13 Temmuz 2007 Sayı: 2007/27(27)

  Kızıl Bayrak'tan
   “Sınır dışı operasyon” yeniden ısıtılıyor...
  İşçi ve emekçiler devrimin ve sosyalizmin
bayrağı altında birleşmelidir!
CHP-MHP koalisyonu kimin için seçenek,
nasıl bir seçenek?
Ülkeyi talan eden hırsız tüccarlardan hesap soralım…
Petkim’in özelleştirilmesi ve ötesi
BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...
  BDSP’nin bağımsız sosyalist milletvekili adaylarıyla konuştuk...
  Eksen Yayıncılık’tan seçimler üzerine çıkan kitapların tanıtımı... Tasfiyeci sürecin son aşaması: Parlamentarizm
  Elektropak işçisi mücadeleyle kazanacak!
  Düzen partileri hangi kadınlara sesleniyor?
  Seçim çalışmalarına keyfi engellemeler...
  Yoksulluktan kurtulmak için
kapitalizmden kurtulmak gerekir
  Parlamento sevdası herkesi
birbirine benzetiyor!
  Çalışma ilişkileri nereye ya da Çin nereye düşer usta?- Yüksel Akkaya
  Liberal sol, Baskın Oran’la makyaj tazeliyor!
  Küresel ısınma dünyayı tehdit ediyor...
  Binali Soydan’la dayanışma eylemlerinden....
  Parlamenter avanaklık değil komünist devrimcilik!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Binali Soydan’la dayanışma eylemlerinden....

Binali Soydan’a özgürlük!

Sosyalist kimliğinden kaynaklı tutuklanan Binali Soydan ile dayanışmak amacıyla başlattığımız çalışmamızı her gün biraz daha güçlendirerek sürdürüyoruz. Bielefeld Bir-Kar olarak bölgemizde bilgilendirme standı açarak çalışmamızı başlatmış olduk. İlk önce bölgemizde bulunan demokratik-ilerici kurumlara giderek Binali Soydan’ın maruz kaldığı durumu anlatarak kamuoyu yaratmaya çalıştık.

7 Temmuz günü olumsuz hava koşullarına rağmen bölgemizin en işlek yerlerinden biri olan çarşı girişinde standımızı açtık. “Kahrolsun faşist Türk devleti!”, “Binali Soydan derhal serbest bırakılsın!”, “Binali Soydan’a özgürlük!”, “Yaşasın uluslararası dayanışma!” yazan Almanca dövizler hazırlayarak standımızın etrafına astık. Ayrıca Almanca bildirilerimizi yoğun olarak kullandık. Bildirilerimizi okuyanlardan bazıları imza atmaya geldiler. Çoğunluğu Almanlar’dan oluşan 100’e yakın imza topladık.

Faşist Türk devleti Binali Soydan’ın devrimci mücadelede gösterdiği ısrardan rahatsız olduğu için onu işkencelerden geçirmek, F tipi tabutluklarına koymak için geri istiyor. Demokrat maskesi takmış Alman hükümeti de buna ortak oluyor. Ama bizler yapılmak istenen bu anti-demotratik uygulamayı durdurmak için elimizden gelen herşeyi yapacağımızı ilan ediyoruz.

Bielefeld Bir-Kar

Paris’te Soydan’la dayanışma!

Almanya’da kanunsuz bir şekilde yabancılar bürosunda tutuklanan ve Türkiye tarafından iadesi istenen Binali Soydan’la dayanışmak için Paris’te bir eylem daha gerçekleştirildi. 7 Temmuz günü Alman Konsolosluğu önünde toplanan Kızıl Bayrak, Atılım, Yürüyüş, Devrimci Demokrasi okurları “Binali Soydan’a özgürlük!” yazılı dövizler taşıdı. Eylemde Fransızca sloganlar atıldı, bildiriler dağıtıldı.

Kızıl Bayrak/Paris


Bern: “Binali Soydan’a özgürlük!”

Yoldaşımız Binali Soydan’ın 19 Haziran’da tutuklanmasından sonra başlattığımız “Binali Soydan’a özgürlük!” kampanyası çerçevesinde İsviçre’nin başkenti Bern’deki Alman Konsolosluğu önünde yaptığımız basın açıklamasıyla tutuklama kararını protesto ettik.

6 Temmuz günü İsviçre Bir-Kar çalışanları olarak örgütlediğimiz basın açıklamasına Türkiyeli ve İsviçreli devrimci, demokrat, ilerici çevreler de katıldı. Basın açıklamasının okunmasıyla başlayan eylemde sık sık “Tüm politik tutsaklara özgürlük!”, “Binali Soydan’a özgürlük!” sloganları atıldı.

Yaklaşık yarım saat süren açıklamanın sonunda Alman Konsolosluğu ile görüşme talebinde bulunuldu. Kısa bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede Bir-Kar olarak yoldaşımız Binali Soydan’ın can güvenliğinden endişe ettiğimizi, faşist Türk ve Alman devletinin organize ettiği bir provokasyon sonucu tutuklandığını, gerek komünist kimliğinden gerekse de hakkında açılan soruşturma davalarından dolayı Türkiye’ye verilmesi durumunda işkence ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını, bu nedenle derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledik. Basın açıklamasının bir örneğini de Konsolos’a verdik. Konsolos’un “taleplerinizi ilgili yerlere ulaştıracağım” şeklinde söz vermesi üzerine eylem sona erdirildi.

“Binali Soydan’a özgürlük!” kampanyası bölgemizde Basel’den sonra Bern Alman Konsolosluğu önünde düzenlenen basın açıklaması, halen yürütülen imza kampanyası, ilerici-demokrat kurum ve çevrelerin harekete geçirilerek konuya duyarlı hale getirilmesi çerçevesinde sürdürülmektedir.

Bir-Kar İsviçre


Rote Fahne’den Soydan’la dayanışma

Rote Fahne redaksiyonu Binali Soydan ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na faks gönderdi. Faks metni şöyle:

NRW İçişleri Bakanlığı’na,

Edindiğimiz bilgilere göre, gazeteci Binali Soydan oturumunu uzatmak için gitmiş olduğu Köln Merkezi Yabancılar Dairesi’nde gözaltına alınmış ve şu an bulunduğu Köln-Ossendorf Cezaevi’ne nakledilmiştir. Türkiye’ye iadesi için de hukuki sürecin başlatıldığı bilgisini edinmiş bulunmaktayız.

Rote Fahne (Kızıl Bayrak) olarak, sömürüye ve baskıya karşı gerek kendi ülkesinde, gerekse Almanya’da, onurlu bir yaşam mücadelesi veren bir insana bu muamelenin yapılmasını protesto ediyor ve derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Bilindiği üzere, Binali Soydan gibi insanların iadesi durumunda, Türkiye’de bunları bekleyen şeyin, tutsaklık, işkence ve ölüm olduğu aşikardır.

Nihayetinde, bütün bu insan hakları ihlali vesilesiyledir ki, Almanya devleti dahi, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesine sıcak bakmamakta ve reddetmektedir.

Bunun içindir ki, bizler, bir an evvel Binali Soydan ve diğer politik tutsakların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Redaksiyon adına Susanne Hecker

04.07.2007


Binali Soydan’a özgürlük!

Alman devleti tarafından tutuklanan Binali Soydan’ın serbest bırakılması için 4 Temmuz günü Berlin İçişleri Bakanlığı önünde BİR-KAR, AGIF, PDD, ADHK olarak, ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdik.

Gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasının ön çalışmaları çerçevesinde birçok yerli kuruma ulaştık. E-mail’ler üzerinden binlerce kişiyi haberdar ettik. Yanısıra 2 Temmuz yürüyüşünde basın açıklamasına çağrı metnini yaygınca dağıttık.

Almanca ve Türkçe yazılı “Binali Soydan’a özgürlük!” pankartımızı açarak çıkardığımız metni okuduk. “Binali Soydan’a özgürlük!”, “Tüm politik tutsaklara özgürlük!” sloganlarımızı haykırdık. Yaklaşık bir saat süren protestomuzu yağan yağmur olumsuz etkiledi.

Protestolarımızı bölgemizde devam ettireceğiz. Binali Soydan yalnız değildir.

Bir-Kar Berlin


BDSP: “Binali Soydan’a özgürlük!”

Almanya’da ikamet eden, ancak faşist Türk devletinin “terör” suçu işlediği gerekçesiyle iade isteminde bulunduğu Binali Soydan’ın serbest bırakılması talebiyle Taksim Gümüşsuyu’ndaki Alman Konsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

10 Temmuz günü saat 12.00’de başlayan eylemde “Binali Soydan serbest bırakılsın!/BDSP” imzalı pankart açldı, kızıl bayraklar taşındı.

“Binali Soydan yalnız değildir!”, “Binali Soydan serbest bırakılsın!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganlarının atıldığı eylemde basın metnini BDSP adına Meltem Aydin okudu. Açıklamada tutukluluk hali devam eden Binali Soydan’ın tüm yaşamını işçi sınıfının hak ve özgürlükler mücadelesine adamış bir devrimci olduğu söylendi. Soydan’ın bütün bir yaşamının işkencelerle, gözaltılarla ağır koşullarda geçtiği vurgulandı. “Binali Soydan’ın bugün Türkiye’de süren birçok davası vardır. Halen çıkmakta olan Kızıl Bayrak gazetesine yazı yazmaktan dolayı da hakkında açılmış davalar olan Soydan’ın bu davaların büyük bir kısmından ceza alacağı ortadadır. Gelinen yerde bugün Alman devleti ve Alman Yüksek Mahkemesi açık bir insan hakkı ihlalinin parçası olmaktadır. Bu yüzden Binali Soydan’ın Türkiye’ye iadesi durumunda ortaya çıkacak insanlık dışı uygulamaların sorumluluğunu da üstlendiğini bilmelidir...

Alman devletinin, sözde terör söylemleri ile bütün farklılıkları inkar eden, baskı ve zor uygulamalarıyla düşünce ve ifade özgürlüğünün önüne geçen, muhalif kimlikleri F tipi uygulaması ile bilinçli olarak ölüme terk eden, demokrasiye ilişkin bütün söylemlerinin yalan olduğu dünya kamuoyunca da bilinen Türkiye’nin iade talebini dayanak alarak bir devrimciyi tutuklaması hak ve özgürlükler anlayışının da bir göstergesidir. Alman devleti bu sorumluluktan kurtulmak istiyor ise Binali Soydan’ı serbest bırakmalıdır. Aksi halde yaşanacak hak ihlalleri ve insanlık dışı muameleden Alman devleti de Türk devleti kadar sorumlu olacaktır.

Bizler bu coğrafyada hak ve özgürlüklerin mücadelesini verenler, Binali Soydan’ın sınıfsız ve sömürüsüz dünya mücadelesini fiili ve düşünsel olarak destekleyenler olarak, bütün ilerici, devrimci, duyarlı kesimleri Binali Soydan ile dayanışmaya çağırıyoruz!” denildi.

Eylemde “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Binali Soydan’a özgürlük!”, “Binali Soydan serbest bırakılsın!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” dövizleri taşındı.

Kızıl Bayrak/İstanbul