaz panele ancak bitişe yakın bir saatte katılabildi.

Panelde “emekçi kadın” vurgusunun nedenleri ve bu yılki 8 Mart'ta öne çıkarılması gereken talepler üzerinde duruldu. TAYAD ise tecridin anlamı üzerine bir sunuş gerçekleştirdi. Panele 50 kişi katıldı.

Mamak İşçi Kültür Evi Kadın Komisyonu