3 Nisan'04
Sayı: 2004/05


  Kızıl Bayrak'tan
  28 Mart yerel seçimleri ve sonrası...
  AB emperyalistleri Bush ve savaş çetesinin izinde
  1 Mayıs'ın güncel çağrısı: NATO'ya geçit verme!
  1 Mayıs ve görevlerimiz
  Devlet terörüne karşı devrimci dayanışmayı yükseltelim!
  BDSP seçim çalışması değerlendirmesi...
  BDSP seçim çalışması değerlendirmesi...
  BDSP seçim çalışması değerlendirmesi...
  BDSP seçim çalışması değerlendirmesi...
  BDSP seçim çalışması değerlendirmesi...
  Seçim sonuçlarının gösterdikleri...
  28 Mart yerel seçimleri üzerine
  Ekim'in Mart 2004 tarihli 235. sayısı çıktı...
  Arap Birliği zirvesi ertelendi
  NATO neden genişliyor?
  AB Zirvesi ve "terör gündemi"
  AB'nin doğuya genişlemesi ve Almanya'nın emperyalist dünya gücü olma çabaları
  BİR-KAR 3. Kongresi gerçekleştirildi...
  Ekim Gençliği'nden...
  Bu "büyüme" matah mı, sürdürülebilir mi?
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Seçim faaliyetimiz...

Seçim döneminde Yeni Ekimler’in
Kızıl Bayrağı’nı yükselttik!

Seçim sonuçları AKP’ye daha ağır saldırıları gerçekleştirmesi için cesaret verirken, düzen solu için tam bir hezimet oldu. CHP kitleler gözünde “sol” bir alternatif olamazken, Demokratik Güç Birliği’nin beslediği hayaller suya düştü. “Demokrasi” adı altında emekçiler boş vaadlerle aldatılmaya çalışılırken, komünistler seçimlere işçi sınıfının devrimci sınıf platformuyla katıldılar.

Seçim vesilesiyle işçi ve emekçi kitlelere devrim ve sosyalizm yolunu göstermek komünistler açısından önemli bir görev ve sorumluluktu. Bağımsız devrimci adaylarla katıldığımız seçimlerde başarımızın ölçüsü aldığımız oyların oranı değil, devrim ve sosyalizm mücadelesine kazanabildiğimiz emekçi sayısı olacaktı.

Küçükçekmece bölgesi bu bakışla seçim çalışması yürüttüğümüz bir bölge oldu. Seçimler bizim için çalışmamızı bir üst noktaya sıçratmanın önemli bir kaldıracı olacaktı. Çalışmalarımıza güçlerimizle yaptığımız bir toplantı ile başladık. Politikalarımızı iyi özümsemek başarılı bir çalışma örmenin önemli bir halkasıydı. Seçim çalışmalarımızı esas olarak İnönü ve Şahintepesi mahalleleri üzerinden yürüttük. Buralarda seçim büroları açarak faaliyetimizi yoğunlaştırdık. Ayrıca Küçükçekmece’nin Bayramtepe, İkitelli, vb. birçok mahallesine de çalışmalarımızı taşıdık.

Seçim sürecinde bahar ayının yoğun gündemini ve sıcaklığını kitlelere taşımak, 1 Mayıs ve NATO Zirvesi’ne iyi bir hazırlık yapmak gerekiyordu. Faaliyetimize ilk elden anketlerimizle başladık. Sanayi siteleri ve mahallelerde yaptığımız anketlerde birçok işçi ve emekçinin düzenin gerçekleri ve yerel yönetimler başta olmak üzere saldırı yasaları hakkında bilinçli olmadığını gözlemledik.

Seçim bürolarının açılış şenlikleri, çalışmamızı kitlelere taşıma olanağı bulabildiğimiz önemli etkinliklerdi. İnönü Mahallesi’nin büro açılışında yaygın ve etkin bir çalışma yürütsek de katılım beklediğimizden az oldu. Bürolarımızı erken tutarak hazırlıklarımızı tamamlamamız ise çalışmamızı olumlu etkiledi.

8 Mart vesilesiyle yoğun bir kadın çalışmasını örmeyi başardık. BDSP adaylarının tanıtım toplantısına 40’ın üzerinde katılım sağladık. Bildirgelerimizin çıkması ile yoğun bir dağıtım faaliyeti içerisine girdik. Küçükçekmece’de 25 bin seçim bildirgemizle kuşattık. Ayrıca BDSP imzalı afişlerimizi yaygın olarak kullandık.

Aynı hafta Şahintepesi büromuzun açılışını ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğini beraber organize etmek durumundaydık. Şahintepesi ilk defa çalışma yürüttüğümüz bir mahalle olduğu için kendimizi tanıtmak ve ilişki geliştirmek gerekiyordu. Şahintepesi’nde önce tek tek esnafları dolaşarak hem bildirgemizi hem de açılış davetiyemizi ulaştırdık. Açılışa istediğimiz düzeyde olmasa da anlamlı bir katılım gerçekleştirdik. Katılımın sınırlı olmasında polis tacizinin önemli bir etkisi oldu.

Yürüttüğümüz faaliyet uzun süredir devrimci bir çalışma olmayan semtte ciddi bir etki yarattı. Bu etkiyi açılıştan sonra büromuza yönelik ilgiden de anlamak mümkün oldu.

Açılışlardan sonra ev, kahve vb. toplantıları düzenledik. Dağıtımlarımızı daha yoğunlaştırmak için aday bildirilerinin çıkmasını beklememiz bizim açımızdan önemli bir hata oldu. Bildirinin planladığımızdan geç çıkması geçen zamanı verimli değerlendiremememize neden oldu. Bu süreçte gazete gibi bir aracı bu yönde kullanabilirdik. Yine bu dönemde 6 ve 8 Mart mitingilerine çağrılarda bulunduk. Ayrıca İnönü seçim bürosunda “İşçiler seçimi tartışıyor!” başlıklı toplantı yaptık. Merkezi noktalara (İnönü, Sefaköy, İkitelli, Kuleli) pankartlarımızı astık.

28 Mart’a bir hafta kala seçim şenliği yapma kararı aldık. Şenliğe çeşitli materyallerimizle ciddi bir hazırlık yaptık. Şenliğimize her ne kadar hedeflediğimiz herkesi taşıyamamış olsak da 250 kişilik bir katılım sağladık. Şenliğimiz, bölgemizde uzun bir aradan sonra gerçekleştirilen ilk devrimci etkinlik olması nedeniyle önemli bir etki yarattı.

Demirci Kawa’nın yaktığı ateşi yükseltmek için 21 Mart günü Şahintepesi’nde Partizan okurları ile beraber bir etkinlik düzenledik. Newroz etkinliğimize 50 civarı insanı katmış olmak çalışmamızı pekiştirdi.

Son haftaya girerken anlamlı bir ilişki ağı yakalamış ve çevremizi büyük oranda çalışmaların bir parçası haline getirmiştik. Bu nedenle seçim çalışmasında istediğimiz sonucu almış sayılırdık. Aday afişlerimizin ve bildirilerinin çıkmış olması bizi genel propagandaya ağırlık veren bir tempo içerisine soktu. Bu süreçte çok yaygın bir şekilde 6 bin afiş, 16 bin bildiri kullandık. Genç İşçi Bülteni’nin dağıtımını da bildirgemizle aynı süreçte gerçekleştirdik.

Sesli propaganda yürütmede araç kullanmak oldukça etkili oldu. Ancak aracı tutmakta geciktiğimiz için sesli propaganda faaliyetimiz asıl olarak son üç güne sıkıştı.

Kapanış şenliğini ise Şahintepesi’nde yaptık.

Onlarca işçi ve emekçi ile birebir görüştük, birçok yeni ilişki yakaladık. Güçlerimizi yoğun bir faaliyetin içerisinde eğiterek politik ve pratik kapasitemizi güçlendirdik. Hepsinden önemlisi öncesinde faaliyet yürütmediğimiz yeni alanlarda varlık gösterdik.

Tüm bunların sonucunda süreci biz kazandık diyoruz.

Elbette çalışmamızı sınırlayan ve eksik kalan yönler de oldu. Teknik hazırlığımızın zayıflığı bize oldukça zaman kaybettiren ve faaliyeti etkileyen bir sorundu. Ayrıca evleri kapı kapı dolaşma işini daha fazla yapabilmek bize çok daha geniş bir etki alanı sağlayabilirdi. Daha planlı bir çalışma, daha iyi bir teknik hazırlık ve daha girişken bir pratik ile çok daha güçlü bir çalışma örmek mümkün olabilirdi. Tüm eksikliklerimizi aşarak baharı kazanmak ellerimizdedir.

Bölgede devrimci çalışma anlamında büyük bir boşluğu doldurmuş ve devrimi kitlelerin önünde tok bir şekilde savunmuş olmamız, gelecek için en büyük kazanımımızdır. Komünistler süreci yoğun bir pratik çaba ve sorumlulukla davranarak kazanmışlardır.

Bundan sonra baharı kazanmak ve NATO zirvesini emperyalistlere dar edebilmek için çok daha tempolu bir çabanın örgütleyicisi olabilmeliyiz. Bu bilinç ve sorumlulukla hareket ettiğimizde partinin kızıl bayrağını çok daha ilerilere taşımamızın önünde hiçbir engel yoktur.

Küçükçekmece/BDSP