04 Şubat 2006 Sayı: 2006/04 (04)
  Kızıl Bayrak'tan
   Sınıfsal özüne uygun, devrimci, kitlesel
ve birleşik bir 8 Mart!
  Hamas seçimlerden zaferle çıktı
  Emperyalist-siyonist güçler Filistin halkının iradesini yok saymaya çalışıyor
  Erdoğan Davos’ta ülkeyi pazarladı
“Reform” tasarıları: Sosyal güvenlik değil geleceksizleştirme saldırısı
  Sendikal örgütlenmenin önündeki en büyük engel ihanet çeteleridir
TEKEL işçilerinin yaktığı direniş
ateşini büyütelim!
Tuzla Tersane havzasında iş cinayetleri
durmuyor!
  İş kazası mı, cinayet mi?/Yüksel Akkaya
  Gaziosmanpaşa İşçi Kurultayı gerçekleşti
GOP İşçi Kurultayı yeni bir mücadele çağrısı oldu
12 Şubat’ta Tersane İşçileri Kurultayı’ına!
  Sosyal yıkım saldırısı ve mücadele görevleri (Orta sayfa)
  İzmir Çiğli İşçi Platformu’nun birlik ve
dayanışma etkinliği
  Sermaye temsilcileri emekçilere kefen
biçmek için Davos’ta toplandı
   Latin Amerika’da esen “sol rüzgar” Dünya Sosyal Formu’na da uğradı
  “Uygar dünya”da 12.3 milyon insan köle
  Liseli gençlik yeni bir mücadele dönemine hazırlanıyor!
  Tehcir, göçertme hareketi ve Kürdistan
toplum yapısına etkileri-2
  Direnen AEG işçisi kazanacak!
  Bültenlerden
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Çiğli İşçi Platformu'nun birlik ve dayanışma etkinliği...

Başarılı ve coşkulu bir etkinlik!

Çiğli Organize işçileri olarak uzun zamandır devam eden faaliyetimizi farklı bir düzeye taşıyarak Çiğli İşçi Platformu olarak sürdürüyoruz. Yaklaşık 4 aydır çeşitli etkinlikler ve araçlarla çalışma yürütüyoruz. Platformumuzu daha çok işçiye ulaştırmak ve güçlendirmek için birlik ve dayanışma etkinliği düzenledik.

29 Ocak günü gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize yaklaşık 170 işçi ve emekçi katıldı. Etkinliğin ön hazırlık süreci planlı ve disiplinli bir şekilde örgütlendi. Etkinliğin hazırlık çalışmasına platformu destek veren işçi arkadaşlar katıldı.

Etkinlik duyurusu için radyo reklamı, el ilanı, bülten ve afiş gibi çeşitli araçlar kullandık. Bu süreçte yaklaşık ikibin afişi Harmandalı, Çiğli merkez, Güzeltepe, Yamanlar, Gümüşpala, Onur Mahallesi gibi işçi ve emekçilerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde, Çiğli Organize girişinde, Ata Sanayi Sitesi'nde ve Anadolu Caddesi'nde yaptık. Bine yakın bülten ve el ilanını servis güzergahlarında ve fabrikaların giriş-çıkışlarında dağıttık. Çiğli Belediyesi önünde iki gün stand açarak etkinlik duyurusu yaptık. Ayrıca semt pazarında el ilanları dağıttık. Etkinlik davetiyeleri fabrikalarda platform çalışanları ve destek veren işçiler tarafından satıldı.

Etkinlik programını hazırlarken özellikle Çiğli Organize işçilerinin katılımını esas aldık. Etkinlik açılış konuşması, “Çiğli Organize'de farklı sektörlerde çalışan işçiler olarak yaşadığımız haksızlığa, sömürüye karşı bulunduğumuz bölgeden bir mücadele başlattık. Çiğli İşçi Platformu'nu oluşturduk. Bizler haklılığımıza olan inancımızla biraraya gelerek bu adımı attık. Her gün makine başında çalışan ellerimiz sanatla buluştu ve bu etkinliği düzenledik” sözleriyle başladı. Ardından Enternasyonal marşı eşliğinde, sınıfsız, sömürüsüz bir dünya yaratmak inancıyla işçi sınıfının haklı davası uğruna şehit düşmüş tüm devrimciler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Etkinliğin ilk bölümünde Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu'nun hazırlamış olduğu “Geçmişi aşarak geleceği kazanacağız” adlı belgesel gösterildi. Oldukça beğenilen ve ilgiyle izlenen belgeselden sonra, Çiğli İşçi Platformu'nu ve çalışmalarını anlatmak üzere bir işçi arkadaşımız söz aldı. Arkadaşımız platform olarak yaptığımız çalışmaları ve platformun amacını anlattı. Önümüze günlerde taşeronlaştırma saldırısına karşı yürüteceğimiz çalışmaya değindi. Oldukça beğeni toplayan bu konuşmanın ardından, Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi şiir grubu bir dinleti sundu. Şiir dinletisinden sonra Çiğli İşçi Platformu'ndan bir arkadaş işçi sınıfının mücadele tarihi üzerine bir konuşma yaptı. Ardından bir bağlama dinletisi sunuldu.

Etkinliğin ikinci bölümünde Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu “Avrupa Birliği ve işçi sınıfı” adlı oyunu sergiledi. Oyun oldukça öğretici bulundu ve beğenildi. Daha sonra Kavel Müzik Grubu sahneye çıktı ve çekilen halaylarla kitle coştu. Birlik ve dayanışmanın sergilendiği coşkulu bir etkinlik gerçekleşti.

Etkinliğe Çiğli Organize'deki tekstil ve metal sektöründen on fabrikadan dayanışma mesajları geldi. Ayrıca BDSP, Ekim Gençliği, Çamlıkule Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği, Alınteri gazetesi, SDP Çiğli temsilciliği de mesaj iletti.

Etkinliğimizin amacına ulaştığını inanıyoruz. Aldığımız olumlu tepkiler de bunu ifade ediyor. Birlik ve dayanışma etkinliğimiz, Çiğli İşçi Platformu'nun tanıtımında ve güçlenmesinde önemli imkanlar yaratan bir deneyim oldu. Çalışmalarımıza aldığımız güç ve coşkuyla devam edeceğiz.

Çiğli İşçi Platformu çalışanları

-------------------------------------------------------------------------------------------

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi 4. mücadele yılında...

Yeni bir dünya, yeni kültür için ileri!

3 yıl önce kültür-sanat cephesinden dalgalandırdığımız bayrağımızı 4. mücadele yılımızda daha da yükseklere taşıyoruz. Devrimci kültür-sanatı işçi ve emekçiler arasında yaygınlaştırma mücadelemizde, başarılarımızı gözardı etmeksizin, yetersizliklerimizi ve zaaflarımızı aşarak ilerliyoruz.

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi olarak 4. mücadele yılımızı bir etkinlikle kutlamayı kararlaştırdık. Bunun için etkinliğimizi en iyi şekilde organize etmeli, tüm araçlarımızı en iyi şekilde kullanmalıydık. Yaklaşık 750 adet ‘Şenliğe çağrı' afişimizi Şakirpaşa, Uçak ve Ova mahallelerine, semte kurulan pazar yerlerine, Şakirpaşa ve Beşevler caddelerine ve Çarşı merkeze yoğun şekilde yaptık. Faaliyetimiz sırasında birçok işçi ve emekçiyle sohbet etme imkanımız oldu. Onlara faaliyetlerimizi anlattık ve şenliğimize davet ettik. Ayrıca, tek tek kapıları çalarak şenliğimize çağrı yapan bildirilerimizi dağıttık. Şakirpaşa, Ova ve Uçak mahallelerinde yaklaşık 11 bin adet bildiri dağıttık. Bildiri dağıtımı sırasında da birçok insanla tanıştık, birçok aileyle ilişki kurduk.

Farklı bir etkinlik, farklı bir etki!

Etkinliğimiz 29 Ocak Pazar günü, yoğun bir heyecan, merak ve coşku eşliğinde başladı. Saygı duruşunun ardından açılış konuşması yapıldı. Büyük bir dikkatle dinlenen konuşmanın ardından Şakirpaşa İKE Müzik Topluluğu türkülerle sahnedeki yerini aldı. Müzik topluluğu sahnedeyken kitlenin coşkusu görülmeye değerdi. Müzik dinletisinden sonra Şakirpaşa İKE Tiyatro Ekibi ilk olarak kısa bir skeç sundu. Oldukça beğenilen skeçin ardından Şakirpaşa İKE Şiir Grubu tiyatrolaştırılmış tarzda bir şiir dinletisi sundu ve dinleti de oldukça beğenildi. Şiir dinletimizin sonunda ‘Kurtuluş yok tek başına' adlı şiiri gruptaki tüm arkadaşlar hep birlikte okudular. Ardından yine tiyatro ekibi insanların sorunlarını çözebilmek için farklı çözüm yollarına yönelmesini ve hep şiddetle noktalanmasını konu alan ‘Dert Babası' adlı oyunu sahneledi. Bu oyun kitle üzerinde farklı bir etki bıraktı. Tiyatro gösteriminin ardından, ilk kez sahneye çıkacak olan halk oyunları ekibi heyecanlı bekleyişin ardından hazırlıklarını tamamladı. Gösterim Beşevler Caddesi üzerinde, kurumumuzun önünde gerçekleştirildi. En büyük ilgiyi de halk oyunları gösterimi gördü. Ardından davul zurna eşliğinde hep beraber çekilen halaylarla etkinliğimiz sona erdi. Etkinliğimize 80 kişi katıldı.

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi çalışanları