12 Ocak 2007 Sayı: 2007/01(01)

  Kızıl Bayrak'tan
   Topyekûn saldırılara karşı direniş yılı!
  Saldırılara karşı
birleşik devrimci direniş!..
  2006 yılında sınıf hareketi
  2006 emperyalist/siyonist güçlerin Irak’ta bataklığa saplandıklarının resmen tescil edildiği yıl oldu!
Üçlü “Şer mihveri” komşu halklara karşı hazırlanıyor!
Asgari ücret kimin
meselesi? - Yüksel Akkaya
Hava-İş Örgütlenme ve Eğitim Uzmanı Munzur Pekgüleç ile asgari ücret üzerine konuştuk...
 Özel güvenlik şirketleri
  Yeni bir yılın başında dünya, Ortadoğu ve Türkiye
  Nükleer silah deposu siyonist rejim bölge
halklarını tehdit ediyor!
  Filistin halkı kazanacak!
  Somali’ye saldırı emrini
ABD emperyalizmi verdi
  Bağdat-Mogadişu
  Faşizmle hesaplaşmak kapitalizmle
hesaplaşmaktan geçiyor!
  Oaxaca’nın ruhu! -
Mumia Abu-Jamal
  Saddam’ın idamı ve düşündürdükleri -
M. Can Yüce
  2007’ye girerken
  Diyeti ödenmeyen
çalıntı bir hayatın rüyası -
H. Eylül
  Başka türlü bir tribün, başka türlü bir futbol:
LİVORNO CALCIO -
Cem Taylan
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Tecrit karşıtı eylemlerden...

“İçerde, dışarıda hücreleri parçala!”

Adana’da tecrit karşıtı eylem

28 Aralık günü Adana’da, tecrit işkencesi karşı bedenlerini ölüme yatıran Behiç Aşçı, Gülcan Görüroğlu ve Sevgi Saymaz ile dayanışmak amacıyla bir basın açıklaması ve kart atma eylemi gerçekleştirildi.

Saat 12:00’de Çakmak Caddesi Kültür Sokak girişinde “Üç kapı üç kilit açılsın! Tecrit kaldırılsın!” pankartının açıldığı eylemde ölüm orucu direnişçilerinin resimleri taşındı. Kitle, Büyük Postane önüne kadar “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”, “İçerde, dışarıda hücreleri parçala!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!” sloganlarıyla yürüdü. Burada bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Tutsaklarla dayanışma için hazırlanan yeni yıl kartlarının gönderilmesiyle eylem sona erdi.

Kızıl Bayrak/Adana


Eskişehir’de eylem

29 Aralık günü Eskişehir’de DİSK, Halkevleri, İHD, EHP, EMEP, ÖDP, SDP, BDSP, DGH, DPG, ESP, Gençlik Derneği, Mücadele Birliği Platformu ve SGD tarafından tecrite karşı bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Açıklamada; tecrit ve tredman uygulamalarıyla tutsakların en temel insani haklardan mahrum bırakıldığı vurgulandı. F tipi hapishanelerde uygulanan tecrit politikaları karşısında bugüne kadar birçok mücadele biçimi geliştirildiği, bunlardan biri olan ölüm orucunun 7. yılına girdiği ve 122 insanın hayatını kaybettiği, bugün halen üç insanın tecride karşı ölüm orucu eyleminde olduğu, tecridin kaldırılması gerektiği vurgulandı.

Kızıl Bayrak/Eskişehir


Bursa: “Tecrite son!”

TAYAD’lı Aileler 29 Aralık günü Büyükşehir Belediye Binası önünde yaptıkları eylemle tecriti protesto ettiler. Meşalelerle yapılan basın açıklamasında tecrite karşı direnişin 7 yıldır devam ettiği, tecrit kaldırılıncaya kadar da mücadelenin devam edeceği vurgulandı. Eylemde Av.Behiç Aşçı, Gülcan Görüroğlu ve Sevgi Saymaz’ın fotoğraflarıyla birlikte “Tecrite Son! Laf Değil Çözüm İstiyoruz!” pankartı açıldı. Devrimci kurumların da destek verdiği eylemde sık sık “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Bursa

 

İzmir: “Tecrite son, 123. ölüme izin verme!”

Alınteri, BDSP, ESP, EHP, İCİ, Partizan, İHD, ÇHD, EMEP, DTP, SDP ve ÖDP tecride karşı ve ölüm orucu eylemini sürdüren Behiç Aşcı ile dayanışmak amacıyla eylem yaptılar. 30 Aralık günü Konak eski Sümerbank önünde yapılan eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı. Açıklamada tecrite karşı yürütülen mücadeleye destek olma çağrısı yapıldı. “Tecride son, 123. ölüme izin verme!” pankartının açıldığı eylemde “İçerde dışarıda hücreleri parçala!”, “Behiç Aşçı yalnız değildir!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir


Ankara’da sendikalardan tepki

30 Aralık günü Ankara Elektrik Mühendisleri Odası’nda, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu ve Ankara Tabip Odası tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Birçok katılımcı ve destekçi kurumun yer aldığı toplantı Hasan Hüseyin’in bir şiiri ile başladı. Basın açıklamasının ardından yapılacak eylem ve etkinliklere çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara


TAYAD’lılardan oturma eylemi

TAYAD’lı Aileler, 1 Ocak günü F tipi cezaevlerinde tecritin kaldırılması talebiyle oturma eylemi gerçekleştirdiler. İnönü Parkı’nda biraraya gelen TAYAD’lılar, tecrit işkencesine ve ölüm orucu eylemine dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Eylemde sembolik hücre kullanıldı, “Tecride son!” yazılı ve üzerinde ölüm orucu ve cezaevi operasyonlarında yaşamını yitiren 122 kişinin resimlerinin bulunduğu bir pankart açıldı. “İçeride dışarıda hücreleri parçala!”, “Direne direne kazanacağız!” ve “Tecridi kaldırın, ölümleri durdurun!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Adana


Tecrit’e Karşı Ankara İnisiyatifi’nden eylem

Tecrite Karşı Ankara İnsiyatifi 2 Ocak günü Ankara Yenişehir Postanesi’nden toplanarak, çoğu cezaevlerine olmak üzere kart gönderdiler ve bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Çoğunluğu devrimci tutsak direnişçiler olmak üzere bazı basın organlarının genel yayın yönetmenlerine, Adalet Bakanı, Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı ve Başbakana kart gönderildi. Kartların gönderilmesinin ardından Yenişehir Postanesi önünde Tecrite Karşı Ankara İnsiyatifi adına Haluk Gerger konuştu. Konuşmanın ardından “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun” sloganı atıldı.


Tecrite karşı eylem: “Muhatap bizleriz!”

5 Ocak günü Ankara’da, Tecrite Karşı Ankara İnisiyatifi’nin çağrısıyla Adalet Bakanlığı önünde bir eylem gerçekleştirildi. “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!” yazılı pankartın açıldığı eyleme birçok aydın, sanatçı, kitle örgütü ve devrimci güçler katıldı. Basın açıklamasını İnisiyatif adına DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün okudu. Görgün, hapishanelerdeki tutuklu ve hükümlülerin haklarına yönelik uygulamaları anlattı. Siyasi iktidarın sorunları çözmek yerine tecrit sorununu görmezden geldiğini belirtti. “İnsanı insansızlaştıran, duyuları körelten, insanı kendinden bile izole eden hücrelerin insanlık dışı olduğu”nu vurguladı.


İzmir: “Devrimci irade teslim alınamaz!”

Tecrit işkencesine karşı çıkmak ve ölüm orucundaki Behiç Aşçı ile dayanışmak için 6 Ocak günü İzmir’de bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Çeşitli kurumlar ve devrimci güçler tarafından düzenlenen eylem kitlenin Konak Sümerbank önünde toplanarak “F tipi tecrite son, 123. ölümü istemiyoruz!” şiarlı pankart açmasıyla başladı.

“Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”, “Devrimci irade teslim alınamaz!” sloganlarının atılmasının ardından basın metni okundu. Ardından kitle sloganlar eşliğinde Konak Postanesi’ne yürüdü ve buradan Adalet Bakanlığı’na faks çekilerek eylem bitirildi.

Kızıl Bayrak/İzmir


İHD’den tecrit protestosu

İnsan Hakları Derneği ölüm orucunda olan avukat Behiç Aşçı’nın taleplerinin kabul edilmesi ve cezaevlerinde tecridin kaldırılması için 7 Ocak günü basın açıklaması gerçekleştirdi. İstanbul İHD Şubesi önünde biraraya gelen kitle adına İstanbul Şube Başkanı Hürriyet Şener bir konuşma yaptı. Açıklamanın ardından 10 dakikalık oturma eylemine geçildi.

Eylem boyunca “Tecriti kaldırın ölümleri durdurun!”, “Behiç Aşçı yalnız değildir!” sloganları atıldı. EHP, ESP, HÖC, SDP, DTP, Barış Anneleri, Çağraş Hukukçular Derneği, Eğitim-Sen’in destek verdiği eyleme 30 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul


İstanbul’da tecrit karşıtı eylemlerden...

“Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!”

3 Ocak günü saat 19:00’da Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya gelen tecrite karşıtı demokratik kitle örgütleri, sendikalar, siyasi partiler ve devrimci güçler, gerçekleştirdikleri basın açıklaması ve oturma eylemiyle tecritin son bulması ve ölümlerin durdurulması talebini yükselttiler.

Eylemde “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!” pankartı ve dövizleri açıldı. Eylem KESK Dönem Sözcüsü Dursun Yıldız’ın konuşması ile başladı. Yıldız, bugüne kadar ölüm oruçlarında 122 şehit verildiğini ve çözüm adına medya ve hükümetin hiçbir olumlu adımına rastlanmadığını dile getirdi. “Sorun çözülene kadar her Cumartesi günü saat 19:00’da burada olacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Yıldız’ın konuşmasının ardından oturma eylemine geçildi ve Bilgesu Erenus eylemi örgütleyen kurumlar ve örgütler adına basın açıklamasını okudu. Açıklamada tecrite karşı yürütülen mücadelede bugün gelinen aşama ve ölüm orucundaki devrimcilere yönelik karalama kampanyalarına değinildi, tecritin kaldırılması istendi.

Basın açıklamasının ardından gerçekleştirilen oturma eylemi yarım saat sürdü. Kitle oturma eylemi sırasında türküler söyledi ve sloganlarını haykırdı. Eylem boyunca sık sık “Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!” sloganı atıldı. Her Cumartesi günü gerçekleşecek eyleme katılım çağrısı yapıldı.

TMMOB-İKK, KESK Şubeler Platformu, DİSK Genel-İş 2 No’lu Bölge, Genel-İş 3 No’lu Şubesi, BES İstanbul 1 No’lu Şubesi, BES İstanbul 2 No’lu Şubesi, Tarım Orkam-Sen İstanbul Şubesi, Eğitim-Sen 3 No’lu Şubesi, Eğitim-Sen 7 No’lu Şubesi, Eğitim-Sen 8 No’lu Şubesi, SES Aksaray Şubesi, Tüm Bel-Sen 3 No’lu Şubesi, Tüm Bel-Sen 4 No’lu Şubesi, ÇHD, Tecrite Karşı Avukatlar (Tecrite Karşı Dayanışma Komitesi), Tecrite Karşı Sanatçılar, Tiyatro Simurg, PSAKD Marmara Şubeleri, Halkevleri, ÖDP, SDP, TKP, EHP, HÖC, Antikapitalist, Kaldıraç, BDSP, İşçi Mücadelesi, TÖP, ESP, Partizan, ODAK, HKM ve Kurtuluş Partisi tarafından örgütlenen eyleme yaklaşık 700 kişi katıldı.


6 Ocak eylemi...

“Tecriti kaldırın, ölümleri durdurun!” şiarı ile yapılan eylemlerin ikincisi 6 Ocak günü gerçekleştirildi. Taksim Tramvay duraklarında toplanan 500’ü aşkın kitle hep bir ağızdan “Tecriti kaldırın ölümleri durdurun!” sloganını haykırdı.

Basın açıklamasından önce KESK dönem sözcüsü Dursun Yıldız bir konuşma yaptı. Ardından basın metnini DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Erol Ekici okudu.

Basın açıklamasının ardından 30 dakikalık oturma eyleminin yapılmasına izin vermeyen polis, eylemi provoke etmeye çalıştı. Kitlenin dağılmaması durumunda saldıracaklarını söyleyen polisin bu tutumu kitle tarafından sloganlarla protesto edildi.

Eylem komitesinin yaptığı değerlendirmenin ardından eylemin bittiğini duyurması üzerine kitle dağıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul