ARSIVANA SAYFA
 
25 Kasım '00
SAYI: 44
İçindekiler
Kızıl Bayrak'tan
1 Aralık genel eylemi ve öncü kamu çalışanlarının görevleri
Süresiz Açlık Grevi eylemi Ölüm Orucu’na dönüştürüldü!
Ölmelerini beklemeyeceğiz, biz de öleceğiz!
Bedenlerimizi açlığa yatırdık!
Devrimci tutsakların direnişini destekliyoruz!
Biz 1 Aralık genel grevine hazırız!
TEKEL işçilerine açık mektup
Özelleştirme saldırısını püskürtmek için ne yapılmalı
Enerji sektöründe direniş çizgisi güçlendirilmelidir
Komsa grevi sürüyor
“Enflasyonu indirdik” yalanı ve gerçekler
İşçi kadının sorunları
Fabrikalarda taşeronlaştırmaya hayır!
Operasyonal devlet ve operasyonların perde arkası
Gençliğin eğitim hakkına yeni saldırılar
ODTÜ’den Ölüm Orucu Direnişi’ne estek!
İsviçre: Zindan direnişine destek için açlık grevi
Köln’de zindan direnişiyle dayanışma açlık grevi
Çok geç olmadan zindan direnişine sahip çıkalım!
Basından seçmeler
Clinton’ın Vietnam çıkarması
Kurtuluş uğruna devrimci fedakarlık
Uluslararası hareket
Partiyi bekleyen görev ve sorumluluklar
Ekim Devrimi ve partinin yıldönümü etkinliği
Pratik faaliyetlerimizden
Mücadele Postası
 



 
 
İsviçre: Zindan direnişine destek için açlık grevi


Kızıl Bayrak, Kurtuluş ve Devrimci Demokrasi tarafından 20 Kasım tarihinden itibaren Cenevre’de açlık grevi eylemi başlatıldı. Açlık grevine başlamadan önce eylemin tarihi, nedenleri ve amaçlarını anlatan yazılı bir açıklama hazırlandı ve aşağıdaki kurumlara fakslandı:

Cenevre Sosyalist Partisi, Cenevre İşçi Partisi, Cenevre Liberal Partisi, Cenevre Radikal Partisi, Hıristiyan Demokrat Partisi, Dayanışma Hareketi, sendikalar, Sosyal Protestanlar Merkezi, İnsan Hakları İçin Uluslararası Servis, Televizyon Radyo Suisse Roman, Birleşmiş Milletler Yüksek İnsan Hakları Komiserliği, Ajans France Presse, Ajans Telgraf Suiss, Le Temps gazetesi, Le Metin gazetesi, Tribune de Geneve gazetesi, Leman Blue Televizyonu, Cenevre Belediyesi Konseyi, Cenevre Belediye Meclisi, Cenevre Hükümet Konağı

Daha önce Ölüm Orucu’nu ve taleplerini konu eden, F tipi cezaevlerini anlatan bildiri ve açıklamaların da içinde yer aldığı bir dosya hazırlandı. Dosya partilere, sendikalara, kurum ve kuruluşlara iletildi.

20 Kasım Pazartesi: F tipi cezaevlerini anlatan basın dosyası hazırlandı. Açlık Grevi ile ilgili ilanlar verildi. Hazırlanan dosya ile birlikte çeşitli uluslara ait dernek ve kurumlar ziyaret edildi. Cenevre İşçi Partisi’nden iki temsilci açlık grevini ziyaret etti. Gelenler genişçe bilgilendirildi ve taleplerimiz dile getirildi. Konuyu parti toplantılarında gündeme alacaklarını, parti basınında işleyeceklerini, fiili dayanışma örgütleyeceklerini belirttiler.

21 Kasım Salı: Açlık Grevi Komitesi tarafından Türkçe basın açıklaması hazırlandı. Özgür Politika, Medya TV, Cumhuriyet, Evrensel, Sabah gazetesi, İkibinde Gündem, İHD Genel Merkezi, Çağdaş Hukukçular Derneği, İHD İstanbul Şubesi gibi kurum ve kuruluşlara fakslandı. Cenevre Sosyalist Partisi’nin basın temsilcisi grevi ziyaret etti, röportaj yaptı. Basınlarında işleyeceklerini, parti olarak konuyu gündemlerine alacaklarını, eylemlere (yürüyüş, miting vb.) fiili olarak katılacaklarını bildirdi. İlticacılarla Dayanışma Komitesi’nden de temsilciler grevimizi ziyaret edip bizimle birlikte olduklarını dile getirdiler. İşçi Partisi’nden iki temsilci daha sonra başkalarıyla birlikte tekrar ziyarete geldiler.

Tribune de Cenevre gazetesi (Cenevre’de tirajı yüksek olan bir gazete) röportaj yaptı. Bir gün sonra gazetede konuya geniş yer verildi. Gazete muhabirine de dosya verildi.

Gauchebdo gazetesi muhabiriyle de genişçe röportaj yapıldı. Her iki gazeteden de 2 Aralık tarihinde yapılacak olan yürüyüş ve mitingin duyurusunu yapmaları talep edildi.

Kamu emekçileri Sendika Başkanı grevi ziyaret etti. Cezaevleri süreci, F tipi cezaevleri, Ölüm Orucu gibi konular üzerine genişçe tartışıldı. Heyet talep edildi. Çalışmalarımıza destek vereceklerini, heyet talebimizi karşılayacaklarını, bir hafta sonra yapacakları toplantıda konuyu gündemlerine alacaklarını ve yürüyüşe fiili olarak katılacaklarını belirtti.

Filistinliler de topluca ziyarette bulundular.

22 Kasım Çarşamba: Leman Blue Televizyonu geldi, röportaj ve çekim yaptı. Akşam saatlerinde eylemimiz neden ve amaçlarıyla birlikte 10 dakika kadar televizyonda haber olarak sunuldu.

Başka bir kentte milletvekilleriyle önceden alınan randevu sonucu görüşüldü. Açlık Grevi Komitesi’nden bir temsilci görüşmeye katıldı ve dosya verildi. Milletvekillerine konu ayrıntılı olarak anlatıldı. Adalet ve İçişleri bakanlıklarına ve Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a protesto mektupları yollamaları istenildi. Heyet çalışmamıza destek vermeleri ve konuyu kendi partilerinde gündeme almaları talep edildi. Taleplerimizin tümü kabul edildi ve sıcak karşılandı. Protesto mektuplarının örneklerini ayrıca bize de vereceklerini belirttiler.

Açlık grevi eylemimizi ziyaret eden her kurum, kuruluş ve kişilere dosyalar sunuldu. Ayrıca Ulucanlar katliamıyla ilgili film ve otopsi resimleri gelenlere videodan gösterildi. Tepkiler çok çeşitli oldu; ağlayanlar, gözlerini kapayanlar vb. oldu.

Açlık grevimiz daha 3. gününde ve yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bunda organizeli ve planlı çalışmanın rolü büyük oldu. Açlık grevine katılan arkadaşlar önlükleriyle şehrin kalabalık merkezlerinde bildiriler dağıtıyorlar. Stand izni için başvuruldu. Hergün standlar açılacak.

Gelişmeleri ve çalışmalarımızın sonuçlarını düzenli olarak devrimci basınımız üzerinden duyuracağız. Kampanyamızı güçlendireceğiz. Açlık grevi eylemimizi 2 Aralık tarihinde yapacağımız yürüyüş ve mitingle noktalandıracağız.

BİR-KAR/İsviçre





Açlık grevimiz şimdiden geniş yankı bulmuş durumda


19 Kasım tarihinde partimiz ve siper yoldaşlarımızın almış olduğu Ölüm Orucu kararını büyük bir coşkuyla selamlıyoruz. Biz TKİP taraftarı işçiler olarak diğer siper yoldaşlarımızla birlikte 20 Kasım tarihinde Cenevre kentinde 13 kişiyle 15 günlük dönüşümlü açlık grevine başladık.

TKİP’li tutsakların ve siper yoldaşlarının bu tarihi direnişinin uluslararası dayanışmaya dönüştürülmesini görev bilen TKİP’li işçiler olarak başlattığımız açlık grevinin duyurusunu, ilk günden İsviçre’deki çeşitli kurum ve kuruluşları duyarlı kılmak ve desteklerini sağlamak amacıyla, sözlü ve yazılı olarak ilettik.

Açlık grevimiz şimdiden büyük bir yankı yaratmış bulunuyor. İlk günün akşamında İsviçre İşçi Partisi yöneticileri grevimizi ziyarete gelerek nasıl bir destek sağlayabilecekleri hakkında önerilerimizi aldılar. Sorunu Parti meclisinde tartışacaklarını, en kısa zamanda Türkiye’deki direnişçilere tıbbi ilaçlar ve benzeri yardımların yapılması, bununla ilgili bir heyetin oluşturulması ve zindanlardaki yoldaşlarımızı ziyaret etmek şeklindeki önerileri gündemlerine alarak harekete geçeceklerini ifade ettiler. Buraya gelen destekçilere Ulucanlar katliamını gösteren kasetlerimizi de izleterek, Türkiye’deki faşist vahşetin teşhirini somut hale getirdik.

Eylemimizin ikinci gününde Cenevre’de çıkan Tribune de Geneve gazetesi, bölgesel bir gazete ve Cenevre Mültecilerle Dayanışma Koordinasyonu’dan bir temsilci, Ulucanlar’da katledilen yoldaşlarımızın otopsisi sırasında kasete çekilen görüntüleri izledikten sonra ayrıldılar.

Üçüncü günde yerel bir televizyon çekim yaptı ve akşam haberlerinde eylemimize geniş yer verdi. Eylemimiz basında ve televizyonda şimdiden yankı buldu. Avrupa’da çıkan Özgür Politika gazetesi 23 Kasım baskısında eyleme ön sayfada geniş yer verdi.

Bugün buradaki açlık grevinin 4. günündeyiz. 25 Kasım’da tutsak Abu Jammal’le dayanışma mitingine geniş bir katılım sağlayarak, eylemimizi daha da genişleteceğiz. Biz biliyoruz ki partimiz ve siper yoldaşlarımız davayı şimdiden kazandılar.
TKİP’li işçiler/İsviçre





Zafer coşkusuyla...


Merhaba yoldaşlar,
Bugün alınbantlarımızı takarak Ölüm Orucu’na evrilttik 20 Ekim’de başlattığımız SAG eylemini.

İnsanın yüreğini kabartan bir tören yapıldı. İnsan müthiş duygulanıyor. Benim alınbandımı ‘96 Ölüm Oruççusu siper yoldaşım taktı. Şimdi alnımda bayrağımızla yazıyorum bu satırları. Doğrusu bu ya, insanın yüreği sıcacık oluyor…

Güncel yazacak o kadar çok şey var ki şu sıralar. Ama bizim gündemimizi Ölüm Orucu dolduruyor. Parti olarak, bizler açısından da bu böyle....

Bu hafta kısa bir yazı, alınbantlarının takıldığı törende okuduğum metni gönderiyorum. Umarım “kazasız belasız” sizlere ulaşır. Yazıyı ve mektubu bilmem ama, sımsıcak yoldaşça sevgimin sizlere ulaşacağını biliyorum. Bunu engellemeye kimsenin gücü yetmez. Sizleri çok seviyorum.

Hepinizi zafer coşkusuyla kucaklayıp öpüyorum. Yoldaşça sevgilerle...
Biz kazanacağız!

19 Kasım 2000
Muharrem Kurşun/Çankırı Cezaevi