Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Nisan 2003
Sayısı: 59
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Emperyalistlere ve uşaklarına karşı kavgayı yükseltelim!
  Zafer direnen halkların olacak!
  Gençlik Beyazıt Meydanı'ndan haykırdı!
  Emperyalistler arası çatlak derinleşiyor
  Emperyalist savaşa karşı eyleme, boykota direnişe!
  Gençlik kitlesel bir katılımla emperyalist barbarlığı lanetledi...
  Emperyalist savaş ve mülteciler
  1 Mart mitingi ve gençlik...
  Gençliğin mücadelesini örgütleyelim!.
  Savaş karşıtı eylemlerden...
  Semtlerin emekçi gençliği içinde çalışmanın sorunları
  YÖK-YEK tartışması ve perde arkası
  '68'in anti-emperyalist mücadele ruhuyla barikatları aştık!>
  Savaşa karşı eylem ve etkinliklerden...
  "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmadık!"
  Etkinliklerden...
  1 Mayıs'ta alanları zaptedelim!
  İşletmeye dönüşen bir kurum: Üniversite
  Hatice Yürekli: Devrim davasına adanmış bir yürek
  Edirne'de polis terörü
  Siyasal çalışma iddia ve ciddiyet gerektirir!
  Okur mektupları



 
 
İstanbul Üniversitesi’nde 8 Mart Şenliği

“Hergele Meydanı”nda düzenlediğimiz, yaklaşık olarak 250 kişinin katıldığı 8 Mart şenliği görsellik ve politik etki açısından oldukça güçlü geçti. Şenlik sabahı meydanı pankartlarla, duvar gazeteleri ve afişlerle süsledik. Ses düzenini ve sahneyi hazırladık.

İlk olarak Tiyatro Manga bir oyun sergiledi. Ardından 8 Mart’ta herkesi alanlara ve savaş karşıtı mücadeleye çağıran bir konuşma yapıldı. Grup Soluk seslendirdiği türkü ve halaylar coşkulu anlar yaşattı. Aynı saatlerde başka yerlerde de bir dizi etkinlik olması şenliğe katılımı düşürse de, platformumuzun tanıtımı ve ortaya koyduğu iddia açısından oldukça anlamlıydı. Şenliğimiz 8 Mart’ın içeriğini boşaltmaya çalışan tüm anlayışlara karşı üniversite öğrencilerine anlamlı bir çağrı oldu.

Bu tarz etkinlikleri diğer fakültelere taşıma çalışmalarımız sürüyor. Yanı sıra bültenimizin ikinci sayısını ve afiş hazırlıklarını tamamlamış bulunmaktayız. Önümüzdeki hafta bu araçların kullanımına başlayacağız.

Üniversitemizde emperyalist savaş karşıtı mücadeleyi geliştirip örgütlemek bakışıyla kurduğumuz platformumuz giderek konuya duyarlı öğrencileri mücadeleye çeken, onları geliştiren bir odak olma yolunda ilerliyor.

İÜ Emperyalist Savaş Karşıtı
Öğrenci Platformu



Beyazıt’ı, Halepçe’yi, Gazi’yi, 19 Aralık’ı unutmadık!

Öğrenci gençlik, Beyazıt, Halepçe, Gazi katliamları lanetlemek ve bununla beraber emperyalist savaşa ve YÖK yasa tasarısına karşı tavrını ortaya koymak için 14 Mart Cuma günü bir eylem gerçekleştirdi. Ekim Gençliği, Ankara Gençlik Derneği, YÖK’e İsyan Hareketi, A.Ü. Öğrenci Koordinasyonu, Devrimci Mücadeleci Gençlik, Kaldıraç ve Özgür Eğitim Platformu’nun katıldığı eylem, Cebeci Kampüsü’nden başladı. Burada polisin yürütmeme çabasına karşın kitle Ziya Gökalp Caddesi Boyunca yürüyerek Yüksel Caddesi’ne ulaştı. Üniversiteli gençlik yol boyuca katliamları unutmayacaklarını, YÖK’e, YEK’e ve emperyalist savaşa geçit vermeyeceklerini haykırdı. Eyleme yaklaşık 200 kişi katıldı.

“Beyazıt’ı, Halepçe’yi, Gazi’yi, 19 Aralık’ı unutmadık!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Üniversiteler kışla olmayacak!”, “Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filo’yu unutmayın!”, “ABD askeri olmayacağız!”, “Ne YÖK, ne YEK; üniversiteler bizimle özgürleşecek!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” sloganlarının sıklıkla atıldığı eylemde “YÖK’e, soruşturmalara, emperyalist savaşa hayır!” pankartı ve Marks, Engels, Lenin dövizleri ile katılan genç komünistler son derece coşkulu ve disiplinlilerdi. “Savaşa hayır, barış sosyalizmde!”, “Savaşa karşı savaşacağız, emperyalist savaşı durduracağız!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!”, “abip yoldaş, Ümit yoldaş, Hatice yoldaş yaşıyor!”, “Gençlik Parti’ye, devrime, sosyalizme!”, “Parti’yi kazandık, Parti’yle kazanacağız!”, “Kurtuluş devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” vb. sloganları haykıran genç komünistler, tok bir duruş sergilediler.

Yüksel Caddesi’ne gelen öğrenciler, burada çember oluşturarak saygı duruşunda bulundular. Ardından basın metni okundu. Eylem söylenen marşlar ve çekilen halaylarla sona erdi. Öğrenci gençlik bir kez daha katliamları unutmadığını ve hesap soracağını ortaya koymuş oldu.

Ekim Gençliği/Ankara