15 Haziran 2007 Sayı: 2007/23(23)

  Kızıl Bayrak'tan
   Faşist ırkçılığa ve darbe tehditlerine karşı
“İşçilerin birliği,
halkların kardeşliği!”
  Genelkurmay adım adım ülkeyi savaşa götürüyor!
Düzene karşı devrim
mücadelesini büyütelim!
Seçim sandığı Pandora’nın kutusudur!
15-16 Haziran Direnişi yol göstermeye devam ediyor...
Liseli gençlik ÖSS’ye ve geleceksizliğe karşı alanlara çıktı...
  İşçi-emekçi hareketinden....
  KESK eylemlerinden...
  Devrimci mirası yaşatmak, daha ileriye taşımakla mümkündür!
  Seçim faaliyetlerinden...
  Kadının kurtuluşu sosyalizmde!
  Seçim süreci ve emekçi kadın
çalışmamız üzeri
  G8 protestolarından...
  Venezüellalı emekçiler, ABD emperyalizmi
ile işbirlikçilerine geçit vermiyor!
  Kapitalizm ve doğanın yıkımı
  Bültenlerden...
  Basından...
  Birinci yılında Kızıl Bayrak sitesi...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Birinci yılında günlük Kızıl Bayrak sitesi...

Birinci yayın yılımızı geride bırakmış durumdayız

Sitemiz ilk bir yıllık yayın yaşamını geride bırakmış bulunuyor. Günlük site olarak yayın yaşamımıza başladığımız tarih 5 Mayıs 2006’dır ve buradan bakıldığında sitemizin ilk yılını tamamlaması gerçekte bir aydan fazla bir zaman oldu. Fakat 6. Ayında Kızıl Bayrak Sitesi başlıklı temel değerlendirmemizde de belirttiğimiz gibi, başlangıç ayı olan Mayıs ayında yaşadığımız bazı karmaşık sorunlar sonuçta sunucu değişikliği gerektirmiş, bu ise Haziran’ın ilk haftasında gerçekleşebilmişti. Sitemizin izlenmesine ilişkin verilere ancak bu tarihten itibaren ulaşabildiğimiz için, ilk bir yılın değerlendirmesini de Haziran üzerinden yapmayı tercih ediyoruz.

Bu değerlendirme daha çok sayıların karşılaştırmalı tablolar halinde sunulmasından ibaret olacak. Zira yayın politikamızın esaslarına ilişkin olarak söyleyebileceklerimiz esası yönünden 6. Ayında Kızıl Bayrak Sitesi başlıklı değerlendirmemizde söylemiş bulunuyoruz. Şimdilik burada ona ekleyebileceğimiz yeni bir şey yok.

Sitemizin internet alanındaki devrimci yayıncılığa yeni bir soluk getirdiği artık tartışmasızdır. Bunu hem farklı eğilimlerden ilerici-devrimci okurlardan aldığımız çok olumlu tepkilere ve hem de sürekli yükselen izlenme grafiğimize dayanarak söyleyebiliyoruz. Sitemiz bu alandaki öteki bazı ilerici-devrimci siteleri de belli bakımlardan olumlu yönde etkilemiştir. Fakat bizim etkilemeyi en çok arzulayabileceğimiz alanlarda, özellikle de tüm ilerici-devrimci güçleri ayrımsız olarak kucaklayan bir yayın politikası alanında, yazık ki fazlaca bir etkide bulunamadığımız görülüyor. Mezhepçilik solun denebilir ki temel önemde yapısal zaaflarından biri, belki de birincisidir ve bu kendini habercilik anlayışında da belirgin biçimde göstermektedir. Küçük-burjuva sınıf kimliğinin bu en dolaysız ve çarpıcı göstergesi, bir yana bırakılması en güç bu grupçu küçük-burjuva zihniyeti, yayın yaşamındaki bazı sitelerin denebilir ki en belirgin özelliği olmayı sürdürmektedir.

Geride kalan yıla ait bazı rakamlar

Okurlarımıza geride bıraktığımız bir yıla (Haziran 2006-Haziran 2007) ilişkin bazı rakamlar sunmak istiyoruz.

Bu ilk bir yıllık sürede sitemizi toplam 600.079 kişi ziyaret etmiştir. Bunun 234.473’ü ilk altı ayda ve 365.606’sı ise ikinci altı ayda gerçekleşmiştir. Buna göre ilk altı aydan günlük ortalama ziyaretçi sayısı 1.288 iken, bu rakam ikinci altı ayda günlük ortalama 2.010 ziyaretçiye yükselmiştir.

Bu vesileyle aydan aya yükselen günlük ortalama ziyaretçi sayısının Mayıs ayında en yüksek düzeye ulaştığını ve günlük ortalama 2.723 kişi olarak gerçekleştiğini de belirtelim. Aynı rakam, içinde bulunduğumuz Haziran ayının ilk 9 gününde ise, günlük ortalama olarak 3.286’ya ulaşmış durumda… Sitemizin Haziran ayı içinde günlük ziyaretçi sayısında ilk kez olarak 4 bin rakamının üstüne (3 ayrı günde) çıktığını da  bu bilgilere ekleyelim... (Dün, 9 Haziran’da, bu rakam 4.418 olarak gerçekleşti. Bu tüm yılın da en yüksek günlük rakamıdır..)

Bütün bu rakamlar, sitemizin aydan aya daha çok kişi tarafından ziyaret edildiğini göstermektedir.

Bu aynı bir yıllık süre içinde ziyaretçilerin toplam 4 milyon 758 bin sayfa tıkladığını da bu rakamlara ekleyim. Bu, bir yıl içinde günlük ortalama olarak 13 bin sayfa tıklandığını gösterir. Bu rakam bazı günler 30 bine kadar yükselebilmiş, bazı günlerse 8-9 binlere kadar düşebilmiştir...

Bu rakamsal bilgilerin ardından son bir yıla ait bir dizi tabloyu aşağıda sunuyoruz. Okur bu tablolarda yıllık grafiklerin yanısıra son bir yılın aylık ve günlük ortamalarını da bulabilecek, kıyaslayabilecektir.

 

İlk bir yıla ait grafikler ve rakamlar...


Bir yılın (Haziran 2006-Mayıs 2007) aylık ziyaretçi tablosu:



Bir yılın (Haziran 2006-Mayıs 2007) aylık bakılan sayfa (tıklama) tablosu:
 



 


Sitemizin izlenmesinde Mayıs ayı içerisinde ziyaretçi sayısı olarak en yüksek rakamlara ulaşmış bulunuyoruz... Nisan ayının aylık toplam ziyaretçi sayısı 68.394 iken, bu sayı Mayıs ayında önemli bir artış ile 84.419’a ulaşmış durumda. Buna göre Nisan ayında 2.280 olan günlük ortalama ziyaretçi sayısı Mayıs ayında 2.723 kişi olarak gerçekleşti. (Aynı rakam Haziran ayının ilk 9 günü için günlük ortalama olarak 3.286’ya ulaşmış durumda…)

Mayıs ayında bakılan sayfa sayısında da bir önceki aya göre belli bir artış var. Mayıs ayında, aylık toplam bakılan sayfa sayısı 456.336 oldu. Bu rakam Nisan ayında 372.031 idi. Buna göre, Nisan ayında günlük ortalama bakılan sayfa sayısı 12.400 iken, bu sayı Mayıs ayında günlük ortalama olarak 14.721’e yükseldi.

Bu kısa değinmelerin ardından Mayıs ayına ilişkin tabloların sunuşuna geçiyoruz. Hatırlanacağı gibi şimdiye kadar buna geride kalan tüm ayların birleşik tablolarını da eklerdik. Bunu geride kalan bir yıl için ayrıca yapmış bulunduğumuz için bir istisna olarak Mayıs ayı için yapmayacağız. Okurlarımız yıllık karşılaştırmalı tabloları bu yazı ile birlikte yayınladığımız Birinci Yılında Günlük Kızıl Bayrak Sitesi... başlıklı metin içinde bulabilirler...

Mayıs (2007) ayı günlük ziyaretçi tablosu (Grafik olarak):


Mayıs (2007) ayı günlük ziyaretçi tablosu (Rakam olarak):


Mayıs (2007) ayı günlük bakılan sayfa tablosu (grafik olarak):


Mayıs (2007) ayı günlük bakılan sayfa tablosu (Rakam olarak):