9 Kasım 2007 Sayı: 2007/43(43)

  Kızıl Bayrak'tan
   Beyaz Saray Kürt halkına saldırıya yeşil ışık yaktı...
  Gerici dalga DİSK’i de etkisi altına alıyor…
ABD emperyalizmi, Kürt halkının koruyucusu değil düşmanıdır…
3 Kasım Ankara mitingi...
Taksim’de coşkulu tersane eylemi...
Telekom işçilerinin kararlılıkla sürdürdüğü grevin kazanımla sonuçlanması için emek
güçlerini bekleyen görevler...
  6 Kasım protestolarından...
  BMİS kurulları gergin geçti
  Almanya’da coşkulu parti etkinliği!
  TKİP II. Kongresi toplandı...
  “20. Yıl Gecesi”nde Parti adına yapılan konuşma...
  İstanbul İl Komitesi’nin 20. Yıl Gecesi’ne mesajı...
  Ekim Devrimi’nden bize kalanlar…
  90. yıldönümünde Büyük Ekim Devrimi’ni yaratanlara selam olsun!
  Şiddete ve kaynağına karşı mücadelede
“bir adım ileri!”
  Dünyadan...
  Erdoğan’ın ABD gezisi ve sonuçları...
M. Can Yüce…
  Sevgili Sevilay “Yaşam şuncağız bir şey işte”
  Barbarlık düzeninin cam kırıkları
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İstanbul İl Komitesi’nin 20. Yıl Gecesi’ne mesajı...

Geleceği kazanma ve partiyle devrime yürüme iddiamızı büyütüyoruz!

Sevgili yoldaşlar!

“Geçmişi aştık, geleceği kazanacağız” şiarıyla düzenlediğiniz parti gecesini devrimci coşkuyla selamlıyoruz.

Gecemizin hazırlanmasına katkıda bulunan, emek harcayan tüm yoldaşları kutluyor, gecemize katılarak bizi onurlandıran dostları devrimci duygularla selamlıyoruz.

Çağımızda işçi sınıfıyla emekçi müttefiklerinin, devrim ve sosyalizm şiarıyla mücadele eden, Marksizm’in devrimci dünya görüşüyle silahlanmış ihtilalci sınıf partilerine duydukları ihtiyaç, modern tarihin hiçbir döneminde bu kadar hayati bir önem taşımamıştır. Zira proleter sınıf zemininde gelişip serpilen devrimci partiler olmadan, sadece işçi sınıfını, emekçileri ve ezilen halkları değil, bir bütün olarak insanlığı sayısız musibetle yüzyüze bırakan kapitalizmle hesaplaşmanın olanağı yoktur.

11’inci yılında proletaryanın devrimci partisiyle taçlandırılan komünist hareketin 20’nci, şanlı Ekim Devrimi’nin 90’ıncı yılında bulunduğumuz şu günlerde, kapitalizmin sürekli ürettiği çelişki ve çatışmaları işçi sınıfı ve emekçiler lehine çözmek, zamanını doldurmuş bir devrimcilik anlayışının başarabileceği bir şey değildir.

Daha EKİM 1. Konferansı’nda dünyada ve Türkiye’de bir dönemin sonuna gelindiğini saptayan komünistler, yeni dönemi kucaklamanın, geçmişle devrimci temelde hesaplaşmak ve onu aşmaktan geçtiğini net bir şekilde ifade ettiler. 20 yıl önce siyasal yaşamda yerini alan komünistler, bu sayede çifte yenilginin ardından boy veren yeni dönem bilincinin temsilcisi olmayı başardılar.

Sarsıntılar, tasfiyeler, dağılmalar yaşanırken, komünistler, yeni dönem bilincini temsil etmenin verdiği güç ve güvenle yollarına devam etmekle kalmadılar, yeni dönemin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek devrimci sınıf partisini de inşa ettiler.

Bu dönemde komünistleri inkarcılıkla suçlayıp geçmişle devrimci temelde hesaplaşmaktan kaçınanlar, geçmişin de gerisine düştüler. Kimileri dağılıp siyasal yaşamdan silindi, kimileri ise boylu boyunca düzenin icazet alanına sıkışıp, reformizmin çürütücü batağına saplandılar.

Yeni bir ideolojik-politik çizgiyi, yeni bir örgütsel kimliği, yeni bir devrimcilik anlayışını, yeni bir kültür ve geleneği temsil eden biz komünistler ise, geçmişle devrimci temellerde hesaplaşmayı, geçmişin devrimci kazanımlarını korumanın, dahası devrimci mirası ileriye taşımanın yegane yolu olduğunu savunmakla kalmadık, bunu pratikteki duruşumuzla kanıtlamayı da başardık.

Şimdiye kadar başardıklarımız, uzun soluklu devrim ve sosyalizm mücadelemizin ilk temel adımlarıdır henüz. Fakat bunun böyle olması, ne başarının önemini azaltır ne bu düzeye ulaşmanın kolay olduğu anlamına gelir.

İlk birkaç yılını dışta tutarsak, geçen 20 yıllık sürede sınıf ve kitle hareketi belirgin biçimde zayıf, güçler yetersiz, olanaklar ise fazlasıyla sınırlıydı. Bu dönemin tüm zorluklarına rağmen biz komünistler asıl dikkatimizi işçi sınıfına vermekten bir an bile geri durmadık. Tüm pratik çabamızı sınıf çalışmasında yoğunlaştırdık, enerjimizi devrimci sınıf mücadelesini geliştirmeye hasrettik. Bu uğurda tereddütsüzce gösterilen ısrar, stratejik bir bakışın olduğu kadar, her koşulda ilkelere bağlı kalmanın da dolaysız sonucudur.

Komünistlerin berrak bilincinin ürünü olan bu çaba hem proletaryayı bağımsız devrimci sınıf çizgisi etrafında örgütlemenin aracı, hem de parti saflarını, kendi maddi toplumsal zemininden, yani kapitalizmin tek tutarlı devrimci sınıfı olan proletaryadan beslemenin bir olanağı olmuştur.

Türkiye’de proleter devrimci sınıf çizgisini temsil eden komünistler olarak, devrim ve sosyalizm mücadelesinde illegal/ihtilalci örgütün stratejik önemini, bu temel üzerinde illegal devrimci siyasal faaliyetin vazgeçilmezliğini savunduk, en elverişsiz koşullarda bile buna uygun davrandık. Bu alanda siyasal faaliyet yürütme refleksini yitirme noktasına savrulan geleneksel sol akımları uyardık, devrimci siyasal faaliyeti güvence altına alabilmek için illegal örgüt ve çalışmanın önemi konusunda uyardık.

Partinin 9’uncu yılını ön açıcı, başarılı bir kongre ile tamamlayan biz komünistler, bu platformda sağladığımız açıklık, buradan aldığımız moral güç ve iddiaya da dayanarak devrimin ve sosyalizmin bayrağını daha yükseklerde dalgalandıracağız!

Geçmişi aşmayı başarıp, geleceği kazanma iddiasını tam bir özgüvenle yükselttiğimiz gibi, sınıfı partiye kazanma ve partiyle devrime yürüme iddiamızı da aynı özgüvenle yükseltiyoruz!

Proletarya devrimi ve sosyalizm için ileri!

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!

Yaşasın partimizi TKİP!

İstanbul İl Komitesi


Ekim Devrimi’nin 90.,

Komünist Hareketin 20. yılı kutlandı...

Kayseri:

Kayseri’de Ekim Devrimi’nin 90., Komünist Hareketin 20. yılı 4 Kasım günü komünistler tarafından gerçekleştirilen bir etkinlikle kutlandı.

Sınıfsız, sömürüsüz bir dünya mücadelesinde şehit düşen tüm komünistler ve devrimciler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, 90. yıldönümünde emperyalist-kapitalist barbarların korkulu rüyası olmaya devam eden Ekim Devrimi’nin tarihsel kazanımları üzerine bir sunum yapıldı. Ekim Devrimi’nin tarihsel ve güncel öneminin altı çizildi. Sosyalizmin güncelliğini koruduğu vurgulandı. Son dönemde tırmandırılan faşist-şovenist histerinin panzehirinin Yeni Ekimler yaratmaktan geçtiğine işaret edildi.

Daha sonra Komünist Hareketin tarihini anlatan bir konuşma yapıldı. İdeolojik tasfiyeciliğe ve siyasal gericiliğe karşı devrim tarihinde bir kilometre taşına dönüşen mücadele yıllarından kesitler sunuldu. Ardından devrim ve sosyalizm davasının partinin ilanıyla güvence altına alındığına işaret edildi, partili kimliğe vurgu yapıldı. Etkinlik coşkulu bir havada sona erdi.

Kayseri’den komünistler


İzmir:

Ekim Devrimi’nin 90., Komünist Hareketin 20. yılını, 4 Kasım günü düzenlediğimiz etkinlikle kutladık. Çiğli İşçi Kültür Sanat Evi’nde gerçekleştirilen etkinlik sınıfsız, sömürüsüz bir dünya mücadelesinde şehit düşen tüm devrimciler anısına saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmasıyla devam etti. Açılış konuşmasında Ekim Devrimi’nin tarihsel anlamı ve güncel önemi vurgulandı. Ekim Devrimi’nin bugün de güncelliğini koruduğu dile getirildi. Tırmandırılan faşist-şovenist saldırganlığa karşı “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” mücadelesini yükseltmenin ve yeni Ekimler’i yaratmanın önemine değinildi..

Ardından BDSP temsilcisi bir konuşma yaptı. Son dönemde estirilen şovenist cereyana ve emperyalist saldırganlığa değindi. Dünyanın Yeni Ekimler’e ve sosyalizme bugün daha çok ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bu topraklarda, bu mücadelenin Türkiyeli komünistlerin omuzlarında tarihsel bir görev olarak durduğunu belirtti.

Yaklaşık 40 kişinin katıldığı etkinlik Ekim Devrimi ve sosyalizm günceliğinin anlatıldığı iki sinevizyon gösterimiyle devam etti. Yürek İşçileri Şiir Grubu’nun Mayakovski ve B. Brecht’den seslendirdikleri şiir dinletisinin ardından Kavel Müzik Grubu’nun söylediği devrimci marşlar ve çekilen halaylarla etkinlik sona erdi.

Kızıl Bayrak/İzmir


Ankara:

Ankara’dan komünistler olarak Ekim Devrimi’nin 90., Komünist Hareketin 20. yılını 7 Kasım günü gerçekleştirdiğimiz bir eylemle selamladık.

Ekim Devrimi’nin ve Parti’nin çağrılarının yankılandığı eyleme çevredeki işçi ve emekçiler yoğun bir ilgi gösterdi. Çevredeki insanlar eylemi alkışlayarak desteklediler. Eylemde işçi ve emekçileri saflara çağıran ajitasyon konuşmaları yapıldı. Kapitalizmin yarattığı yıkım tablosu karşısında işçilerin çaresiz olmadığı, kurtuluşun mücadelede olduğu ifade edildi. Ekim Devrimi’nin önemi vurgulandı. Komünist Hareketin 20. yılında, Komünist İşçi Partisi’nin 9. mücadele yılına II. Kongre ile girmesi selamlandı.

Ankara’dan Komünistler