22 Aralık 2006 Sayı: 2006/50 (50)
  Kızıl Bayrak'tan
   Seçimler, rant kavgası ve işçi sınıfını bekleyen seçim...
  İşçi-memur elele, mücadeleye!
  Anayasa Mahkemesi GSS Yasası’nı sadece “kamu görevlileri” yönünden iptal etti…
  Cevahir’deki işkence açığa çıktı, ya diğerleri!..
Porno operasyonlarının asıl hedefi devrimci faaliyettir...
Asgari ücret mi, askeri ücret mi? - Yüksel Akkaya
Gençlikten...
 Erdal Eren anmalarından...
  6. ayında günlük Kızıl Bayrak sitesi...
  19 Aralık katliamı unutulmadı, unutulmayacak!
  Emperyalist/siyonist güçler Filistin’de iç savaşı kışkırtıyor!..
  İran: Emperyalistler arası çekişme arenası
  “Yeni” sendikal anlayış ya da faşist hareketin yeni tuzakları - Yüksel Akkaya
  Türk-İş Başkanı Salih Kılıç patronlarla boy gösteriyor!
  Haklarımızı kazanmak için ölümüne direnmeliyiz!
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

 

Gazetemiz Kızıl Bayrak’a eleştirimiz...

Gazetemizi her hafta aldığımızda, gözümüz ilk olarak haftalık siyasal gündemle birlikte devrimcilerin gündemini de arıyor. 19 Aralık katliamı bunlardan biri. 19 Aralık “hayata dönüş” operasyonunda 28 devrimci tutsak katledildi. Sonuçta katliam hala da devam ediyor. 122 devrimci de ölüm orucunda öldü. Şu anda 3 kişi de ölüm sınırında. Katliamın karşısında böylesine yiğit bir duruşu devrimciler ayakta tuttu.

Bu konuda gazetemiz Kızıl Bayrak, 15 Aralık sayısında, ne orta ne de baş sayfasının gündemine konuyu almadı. Kısa bir yazıyla konu geçiştirildi. Katliam öncesi ve sonrası süreç daha kapsamlı bir yazıyla işlenebilirdi. Katledilen devrim şehitlerinin resimleri de konulabilirdi. Hafızalarımızı tazeleme açısından önemliydi bence.

Bir komünist hareket açısından hiçbir şekilde durum kabullenilemez. Hep soldan vurarak bir yerleri eleştirmekle görevimizi yerine getirmiş olmuyoruz. Ne oluyor? Okur olarak merak ediyorum.

Esenyurt’tan bir öncü işçi


Şakirpaşa İşçi Kültür Evi’nde sağlık paneli...

Sağlıkta yıkım anlamına gelen SSGSS yasası ve Aile Hekimliği uygulamaları ile ilgili olarak, 16 Aralık günü Şakirpaşa İşçi Kültür Evi’nde bir panel gerçekleştirildi.

Şakirpaşa İşçi Kültür Evi ve Tüm Emekli-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen panel için el ilanları çıkarıldı, Şakirpaşalı emekçiler tek tek konuşularak panele çağrıldı. Hazırlanan afişler mahallede yaygın bir şekilde kullanıldı, çeşitli kurum ve sendikalara asıldı. SES’in 14 Aralık iş bırakma eylemine çağrı amacıyla çıkardığı “Sağlıkta yıkımı durduralım!” şiarlı bildiriler “Herkese parasız sağlık hakkı!” yazılı önlükler giyilerek dağıtıldı.

SES Adana Şube Sekreteri Nazan Eroğlu ve SES Eğitim Sekreteri Doğan Ünsal’ın katıldığı panelde, ilk olarak SES’in hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Nazan Eroğlu GSS ve Aile Hekimliği uygulamalarının ne anlama geldiğini, işçi-emekçilerin ne tür sorunlarla karşı karşıya kalacaklarını anlattı. Doğan Ünsal da aile hekimliği uygulamasının gerek sağlık emekçileri gerekse de insanlar için bir yıkım olacağını vurguladı.

Panel, soru-cevap bölümünün ardından sağlıkta yıkım yasalarına karşı mücadele çağrısı yapılarak bitirildi. Panele yaklaşık 40 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Adana


Trabzon Gençlik Evi’nde film gösterimi

Trabzon Gençlik Kültür ve Sanat Evi’nde film gösterimleri Trabzon’a Van, Ağrı gibi Kürt illerinden gelmiş ve mendil satarak ailelerine destek olan Kürt kardeşlerimizin de katılımıyla sürüyor… Sermaye, işçi ve emekçi çocuklarına eğitimin kapılarını kapatıyor. Emekçi çocukları eğitimle henüz tanışamadan küçük yaşta kapitalizmin sömürü çarklarıyla tanışıyorlar. Küçük dostlarımızla, geçtiğimiz hafta Cuma günü ‘Buz Devri 2’ ve pazar günü ‘Spartaküs’ filmlerini izledik. Film gösteriminin ardından yaşları 10 ile 15 arasında değişen dostlarımızdan Kürtçe ezgiler dinledik. Dostlarımızın çocuk gözlerinden aldığımız umudun ve öfkenin gücüne olan inancımızla mücadelemizin bayrağını yükseltmeye devam edeceğiz.

Trabzon Gençlik Evi çalışanları


Eskişehir: “Yaşasın demokrasi mücadelemiz”

16 Aralık günü Eskişehir’de Adalar Migros önünde DİSK, İHD, Halkevleri, EHP, EMEP, ÖDP, SDP, ESP, SGD, DGH tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada “301. madde uygulamalarına, Terörle Mücadele Yasasına, F Tipi ceza evlerindeki tecrit işkencesine, özelleştirmelere, sendikal hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına, Ortadoğu’daki emperyalist savaşa ve Kürt halkının barış talebinin dikkate alınması için aydın, sanatçı, gazeteci, yazar, sendika, dernek, meslek odası siyasi parti temsilcisi veya üyesi olan bizler ülkemizde yaşanan bu sorunlar ve taleplerimiz ekseninde sesimizi, sözümüzü ve eylemimizi birleştiriyoruz” denildi. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı açıklamada “Yaşasın demokrasi mücadelemiz!”, “Behiç Aşçı yalnız değildir!”, “Katil ABD işbirlikçi AKP!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Eskişehir


Pardus 2007 yayınlandı

TÜBİTAK-UEKAE bünyesinde geliştirilen Linux tabanlı işletim sistemi Pardus’un son sürümü Pardus 2007, 18 Aralık günü yayınlandı. Açık kaynak kodlu ve GPL (GNU Genel Kamu Lisansı) ile lisanslanmış bir özgür yazılım olan ve “Anadolu parsı” anlamına gelen Pardus, 2003 yılında kolay kullanılabilir ve genel kullanıcının tüm ihtiyaçlarını Türkçe olarak karşılayabilecek “ulusal” bir işletim sistemi yapmak amacıyla geliştirilmeye başlanmıştı. Pardus 2007 sürümü ile birlikte Ulusal işletim sistemi vurgusu yerini “Pardus, Özgürlük için…”e bıraktı.

Lisansı gereği tamamen bedava olarak dağıtılabilen ve kullanılabilen Pardus, yüksek maliyetli birçok programın özelliklerini ücretsiz olarak sunuyor. Ayrıca tamamen Türkçe olmasının yanı sıra Pardus’ta sisteme entegre edilmiş bir Türkçe dilbilgisi denetimi de bulunuyor. Sistemin Linux tabanlı ve açık kodlu oluşu da virüs ve Truva atlarına karşı etkin koruma sağlıyor.

Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Hollandaca desteği bulunan Pardus 2007 önceki sürüme göre 1700 hata düzeltilerek birçok değişikliğe tabi tutulmuş. Kurulum ve kullanım kolaylığı ile Pardus 2007’nin birçok bilgisayarda Microsoft Windows/Office gibi kapalı ve paralı yazılımların yerini alacağı tahmin ediliyor…

 

Ayrıntılı bilgi için:

http://www.pardus.org.tr

http://gezegen.pardus.org.tr/

http://www.pardus-wiki.org/


Çam-Der’de sağlık belgeseli

Çam-Der olarak 16 Aralık günü sağlığın özelleştirilmesi ile ilgili derneğimizde belgesel film gösterimi yaptık. Belgeselde Küba sağlık sistemi ile ABD sağlık sistemi karşılaştırılıyordu. Küba’nın yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen halkın sağlığına verdiği önemi gördük. Dünyanın tek “süper gücü” olmakla övünen ABD’nin insan sağlığına değer vermediğini, kâr mantığı ile insan sağlığını hiçe saydığını gördük. Belgeselin ardından kısa bir sohbet gerçekleştirildi. Etkinliğe mahalleden 25 kişi katıldı.

ÇAM-DER çalışanları