16 Mart 2007 Sayı: 2007/10(10)

  Kızıl Bayrak'tan
   Saldırılara karşı Newroz’da “İşçilerin birliği halkların kardeşliği” şiarını yükseltelim!
  Newroz ve düzenin nevrotik krizi
  “İşçilerin birliği halkların kardeşliği!”
bilinciyle Newroz alanlarına!
Düzen medyası yine andıçlandı...
Seçim yalanları başladı
8 Mart eylem ve etkinlikleri bu hafta da ülke çapında sürdü...
 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ardından…
  Parti programımızda ulusal sorun - 1. Bölüm
  Yurtdışında 8 Mart etkinlikleri
  Bir kitap, bir sempozyum ve
sendikacılığa dair
Yüksel Akkaya
  İşçi-emekçi hareketinden...
  “Arka bahçe”de onbinler Bush’u
protestolarla karşıladı
  Irak’a komşu ülkeler Bağdat’ta konferans düzenledi ...
  Gazi katliamı protestoları...
  ODTÜ: Baskılar bizi yıldıramaz!
  Devrimci yurtsever gençlik, durumu,
görev ve sorumlulukları/II
  Bültenlerden...
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

8 Mart eylem ve etkinlikleri bu hafta da ülke çapında sürdü...

“Cinsel, ulusal ve sınıfsal baskı ve sömürüye son!”


Maltepe PSAKD’nde coşkulu 8 Mart şenliği

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Maltepe Şubesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Gülsuyu Mahallesi’ndeki Şube binasında gerçekleştirdiği bir şenlikle kutladı. 8 Mart akşamı gerçekleşen etkinlik baştan sona canlı ve coşkulu geçti.

Etkinliğin yapıldığı salona “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!” pankartı ile çeşitli taleplerin yazılı olduğu pankartlar asılmıştı. Etkinlik, PSAKD Maltepe Şube Başkanı İlhan Kılıçaslan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Kılıçaslan, tüm kadınları dernek faaliyetinde ve mücadelede daha ileri ve daha aktif rol almaya çağırdı.

Etkinlikte kadınların yaşadığı sorunları ilk çağlarından itibaren ele alan ve özel mülkiyet düzeninin gelişip yerleşmesiyle beraber sorunların daha da derinleştiğini vurgulayan ve kadının kurtuluşunun sosyalizmde olduğunun altını çizen “Ekmek ve Gül” adlı sinevizyon gösterildi.

Derneğin çalışmalarına katılan bir kadın öğretmen, kadınların toplumsal yaşamda sosyal, kültürel faaliyetten yoksun olduğunu vurguladı. Kadınların haklarına, kimliklerine daha fazla sahip çıkması gerektiğini belirtti. Dernek üyesi bir kadın da mücadeleyi anlatan şiiriyle yoğun alkış aldı. Daha sonra yapılan konuşmalarda kadının çifte baskıya, sömürüye maruz kalmasının nedenleri anlatıldı. Kadının emperyalist-kapitalist sistemin boyunduruğu altında iki kat daha fazla sömürüldüğü ve bunun için mücadeleye iki kat daha fazla atılmaları gerektiği vurgulandı. Grup Fırtına türküleriyle etkinliğe renk kattı. Etkinlik halayların ardından sona erdi. Etkinliğe 150 kişi katıldı. (Kızıl Bayrak/Kartal)


Adana: 8 Mart’ta meşaleli yürüyüş

8 Mart günü saat 18:00’de Çakmak Caddesi girişinde biraraya gelen Alınteri, BDSP, ÇHKM, DHP, Mücadele Birliği, Partizan, HÖC’lü Kadınlar İnönü Parkı’na kadar meşaleli yürüyüş gerçekleştirdiler.

Yürüyüş Çakmak Caddesi girişinde “Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye karşı kadın dayanışması! Faşizme karşı halkların kardeşliği!” pankartının açılmasıyla başladı. Yürüyüşte “Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları atıldı. Açıklamada 8 Mart’ın sınıf savaşımının bir ürünü olarak ortaya çıktığı vurgulandı. Kadınlar üzerindeki tüm baskı ve eşitsizliklerin ancak sınıfsız toplamda ortadan kalkacağının altı çizildi. Tüm emekçi kadınlar bir kez daha sınıf mücadelesine çağrıldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylem sloganlarla sona erdi. (Kızıl Bayrak/Adana)


ÇÜ’de 8 Mart eylemi

Çukurova Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 8 Mart günü R1 derslikleri önünde yapılan basın açıklamasıyla kutlandı. Öncesinde yapılan afiş ve bildirilerle eylemin duyurusu ve mücadele çağrısı yapıldı. “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” şiarlı pankartın açıldığı eylemi Adana Gençlik Derneği, DGH, Ekim Gençliği, SGD, YDG örgütledi. Eyleme 40 öğrenci katıldı. (ÇÜ Ekim Gençliği)


ÇÜ-ÖDER’de 8 Mart etkinliği

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Derneği, 8 Mart günü saat 13.30’da, Eğitim Fakültesi İsmail Hakkı Tonguç Toplantı Salonu’nda, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’yle ilgili bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında kısaca kadınların yaşadığı sorunlar anlatıldı. Ardından ÇÜ öğretim görevlilerinden Andaç Çuhadar Kadın sorunu hakkında yaklaşık bir saatlik bir sunum yaptı. Etkinlikte Eğitim Fakültesi Dekanı da kısa bir konuşma yaptı. Ardından “İklimsiz Kadınlar” isimli belgesel gösterildi. Belgesel gösteriminin ardından etkinliğe kısa bir süre ara verildi. Aranın ardından ÇÜ-ÖDER şiir grubunun hazırladığı emekçi kadınlarla ilgili şiir dinletisi sunuldu. “Osama” filmi gösterildi. Yaklaşık 80 öğrencinin katıldığı etkinlik film gösterimin ardından sona erdi. (ÇÜ Ekim Gençliği)

Taksim’de 8 Mart eylemleri

8 Mart günü birçok kurum Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Taksim’de basın açıklaması gerçekleştirdi. İlk açıklamayı KESK’li Kadınlar yaptı. Taksim Postanesi önünde toplanan kadınlar “Siyasette temsil, iş yaşamında istihdam için 8 Mart’ta alanlardayız!” pankartını açtılar. İkinci açıklamayı ise Halkevci Kadınlar düzenledi. Galatasaray Postanesi önünde toplanan Halkevi üyesi kadınlar “Herkes sussun kadınlar konuşsun!” yazılı pankart açarak tencere ve tavalar eşliğinde Gezi Parkı’na yürüdüler.

Diğer bir basın açıklaması düzenleyen kurum ise Emekçi kadınlar (EKA) idi. Tramvay durağında toplanan Emekçi Kadınlar “Yaşasın dünya emekçi kadınlarının mücadele birliği!” şiarlı pankart açarak sloganlarla Galatasaray Postanesi’ne kadar yürüdüler. Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi kadınlar da Galtasaray Postanesi önünde yaptıkları açıklama ile tüm kadınların 8 Mart’ını kutladıklarını ifade ettiler. Açıklamanın ardından Postane’den hapishanelerde bulunan kadın tutsaklara dayanışma kartı gönderdiler. Eylem “Yaşasın 8 Mart!” sloganı ile son buldu. (Kızıl Bayrak/İstanbul)


Samsun’da 8 Mart etkinlikleri

Samsun’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü faaliyetleri kapsamında 7 Mart akşamı “Demir Çeneli Melekler” filmi gösterildi. Amerika’da oy hakkı için mücadele eden kadınların mücadelelerinin anlatıldığı film katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

7 Mart akşamı düzenlenen 8 Mart Emekçi Kadın Platformu toplantısında Halkevleri, sarı-kırmızı renklerden rahatsız olduklarını, başka renklerin de kullanılması gerektiğini, “8 Mart kızıldır, kızıl kalacak!” sloganını kitlelerin anlamayacağını, mahallelerden gelen kadınların tepki duyabileceklerini söyledi. Bizler emekçi vurgusunda reformistlerden ayrıldığımızı, bizi içi boşaltılmış 8 Mart anlayışından ayıran pankart ve sloganlarımız olması gerektiğini söyledik. Bunun üzerine Halkevleri platformdan ayrılarak saat 17:00’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

8 Mart Emekçi Kadınlar Platformu olarak düzenlediğimiz eylem “Kadınlar: Emperyalizme, şovenizme, sömürüye karşı birleşik mücadele!” pankartının açılması ile başladı. Polisin engelleme girişimine rağmen pankartımızı kararlı bir biçimde basın açıklamasını yapacağımız Konak Sineması önüne kadar taşıdık ve basın açıklamasını gerçekleştirdik. Eylemde, “8 Mart kızıldır, kızıl kalacak!”, “Devrime meşale bizim kadınlarımız!”, “Kadınlar eyleme mücadeleye!”, “Eşit işe eşit ücret!” sloganları atıldı. Eylem halaylar ile son buldu. BDSP, ESP, HÖC, DSÖB ve Kaldıraç’ın katıldığı eyleme TKP temsili düzeyde katıladak destek verdi. (Samsun Emekçi Kadınlar Platformu)


Kayseri’de 8 Mart

Kayseri’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü KESK Şubeleri tarafından 8 Mart günü Eğitim-Sen’den Hunat PTT’si önüne kadar yapılan yürüyüşle kutlandı. Kadınların hak ve özgürlük taleplerinin dile getirildiği açıklama sonrası çeşitli taleplerin yer aldığı dilekçeler Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’na postalandı. Eylemde “Eşit işe eşit ücret!”, “Kadınız haklıyız, kazanacağız!”, “Kadına şiddete son verilsin!”, “Kadın erkek elele, mücadeleye!” sloganları atıldı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı açıklamaya BDSP de destek verdi. (Kızıl Bayrak/Kayseri)


Edirne’de 8 Mart etkinlikleri

8 Mart günü saat 12.30’da Edirne Postanesi önünde yapılan basın açıklamasında 8 Mart’ın tarihsel önemi vurgulandı. Günümüzde kadına yönelik sömürünün, saldırıların ve cinsel istismarın anlatıldığı basın açıklamasına yaklaşık 100 kişi katıldı. Akşam yapılan etkinlik ise Deveci Han’da gerçekleştirildi. Etkinlikte Behice Boran’ın mücadele dolu hayatını anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı. Yaklaşık 60 kişi katıldı. (Ekim Gençliği/Edirne)


Antakya’da 8 Mart kutlaması

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle BDSP, HÖC, Alınteri ve Partizan tarafından ortak bir eylem gerçekleştirildi. Kitlenin Sistem Dersanesi (İHD binası) önünde toplanması ile yürüyüş başladı. Yaklaşık 40 kişilik kitle sloganlar eşliğinde Saray Caddesi’nde yolu trafiğe kapatarak Ulus Alanı’na yürüdü. Alana varıldıktan sonra basın açıklanması okundu.

Eylemde “Kadınlar emperyalizme, şovenizme ve sömürüye karşı birleşik mücadeleye!” ortak imzalı pankart açıldı ve yanısıra dünya kadın devrim önderlerinin, Türkiyeli devrimci kadınların, savaşlarda, tarla ve fabrikalarda baskı ve sömürüye maruz kalan kadınların yer aldıgı bir pano sergilendi. Komünistler eyleme, “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!”, “Kadınlar emperyalizme, şovenizme ve sömürüye, ezilmeye karşı birlesik mücadeleye!/BDSP” imzalı döviz ve flamaları ile katıldı. (Antakya BDSP)


Cebeci’de 8 Mart kutlaması

Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 8 Mart günü Cebeci Kampüsü Hukuk Fakültesi’nde yapılan bir etkinlikle kutlandı. Hukuk Fakültesi Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen etkinlik saat 13.00’te başladı. Konuşmaların ardından Diyez Müzik Grubu’nun söylediği türkülerle etkinlik sona erdi. Etkinliğe yaklaşık olarak 60 kişi katıldı. (Ekim Gençliği/Cebeci Kampüsü)


Trabzon’da coşkulu 8 Mart

Her yıl Trabzon’da, 8 Mart sınıfsal ve devrimci özünden arındırılarak bir karnaval havasında kutlanır. Bu yıl ise, Trabzon’daki devrimciler olarak (Ekim Gençliği, DPG, Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği Gençlik Federasyonu, YDG ve ÖEP) 8 Mart’ın sınıfsal ve tarihi devrimci özüne uygun olarak kutlanması için bir çalışma başlattık. İlk olarak önümüze bir etkinlik programı koyduk. Etkinlik çağrısını hem kent merkezinde hem de okulda yaparak çeşitli materyaller kullandık. 7 Mart günü saat 18.00’de Trabzon Gençlik Kültür ve Sanat Evi’nde bir etkinlik düzenledik. Etkinliğe 50 kişi katıldı.

8 Mart günü ise Meydan Parkı’nda ‘Kadın-erkek elele emperyalizme karşı mücadeleye!” şiarının yazılı olduğu pankartı açarak bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Eylemde “Yaşasın emekçi kadınlar günü!”, “Kadın-erkek elele emperyalizme karşı mücadeleye!”, “Ortadoğu halkları yalnız değildir!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları atıldı. Coşkulu geçen eyleme 40 kişi katıldı. Eylem çekilen horonlarla sona erdi. (Trabzon Ekim Gençliği)


Halkevci Kadınlar’dan 8 Mart etkinliği

İstanbul Birlik Halkevi 11 Mart günü Ümraniye-Dudullu Öğretmenevi’nde bir etkinlik gerçekleştirdi. Program ilk olarak Birlik Halkevi adına yapılan açılış konuşması ile başladı. Yapılan konuşmada, bugünün neden emekçi kadınlar günü ilan edildiği vurgulanırken, kadınların bugünkü toplumda karşı karşıya kaldığı sorunlar dile getirildi. Açılış konuşmasının ardından “Ekmek ve Gül” sinevizyonu gösterildi. Yaklaşık 100 kadının katıldığı etkinlik sıcak bir atmosferde geçti. (Kızıl Bayrak/Ümraniye)


Yurtsever Cephe’den 8 Mart etkinliği

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle 10 Mart günü Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanan Yurtsever Cephe Kadın İnisiyatifi üyeleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak olan 8 Mart etkinliğine toplu olarak bildiri dağıtımı eşliğinde gidildi. Yaklaşık 400 kişilik kitlenin önü Bahariye’de çevik kuvvet barikatıyla kesildi. Çıkan olayda 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltılardan sonra Halk Eğitim Merkezi’nin giriş ve çıkışları polis tarafından kontrol altına alındı ve etkinliğe gelenlerin üzeri arandı. Ardından gerçekleştirilen şenliğe polis saldırısı kınanarak başlandı. Şenliğe 500 kişi katıldı. (Kızıl Bayrak/Kartal)


Ankara: Kadın Platformu yürüyüşü

Ankara’da reformist ve feminist çevrelerden oluşan Kadın Platformu’nun eylemi 8 Mart’ta kadınların Yüksel Caddesi’nde biraraya gelmesiyle başladı. “İnadına isyan inadına özgürlük!/Kadın Platformu” imzalı pankartın arkasında çeşitli dövizler taşındı. KESK, DİSK, ATO, TMMOB yürüyüşe “Eşit işe eşit ücret!” şiarlı pankartla katıldılar.

Buradan Mithatpaşa güzergahından Abdi İpekçi Parkı’na yürümek isteyen grubun önü kolluk güçleri tarafından kesildi. Polisin engellemesini protesto etmek amacıyla burada bir süre oturma eylemi yapıldı. Ardından kolluk güçlerinin gösterdiği güzergahtan yürüyüş başladı. Yalnızca kadınlardan oluşan yaklaşık 700 kişilik kitlenin ağırlıklı bölümü Ankara Kadın Platformu pankartı arkasında yürüdü. (Kızıl Bayrak/Ankara)


Adana: Feministlerin 8 Mart mitingi

“Dünya Kadınlar Günü”nü kutlamak için biraraya gelen feminist çevreler ve reformistler 8 Mart günü Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde kortejlerin oluşturulmasından sonra “Irkçılığa, militarizme, cinsiyetçiliğe, emek sömürüsüne karşı özgürlüğümüz için yürüyoruz!” ortak pankartı ardında yürüyüş başladı. Katılımcıların ağırlıklı kesimini Kürt kadınlarının oluşturduğu mitinge Öcalan’ın zehirlenmesi ve buna karşı ortaya çıkan tepki damgasını vurdu. Sık sık atılan “Biji serok Apo!” sloganları tertip komitesinin müdahaleleriyle engellendi. Miting halaylarla son buldu. (Kızıl Bayrak/Adana)


Eskişehir’de 8 Mart eylemi

Eğitim-Sen, SES, ÇGD, EKD, EMEP, EHP’li Kadınlar, SDP’li Kadınlar, Halkevleri, Üniversiteli Kadınlar, Öğrenci Kolektifleri, ESP’den oluşan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu 8 Mart günü bir eylem gerçekleştirdi. Eylem Hamam Yolu Yediler Parkı’nda kitlenin toplanmasıyla başladı. Kadınların önde, erkeklerin arkada yürüdüğü eylemde kitle sloganlarla Adalar Migros önüne yürüdü. Açıklamanın ardından kadınların oluşturduğu ritm grubu eşliğinde çekilen halaylarla eylem sona erdi. Eyleme yaklaşık 200 kişi katıldı. (Kızıl Bayrak/Eskişehir)


Bursa’da 8 Mart

Reformist ve feministlerin oluşturduğu Bursa Kadın Platformu tarafından 10 Mart günü yapılan eylemle 8 Mart’ı kutladı. Osmangazi Metro İstasyonu’ndan Orhangazi Parkı’na kadar yürüyen yaklaşık 250 kadın, burada konuşmalar, şiir ve müziğin yer aldığı bir program gerçekleştirdiler. Eylemde “Yaşasın kadın dayanışması!”, “Susma haykır kadınlar öldürülmesin!” gibi sloganlar zıplayarak ve davullar eşliğinde sıklıkla atıldı. (Kızıl Bayrak/Bursa)

Sivas’ta 8 Mart

8 Mart günü Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili Cıbıllar Parkı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Sistem tarafından uygulanan çifte sömürünün, kadınların toplumsal yaşamda yaşadığı ezilmişliğin vurgulandığı eyleme sendikalar, ilerici ve devrimci gruplar destek verdi. Eğitim-Sen ayrıca bu düzende kadının durumunu anlatan bir etkinlik gerçekleştirdi.


İzmir’de 8 Mart mitingi...

Alınteri, BDSP, DKH, EKD, HÖC, İCİ, İşçi Gazetesi, Köz, Mücadele Birliği ve Partizan tarafından Ocak ayının başlarında örgütlenme çalışmalarına başlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingi 11 Mart günü gerçekleşti.

Afiş ve bildiri dağıtımı son haftaya sıkıştı. Mitinge Devrimci Hareket ve Ege 78’liler de katılarak destek verdi. Miting saat 13.00’te Bornova Stadı’nda kortejlerin toplanmasıyla başladı. Buradan Bornova Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçildi. Önde ortak imzalı “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” pankartı taşındı. Katılımcılar ortak pankartın arkasında kendi pankartlarıyla yürüyüşe geçtiler.

Komünistler mitinge “Kadının kurtuluşu sosyalizmde!/BDSP” ve “Eşitlik ve özgürlük mücadelesinde vardık, varız, var olacağız!/İşçi Kültür Sanat Evi Kadın Komisyonu” imzalı pankartlarıyla mitinge katıldılar. BDSP kortejinde emekçi kadınlar alana kendi taleplerini taşıdılar. “Ev kadınları için sigorta hakkı!”, “Fabrikalarda ve işyerlerinde kreş açılsın!”, “Gece çalışması yasaklansın!”, “8 Mart ücretli ve resmi tatil ilan edilsin!” vb. taleplerin yeraldığı dövizlerle yürüdüler.

Miting tüm kortejlerin alana girmesinin ardından saygı duruşuyla başladı. Bu seneki 8 Mart mitingi Irak’ta emperyalist işgale karşı direnişte tutsak edilen ve idamla yargılanan 3 direnişçi kadın şahsında tüm dünya emekçi kadınlarına adandı. Ardından kurumların ortak hazırladığı metin okundu. Ortak metinde, emperyalist saldırganlığa, kadına yönelik şiddete ve sömürüye karşı kadınlar örgütlü mücadeleye çağrıldı.

Miting programı DKH’tan emekçi bir kadının okuduğu şiirle ve Ayışığı tiyatro topluluğunun sahnelediği, Dario Fo’nun “Ulrike Mainhoff” adlı oyunuyla devam etti. İşçi Kültür Sanat Evi şiir topluluğu “Yürek İşçileri” sahnede yerini alarak “Asıl mahpusluk esareti dışarıda yaşamaktır” adlı ürünlerini eylemcilerle paylaştılar. Sincan, Uşak hapishanelerinden kadın tutsakların ve ölüm orucu gazisi Sevgi Saymaz’ın gönderdiği mesajların okunmasının ardından Kavel Müzik Grubu sahnedeki yerini aldı. Ardından sahneye grup Günışığı çıktı. Çekilen halaylarla miting programı bitirildi. Mitinge yaklaşık 500 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir


BDSP: “Kadının kurtuluşu sosyalizmde!”

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu 8 Mart günü yaptığı basın açıklamasıyla 150 yıl önce meydanları dolduran New York’lu tekstil işçilerinin kan ve can bedeli yarattıkları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü selamladı.

Saat 11.00’de Galatasaray Lisesi önünde toplanan BDSP’liler “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!” yazılı pankart açtılar. İşçi ve emekçi kadınların taleplerinin yazılı olduğu dövizler taşıdılar. Eylemde okunan basın metninde şunlar söylendi:

“Kadınların yaşadığı tüm ezilmişliklerin, baskının kaynağı, tepeden tırnağa çürümüş kapitalist sistemin kendisidir. Kadının toplumsal eşitliğinin ve özgürlüğünün önündeki en büyük engel bugünün sömürü düzenidir. Kadının gerçek kurtuluşu için, bu sistemin yıkılması, sosyalizmin kurulması gerekmektedir. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir kez daha, tüm işçi ve emekçileri hem insanlığın kurtuluşu, hem de kadının kurtuluşu için adımlarımızı büyütmeye,en acil taleplerimizin bir an önce gerçekleşmesi için mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

* Çalışma yaşamındaki kuralsızlıklar son bulsun!

* Zorunlu mesailer kaldırılsın, gece çalışması yasaklansın, sigortasız çalışma engellensin!

* Tüm ev kadınları sigortalansın, sigorta primleri devlet tarafından ödensin!

* Tüm emekçi semtlerinde ve işyerlerinde ücretsiz, nitelikli kreşler açılsın!

* 8 Mart ücretli izin ve resmi tatil günü ilan edilsin!”

Açıklamanın ardından kampanya çerçevesinde toplanan imzalar Galatasaray Postanesi’nden TBMM Başkanlığı’na gönderildi.

Eylem boyunca “Kadının kurtuluşu sosyalizmde!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul