17 Ağustos 2007 Sayı: 2007/32(32)

  Kızıl Bayrak'tan
   Çok yönlü saldırılara karşı işçilerin ve
halkların direnişi!
  Ortadoğu’da etkin rol mü, ABD’yle suç ortaklığını pekiştirmek mi?
ABD ve işbirlikçilerinin cumhurbaşkanı seçimi...
17 Ağustos unutulmasın...
Tekstil TİS’leri ihanet öncesi sessizliği yaşıyor
Kamuda toplu görüşme süreci başladı.....
  Elektropak işçisi eylemde
  Texim Tekstil’de iş bırakma!
  Tersanede direniş kazandı!
  İşçi-emekçi hareketinden...
  Sermaye grev hakkına saldırıyor…
  Sermayenin saldırılarını püskürtmek için ortak komite, birleşik direniş!
  Kadın vekiller kadın sorunuyla ne kadar ilgili?
  Emperyalist-kapitalist sistem kadın sorununu çözemez,
  Formula 1 sermayenin
uluslararası bir sirkidir!
  Mamak 4. Kültür Sanat Festivali’nde buluşalım!
  BM: “Kosova bölünebilir!”
  BM Irak’ta etkin role hazırlanıyor
  Şangay İşbirliği Örgütü’nden
askeri tatbikat
  Savaştan gıdasını alan tüccarlar - Abu Şehmuz Demir
  Filistin, Irak ve Lübnan’da mikro ve kanton devletler kuruluyor... / 3 - Volkan Yaraşır
  Kavel Müzik Grubu’yla devrimci sanat üzerine konuştuk...
  “Bu makine de faşistleri öldürür!”
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Yoksulluğa mahkum, yozlaşmaya teslim olmayacağız!

Emperyalist barbarlığa, kapitalist sömürüye, faşist saldırganlığa karşı Mamak 4. Kültür Sanat Festivali’nde buluşalım!


İşçiler, emekçiler, gençler, kadınlar;

Kapitalist sömürüye,

Emperyalist savaşa ve faşist saldırganlığa,

Paralı eğitime ve sağlığa,

Barınma hakkımızın gaspedilmesine,

Yozlaşmaya ve işsizliğe karşı

“Bir bardak temiz su için bile sosyalizm” demek için;

Mamak 4. Kültür Sanat Festivali’nde buluşalım!

Mamak Kültür Sanat Festivali, Mamak’ta her geçen yıl daha da büyüyen bir kardeşlik sofrasıdır. Gelin bu büyük kardeşlik sofrasını birlikte büyütelim.

Yoksulluğa ve yozlaşmaya karşı bir mücadele mevzisi olan Mamak Kültür Sanat Festivali’ne katılma çağrısına kulak verin! Bu çağrı Şeyh Bedrettin’den, Pir Sultan’dan, Denizler’e, İbrahimler’e, Mahirler’e ve onlardan bugüne dalga dalga büyüyen devrimci direniş kültürünü geleceğe taşıma çağrısıdır!

Bu çağrı düzenin çürümüş, kokuşmuş kültürüne karşı yeni bir dünya yeni bir kültür mücadelesini omuz omuza büyütme çağrısıdır!

Bu çağrı gündüzünde sömürülmeyen gecesinde aç yatılmayan bir dünya özlemiyle sosyalizmin çağrısıdır…

Mamak 4. Kültür Sanat Festivali’ni emperyalist barbarlığın arttığı, kapitalist sömürünün derinleştiği ve faşist saldırganlığın dizginlerinden boşaldığı, kardeş halkların katledildiği siyasal bir süreçte örgütlüyoruz. Festival vesilesiyle sermayenin saldırılarına karşı “İşçilerin birliği halkların kardeşliği!” çağrımızı daha da büyüteceğiz.

İşsizlik, yoksulluk, açlık ve sefalet içerisinde her geçen gün kötüleşen yaşam koşullarımızın tek sorumlusu kapitalist sömürü düzeninin kendisidir. Bu sömürü düzeni karşısında örgütsüz olmanın bedelini çok ağır ödüyoruz. Kölece koşullarda yaşıyor ve çalışıyoruz. Örgütlü olmadığımız, birlikte davranmadığımız için çözümsüzlük, karamsarlık ve umutsuzluk içindeyiz. Bu son seçimlerde olduğu gibi çoğu zaman kendi cellatlarımızı kurtarıcı olarak görüyoruz. Geleceksizliğe mahkum ediliyoruz.

Bu umutsuzluk ve hareketsizlik işçi ve emekçilerin yaşamında ağır tahribatlar yaratmaktadır. Bir yandan kurtuluşu kendi dışımızda arayışımız, diğer yandan sefalet koşullarını yaratan sömürü düzeninin karşısına çıkarak “Artık yeter!” demediğimiz için yaşam koşullarımız daha da zorlaşmaktadır. Milyonlarca işçi ve emekçinin emeğini sömürenler, kanını içenler, aynı zamanda bizleri kendi kabuğunda korkularıyla yaşamaya mahkum etmeye çalışmaktadırlar. Gecekondularda sefalet koşullarında yaşamaya mahkum edilen işçi ve emekçilerin barınma hakları “Kentsel Dönüşüm Projesi” adı altında gaspetmek istemektedirler.

Kapitalist sömürü düzeni yalnızca bu saldırılarla yetinmiyor. Sağlıktan eğitime, emeklilik hakkından düşük ücretlere, çalışma koşullarına, sosyal güvenlik haklarının gaspına, özelleştirmelere kadar saldırmaya devam ediyor. İşçi ve emekçilerin dişe diş mücadelelerle kazandığı hakları bir bir gaspetmeye çalışıyor. Bu saldırılarla beraber daha büyük sömürü alanları açmanın hesabını yapıyor.

Emperyalist-kapitalist sistem daha fazla kâr uğruna dünyayı yıkıma ve savaşa sürüklemekte, on yıllardır kardeş ülkelere “demokrasi” götürmek yalanıyla halkların üzerine ölüm kusmaya devam etmektedir.

Ülkemizde ise sermaye iktidarı emekçi çocuklarının kanı üzerinden emperyalist ABD ile pazarlıklar yapmaya devam etmekte ve Ortadoğu’daki işgal sürecinin doğrudan ortağı olmaktadır.

Kapitalizm, doğal yaşamın yıkımının faturasını işçi-emekçilere ödetmeye çalışmakta ve son günlerde daha çok kâr hırsıyla en temel ihtiyacımız olan bir bardak temiz suyu bile ezilenlere fahiş fiyatlarla satmaktadır. Halka hizmet değil de cebine girecek paraları daha fazla önemseyen, insan ve doğa sağlığı yerine kendi çıkarlarını koruyan kapitalist sistem, doğal yaşamın yıkımının da bizzat sorumlusudur.

Emperyalist-kapitalist sistem bütün bu yıkım tablosunu yaratırken bizler çaresiz değiliz. Çözüm kendi ellerimizdedir, biraraya gelmektedir. Kurtuluşumuz mücadelededir. Bunun için Mamak 4. Kültür Sanat Festivali’nde hep birlikte buluşalım. Yeni bir dünya özleminin kültürel ve sanatsal birikimini hep birlikte paylaşalım. Ve güzel günlere birlikteliğimizi güçlendirerek yürüyelim.

24-25-26 AĞUSTOS’TA MAMAK 4. KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ’NDE BULUŞALIM!

Mamak İşçi Kültür Evleri


24 AĞUSTOS CUMA

* HASAN SAĞLAM

* DERTLİ DİVANİ

* KASIM AÇIKGÖZ

* MAMAK İŞÇİ KÜLTÜR EVİ ŞİİR TOPLULUĞU

* MAMAK İŞÇİ KÜLTÜR EVİ

TİYATRO TOPLULUĞU SOKAK TİYATROSU

* BELGESEL GÖSTERİMİ


25 AĞUSTOS CUMARTESİ

* KAVEL MÜZİK GRUBU

* YÜREK İŞÇİLERİ

ŞİİR TOPLULUĞU

* MAMAK İŞÇİ KÜLTÜR EVİ

TİYATRO TOPLULUĞU

“SINIR” (MUZAFFER İZGÜ)

* MAMAK İŞÇİ KÜLTÜR EVİ ÇOCUK TİYATROSU

“EN BÜYÜK KİM?”

* BELGESEL GÖSTERİMİ


26 AĞUSTOS PAZAR

* ALİ EKBER EREN

* GRUP YAKAMOZ

* MAMAK İŞÇİ KÜLTÜR EVİ

TİYATRO TOPLULUĞU SOKAK TİYATROSU

* MAMAK İŞÇİ KÜLTÜR EVİ ŞİİR TOPLULUĞU

* BELGESEL GÖSTERİMİ


Yer : Tekmezar Hacı Bektaş-ı Veli Parkı

Saat: 19:00


Mamak İşçi Kültür Evi : Tıp Fakültesi Cd. 255/B Tuzluçayır

Mamak İşçi Gençlik Kültür Evi: Açıkalın 1. Cd. No: 219 Şirintepe



Festivali birlikte örgütlüyoruz!

Bu yıl emperyalist barbarlığa, kapitalist sömürüye ve faşist saldırganlığa karşı işçilerin birliği halkların kardeşliği çağrısıyla birleştirdiğimiz 4. Mamak Kültür Sanat Festivali’nin çalışmasını yoğun bir çalışmayla sürdürüyoruz. Yoksulluğa ve yozlaşmaya karşı Mamak’ta dalgalanan bir mücadele bayrağı olan festivali Mamaklı işçi-emekçilere maletmeye dönük bir planlama ile hareket ediyoruz. Bir yandan atölye çalışmalarını başlatırkan, diğer yandan birlikte örgütleme çağrısı yapan materyallerimizi devreye soktuk. 2 bin çağrı bildirisini emekçilerle birebir konuşarak dağıttık. Atölye çalışmalarını da büyük ölçüde başlattık. Mamak İşçi Gençlik Kültür Evi’nde gençlik toplantıları örgütlü bir tarzda ilerliyor. Festivalin daha işlevli bir kitle aracı olabilmesi üzerinden canlı tartışmalar yapıyor, gençliği devrime kazanma bakışıyla çalışmayı örgütlüyoruz.

Birebir gerçekleştirilen birlikte örgütlenme çağrısını Kızıl Bayrak gazetesinin dağıtımı ile birlikte yapıyoruz. Gazetemizi festival çalışmasını bütünleyen bir araç olarak değerlendirmiş durumdayız. Bu hafta yaklaşık 350 gazeteyi Mamaklı işçi ve emekçilere ulaştırmış olduk.

Ev ziyaretlerinde ve dağıtımlarda seçim sonuçları, genel olarak sermayenin saldırıları ve festival üzerine tartışmalar yapıyoruz. Birçok olumlu yanıtı daha şimdiden aldık ve birçok emekçiyi festivalin örgütlenme sürecine katmaya başladık.

Festivalin politik gündemlerini işleyen ve festivale çağrı yapan 10 pankartı bölgeye astık. Bütünlüklü bir festival çağrısıyla çalışmayı örgütlüyoruz.

Geçmiş yılların da deneyimi üzerinden Mamaklı emekçiler bu yıl festivali daha ileri bir düzeyden sahipleniyorlar.

4. Mamak Kültür Sanat Festival Komitesi


Kadın kermesi 22 Ağustos’ta!

Mamak İşçi Kültür Evleri’nin yoksulluğa ve yozlaşmaya karşı yükselttiği mücadele çağrısı olan festivalin en önemli özelliklerinden birisi de birlik ve dayanışma kültürünü faaliyetin içerisinde var edebilmesidir. Bu yanıyla Mamak İşçi Kültür Evleri Kadın Komisyonu emekçi kadınlara dönük yürüttüğü çalışmasını festival sürecinde birlik ve dayanışma kermesi ile sürdürecek.

Bencilliğin ve bireyciliğin düzen tarafından aşılandığı bir süreçte Mamaklı emekçi kadınlar birlik ve dayanışma kermesini sahiplenerek güçlü bir dayanışma ağı oluşturmaya başladı. 4. Mamak Kültür Sanat Festivali ile üç yıllık deneyimi daha ileri bir düzeye taşımak hedefiyle bu yıl kadın komisyonu olarak bir kez daha “Birlik ve Dayanışma Kermesi” düzenliyoruz.

Ev ziyaretleri ile kermes davetiyelerimizi dağıtıyor ve afişlerimizi yapıyoruz. Ayrıca bu yıl festivali Mamaklı emekçi kadınların bir kürsüsü haline getirmeyi hedefliyoruz. Mamak İşçi Kültür Evleri Kadın Komisyonu olarak 22 Ağustos’ta düzenlemeyi düşündüğümüz kermeste emekçi kadınların tüm katkılarını sergileyecek ve sohbetler gerçekleştireceğiz.

Mamak İşçi Kültür Evleri Kadın Komisyonu