Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Nisan 2003
Sayısı: 59
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Emperyalistlere ve uşaklarına karşı kavgayı yükseltelim!
  Zafer direnen halkların olacak!
  Gençlik Beyazıt Meydanı'ndan haykırdı!
  Emperyalistler arası çatlak derinleşiyor
  Emperyalist savaşa karşı eyleme, boykota direnişe!
  Gençlik kitlesel bir katılımla emperyalist barbarlığı lanetledi...
  Emperyalist savaş ve mülteciler
  1 Mart mitingi ve gençlik...
  Gençliğin mücadelesini örgütleyelim!.
  Savaş karşıtı eylemlerden...
  Semtlerin emekçi gençliği içinde çalışmanın sorunları
  YÖK-YEK tartışması ve perde arkası
  '68'in anti-emperyalist mücadele ruhuyla barikatları aştık!>
  Savaşa karşı eylem ve etkinliklerden...
  "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmadık!"
  Etkinliklerden...
  1 Mayıs'ta alanları zaptedelim!
  İşletmeye dönüşen bir kurum: Üniversite
  Hatice Yürekli: Devrim davasına adanmış bir yürek
  Edirne'de polis terörü
  Siyasal çalışma iddia ve ciddiyet gerektirir!
  Okur mektupları



 
 
DTCF’de Emperyalist Savaş Karşıtları
Platformu kuruldu

Ülkemizde savaş karşıtı muhalefet yükseliyor. Bu savaş karşıtlığının emperyalizm karşıtlığıyla bağının kurulması ve bunun örgütlü bir güce dönüşebilmesi için emperyalist savaş karşıtı platformlar en önemli araçlardan biri.

DTCF’de bu ihtiyacın sonucu olarak Emperyalist Savaş Karşıtları Platformu kuruldu. Çeşitli aksaklıklardan dolayı gecikmiş olsa da, bugün bu platformun kurulabilmesi ve kendi iç disiplinini oluşturarak ilkeli bir şekilde gündeme müdahale edebilmesi anlamlıdır.
1 Mart mitingine DTCF Öğrencileri pankartının arkasında 200’e yakın kişi katıldı. Ancak bu rakamı savaş karşıtı eylemliliklerimizde göremiyoruz. Tam bu noktada örgütsüzlük sorunu kendini dayatıyor.

Platformun kuruluş kararının alındığı ilk toplantıdan sonra hemen geniş çağrılı bir toplantı yaptık, ancak ilk toplantı olmasından kaynaklı çağrımızı büyük ölçüde duyuramadık. Çalışmamız çok etkili ve yoğun olmadığından katılım sınırlı oldu. Bu deneyimden yola çıkarak daha çok insana daha etkili bir biçimde ulaşmayı öncelikli hedef olarak belirledik. Platform çalışmasını sistemli bir hale dönüştürebilmek için planlar yaptık ve komisyonlar kurduk.

DTCF’de daha önceki yıllarda platformun işleyişi, vb. konularda olumsuzluklar yaşamıştık, ancak bu sene bu deneyimlerin ışığında daha sağlıklı yürüyeceğine inanıyoruz. Platform şu an çok yeni olmasına rağmen birçok eylem-etkinlik planlamış durumda. Tüm bunlar iddianın gerektirdiği bir çalışma düzeyiyle hayata geçirildiğinde anlamlı sonuçlar alınacağını biliyoruz, bunun için elimizden geleni yapacağız.

Emperyalist Savaş Karşıtları
Platformu’ndan Ekim Gençliği okurları



ODTÜ’de Halepçe katliamı lanetlendi

16 Mart 1988’de gerçekleşen Halepçe katliamına karşı ODTÜ’de bir etkinlik düzenledik. Saddam Hüseyin, ABD’den temin ettiği kimyasal silahları Kürt halkına karşı kullanılmış, 5 bin Kürt Halepçe’de hunharca katledilmişti.

Genç komünistler olarak Halepçe katliamını “Paralı Eğitime ve Emperyalist Savaşa Hayır Platformu” ile ortaklaşa yaptığımız bir etkinlikle lanetledik. Afiş, bildiri ve el ilanı çalışmalarıyla mümkün olan en fazla insana gitmeye çalıştık. Ayrıca masa ve küçük bir fotoğraf sergisi açtık. Etkinliğimize 100 civarında öğrenci katıldı. Etkinliğin akşam saatlerinde yapılması nedeniyle sadece yurtlarda kalan öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

Etkinliğimize Grup Yön türkü ve marşlarıyla, Mamak İşçi Kültür Evi tiyatro topluluğu ise güzel bir oyunla katıldılar. Ayrıca savaş görüntülerini de içeren bir dia gösterimi gerçekleştirdik. Diğer günlerde duvar gazetesi ile emperyalist savaşı insanların gündemine taşımaya çalıştık.

Bu tür etkinliklerle kitlelerle buluşmayı ve onları mücadeleye kazanmayı hedefleyen ODTÜ Ekim Gençliği olarak çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.

Ekim Gençliği/ODTÜ