6 Temmuz 2007 Sayı: 2007/26(26)

  Kızıl Bayrak'tan
   Düzen siyasetinde “ip dalaşı”...
  Terör edebiyatı yapan generaller...
Abdullah Gül sivil silahsız siyaset belgesini açıkladı!
Boş vaadler ortalığa saçılıyor...
Hrant Dink’in katili sermaye devleti!
PETKİM işçisiyle dayanışmayı yükseltelim!
  Sınıf hareketi...
  BDSP’nin bağımsız sosyalist milletvekili adaylarıyla konuştuk...
  Ankara ve Mersin’de
kontrgerilla karargâhları
  BDSP’nin seçim faaliyetlerinden...
  Eksen Yayıncılık’tan seçimler üzerine çıkan kitapların tanıtımı... Seçimler ve sol hareket
  BDSP’nin 2 Temmuz eylem ve tkinliklerinden...
  2 Temmuz eylem ve etkinliklerinden...
  Füze kalkanı krizi çözülemedi
  Yurtdışında Sivas katliamı lanetlendi...
  Binali Soydan: Kısa bir özgeçmiş
  Bir kez daha TC’nin Güney Kürdistan
operasyonu üzerine...
M. Can Yüce
  Kızıl Bayrak sitesi Haziran ayı rakamları...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin seçim çalışmalarından...


İstanbul:

Samandıra’da bildirge dağıtımı

Samandıra Akpınar Mahallesi’nde seçim büromuzun açılışıyla birlikte faaliyetimize devam ediyoruz. 29 Haziran Cuma günü mahalle pazarına seçim bildirgelerimizi dağıtmak üzere çıktığımızda AKP’li belediye başkanının orada olduğunu gördük. Biz dağıtımımıza başladığımız sırada bu sermaye uşağı da “AKP iktidarına 23 gün kaldı!” propagandasıyla pazarda işçi ve emekçilere boş vaadlerini sıralıyordu. Etkin bir ajitasyonla biz de düzen partilerinin teşhirini yapmaya, işçi ve emekçileri hesap sormaya çağırdık.

Dağıtımımız sırasında emekçilerden olumlu tepkiler aldık. Seçim platformumuzun etkin bir tanıtımını yapma olanağı bulduk. Peşi sıra teşhirini yaptığımız AKP’linin, Pazar yerinin sonuna geldiğinde, 1,5 YTL’ye kandırdığı 5-10 yaş arası çocuklar dışında etrafında kimse kalmamıştı.

Samandıra BDSP


Pendik ve Topselvi seçim çalışmalarından

Yaklaşık bir ay önce başlayan seçim çalışmalarımız seçim büromuzun açılışı ve adayımızın tanıtım toplantısıyla birlikte önemli bir aşamasını geride bırakmış bulunuyor.

İlk elden seçim komisyonlarının oluşturulması çevremizdeki güçlerin çalışmaya yönlendirilmesiyle başlayan seçim süreci, bir süre önce pratik ve kitle çalışmasının da başlamasıyla önemli bir olgunluk kazanmış bulunuyor. Oldukça geniş sayılabilecek bir alana yayılan seçim çalışmamızın ilk temel etkinliği geçtiğimiz gün yaptığımız aday tanıtım toplantısı oldu. Toplantının çalışması yaklaşık bir haftalık bir zamana yayılmıştı. Büronun tutulmasının ve teknik ihtiyaçlarının karşılanmasının kaybettirdiği zamanı saymazsak bir hafta boyunca çalışmamızın yüzü esas olarak kitlelere dönük bir biçimde şekillendi.

Aday tanıtım toplantısını duyuran 30 ozaliti ve 100 A3 afişi mahallenin merkezi cadde ve sokaklarına astık. Çalışmanın asıl ayağı ise BDSP seçim bildirgesiyle birlikte dağıttığımız davetiyelerimiz oldu. Hem seçim çalışmasının genel yönelimi itibarıyla hem de devrimci faaliyete alışık olmayan bir alan olması nedeniyle emekçilere birebir seslenmek kendi cephemizden özel bir ihtiyaçtı. 1000’e yakın seçim bildirgesi ve davetiyeyi birebir sohbetlerle dağıttık.

Pazar dağıtımları ve kahve konuşmalarının ardından aday tanıtımı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bir hafta boyunca mahallede yürütülen çalışmaya rağmen mahalleden etkinliğimize sınırlı bir katılım oldu.

Toplamda 30 kişinin katıldığı etkinliğimiz bir yoldaşımızın sunuş konuşması ile başladı. Ardından BDSP’nin seçim platformunu anlatan sinevizyon gösterildi. Düzen partilerini oldukça etkili bir biçimde teşhir eden sinevizyon gösterimi aynı zamanda seçim oyununu ve parlamentonun işlevsizliğini teşhir etti. Ardından BDSP temsilcisi ve devrimci sosyalist aday Şafak Özdoğan’ın konuşmaları ile etkinliğimiz devam etti. Konuşmalardan sonra etkinliğe katılan dostlarımızla sohbete devam ettik.

Ayrıca Pendik’te Kurtköy sanayi güzergâhına bildirgemizi dağıttık.

Pendik-Topselvi Seçim Komisyonu


Ümraniye seçim çalışmaları

Seçim platformumuzu işçi ve emekçilere anlatmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde de yaygın bir şekilde bildirgelerimizi dağıttık. 1 Mayıs Mahallesi’nde ve Dudullu’da semt pazarlarında, Sarıgazi’de, Kemerdere’de, Esenşehir’de sokak sokak, kapı kapı dolaşarak dağıtım yaptık.

Dudullu semt pazarında stand açan Saadet Partisi ajitasyon konuşmaları eşliğinde yaptığımız dağıtımlarımız başlar başlamaz standını toplayarak uzaklaşmak durumunda kaldı.

Sanayi havzalarına dönük propagandamız da sürüyor. İMES ve çevresindeki fabrikalarda, OSB’de, Tepeüstü ve İstanbul Çarşısı’nda bildirgelerimizi işçilerle buluşturduk.

Ajitasyon konuşmaları eşliğinde gerçekleştirdiğimiz dağıtımlarda “Düzen partilerine oy verme, hesap sor!”, “ABD’ci, İMF’ci düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var!”, “Çözüm ne seçimde, ne mecliste, çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” şiarlarını işçi ve emekçilere taşıdık.

Dağıtımlarda 6 bin bildirgeyi işçi ve emekçilere ulaştırdık.

Ümraniye BDSP


Sosyalist aday Fatma Ünsal işçilerle buluştu!

Gazi Mahallesi ve GOP Merkez’de gerçekleştirdiğimiz aday tanıtım toplantılarına bir yenisini Karadeniz Mahallesi’nde ekledik.

Etkinliğe bir hafta boyunca yaygın bir propaganda çalışması ile hazırlandık. Yüzlerce afiş ve el ilanı ile aday tanıtım toplantısı duyurusunu yoğun bir kitle çalışmasına çevirdik.

Aday tanıtım toplantımız 1 Haziran günü Karadeniz Mahallesi’nde GOP İşçi Derneği’nde gerçekleştirildi. Toplantı programın sunumunun ardından BDSP’nin seçimlere yaklaşımını anlatan sinevizyonun gösterimi ile devam etti. Daha sonra GOP İşçi Derneği temsilcisi ve BDSP’nin 2. bölgeden bağımsız sosyalist milletvekili adayı Fatma Ünsal işçi sınıfının seçimlerde nasıl bir tutum alması gerektiğini ve sınıfın bağımsız devrimci adaylarının seçim platformunu anlattı.

Bugün işçi ve emekçilerin mahallelerde ne yapması gerektiğinin tartışıldığı toplantıda ağırlıklı olarak çalışmanın pratik sorunları ele alındı. Ne yapmalı sorusuna yanıt veren Ünsal, “her alanda örgütlenmeli ve emekçilerinin sorunlarını düzen siyasetinin karşısına çıkartmalıyız”, “bugün sendikasız sigortasız çalışmaya karşı örgütlenmeli ve mücadele etmeliyiz, mahallelerimizdeki yozlaşmaya ve çeteleşmeye karşı örgütlenmeli ve mücadele etmeliyiz” dedi.

Toplantıya katılan arkadaşlardan birisinin “Bir yandan Karadeniz Mahallesi’ndeki yozlaşma ve çeteleşme sorununa karşı, diğer yandan da GOP İşçi Platformu’nun işçi ve emekçilere sınıfın bağımsız devrimci seçim platformunu taşımaya çalışırken hangi araç ve yöntemleri kullanmalıyız, nasıl örgütlenmeliyiz bugün bu toplantıda ağırlıklı olarak tartışılması gereken başlıklar bunlar olmalıdır” sözleri üzerine tartışma bu iki başlık üzerinden sürdürüldü. Yozlaşma ve çeteleşmeye karşı emekçilerin birleşik mücadelesine vurgu yapıldı, sorunun tekil bir sorun olmadığı sistemin sorunu olduğu vurgulandı.

GOP İşçi Derneği temsilcisi, GOP-DER’in mahallenin sorunlarına çözüm oluşturmak için örgütlediği çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

Toplantı, GOP İşçi Platformu’nun fabrikalarda, atölyelerde nasıl bir çalışma yürütmesi gerektiği üzerine yürütülen tartışmalarla devam etti. Bugüne kadar 10’un üzerindeki fabrikada örgütleme faaliyeti yürütüldüğü ve anlamlı sonuçlar elde edildiği ifade edildi. Kazanımların bölgede daha yaygın bir fabrika ağı üzerinden yürütülen bir çalışma haline getirilmesi gerektiği dile getirildi. Çalışmaların yerel komite veya komisyonlara dayandırılması gerektiği vurgulandı.

Bir arkadaşımızın seslendirdiği türkülerle etkinlik devam etti. Yaklaşık 2.5 saat süren etkinliğimize 30’un üzerinde bir katılım oldu. Toplantı boyunca süren canlı tartışmaların ortaya çıkardığı pratik sorunlar ve sonuçlar anlamlıydı.

BDSP Gaziosmanpaşa


GOP Merkez’de seçim çalışması…

Gaziosmanpaşa Merkez’deki çalışmamız yaygın bir biçimde sürüyor. Ağırlıklı olarak fabrika ve atölyelere yönelen çalışmamız kapsamında seçim bildirgemizi bugüne kadar binlerce işçi ve emekçiye ulaştırdık. GOP Merkez, Topçular ve Rami bölgesinde sınıfın bağımsız devrimci seçim platformunu işçi ve emekçilere ulaştırmaya çalışıyoruz. İşçi ve emekçilerin yoğun olarak bulunduğu büfe, yemekhane vb. alanlarda öğle saatlerinde dağıtımlar örgütleyerek işçilerle tartışma ve sohbet etme imkanı yakalıyoruz.

Bugüne kadar Topcular, Rami, Bereç, Elmabahçesi bölgesinde yaygın bildirge dağıtımı gerçekleştirdik. Diğer yandan Yayla Tekstil, İlbek Tekstil, Yiğit Tekstil, Seneteks, Sadık Metal, Özcan Avize, Sabri Giyim gibi fabrikalara ve atölyelere yüzlerce bildirge dağıttık.

Seçim büromuzu daha etkin hale getirmek için haftalık bir etkinlik programı oluşturduk.

BDSP/Gaziosmanpaşa

 

Bursa:

Bursa’da seçim büromuzu açtık!

Bursa’da Esenevler’deki seçim bürosunun hazırlıkları kapsamında bildirge, davetiye dağıttık. Cuma günleri mahallede kurulan pazarda etkinlik davetiyelerini dağıttık.

Seçim bürosu olarak açtığımız çadırımızın içine ve çevresine pano ve sergi hazırladık. Pankartlarımızı uygun bir biçimde astık. Sabah saatlerinde henüz insanların gelmediği saatlerde bu hazırlıklarımızı bitirdik. Ayrıca propaganda faaliyetimizi etkinleştirmek adına yaygın bir afiş çalışması yaptık.

Seçim büromuzun açılış etkinliğini 1 Temmuz günü akşam saat 20.00’de gerçekleştirdik. Etkinliğimiz açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasında, Bursa BDSP çalışması açısından her türlü olanaksızlığın üzerine giderek bir seçim irtibat bürosu açabilmenin önemine değinildi. Ve “bu açılış etkinliği faaliyetimiz açısından bir dönüm noktası olmalıdır. Artık daha sistematik ve daha güçlü bir faaliyet sürecine gireceğiz. Oldukça yoğun bir süreç bizi bekliyor” denildi. Ardından BDSP’nin seçimlerle ilgili hazırladığı sinevizyonun gösterimine geçtik. Ancak teknik bir arızadan dolayı sinevizyonun son bölümlerinin gösterimini tamamlayamadık. Bunun üzerine seçim platformumuzun ve bu çerçevede Bursa bağımsız sosyalist milletvekili adayımızın tanıtımını hedefleyen tartışma bölümüne geçtik.

Açılış konuşmasını BDSP temsilcisi yaptı. Konuşmasına seçimlere nasıl bir atmosferde girildiğini tanımlayarak başladı. Meclisin işçi sınıfının sorunlarını çözemeyeceğinin, sorunların çözümünün işçi sınıfının örgütlü mücadelesinde olduğunu ifade etti.

Ardından sözü Bursa bağımsız sosyalist milletvekili adayı Rıdvan Türker aldı. Türker, konuşmasına kendini tanıtarak başladı. “Kendimi bildim bileli işçilik yapıyorum” diyerek sözlerine başlayan Türker, işçi sınıfının dünya üzerindeki her şeyde emeğinin, dolayısıyla hakkının olduğunu vurguladı. Kendi yaşamından da örnekler vererek işçi sınıfının içinde yaşadığı koşulları tanımlayan Türker, “Bu koşulları yaratanlara yine de oy vermek, ısrarla onları seçmek kendi emeğimize saygısızlıktır. Alternatifimiz bu partilerden ibaret değil. Biz dünya üzerinde yaşamın sürmesinin güvencesiyiz. Bize hep onlara muhtaç olduğumuz fikri aşılanıyor. Ama biz değil, asıl onlar bize muhtaç” dedi.

Neden aday olduğunu çok yönlü bir biçimde tanımlayan Türker, bağımsız devrimci sınıf çizgisinin ne anlam ifade ettiğini anlattı ve bu çizginin işçi sınıfının kurtuluşu olduğunun bilincinde olduğu için aday olduğunu söyledi.

Konuşmasının bütününde işçi sınıfının karşı karşıya kaldığı saldırılara ve bu saldırıların kaynağına değinen Türker, işçi sınıfını ve emekçileri “kötünün iyisini” seçme alışkanlığını terketmeye davet etti.

Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Diğer bağımsız adaylar ve neden birleşilmiyor kapsamında sorulan sorular politik yaklaşımlar üzerinden yanıtlandı.

Etkinliğin canlı tartışmalara konu olması anlamlıydı. Bursa seçim çalışmamız artık bir ivme kazanarak devam edecek.

Bursa BDSP


İzmir:

Ahmet Subaşı işçilere sesleniyor!

İzmir 2. bölgede yaygın bir seçim çalışması yürütüyoruz. Karşıyaka’nın, Çiğli’nin, Menemen’in emekçi semtlerinde, fabrikalarda, işçi servis güzergahlarında bildiri dağıtımlarımız devam ediyor. Karşıyaka’nın emekçi semtlerinden Yamanlar’da, Onur Mahallesi’nde, Gümüşpala’da bildirilerimizle emekçilerin kapısını çalıyoruz. Soğukkuyu’da, Serinkuyu ve Dedebaşı’nda servis bekleme noktalarında bildirilerimizi işçilere ulaştırıyoruz.

Dağıtımlarımız sırasında emekçilerle yüzyüze gelerek seçim politikamızı anlatıyoruz. Bağımsız devrimci sosyalist milletvekili adayımız Ahmet Subaşı şahsında işçi ve emekçilerden gerçek kurtuluşları olan sosyalizmden yana saf tutmalarını istiyoruz. Yapılan sohbetlerde, düzen partilerine verilecek her oyun sadece kendi cellatlarımızı seçmek olduğunu, bağımsız devrimci sosyalist milletvekili adayımız Ahmet Subaşı’ya verilecek oyların ise devrime ve sosyalizme verilen destek olacağını söylüyoruz. Tüm ezilenlerin, sömürülenlerin saflarını belli etmeleri gerektiğini ifade ediyoruz.

Güzeltepe’de seçim çalışmamız sırasında yoldaşlarımıza yönelik faşist saldırı gerçekleşti, engelleme girişimi oldu. Bu saldırılar devrimci seçim çalışmamızı hiçbir şekilde engelleyemez. Devrimin ve sosyalizmin kızıl bayrağını dostun düşmanın gözü önünde daha da yukarılara taşıyacağız!

BDSP İzmir


2 Temmuz söyleşisi

1 Temmuz Pazar günü, Sivas katliamının 14. yıldönümü nedeniyle İşçi Kültür Sanat Evi’nde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, 2 Temmuz Sivas katliamı, sermaye diktatörlüğü ve seçim aldatmacası tartışıldı.

Açılış konuşmasından sonra saygı duruşuyla başlayan etkinlik, “Gayrimuayyen” adlı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Sinevizyon gösteriminden sonra İzmir 2. bölge bağımsız devrimci sosyalist aday Ahmet Subaşı’nın söyleşisine geçildi.

Ahmet Subaşı, bu topraklarda çok sık aralıklarla katliamlar yaşandığını ve unutturulmak istendiğini söyledi. Katliamları unutmamak, unutturmamak için işçi ve emekçileri mücadeleye çağırdı. Düzenin yarattığı şeriat- laiklik sahte kutuplaşmasından bahseden Ahmet Subaşı, katliamcı düzenin ve onun partilerinin maskelerini indirmek gerektiğini söyledi. Subaşı, Denizler’in, Mahirler’in, İbrahimler’in yolundan gidilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Devrim ve sosyalizm için mücadeleye çağrı ile konuşmasını sonlandırdı.

Kızıl Bayrak/İzmir


Çiğli’de ev ziyaretleri

Devrimci seçim çalışmamızı Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıdık. Gerçekleştirdiğimiz dağıtımlarla Çiğli Organize işçilerine seçim bildirgelerimizi fabrika fabrika ulaştırmaya başladık. Bildiri dağıtımları sırasında işçilerle konuşarak, çözümün ne seçimde, ne mecliste, ne de düzen partilerinde olduğunu vurguladık.

Devrimci seçim çalışması kapsamında bağımsız devrimci sosyalist milletvekili adayımız Ahmet Subaşı ise Çiğli’nin Güzeltepe Mahallesi’nde ev ziyaretlerine başladı. Bir emekçinin evinde sohbet ederek, BDSP’nin seçimlere bakışını ve kendi adaylığının ne anlama geldiğini anlattı.

BDSP İzmir


Adana:

Meydan Mahallesi’nde emekçilere ulaşıyoruz

Adana Meydan Mahallesi’nde yürüttüğümüz seçim çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Yaklaşık bir aydır sürdürdüğümüz açılış etkinlikleri, eylemler, materyal kullanımı, gazete satışları her geçen gün daha da genişleyerek sürüyor. Çalışmamızın etkisiyle emekçilerle ilişkilerimiz daha da güçleniyor. İşçi sınıfının devrimci programını her geçen gün işçi ve emekçi kitlelerinin geniş kesimlerine ulaştırıyoruz.

2 Temmuz gününden itibaren mahallemizde ve çevre bölgelerde bildirgelerimizin dağıtımına hız verdik. Şimdiya kadar binlerce bildiriyi işçi ve emekçilere ulaştırdık. Emekçilere toplantılarla, film gösterimleriyle, ziyaretlerle, etkinliklerle, dağıtımlarla seslenmeye devam edeceğiz.

Meydan Mahallesi Seçim Komisyonu


Ankara:

Tuzluçayır’da faşist partilere yanıt

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte sermayenin eli kanlı faşist partilerinin de seçim çalışmaları yoğunlaşmış bulunuyor. Devrimci çalışmanın güçlü olduğu Tuzluçayır Mahallesi’ne gündüz gelmeye cesaret edemeyen faşist partiler gece gelerek flama ve bayrak asma girişiminde bulunmayı tercih ediyorlar.

Faşist BTP’liler 3 Temmuz gece saat 01.00 sularında Tuzluçayır’a geldiler. Ara sokaklarda bayrak asmak için dolaşan BTP’liler mahalledeki emekçilerin müdahalesiyle kan revan içinde canlarını zor kurtardılar. Komünistler “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganlarıyla Tuzluçayır emekçilerini faşizme karşı mücadeleye çağırdılar. Faşistlerin kovulmasının ardından BTP flamaları ve bayrakları emekçiler tarafından sökülüp yakıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise daha çok kenarda durmayı tercih etti.

Mamak’tan komünistler


Dikmen’de faaliyetimize polis saldırısı!

1 Temmuz günü Sinan Sokak’ta 2 Temmuz Sivas katliamını lanetlemek için afiş yapan 3 BDSP çalışanını polis gözaltına almaya çalıştı. “Afiş asılamayacağını, yasak olduğunu ve karakola götüreceklerini” söyleyen polisin karşısında net tutum alan yoldaşlarımıza biber gazı kullanmaya yeltendiler. Bir arkadaşımızın kollarını bükerek zorla götürmeye çalıştılar. Ancak başarılı olamadılar. Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından polis gözaltına almaktan vazgeçmek zorunda kaldı ve defolup gitti. Saldırı sırasında Dikmen Halkevi’nden dostlarımızda yanımıza gelerek bizi sahiplendiler.

Devrimci faaliyetimiz engellenemez. Baskılar bizi yıldıramaz.

BDSP Dikmen