Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Nisan 2003
Sayısı: 59
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Emperyalistlere ve uşaklarına karşı kavgayı yükseltelim!
  Zafer direnen halkların olacak!
  Gençlik Beyazıt Meydanı'ndan haykırdı!
  Emperyalistler arası çatlak derinleşiyor
  Emperyalist savaşa karşı eyleme, boykota direnişe!
  Gençlik kitlesel bir katılımla emperyalist barbarlığı lanetledi...
  Emperyalist savaş ve mülteciler
  1 Mart mitingi ve gençlik...
  Gençliğin mücadelesini örgütleyelim!.
  Savaş karşıtı eylemlerden...
  Semtlerin emekçi gençliği içinde çalışmanın sorunları
  YÖK-YEK tartışması ve perde arkası
  '68'in anti-emperyalist mücadele ruhuyla barikatları aştık!>
  Savaşa karşı eylem ve etkinliklerden...
  "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmadık!"
  Etkinliklerden...
  1 Mayıs'ta alanları zaptedelim!
  İşletmeye dönüşen bir kurum: Üniversite
  Hatice Yürekli: Devrim davasına adanmış bir yürek
  Edirne'de polis terörü
  Siyasal çalışma iddia ve ciddiyet gerektirir!
  Okur mektupları



 
 
Beytepe’de savaşa karşı eylem ve etkinlikler

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde kurulan Emperyalist Savaş ve YÖK Yasa Tasarısı Karşıtı Platform’un eylem ve etkinlikleri devam ediyor. Her gün saat 12:30’da yemekhane önünde gerçekleştirilen eylemler sürerken, 12 Mart Çarşamba günü Edebiyat Fakültesi’nden başlayan bir yürüyüşle önce yemekhaneye ardından da Hazırlık binasına gidildi. Önde platformun imzasının yer aldığı pankart açıldı. Sloganlar atılıp bildiri dağıtılarak yüründü. Yürüyüş boyunca “Savaşa değil, eğitime bütçe!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “ABD askeri olmayacağız!”, “YÖK, jandarma, soruşturma... Bu abluka dağıtılacak!”, “Sermaye defol, üniversiteler bizimdir.!” vb. sloganlar atıldı.

Hazırlık’a doğru yürünürken, servis haklarının gaspı nedeniyle toplanmış olan emekçilerle karşılaşıldı. Burada bir süre durularak hak gasplarının kaynağından bahsedildi ve ortak mücadelenin önemi vurgulandı. Emekçilerin alkışları ile karşılanan kısa konuşma sonunda bir kez daha “Savaşa değil, eğitime/emekçiye bütçe!” sloganı atıldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylem, Hazırlık binasında yapılan konuşmalar ve çağrıların ardından sona erdi.

Aynı akşam platform tarafından yapılan emperyalizm konulu sunuma da yaklaşık 30 kişi katıldı. Emperyalizm ve savaşın kaynağı açıklandı.

Ekim Gençliği/Beytepe



Marmara Üniversitesi’nde faşist saldırı!
Provokasyonlara geçit vermeyeceğiz!

Marmara Üniversitesi’nde geçtiğimiz haftalarda pullama yapan bir grup TKP’li öğrenciye faşistler bıçaklarla saldırdı. 4 TKP’li öğrencinin yaralandığı olayda faşistler dövülerek geri püskürtüldü. Olayları provoke eden polis, faşistlerin toplanmasını sağladı. Ertesi gün 75-80 kişilik sol görüşlü öğrenci grup, okuldan toplu çıkış yaparak yeni bir saldırıya karşı önlem aldı. Savaş döneminde polisin bu tür olayları daha çok tezgahlayacağını unutmamalı, bu tür provokasyonlara geçit vermemeliyiz.

Ekim Gençliği/MÜ



YTÜ ve MSÜ öğrencileri savaşı protesto ettiler...

“Katil ABD, işbirlikçi AKP!”

19 Mart günü Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri tarafından AKP Beşiktaş ilçe binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. MSÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen forumun ardından Beşiktaş Meydanı’na gelen yaklaşık 40 öğrenci burada “Katil ABD, işbirlikçi AKP!” pankartını açarak AKP ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti.

Çevredeki insanların yoğun ilgisi ile karşılaşan ve alkışlı desteğini alan öğrenciler, eylem boyunca sık sık “Katil ABD, işbirlikçi AKP!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “ABD askeri olmayacağız!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” vb. sloganları haykırdılar. Basın açıklamasında, başlaması an meselesi olan petrol ve hegemonya savaşında AKP hükümetinin işbirlikçi konumunu teşhir ettiler. Herkesi savaş karşıtı mücadeleye ve tezkereyi durdurmaya çağıran öğrenciler eylemin ardından sloganlarla MSÜ Fen Edebiyat Fakültesi’ne geri döndüler.

Ekim Gençliği/İstanbul



İTÜ’de savaş karşıtı eylem...

“Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”

19 Mart günü İTÜ Maslak Kampüsü’nde Savaş Karşıtı İTÜ Öğrencileri bir eylem yaptı. Eyleme 100 kişi katıldı. Etkinlik horon ile başladı. Ardından Tiyatro Manga’nın sergilediği oyun ilgiyle izlendi. Daha sonra Fen-Edebiyat kapısına doğru yürüyüşe geçildi. “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “Emperyalistler işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Bıji biratiye gelan!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” sloganları atıldı. Fen-Edebiyat kapısı önünde basın bildirisi okundu. Ardından İnşaat Fakültesi’ne gidilerek eylem bitirildi.

Ekim Gençliği/İTÜ