Ekim Gencligi ARSIVKIZIL BAYRAK
 
Nisan 2003
Sayısı: 59
 İçindekiler
  Ekim Gençliği'nden...
  Emperyalistlere ve uşaklarına karşı kavgayı yükseltelim!
  Zafer direnen halkların olacak!
  Gençlik Beyazıt Meydanı'ndan haykırdı!
  Emperyalistler arası çatlak derinleşiyor
  Emperyalist savaşa karşı eyleme, boykota direnişe!
  Gençlik kitlesel bir katılımla emperyalist barbarlığı lanetledi...
  Emperyalist savaş ve mülteciler
  1 Mart mitingi ve gençlik...
  Gençliğin mücadelesini örgütleyelim!.
  Savaş karşıtı eylemlerden...
  Semtlerin emekçi gençliği içinde çalışmanın sorunları
  YÖK-YEK tartışması ve perde arkası
  '68'in anti-emperyalist mücadele ruhuyla barikatları aştık!
  Savaşa karşı eylem ve etkinliklerden...
  "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmadık!"
  Etkinliklerden...
  1 Mayıs'ta alanları zaptedelim!
  İşletmeye dönüşen bir kurum: Üniversite
  Hatice Yürekli: Devrim davasına adanmış bir yürek
  Edirne'de polis terörü
  Siyasal çalışma iddia ve ciddiyet gerektirir!
  Okur mektupları



 
 
‘68’in anti-emperyalist mücadele ruhuyla
barikatları aştık!

Uşak takımının tezkereyi meclise yollaması üzerine ülkenin her yerinden işçiler, emekçiler ve gençlik, emperyalizme ve emperyalist savaşa karşı sokaklara çıkarak öfkesini haykırdı.

Beytepe’den...

Biz de bu haykırışa Beytepe ve ODTÜ öğrencileri olarak sesimizi kattık. Bir gün öncesinde alınan karar gereğince ODTÜ önünde Eskişehir yolu trafiğe kapatılacaktı. Beytepe’den Ekim Gençliği, Devrimci Proleter Gençlik, Özgür Gençlik, Devrimci Mücadeleci Gençlik ve Öğrenci Koordinasyonu olarak sabah saatlerinde buluştuk ve okulun mümkün olan her yerini afişledik. Yer yer sınıflara girerek ve katlarda yaptığımız konuşmalarla öğrencileri eyleme çağırdık. 50’nin üzerinde insanla yola çıktık. ODTÜ önüne gelindiğinde jandarma barikatı ile karşılaştık. Bunun üzerine “Emperyalist savaşa hayır! ABD askeri olmayacağız!” yazılı pankartımızı açarak yolu trafiğe kapattık. Polisin tehditlerine aldırış etmeyerek yolu açmadık ve sloganlarımızla eylemi sürdürdük. &Ccedi;evremizi saran polisin vahşi saldırısı sonucu kaldırıma atıldık. Burada sloganlarla yeniden toplandık. Kısa bir süre polis taşlandı ve ardından yolun ODTÜ’ye giden yönü kapatılarak eyleme devam edildi. Kararlı tutumumuz sonucu polis barikatı açıldı ve içerdeki arkadaşlarımızı beklemeye başladık.

ODTÜ’den...

ODTÜ’de akşam alınan karar gereğince akşam yurtların dolaşılması ile çalışmaya başladık. Sabah saatlerinden itibaren okul dolaşılarak eyleme çağrı yaptık. Ekim Gençliği, Devrimci Proleter Gençlik, Özgür Gençlik, Öğrenci Koordinasyonu, SDP Gençliği’nin örgütlediği eyleme yaklaşık 80 kişi katıldı. Saat 12:00’de yemekhane dolaşılarak eyleme başlandı. Emekçilerin alkışlarla verdiği destek son derece anlamlıydı.
Burada başlayan yürüyüş sonunda Eskişehir yoluna çıkan kapıya vardık. Jandarma barikatı ile karşılaştık. Barikata yüklenilmesi sonucu yaklaşık 20 kişi, “Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filo’yu unutmayın!” yazılı pankartla beraber barikatı aştı ve Eskişehir yolunu kısa bir süreliğine kapattı. Polisin buradaki müdahalesi sonrası Beytepe’den gelen arkadaşlarımızla birleştik, hep beraber ODTÜ girişini kapattık. Polisin “dağılın!” uyarısına karşılık içerdeki arkadaşlarımızla buluşana kadar eylemi bitirmeyeceğimizi söyledik. Bunun üzerine geri adım atan polis, ablukayı kaldırdı. Arkadaşlarımızın da gelmesiyle daha bir güçlendik. Son derece coşkulu bir biçimde; “ABD askeri olmayacağız!”, “Katil ABD, Ortadoğu’dan defol!”, “Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filo’yu unutmayın!”, “Üniversiteler kışla olmayacak!, “YÖK, polis/jandarma, medya, bu abluka dağıtılacak!”, “Savaşa hayır, kahrolsun emperyalizm!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganlarını attık.

Bir basın açıklaması yaparak, dünyanın her yerinde ezilen halklar, işçiler, emekçiler ile birlikte bu savaşın karşısında barikat olacağımızı söyledik. 21 Mart’ta boykota ve Newroz’a, bombanın düştüğü ilk gün de Kızılay’a çıkacağımızı vurgulayıp, emperyalist-kapitalist barbarlığı yeryüzünden silene dek mücadelenin süreceğini belirttikten sonra, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganıyla ODTÜ’ye girdik. Yol boyunca slogan ve marşlarımızla, emperyalizme karşı öfkemiz ve ‘68’ten aldığımız mücadele ruhuyla yürüdük. Fizik Bölümü önünde yapılan kısa konuşmaların ardından eylemimizi noktaladık.

Bu eylem, hem iki üniversitenin engelleri aşarak biraraya gelmesi hem de emperyalizme karşı militan, devrimci tutum alması nedeniyle anlamlıydı. Böylece gençliğin kavga ruhunun teslim alınamayacağını bir kez daha dosta düşmana göstermiş olduk.

Gençliğin mücadelesi işçi sınıfının davasıyla birleşerek emperyalistlerin oyunlarını bozacak.

Savaşa karşı savaşacağız, emperyalist savaşı durduracağız!
Katil ABD Vietnam’ı unutma!
Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!

Ekim Gençliği/ODTÜ ve Beytepe