12 Ekim '02
Sayı: 40 (80)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalist savaşa karşı işçi ve emekçi direnişi!
  Çankaya'da savaş hazırlığı
  Emperyalist saldırganlığa sesimizi yükseltmenin zamanıdır
  "BDSP" adaylarının işçi sınıfına ve emekçilere çağrısıdır...
  Kurtköy-Aydos'ta seçim çalışması deneyimleri
  Gülsuyu seçim çalışmaları deneyimi
  Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu'nu destekleyelim!
  İşçi ve emekçilerle seçim üzerine konuştuk...
  Hüseyingazi'de coşkulu açılış!
  Holdingçi "Genç Parti" üzerine
  Seçim kampanyası üzerine
  Kapitalizmde çocuk...
  Ankara Öncü İşçi-Emekçi Platformu Bülteni'nden...
   Esenyurt İşçi Bülteni'nden...
   Siyonistler Gazze Şeridi'ni işgal etmeye hazırlanıyorlar
   İşçi sınıfının kurtuluşu AB'de değil kendi sınıf mücadelesindedir
   Bir kez daha Güney Kürdistan üzerine...
   Seçimler ve parlamenter hayaller
   Dünya halkları emperyalist savaşa karşı seslerini yükseltiyorlar
   Dünyadan kısa kısa
   Bu gençlere dikkat!
   Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 
Ankara Bağımsız Sosyalist Milletvekili adayı M. Uğur Akkaya’nın çalışmaları sürüyor...

Hüseyingazi’de çoşkulu açılış!

6 Ekim Pazar günü BDSP’nin Ankara adayı Mustafa Uğur Akkaya’nın seçim bürosu düzenlenen bir açılış şenliği ile açıldı. Günler öncesinden adayın bildirgesi, platformumuzun seçim bildirgesi ve açılış şenliğini duyuran el ilanları ve afişleri ile yürütülen çalışmalar sonucu seçim büromuzu açmış bulunuyoruz.

Bir emekçi semti olan bölgemizde belli bir süredir yürütülen devrimci çalışmanın da yarattığı olanaklarla açabildiğimiz seçim büromuz bölge emekçi halkı için de oldukça ilgi çekici oldu. Büromuzun her yerine astığımız taleplerimizi ifade eden afişler, “Düzen partilerine verilecek oyumuz değil, sorulacak hesabımız var! Bağımsız sosyalist milletvekili adayı Mustafa Uğur Akkaya” yazılı büyük pankartımız bölgeye devrimci bir atmosfer taşıyor. Daha seçim bürosunun açılışı yapılmadan insanlar seçim büromuza uğruyor, güzel sohbetler ediliyor, çaylar içiliyor ve nasıl yardımcı olabileceklerine dair sorularına yanıt veriyorduk. Yani seçim çalışmamız tüm hızıyla sürüyordu.

Hemen karşımızda açılan CHP seçim bürosu ile birlikte bulunduğumuz bölgenin havası iyice değişti. Emekçilerin zihinlerinde yaratılan bulanıklıktan yararlanan bu düzen partisine oy verecek hiçbir emekçi CHP’nin sorunlarını çözeceğini düşündüğü için değil, “ehven-i şer” olarak bu partiye oy vermeyi düşünüyor. Bir de yükselen AKP’nin karşısında mecliste mutlaka bir solcu parti olması gerektiği düşünülüyor. Ancak büromuza gelen ve CHP’ye oy vereceklerini söyleyen insanlar hem CHP’ye bir dolu küfür ediyorlar, hem “haklı olduğumuzu” söylüyorlar, hem de nasıl yardımcı olabileceklerini sorup karşıdaki seçim bürosuna uğramadan büromuzdan ayrılıp gidiyorlar.

Açılış şenliği için tüm hazırlıkları tamamladık, bölgemizde belirlediğimiz öncelikli alanlara birkaç defa kapı kapı dolaşarak ziyaret ettik, şenliğimize çağırdık. Aldığımız tepkiler oldukça olumluydu. Kapısını çaldığımız birçok emekçi açılışa geleceğini söylüyor, desteklerini sunacaklarını iletiyorlardı. Ancak bizim de öncesindeki çalışmalarımızdan bildiğimiz bir gerçek vardı: Çalışmanı sürekliliği ve farklı araçlarla birleştirilemediği durumlarda bu olumlu yaklaşımlardan bir sonuç almak mümkün değildir. Bu bilinçle açılış çalışmalarımızı sürdürdük. Öncesinde bir araya gelerek oluşturduğumuz “Hüseyingazi Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu” tüm bu hazırlıkları organize etti. Bu yanıyla da platformumuz düzenledi&curre;i açılışla ilk anlamlı etkinliğini düzenlemiş oldu.

Saat 15:30’da başlayan şenliğe bölgeden gençlerin katılımı anlamlıydı. Seçim bürosunun açılışından bu yana onların her türlü desteğini almayı başardık. Mahallenin bir bölgesinden dolmuş kaldırdık. 70 civarında kişinin katıldığı açılış şenliği dışarıda çekilen halaylarla başladı. Ardından Bağımsız Sosyalist milletvekili adayı Mustafa Uğur Akkaya’nın konuşması ile devam etti. Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu da türküleriyle açılışa katkı sundu. Yine Mamak İşçi Kültür Evi’nin Tiyatro Topluluğu’nun sergilediği oyun beğeni topladı. Yapılan şiir dinletisinin ardından yeniden sahneye Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu çıktı. Yine dışarıda çekilen halaylar sırasında “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz!”, “Yaşasın devrim ve osyalizm!”, “Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim, kapitalizme karşı sosyalizm!” sloganları gür bir şekilde atıldı.

Bu sırada CHP’nin açılış etkinliği başlamak üzereydi. Bu nedenle oraya toparlanan kitle de önce bizim halaylarımızdan ve sloganlarımızdan, yani taşıdığımız devrimci ruhtan etkilendiler. Açılışın ertesi günü büromuza gelen çok sayıda emekçi ve genç bu etkilenmenin ürünüdür.

Şenlik sonrası yaptığımız değerlendirme toplantısında çalışmanın eksik yanlarını, hatalarımızı ve önümüzdeki bir haftayı nasıl değerlendireceğimizi konuştuk. Çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz.

Hüseyingazi Bağımsız Devrimci Seçim Platformu



Açılış şenliğine gelen mesajlar...

Bizler Mamak’da sömürü üzerine kurulu sermaye düzeninin dayattığı sefalet koşullarına, kültürel yozlaşmaya ve çürümeye karşı mücadele veriyoruz. Bu düzenin hiçbir sorunumuzu çözemeyeceğini, tüm bunların hepsinin kaynağının sermaye düzeni olduğunu biliyoruz. Bu yüzden 3 Kasım erken seçimlerinde Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nu ve bu Platformun Ankara’daki adayı Mustafa Uğur Akkaya’yı destekliyoruz.

Düzen partilerine verilecek oyumuz yok,
sorulacak hesabımız var!

Mamak İKE

İşçi sınıfı ve emekçilere daha fazla saldırı ve sömürünün zeminini hazırlamak, yıpranan, hırsız ve katillerin yerine yenilerini getirmek için uygulamaya konan seçim aldatmacasında, işçilerin ve emekçilerin gür sesi olacağına inandığımız Ankara Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Mustafa Uğur Akkaya’nın yanındayız, onun destekçisiyiz. O bizim adayımız onun başarısı bizim, sosyalizmin, komünizmin başarısı olacaktır!

Kurtuluş yok tek başına,
ya hep beraber ya hiçbirimiz!

Ankara Öncü İşçi-Emekçi Platformu

Bu düzenin tüm kurumlarıyla çürüdüğünü düşünen Mamak’ta oturan işçi ve emekçiler olarak Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nu bölgemizde oluşturduk. Gün Amerikancı, İMF’ci düzen partilerinin yıkım programına karşı işçi sınıfının devrimci programını sahiplenmek günüdür. Kurtuluşumuz kendi ellerimizdedir. İşte bu yüzden tüm işçi ve emekçileri bağımsız sınıf platformlarında örgütlenmeye çağırıyoruz.

Çözüm ne seçimde, ne mecliste!
Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!

Mamak BDSP

Yine bir seçim dönemine girmiş bulunuyoruz. Yine Amerikancı düzen partileri bizden oy istiyorlar. Geçmişte olduğu gibi şimdide bizi seçim zamanında hatırlıyorlar. Yıllardır bizi sefalete ve açlığa mahkum edenler seçim meydanlarında süslü yalanlar ve vaatlerle işçilerden emekçilerden ve biz gençlikten oy istiyorlar. İşte işçilerin-emekçilerin ve biz gençliğin haklı ve meşru taleplerini terör ve baskıyla sindirmeye çalışan düzen bizden oy istiyor.

Biz de diyoruz ki: Amerikancı düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var! İşçi sınıfının emekçilerin ve gençliğin kurtuluşu kendi ellerimizdedir. Kendi kurtuluşumuz için Bağımsız Devrimci Sınıf Paltformu’nu destekleyelim. İşçi sınıfının sosyalit adayını Mustafa Uğur Akkaya’yı Ankara Ekim Gençliği olarak destekliyoruz.

Ankara Ekim Gençliği
SY Kızıl Bayrak/Ankara



Dikmen seçim bürosu açıldı...

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun Ankara 1. seçim bölgesinden bağımsız sosyalist milletvekili adayı Mustafa Uğur Akkaya’nın Dikmen Sokullu Caddesi Pir Sultan Sokak’taki seçim bürosu açıldı.

Çürüyen düzenin kokuşmuş partilerine, Amerikancı-İMF’ci programlarda tekleşenlere, emperyalist saldırganlıkta maşa olmakta yarışanlara karşı sömürü düzeni kapitalizme karşı sosyalizmi savunan, işçi ve emekçileri Amerikancı düzen partilerinden hesap sormaya çağıran Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu Ankara 1. bölge adayı M. Uğur Akkaya’nın Dikmen seçim bürosu açılışı 8 Ekim’de gerçekleştirildi.

Açılış etkinliği büro önünde çekilen halaylarla başladı. Açılışta M. Uğur Akkaya Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nu ve kendi adaylığının nedenlerini katılanlara anlattı. Ardından soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümün ardından Mamak İşçi Kültür Evi Tiyatro grubunun hazırladığı “Seçim” isimli oyun sahnelendi. Etkinlik yine Mamak İşçi Kültür Evi Müzik grubunun türküleri ve çekilen halayların ardından sona erdi.

Dikmen Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak önümüzdeki seçim süreci boyunca bölgedeki geniş işçi ve emekçi kesimlere ulaşmanın bütün yöntemlerini kullanacak, bu uğurda seferber olacağız.

BDSP çalışanları/Dikmen