13 Temmuz 2007 Sayı: 2007/27(27)

  Kızıl Bayrak'tan
   “Sınır dışı operasyon” yeniden ısıtılıyor...
  İşçi ve emekçiler devrimin ve sosyalizmin
bayrağı altında birleşmelidir!
CHP-MHP koalisyonu kimin için seçenek,
nasıl bir seçenek?
Ülkeyi talan eden hırsız tüccarlardan hesap soralım…
Petkim’in özelleştirilmesi ve ötesi
BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...
  BDSP’nin bağımsız sosyalist milletvekili adaylarıyla konuştuk...
  Eksen Yayıncılık’tan seçimler üzerine çıkan kitapların tanıtımı... Tasfiyeci sürecin son aşaması: Parlamentarizm
  Elektropak işçisi mücadeleyle kazanacak!
  Düzen partileri hangi kadınlara sesleniyor?
  Seçim çalışmalarına keyfi engellemeler...
  Yoksulluktan kurtulmak için
kapitalizmden kurtulmak gerekir
  Parlamento sevdası herkesi
birbirine benzetiyor!
  Çalışma ilişkileri nereye ya da Çin nereye düşer usta?- Yüksel Akkaya
  Liberal sol, Baskın Oran’la makyaj tazeliyor!
  Küresel ısınma dünyayı tehdit ediyor...
  Binali Soydan’la dayanışma eylemlerinden....
  Parlamenter avanaklık değil komünist devrimcilik!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...

İstanbul:

Sultanbeyli ve Samandıra’da seçim faaliyeti

Sultanbeyli ve Samandıra’da seçim faaliyetimize devam ediyoruz.

8 Temmuz günü Ahmet Yesevi Mahallesi’nde maden işçilerinin mücadelesini anlatan “Maden” adlı filmin açık havada gösterimini yaptık. Davetiye ve afişlerle etkinliğin duyurusunu yaptık. Saat 21.00 de başlayan film gösteriminden önce 1. bölge bağımsız Sosyalist milletvekili adayımız N. Şafak Özdoğan bir konuşma yaptı. Konuşmasında seçimleri, işçi sınıfı ve emekçilerin devrimci mücadelesinin örgütlenmesinin bir imkanı olarak değerlendirdiklerini ve bu vesileyle kurtuluşun devrim ve sosyalizmde olduğunu anlatmak için seçimlere girildiğini ifade ederek herkesi mücadeleye çağırdı.

Saat 22.00 sıralarında “şikayet” üzerine devletin kolluk güçleri geldi. Film gösteriminin “yasak” olduğu gerekçesiyle gösterimi engellemek istediler. Bizler film gösterimimizin seçim propagandası olduğu için engellenemeyeceğini söyledik. YSK’yı arayıp soracaklarını söyleyerek beklemeye başladılar. Polis YSK ile görüştüklerini ve gösterim bitirilmediği takdirde müdahale edeceklerini söyledi. Teşhir konuşması yaparak film gösterimine son verdik.

9 Temmuz günü Başaran Mahallesi’nde film gösterimi gerçekleştirdik. Ön çalışmasını güçlü yaptığımız etkinliğimize 75 kişi katıldı.

Samandıra seçim büromuzda ise 10 Temmuz günü seçimlerle ilgili bir söyleşi gerçekleştirdik. Etkinlik öncesinde BDSP imzalı önlüklerle 12 kişilik bir ekiple 300’den fazla evi kapı kapı gezerek seçim bildirgemizi dağıttık, etkinliğe çağrı yaptık.

“Seçim arifesinde sahte saflaşmalar” başlığıyla düzenlediğimiz söyleşi oldukça canlı geçti.

Seçim öncesinde yaratılan laik-anti laik, Türk-Kürt kamplaşmalarının perde arkasında yatan nedenler anlatıldı. İşçi-emekçi kesimlerin alması gereken tutum ifade edildi. Katılımcıların söz alarak düşüncelerini ifadesi etmesi ve soru sorması üzerine tartışmalar derinleştirildi. Kürt sorunundan reformist harekete kadar genişleyen tartışmalarda emekçiler işçi sınıfının devrimci programı etrafında kenetlenmeye, devrim ve sosyalizm mücadelesine güç katmaya çağrıldı.

Söyleşide emekçilerle birlikte bölgede oldukça etkili olan gerici siyasi platformları tartışmış, işçi-emekçileri kendi bayrağı altında mücadeleye çağırmış olduk. Söyleşiye 30 kişi katıldı.

Sultanbeyli BDSP


Topselvi’de emekçilere ulaşıyoruz!

Geçtiğimiz haftasonu Topselvi seçim büromuzun açılışıyla belli bir tempo kazanan seçim çalışmamız yine geçtiğimiz hafta boyunca hem propaganda ve ajitasyon hem de kitlelerle buluşan etkinliklerle daha da güçleniyor.

2 Temmuz Pazartesi günü sabah saatlerinde Şehli Sanayi havzasında işçilerin yoğun olarak kullandıkları geçiş güzergahlarına seçim bildirgemizi dağıttık. 2 Temmuz etkinliği için hazırlık yaptık.

3 Temmuz Salı günü Aydos-Sülüntepe semtlerinde oturan işçilerin sabah yürüyüş güzergahına dağıtım yaptık. Öğle saatlerinde ekiplere ayrılarak 2 Temmuz etkinliği için davetiye dağıtımı ve afiş yaptık. Kurtköy’deki fabrikalara iş çıkışlarında bildirgelerimizi ulaştırdık. Pendik Esenler Mahallesi’nde yapılacak aday tanıtım toplantısı için mahallenin emekçilerinden ve gençlerinden oluşan 10 kişiyle bir hazırlık toplantısı yaptık.

4 Temmuz Çarşamba günü 2 Temmuz etkinliğinin davetiyelerini ulaştırdık. Mahallede topluca gazete satışına çıktık. Mahallede emekçiler gazetemizle ilk kez karşılaştılar.

5 Temmuz Perşembe günü sabah Topselvi E-5 güzergahından fabrika servislerine giden ve emekçilerin yoğun olarak bulunduğu Keresteciler durağında bildirgemizi işçilere ulaştırdık. Faaliyetimiz Ramazanoğlu ve Hacılar Mahallesi dağıtımlarıyla davam etti. Dağıtımımız sırasında Kurtköy’deki fabrikalarından birine daha bildirgemizi ulaştırdık.

Genç işçi toplantısı: Seçim vesilesiyle ilk ev toplantımızı Pendik’te genç işçilerle yaptık. Türkiye işçi sınıfının durumunu ve özellikle sınıfımızın dinamik yapısını oluşturan genç işçilerin sorunlarını kısaca özetledik. Seçimlere işçi sınıfının temsilcileri olarak, sınıfın temel hak ve özgürlükleri ifade etmek için girdiğimizi ve seçim çalışmamızın işçi sınıfını örgütlü mücadeleye çağrı anlamına geldiğini ifade ettik. Genç işçiler sözaldığında onlar da benzer sorunları dile getirdiler.

6 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde yine işçi güzergahına dağıtım yaptık. Sülüntepe Mahallesi’ne bildirgemizi dağıttık. Genel olarak olumlu tepkilerle karşılaştık. Akşam saatlerinde aday tanıtım toplantısı yaptık. Açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun devrimci sosyalist adayı N. Şafak Özdoğan bir konuşma yaptı. Bol keseden vaadde bulunmayacağını söyleyen Özdoğan, işçi ve emekçi düşmanı yasalardan ve yapılan özelleştirmelerden bahsetti. Bağımsızlık ve “vatan-millet” edebiyatı yapan düzenin militarist aygıtı ordunun bile OYAK’ı emperyalist tekellere sattığını belirterek hiçbir düzen partisinin ülkenin emperyalistler tarafından yağmalanmasına karşı çıkmadığını belirtti. Düzenden ve düzen partilerinden hesap sorma çağrısı yaptı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda birçok soru soruldu ve katılımcılar tarafından da çeşitli görüşler ifade edildi. Mevcut düzen siyasetçilerinin kirlenmiş kimliklerine duyulan güvensizlik ve umutsuzluk emekçilerin sohbetinden yansıyan en önemli vurguydu. Ev toplantısı olarak kurgulanan ancak katılımın yoğun olması nedeniyle bahçede yapılan toplantıya 70 kişi katıldı.

7 Temmuz Cumartesi günü tersanelerde gazete dağıtımı yaptık. Öğlen saatlerinde kadın toplantısı için Kurfalı Mahallesi’ne gittik. Toplantımız bir kadın arkadaşımızın evinde gerçekleşti. Adayımız söze kendini tanıtarak başladı. Ülkenin siyasal gündemini anlatarak yaşadığımız yoksul hayatın birinci dereceden sorumlusu olanlar arasında düzen partilerinin olduğunu söyledi. Onlara oy vermemek gerektiğini tam tersine herbirinden bizlere bu çekilmez dertleri ve yaşam zorluklarını yaşattıkları, patronlara uşaklık yaptıkları için hesap sormak gerekirtiğini ifade etti, mücadele çağrısı yaptı.

Gün içerisinde ayrıca Kaynarca Kavakpınar Mahallesi’nde de seçim bildirgemizi dağıttık. Genel olarak Alevi ve Kürt emekçilerinin yoğunlukta oturduğu mahallede bildirgelerimiz ilgiyle karşılandı. Kimi emekçi aileleri seçim bildirgemizi tartışmak için bizleri evlerine davet ettiler. Yol üstünde karşılaştığımız insanların bir kısmıyla da kısa sohbetler gerçekleştirdik.

Akşam saatlerindeyse hafta içi gazete verdiğimiz 4 ev ziyaret edildi. Bu evlerde de seçimlerle ilgili çeşitli tartışmalar yapıldı ve BDSP’nin seçim platformu tanıtıldı.

Pendik-Topselvi Seçim Komisyonu


Karlıktepe’de emekçilerle kucaklaşma!

Devrimci seçim faaliyetimiz tüm coşkusuyla sürüyor. Faaliyet yürüttüğümüz alanlarda emekçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Karlıktepe Mahallesi’ndeki seçim büromuz ilgi odağı olmaya devam ediyor. Gün boyu büromuzu ziyaret eden işçi ve emekçilere seçim politikalarımızı anlatıyoruz. Seçim komisyonu olarak haftalık toplantılarımıza devam ediyoruz. Faaliyetimizi planlıyor, kitle çalışmasında karşılaştığımız sorunlarımızı, eksiklerimizi ve hatalarımızı tartışıyor, çıkardığımız sonuçlar üzerinden yeni yön ve yöntemler belirliyoruz. Seçim vesilesiyle belirlediğimiz bir takım alanlara faaliyetimizi taşırken yeni girmekte olduğumuz bu alanlarda gördüğümüz ilgi ve kitlelerin bizleri sahiplenmesi gücümüze güç katıyor, tempomuzu daha da arttırıyor. Gün gün belirlediğimiz program çerçevesinde hemen her gün yüzlerce emekçiyle biraraya geliyor, sosyalizm için militan bir savaşa çağrı yapıyoruz. Büroda kitle etkinlikleri düzenliyoruz. Yanısıra dışarıya dönük ev ve kahve toplantıları yapmaya çalışıyoruz.

Her Perşembe film gösterimi yapıyoruz. 5 Temmuz akşamı ikinci film gösterimimizi gerçekleştirdik. Gösterimden önce Esentepe Onur Market’in önünde seçim bildirgemizi dağıttık. Daha sonra “Amerikancı, İMF’ci düzen partilerine oy yok! İşçi sınıfının devrimci adaylarını destekle!/BDSP” imzalı afişlerimizi seçim büromuzun olduğu caddede boydan boya yaptık. Afişimizi her faaliyetimiz sırasında patronun saldırgan tutumuyla karşımıza çıktığı Aldem Fabrikası’ndan başladık. Kısa bir süre sonra polis yanımıza geldi ve “afiş yapmanın yasak” olduğunu söyledi. Bunun üzerine başlayan tartışma polisin yoldaşımızın üzerini aramak istemesiyle daha da gerginleşti. Ancak bizim gösterdiğimiz net tutum karşısında geri adım atmak zorunda kaldılar. Biz de afişlerimize kaldığımız yerden devam ettik.

6 Temmuz günü tekrar afişlerimizle bölgeyi donatmak için erkenden yola çıktık. Kartal sanayi bölgesine afişlerimizi yapmaya başladığımız sırada polisler yanımıza gelerek bizleri engellemeye çalıştı. “Afişleri rastgele yerlere vuramayacağımızı” söyleyerek faaliyetimizi engellemeye çalıştılar. Biz de bütün partilerin “rastgele” her yere afiş yaptıklarını, onları neden engellemediklerini sorduk. Bu tutumun keyfi olduğunu ve afişlemeye devam edeceğimizi söyledik. Polisin kötü davranışlarına sert bir tutumla karşılık verince gerilimin dozajı bir kez daha arttı. Ancak geri adım atmadığımızı görünce bir kez daha geri çekildiler. İkinci engelleme girişiminin ardından sanayinin çevresini, belediye şantiyesi, Mimaysan, Efes, Adel Kalemcilik civarını yoğun olarak afişledik.

Aynı gün Kartal merkeze indik. Düzen partilerinin cirit attığı Kartal’ın merkezi noktalarına afişlerimizi yaptık. Saat 17:00’de Kartal merkezde gazete satışı gerçekleştirdik. Gazete satışımızı ajitasyon ve konuşmaları eşliğinde yaptık.

6 Temmuz günü Tuzla Tersanesi’ndeydik. Burada ajitasyon konuşmaları eşliğinde gazete satışı yaptık. Daha sonra afişlerimizle emekçilere seslenmek için Tuzla-Yayla Mahallesi’ne gittik. Kürt illerinden gelen emekçilerin yoğun olarak oturduğu semtte emekçiler bir kez daha faaliyetimizi ilgiyle karşıladılar. Daha sonra Pendik Güzelyalı ve Ahmet Yesevi Mahallesi’ne geçtik. Burada son duraktan itibaren cadde boyunca afiş yaptık. Topuz Market civarı ve merkezi trafoyu afişledikten sonra Kartal büromuza dönerek buradan Karlıktepe’ye geçerek gazete satışı gerçekleştirdik.

8 Temmuz günü Karlıktepe seçim bürosunda gençlik toplantıları gerçekleştirdik. Toplantılarımız vesilesiyle Karlıktepe Mahallesi’ndeki genç dostlarımızla 16 Temmuz’daki etkinliğin çağrısını ve nasıl güçlendirebileceğimizi konuştuk. Gençlik olarak geleceksizliği vurgulayan bir hatla 16 Temmuz’daki aday tanıtım şenliğine çağrı yapmayı kararlaştırdık.

Kartal Karlıktepe Seçim Komisyonu


Sosyalist aday tersane işçileriyle!

Tersane İşçileri Birliği olarak seçim çalışmalarımız hızlanarak devam ediyor. Seçim gündemli bildirilerimizi tersane işçilerine ulaştırdık.

6 Temmuz günü Aydıntepe Tren İstasyonu’nda TİB imzalı seçim bildirilerimizle Tersane işçilerine seslendik. 7 Temmuz günü saat 7:00’de İçmeler Tren İstasyonu’nda bildirilerimizi dağıtmaya devam ettik. Tersane işçilerini işçi sınıfının bağımsız sosyalist adayını desteklemeye çağırdık. Amerikancı düzen partilerine oy vermeme, hesap sorma çağrısı yaptık.

8 Temmuz akşamı bağımsız sosyalist milletvekili adayımız N. Şafak Özdoğan’ın da katılımıyla gurbetçi tersane işçilerinin kaldığı evde bir toplantı yaptık. Tersane İşçileri Birliği adına yapılan konuşmada seçimden seçime tersane işçilerini hatırlayan düzen partilerinden hesap sorma çağrısı yapıldı. Daha sonra konuşma yapan N. Şafak Özdoğan seçimlerde neden aday olduğunu anlattı. Tersane işçilerinin yaşadığı kuralsızlığa, ağır çalışma koşullarına, hak gasplarına vurgu yapan Özdoğan, sınıfı ilgilendiren her gündemde yaptıkları mücadele çağrısını seçimler vesilesiyle bir kez daha yaptıklarını ifade etti.

İşçilerin barınma sorunuyla ilgili sorular sorması üzerine sözalan Tersane İşçileri Birliği’nden bir arkadaşımız bu sorunun nasıl çözüleceğini anlattı. Eğer tersane işçileri olarak sorunlarına sahip çıkmazlarsa, kararlılıkla mücadele etmezlerse haklarını alamayacaklarını, birlikte olunursa güç olunabileceğini canlı örneklerle anlattı.

Canlı tartışmaların yaşandığı toplantıya yaklaşık 100 işçi katıldı. Toplantı bitiminde alt kattaki tersane işçilerinin daveti üzerine 30 kadar işçiyle sohbet ettik. Sohbette seçimler, tersane işçilerinin sorunları ve çözüm yolları gündeme geldi. Burada da canlı bir tartışma ortamı yaşandı. Bizler kapitalizmi teşhir ederken sosyalizmin işçi ve emekçilere, ezilen halklara ne getireceğini, sosyalizmin neden ihtiyaç olduğunu örneklerle anlattık.

Tersane İşçileri Birliği

Gülsuyu’nda emekçilere seçimlere bakışımızı anlattık!

Gülsuyu seçim bürosunda 4 Temmuz akşamı film gösterimi gerçekleştirdik.

Her Çarşamba düzenli olarak yapmayı planladığımız film gösteriminin üçüncüsünü bu kez farklı bir alana taşıdık. 2 haftadır Gülsuyu Heykel’de gerçekleştirdiğimiz film gösterimimizi bu hafta Tepe Son Durak’ta yaptık. Ön hazırlık çalışmasını da bölgede yoğunlaşmış bir faaliyet şeklinde kurguladık.

9 Temmuz Pazartesi günü Tepe son durakta bir kahvede aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdik. Seçim sürecine ilişkin kısa bir açılış konuşmasının ardından söz alan İstanbul 1. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı N. Şafak Özdoğan kendisini tanıttı ve örgütlü bir devrimci olduğunu ifade etti. İşçi ve emekçilerin içinde bulunduğu kötü yaşam koşullarına değindikten sonra “bizlere bu kölece yaşam koşullarını dayatan sermaye partileri şimdi bizden ikiyüzlüce gelip oy istiyor” dedi. Ardından konuşmasına “Bizler yıllardan beri yaptığımız mücadele çağrısını seçimler vesilesiyle bir kez daha söylüyoruz. Bizler sorunlarımızı ancak ve ancak bulunduğumuz her yerde, her alanda örgütlenerek, örgütlü mücadeleye atılarak çözebiliriz. Bugün işçi ve emekçilerin iradesini yansıttıklarını iddia eden sermaye partileri gerçekte egemen sınıfların ve ABD emperyalizminin sözcüsü ve temsilcileridirler. Burjuva sınıf iktidarı gerçeğinin üstünü perdelemek için kurdukları meclis artık egemen sınıfların bile itibar etmediği bir ahırdan başka bir şey değildir. Halkı ilgilendiren kararların mecliste alındığı palavrasına bizleri inandırmaya çalışanlar bugüne kadar biz işçi ve emekçilerin lehine tek bir kararın altına imza atmamışlardır. Meclisinden ordusuna, MGK’sına kadar bütün bu kurumlar bir avuç asalaktan oluşan burjuva sınıfın hizmetindedir. Düzen partilerinin ve kurumlarının hepsi Amerika’nın, İMF’nin, TÜSİAD’ın iradesini yansıtmakta, onların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaktadırlar. Bundan dolayı ne meclis, ne hükümet olacak herhangi bir parti bizlerin sorunlarını çözme iradesinden ve niyetinden yoksundurlar. Sorunlarımızın çözümü bizlerin ellerindedir” dedi.

Konuşmaların ardından düşüncelerini belirten işçi ve emekçiler mahallede yaşanan yıkım sorunu üzerinden düzen partilerini teşhir eden konuşmalar yaptılar. CHP’nin “sol” adı altında işçi ve emekçileri düzene bağlamaya çalıştığını anlattılar.

Toplantıya 50 kişi katıldı.

Gülsuyu/BDSP


Küçükçekmece’de işçi ve emekçilere seslendik...

Küçükçekmece’de mahallelerde, sokaklarda, fabrikalarda sesimizi emekçilere duyuruyoruz, bu alanlara sınıfın bağımsız iradesini taşıyoruz.

Uyuşturucuya, yozlaşmaya, çeteleşmeye karşı yaygın bir kitle çalışması ile birlikte etkinlikler örgütlemeyi önümüze hedef olarak koyduk. Bunun için insanların çok fazla kullandığı aynı zamanda belirli bir saatten sonra uyuşturucu satışının merkezi haline gelen İnönü Mahalesi parkını seçtik. Her hafta perşembe günleri düzenli olarak film ve belgesel gösterimi yapmaya karar verdik. Film gösterimlerimizin ilkini 5 Temmuz’da gerçekleştirdik. “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?” filmini gösterdik. Yaygın bir ön çalışmaya konu ettiğimiz film gösterimine 250’yi aşkın kişi katıldı. Film gösterimi arasında 7 Temmuz günü yapacağımız “Kadın Sağlığı Panelinin” duyurusunu yaptık.

7 Temmuz günü kadın sağlığı paneli gerçekleştirdik. Ön çalışmasında çıkardığımız el ilanlarını ve afişlerimizi yaygın olarak kullandık. El ilanı dağıtımı sırasında tek tek kapıları çalarak insanlarla konuştuk ve panelimize davet ettik. Kadınların sorunlarını anlatmasıyla başlayan panelde kadın sağlığı ilgili bilgilendirme yapıldı. Soru-cevap kısmı canlı tartışmalarla geçti.

Yanısıra seçim bildirgelerimizi Sefaköy, İnönü Mahallesi, Yenibosna, İkitelli’den sonra Söğütlüçeşme’ye dağıttık. Mahalle içinde gerçekleştirdiğimiz dağıtımlara insanların ilgisi yoğun oldu. Birçok emekçi aile ile sohbet ettik.

Şahintepe Mahallesi’nde seçim çalışmalarımız yaygın materyal kullanımı, ev toplantıları, gazete dağıtımları ve etkinliklerle sürüyor. Faaliyetimiz sırasında yıkım sorununu düzenin teşhirini yaparak işlemeye devam ediyoruz.

Seçim komisyonlarımız düzenli bir şekilde toplantılarını yapmaya devam ediyor. Bu toplantılarda katılan arkadaşlarımızı bilgilendirmek amaçlı seminerler düzenliyor, tartışmalar yapıyoruz. Kitle çalışmasını nasıl daha güçlü yapabileceğimiz üzerine konuşuyor, kullandığımız araçlarımızın dışında ne gibi araçlar üretebileceğimizi ve etkinlikler düzenleyebileceğimizi planlıyoruz.

Seçim çalışmamızın önemli bir ayağını da ev toplantıları oluşturuyor. Adayımızın da katıldığı bu toplantılarda insanlarla birebir diyalog kuruyor, canlı tartışmalar gerçekleştiriyoruz.

8 Temmuz’da Şahintepe Mahallesi’nde 3. bölge bağımsız sosyalist milletvekili adayı Hüseyin Temiz’in de katılımıyla yoksulluk, yıkımlar, laik-anti laik kutuplaşması, ırkçılık ve faşizm başlıklı bir panel gerçekleştirdik. Panele çağrı amacıyla el ilanı ve seçim bildirgemizi önlüklerimizle dağıttık. Şahintepe BDSP çalışanı bir arkadaşımız adayımızın tanıttı ve panelin gündemini anlattı. Daha sonra sözü Hüseyin Temiz aldı. Adayımız düzen partilerini ve düzeni teşhir eden bir konuşma yaptı. Sorunlara karşı mücadeleye çağırdı. Ardından soru-cevap kısmına geçildi.

9 Temmuz’da E5 üzerinde yaygın afiş yaptık. Devrim ve sosyalizmin sesini işçi ve emekçilere ulaştırmaya çalışırken yine devletin kolluk güçlerinin engellemesiyle karşılaştık. Keyfi olarak gözaltı işlemi yapmamalarına rağmen saatlerce alıkoyulduk. Seçim faaliyetimiz bütün baskılara karşın kesintisiz sürüyor.

Küçükçekmece/BDSP


Topkapı’da aday tanıtım toplantısı...

8 Temmuz’da aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdik. Ön sürecinde etkin bir çalışma yürüttük. Adayımız Hüseyin Temiz’in konuşmasıyla başlayan toplantımız canlı bir atmosferde gerçekleşti. Boykot tutumundan çevre, konut, kadın sorununa, parlamentarist eğilimlere kadar birçok konu üzerinde geniş tartışmalar yaşandı.

Topkapı İşçileri


Esenyurt Depo’da coşkulu etkinlik!

Esenyurt Depo Mahallesi’ndeki seçim-irtibat büromuzda coşkulu bir aday tanıtım toplantısı etkinliği gerçekleştirdik. Etkili ve güçlü bir ön çalışmaya konu ettiğimiz etkinlik öncesi Depo Mahallesi’nde yoğun bir propaganda süreci örgütlemiş olduk. Etkinliğe çağrı yapan el ilanı ve afişlerimizi hafta başından itibaren, gerek mahallemizde gerekse dağıtım yaptığımız fabrika önlerinde, etkili bir biçimde kullandık.

Toplantımız 7 Temmuz günü saat 19:00’da başladı. Etkinlik programının sunulduğu açılış konuşmasının ardından BDSP adına söz alan Atlen Yıldırım “Seçimler ve devrimci tutum” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Mevcut iktisadi ve siyasal krizin, düzen tarafından seçimlerle aşılmak istendiğine değinen Yıldırım; güncel planda düzenin iki kanadı arasında yaşanılan çatışmanın yalnızca egemenler arası bir iç çatışma olduğunun, emekçilere yönelik saldırılar söz konusu olduğunda her iki kanadın da beraber hareket ettiklerinin, her ikisinin de emeğin karşısındaki semaye tarafı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı. BDSP’nin, devrimci amaç ve hedeflerle, işçi sınıfını mücadeleye çağırmak, seçimleri ve meclisi teşhir etmek, düzen partilerini teşhir etmek için seçimlere katıldığını söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra 3. bölge adayımız Hüseyin Temiz söz aldı. Konuşmasında kapitalist düzenin işçi ve emekçilere hiçbir şey vaadetmediğini, işçi ve emekçilerin kurtuluşunun sınıfın devrimci programının altında örgütlü mücadeleden geçtiğini ifade etti. Bu toplumda karşıt iki sınıfın var olduğunu, işçi ve emekçilerin kendi sınıf çıkarları için bulundukları her yerde örgütlenerek mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı. Anlatımının sonunda tüm katılanları birleşik örgütlü bir mücadeleye çağıran bağımsız sosyalist aday Hüseyin Temiz’in konuşması katılımcılar tarafından coşkuyla alkışlandı.

Soru-cevap kısmının ardından konuşmalar bitirilerek müzik bölümüne geçildi. Fırat Avalır’ın sahne almasıyla birlikte önce türküler söylendi, ardından katılımcılarla birlikte halaylar çekildi. Etkinliğimize yaklaşık 70 kişi katıldı.

Seçim afişlerimizi 8 Temmuz günü Bağlarçeşme, Kıraç, Haramidere ve Talatpaşa semtlerinde yaygınca kullandık. Afiş çalışmamızın yanısıra “Çözüm Devrimde, Kurtuluş Sosyalizmde!/BDSP”, “Haramilerin saltanatını yıkacağız, sosyalizmi kuracağız!/BDSP”, “Kürt halkına özgürlük, eşitlik, gönüllü birlik!/BDSP”, “Tek yol devrim!/BDSP”, “Ne seçim, Ne meclis çözüm devrimde!/BDSP” şiarlı yazılamalarımızı da değişik noktalara yaparak emekçilere seslendik.

Afişlerimizin dışında Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun seçim bildirgesini emekçilere ulaştırmaya devam ediyoruz. Bir haftadır her gün değişik bölgelerde ve fabrika önlerinde önlüklü ve ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildirgemizin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Fabrika önlerinde yaptığımız dağıtımlar sırasında kimi zaman güvenliklerin engellemeleriyle karşılaşıyoruz. Kimi zamanda fiili saddırılara maruz kalıyoruz. Son olarak dağıtım yaptığımız bir metal fabrikasında saldırıya uğradık, bizler de saldırıya onların anladığı dilden yanıt vererek dağıtımımıza devam etik.

Fabrikalar dışında semtlerde de önlüklerimiz ve ajitasyon konuşmaları eşliğinde binlerce bildirgeyi Bağlarçeşme, Örnek Mahellesi, Kıraç, Yeşilkent, Parseller semtlerinde işçi ve emekçilerle bire bir sohbet ederek dağıttık. Aynı zamanda gazetemizin yaygın dağıtımını yapıyoruz. Bildirge dağıtımı sırasında Kızıl Bayrak satışı gerçekleştirdik, 55 gazeteyi emekçilere ulaştırdık.

Esenyurt BDSP


Gaziosmanpaşa’da etkin seçim faaliyeti!

7 Temmuz günü Gazi Mahallesi’ndeki seçim büromuzda uyuşturucu ve yozlaşma konusuyla ilgili kadın etkinliği gerçekleştirdik. Ön çalışmasını anket, el ilanı, afiş vb. materyallerle yaptığımız etkinliğimiz bir psikologun katılımıyla geçekleştirdi. Katılımcıların parçalı gelişinden kaynaklı etkinlik sohbet havasında gerçekleşti. Etkinliğe gelen kadınlarla sohbetimizde kadınların hepsinin kendi sorunlarıyla ilgili değil de çocuklarının, yakınlarının sorunlarıyla ilgili olarak geldiğini gördük. Kadınların bir kısmı ise etkinliğe katılmak için büronun önüne geldi ancak çekindiklerinden katılamadan geri döndüler.

Etkinliğe katılan kadınların büyük bir kısmı bizleri evlerine davet eden, bire bir sohbet ettiğimiz ya da daha önce büromuzda gerçekleştirdiğimiz etkinliklere katılanlardı. Benzer bir kadın etkinliğini Karayolları’nda da yaptık. Kadınarın ilgi gösterdiği etkinliğin sonunda kermes yapma kararı aldık.

Seçim çalışmamız çerçevesinde Gazi Mahallesi’nde “Düzen partilerine verilen her oy, işsizliğe, yozlaşmaya, uyuşturucuya ortak olmaktır!” şiarı ile örgütlediğimiz şenliğe kadar, seçim irtibat büromuzda film gösterimleri, söyleşiler, müzik dinletileri düzenliyoruz.

İlk film gösterimini 10 Temmuz günü 50 kişinin katılımıyla gerçekleştirdik.

“Dondurmam Gaymak” filmine daha çok gençler ve kadınlar ilgi gösterdi. Ayrıca çevreden ve balkonlardan izleyen birçok insan da vardı. Film esnasında kadınlarla değişik konularda sohbet etme imkanımız oldu. Genellikle kadınlar kendi sorunlarından başladıkları konuşmalarda, düzen partilerinden hiçbir beklentilerinin olmadığını ifade ettiler. 11 Temmuz’da ise yine 50 kişilik bir katılımla “Demir çeneli melekler” filmini gösterdik.

Etkinliğimizin sonunda düzenin yoz kültürüne, işsizliğe, uyuşturucuya, çeteleşmeye karşı beraber mücadele etmemiz gerektiğini vurguladık. Gerçekleştireceğimiz etkinliklere çağrı yaptık.

İşsizlik, yozlaşma ve uyuşturucunun bölgede yaşanan temel sorunlar olmasından dolayı Gazi Seçim Komisyonu olarak yaygın bir kitle çalışması yapmayı, yozlaşma ve uyuşturucu gündemini emekçilerin gündemine eylemli bir biçimde sokmayı hedefliyoruz.

Gaziosmanpaşa merkezde seçim faaliyetimiz ise yaygınlaşarak sürüyor. Hafta içinde Gaziosmanpaşa’da Bereç üzerindeki fabrikaların çıkış saatinde cadde üzerinde gazete satışı gerçekleştirdik.

Bölgemizde Topcular, Rami ve Elmabahçesi bölgesinde yaygın bir propaganda çalışması gerçekleştirdik. Bu bölgede onlarca fabrikaya BDSP seçim bildirgemizi dağıttık. Yine aynı bölgede iş çıkış saatlerinde ve öğle tatilinde işçilere bildirgemizi ulaştırdık.

“Amerikancı-İMF’ci düzen partilerine oy yok! Sınıfın bağımsız devrimci sosyalist adaylarını destekleyelim!/BDSP” şiarlı afişlerimizi bölgemizde yaygın bir şekilde kullanıyoruz. Pazar ve Pazartesi günleri Karadeniz, Karayolları, Barboros Hayrettinpaşa Mahalleleri ile Elmabahçesi ve Cebeci Caddesi’ne afişlerimizden yüzlercesini yaptık.

Gaziosmanpaşa Merkez seçim bürosunda “Maden” isimli filmin gösterimi gerçekleştirdik. Film gösterimi öncesi bir arkadaşımız seçim politikamız üzerine kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra maden işçilerinin sendikal mücadelesini ve sendika ağalarının patronlarla yaptığı işbirliğini anlatan “Maden” filmini gösterdik. Film ilgiyle izlendi. Sonrasında ise filmin içeriği gereği işçi ve emekçilerin sorunları ve seçimler üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Etkinliğimize 20 kişi katıldı.

Gaziosmanpaşa/BDSP


Ankara:

Yaygın propaganda ve kitle etkinlikleri...

Seçim çalışması vesilesi ile Ankara’nın dört bir yanında işçi ve emekçilerle buluşmaya devam ediyoruz. Seçim gündemi ile ilgili materyallerimizi yaygın bir şekilde kullanmanın yanı sıra Kızıl Bayrak kullanımımızı da yoğunlaştırarak sürdürüyoruz.

Geçtiğimiz haftalar boyunca Kızılay’da düzenli yaptığımız açık satışlarımızı bu haftadan itibaren daha geniş bir katılım ve yaygın bir propaganda ile gerçekleştirmeye başladık.

Geçtiğimiz hafta içinde Dikmen semt pazarında ve Batıkent Metro İstasyonu’nda gazetemizin açık satışlarını, seçim bildirgelerimizin de yaygın dağıtımını gerçekleştirdik.

Bir taraftan işçi ve emekçilerle birebir buluşarak sınıfın, devrimin ve sosyalizmin programını ulaştırıyor, öte taraftan kitle etkinlikleri örgütlüyoruz.

Bu çerçevede Sincan, Mamak, Dikmen, Batıkent ve Kızılay’da seçim bildirgemizin dağıtımı yoğun bir şekilde devam ediyor. Aynı şekilde belli bölgelerde BDSP afişlerini kullanmaya başladık. Bu yoğun propaganda faaliyetinin yanı sıra Mamak Şirintepe Mahallesi’nde ve Sincan’da aday tanıtım etkinlikleri gerçekleştirdik. Tanıtım etkinliklerinin ilkini 7 Temmuz’da Mamak Şirintepe Mahallesi’nde düzenledik. Mamak İşçi Gençlik Kültür Evi önünde yaptığımız tanıtım etkinliği saat 20:30’da açılış konuşması ile başladı. Yapılan açılış konuşmasının ardından BDSP’nin hazırladığı seçim belgeseli gösterildi. Sermaye düzenini teşhir eden belgesel kitle tarafından ilgi ile izlendi ve alkışlandı. Belgeselin ardından sunumlara geçildi. İlk olarak sözü BDSP temsilcisi bir arkadaş aldı. BDSP adına yapılan konuşmada seçim sürecine hangi siyasal atmosferde girildiğine, düzenin seçim oyunu ile neyi hedeflediğine ve sınıf devrimcileri olarak seçimlere neden devrimci adaylarla girildiğine değinildi. Gerçek anlamda toplumsal bir kurtuluşun devrim ve sosyalizmde mümkün olduğunun vurgulandığı konuşma mücadele çağrısı ile bitti.

BDSP adına yapılan konuşmanın ardından Ankara 1. bölge bağımsız devrimci-sosyalist adayı Evrim Erdoğdu bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğdu konuşmasında neden aday olduğuna ve seçim gündemli faaliyetin hedeflerine değindi. Gerçek anlamda kurtuluşun seçimlerden ve meclisten değil, işçi sınıfının devrimci mücadelesinden geçtiğini vurguladı.

Etkinliğin ardından emekçiler kuruma davet edildi. Çay içmek ve sohbet etmek için kuruma gelen emekçilerle geç vakte kadar devrimci adaylarla seçimlere katılma politikası, boykot tutumu ve parlamentarist anlayışlar üzerinden sohbetler edildi.

Bu çerçevede ikinci tanıtım toplantısı 8 Temmuz’da Sincan’da gerçekleştirildi. Sanayi işçilerinin ve BDSP çalışanlarının biraraya geldiği tanıtım toplantısı açılış konuşması ile başladı. BDSP adına seçim gündemini ele alan bir konuşma gerçekleştirildi. “BDSP olarak biz sadece seçim dönemlerinde değil sürekli olarak sınıf içerisinde faaliyet yürütüyoruz. Sincan’da da bu çerçevede yılları bulan bir çalışmamız var. Güncel olarak bugün de seçim eksenli bir politik faaliyet içerisindeyiz” denildi. Ardından devrimci Aday Evrim Erdoğdu bir konuşma yaptı. Erdoğdu işçi sınıfını kuşatan gerici burjuva ideolojilerine değinerek “bu gerici cendereyi kırmak için sınıfın, devrimin ve sosyalizmin programını Sincan’da işçi ve emekçilere ulaştırıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de işçi sınıfını devrimci siyasal mücadeleye kazanmak için seçim gündemi üzerinden yoğun bir faaliyet yürütüyoruz” dedi.

8 Temmuz günü Tuzluçayır’da 1 Mayıs Menekşe Erbay Parkı’nda aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdik. Seçim bildirgelerimizle ve etkinlik için hazırladığımız el ilanlarımızla kapı kapı dolaşıp onlarca işçi-emekçiye ulaşıp seçim politikamızı anlattık.

Etkinliğimiz açılış konuşmasıyla başladı. Ardından BDSP’nin seçimler için hazırlamış olduğu sinevizyonu gösterdik. İlgiyle izlenen belgeselin ardından bağımsız devrimci- sosyalist aday Evrim Erdoğdu coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına ‘bozuk düzende sağlam çark bulunmaz’ diyerek başlatan sosyalist aday, kurtuluşun seçimde ya da mecliste değil, işçi-emekçilerin mücadelesinde olduğunu vurguladı.

Etkinlik bitiminde emekçilerle birlikte kurumumuza geçip sohbetimize devam ettik.

Mamak’ta faşist düzen partilerini kovduk!

Sınıf devrimcileri olarak, seçim dönemlerinde emekçileri kandırmak, gerici ideolojilerle sınıfı zehirlemek isteyen düzen partilerine karşı etkin bir teşhir faaliyeti yürütüyoruz. Bu eksende bölgenin çeşitli yerlerine pankartlar astık, yazılamalar yaptık. Aynı şekilde, yalanları ile birlikte mahallelerimizden geçmeye çalışan faşist partilere karşı ajitasyon, propaganda eşliğinde müdahalelerde bulunduk.

Geçtiğimiz günlerde faşist CHP’nin Tuzluçayır halkına yönelik yürüttüğü şoven kampanyanın bir parçası olan “Teröre karşı birlik” pankartını indirerek yerine “Faşizme geçit vermeyeceğiz!/Sınıf devrimcileri” imzalı pankartımızı astık. Yine gerici faşist BTP’nin bayrağını asan bir evi ve faşistleri emekçilere teşhir ederek bayrağı indirttik. Bir hafta önce Tuzluçayır’a bayrak asmaya çalışan aynı faşistler mahalle halkı ve komünistlerden yanıtlarını almışlardı.

Faşistlerin bir kez daha, fakat bu kez sadece evinin balkonuna bayrak asması üzerine gelişen müdahale sonrası mahallede polis cirit atmaya başladı. Faşistleri evlerine kadar arabalarında götüren polis mahallenin belli yerlerinde bir süre nöbet tuttu. Yine MHP’sinden İP’ine, Genç Parti’sinden DP’sine eli kanlı katil sürüleri mahalle halkının öfkesinden nasibini alıyorlar.

Bugün ise Şirintepe Mahallesi’nde konvoy halinde bildiri dağıtan Genç Parti’lilere sınıf devrimcileri olarak müdahale ederek mahallelerimizi terk etmelerini söyledik. Bu sırada ESP ve HÖC’den arkadaşlar da sermaye partisi GP’yi mahalleden kovmak için geldiler. Müdahale sonrası kaçarak bir esnafa sığınan GP’liler bir süre sonra polis eşliğinde mahalleyi terk etti.

Ankara BDSP


İzmir:

İşçilere ulaşan yaygın bir faaliyet...

İzmir’de yoğun bir biçimde sürdürdüğümüz seçim çalışmamız devam ediyor. 7 Temmuz günü Kemeraltı girişinde ajitasyonlar eşliğinde bir bildiri dağıtımı gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 saat süren dağıtımımızda hem bildirgelerimizi kullandık, hem de gazete satışı gerçekleştirdik.

İki saatin sonunda çarşının içine doğru toplu şekilde yürüyerek ve burada da ajitasyon ve teşhir konuşmalarımızı yapmaya devam ederek, faaliyetimizi sürdürdük. Son olarak ise Karşıyaka Çarşısı’na faaliyetimizi taşıyarak, burada da bildirilerimizle, konuşmalarımızla düzen partilerinin teşhirini yaptık.

Aynı gün Buca Adatepe’de bildirgemizi dağıttık. Kapı kapı dolaşarak gazetemizi emekçilere ulaştırdık.

9 Temmuz günü Şirinyer ve Buca Pazar yerlerinde seçim bildirgelerimizi yoğun biçimde kullandık. Gerçekleştirdiğimiz dağıtımda işçi emekçilerle birebir sohbet imkanları bulduk.

Faaliyet esnasında ilişki kurduğumuz insanların büyük bir çoğunluğunun düzen partilerinden umutlu olmadıklarını ancak “böyle gelmiş böyle gider, ben ne yapabilirim” düşüncesiyle hareket ettiklerini gözlemledik. Milyonlarca emekçinin tek gerçek alternatifinin ve çözüm yolunun mücadele olduğunu anattığımız emekçiler bizleri oldukça olumlu karşıladılar.

Sabah saatlerinde ise işçilerin kullandığı Buca Üçkuyularda önlüklerimizle bildirge dağıtımı gerçekleştirdik. Oradan Buca SSK Hastanesi’ne geçerek dağıtımıza devam ettik.

Çiğli Organize’de de işçilere seslenmeye devam ediyoruz. Sabah işçi servis güzergahlarında, öğlen Çiğli Organize içinde ve akşam da fabrika önlerinde işçilere bildirilerimizle sesleniyoruz. Dağıtımlarımız sırasında işçilerle seçim politikamız üzerine sohbet ediyoruz. İşçilerin örgütlü mücadeleden başka seçeneği olmadığını, kurtuluşun sosyalist bir işçi-emekçi cumhuriyeti ile mümkün olduğunu anlatıyoruz.

Bu çalışmamız doğal olarak patronları rahatsız ediyor. Çeşitli engell


 

BDSP: “Devlet terörüne boyun eğmeyeceğiz!”

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) 11 Temmuz günü Şirinevler Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasıyla, BDSP’nin seçim çalışmasına dönük polis saldırısını ve gözaltı terörünü teşhir etti. İstanbul 3. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Hüseyin Temiz’in seçim propaganda faaliyetini yürüten BDSP aktivistleri 10 Temmuz günü saat 17.00 sularında Şirinevler Meydanı’nda gerçekleştirdikleri seçim bildirgesi dağıtımı sırasında kolluk güçlerinin gözaltı terörüne maruz kaldılar. BDSP’lilere biber gazlarıyla saldıran kolluk güçleri 10 kişiyi kelepçeleyerek gözaltına almak istedi. Devlet terörüne karşı direnen BDSP’lilere azgınca saldıran polis 10 kişiyi Kocasinan Karakolu’na götürdü. Gözaltı muamelesi akşam geç saatlere kadar sürdü.

BDSP’liler saat 12.00’de “Baskılar bizi yıldıramaz!/BDSP” pankartı açtılar. Eylemde İstanbul 3. Bölge Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Hüseyin Temiz bir konuşma yaptı.

“Gelin bizi gözaltına alın ve uşaklığınızı bir kez daha gösterin!”

Temiz, “Bugün, seçim çalışmamızı engellemeye dönük bilinçli bir tutum var ve bu tutum anti demokratiktir. Oysa YSK seçim çalışmamızı yapabileceğimizi söylüyor. Şu anda meydanı görüyorsunuz. Meydanda birçok siyasi partinin flamaları ve pankartları var ama bize gelince bunu engelliyorlar. Bu saldırı bilinçli bir saldırıdır. Çünkü biz Petkim’in satışına karşı çıkıyoruz. ABD ve AB emperyalizmine bu ülkede karşı çıkıyoruz. Biz, işçi ve emekçilerin insanca yaşaması için mücadele çağrısı yapıyoruz. Gençliğimiz okusun, kadınlarımız hak eşitliği alsın diyoruz. NATO üsleri kapatılsın diyoruz. Tüm bunlara karşı polis bizlere ‘böyle yapmayın, Petkim’in satışına evet deyin!’ diyor. Şimdi bir kez daha Petkim’in satışına, ABD emperyalizmine hayır diyoruz gelin bizi gözaltına alın ve Amerikan emperyalizmine uşaklığınızı bir kez daha gösterin” dedi.

Temiz’in düzenin kolluk güçlerinin azgınca saldırısını teşhir ettiği konuşmasının ardından basın metnini BDSP adına E. Duygu Çağlar okudu. Yapılan açıklamada 22 Temmuz seçimlerine katılan düzen partilerinin hepsinin Amerikancı, İMF’ci oldukları söylendi.

“Devrimci seçim faaliyetimiz engellenemez!”

“Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak işçi ve emekçilere gerçek çözümü göstermek, temel hak ve özgürlüklerimiz için devrimci sınıf mücadelesini büyütmek, devrim ve sosyalizm mücadelesine çağrı yapmak için seçimlere bağımsız sosyalist adaylarla katılıyoruz. Düzene karşı devrimin ve sosyalizmin bayrağını yükseltiyoruz. Devrimci seçim faaliyetimize tahammül edemeyen devletin kolluk güçleri kendi yasalarını dahi hiçe sayarak keyfi bir şekilde çalışmamızı, işçi ve emekçilerle buluşmamızı engellemeye çalışıyorlar. Çünkü korkuyorlar! İşçi ve emekçilerin örgütlenmesinden, bilinçlenmesinden, mücadeleyi yükseltmesinden, bu sistemden hesap sormasından korkuyorlar” sözlerine yer verilen açıklamanın son bölümünde; BDSP’nin yürüttüğü devrimci seçim faaliyeti boyunca İstanbul’un farklı semtlerinde keyfi polis engellemelerine karşı mücadelenin süreceği, hiçbir gücün devrimci seçim faaliyetini engelleyemeyeceği ifade edildi.

Eyleme kızıl bayraklarıyla katılan BDSP’liler “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Kahrolsun sermaye diktatörlüğü!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Söz, eylem, örgütlenme hakkımız engellenemez!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganlarını coşkuyla haykırdılar. Eyleme, yaklaşık 30 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul