22 Aralık 2006 Sayı: 2006/50 (50)
  Kızıl Bayrak'tan
   Seçimler, rant kavgası ve işçi sınıfını bekleyen seçim...
  İşçi-memur elele, mücadeleye!
  Anayasa Mahkemesi GSS Yasası’nı sadece “kamu görevlileri” yönünden iptal etti…
  Cevahir’deki işkence açığa çıktı, ya diğerleri!..
Porno operasyonlarının asıl hedefi devrimci faaliyettir...
Asgari ücret mi, askeri ücret mi? - Yüksel Akkaya
Gençlikten...
 Erdal Eren anmalarından...
  6. ayında günlük Kızıl Bayrak sitesi...
  19 Aralık katliamı unutulmadı, unutulmayacak!
  Emperyalist/siyonist güçler Filistin’de iç savaşı kışkırtıyor!..
  İran: Emperyalistler arası çekişme arenası
  “Yeni” sendikal anlayış ya da faşist hareketin yeni tuzakları - Yüksel Akkaya
  Türk-İş Başkanı Salih Kılıç patronlarla boy gösteriyor!
  Haklarımızı kazanmak için ölümüne direnmeliyiz!
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

 

Erdal Eren anmalarından...

“Erdal Eren kavgamızda yaşıyor!”

GOP’ta Erdal Eren anması

14 Aralık Perşembe günü Gaziosmanpaşa’da Erdal Eren anması gerçekleştirdik.

Anma “Kayıp tarihimizin gerçek kahramanları yaşıyor bu salonda, kayıp tarihimizin gerçek kahramanları, tarihi kanlarıyla yazanlar, kurşunları en önde karşılayanlar, idam sehpasına en önde çıkanlar...” sözleriyle, Erdal Eren şahsında tüm devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından dönem başından beri yürüttüğümüz kampanya ve Erdal Eren’i anmanın anlamı üzerine bir arkadaşımız konuşma yaptı. Konuşmada Erdal Eren’in hayatı, yargılanma süreci, darağacına giderken gösterdiği tavır ve bize bıraktığı miras anlatıldı.

Etkinlik Erdal Eren’e yazılmış bir şiir ve bir arkadaşımızın hazırladığı “17 yaşımız hala yaşıyor” adlı oyun ile sürdü. Oyun izleyenleri etkiledi ve coşkuyla alkışlandı. “Erdal Eren’in hikâyesi” isimli sinevizyon gösteriminin ardından salonda “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganı yankılandı. Anma bir arkadaşımızın hazırladığı şiir dinletisinin ardından müzikle sona erdi. Etkinliğimiz 50 kişilik katılımla coşkulu bir atmosferde geçti.

Etkinliğin ardından Gaziosmanpaşa Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdik. 25 kişinin katıldığı basın açıklamasında “Savaşa değil, eğitime bütçe!” şiarlı pankartımızı açtık. Basın açıklamamızda Erdal Eren’in ardılları olarak özgür, parasız eğitim, sınıfsız, sömürüsüz dünya mücadelemizi büyüteceğimizi ifade ederek, kampanyamızı anlattık. Etrafımızda toplanan insanların sloganlara katılarak ve alkışlayarak basın açıklamamıza destek vermeleri bizi taciz etmeye çalışan sivil polislere iyi bir yanıt oldu.

Gaziosmanpaşa İLGP


Gülsuyu: “Erdal Eren ölümsüzdür!”

Gülsuyu İLGP olarak Erdal Eren’in 26. ölüm yıldönümünü 13 Aralık günü düzenlediğimiz bir etkinlikle gündemleştirdik. Yoğun çalışmalar sonucunda gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize Erdal Eren şahsında bütün devrim şehitleri için saygı duruşu ile başladık.

Ardından Maltepe Ticaret Lisesi’nden bir yoldaşımız “Güneşi İçenlerin Türküsü” adlı şiiri okudu. Şiir dinletisinin ardından Ertuğrul Gazi Lisesi adına bir arkadaşımız günün anlamını vurgulayan bir sunum yaptı. Daha sonra İLGP’li bir yoldaşımızın hazırladığı “17 yaşımız yaşıyor” adlı oyun sergilendi. “Erdal Eren”in hikâyesi” isimli sinevizyon gösteriminin ardından Rezan Has Lisesi’nden bir İLGP’linin okuduğu şiirle etkinliğimize devam ettik. Etkinliğin finalini ise Grup Fırtına yaptı. Coşkulu marşlar ve türkülerle etkinliğimize renk kattı.

33 kişinin katıldığı etkinliğimizle Erdal Eren’in mücadele bayrağını taşımanın gereğini yerine getirmiş olduk!

Gülsuyu İLGP


Uğur Mumcu’da Erdal Eren anması

15 Aralık Cuma günü Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’nde düzenlediğimiz etkinlik sinevizyon gösterimi ile başladı. Teknik aksaklıklara rağmen sinevizyon gösterimi büyük etki yarattı. Sinevizyon sonrasında yapılan konuşma ile Erdal Eren’in devrimci kimliği ve devrim davasına ölümüne bağlılığı vurgulandı ve mücadeleye katılma çağrısı yapıldı.

Konuşmadan sonra Hatice Bayraktar Lisesi’nden dostlarımızın hazırladığı tiyatro gösterimi sık sık alkışlarla kesildi. Tiyatro topluluğu anmaya katılanları selamlarken uzun süre alkışlandı. Ardından bir arkadaşımız İLGP’nin yürüttüğü kampanyayı ve anma etkinliği arasındaki ilişkiyi anlattı. 23 Aralık günü gerçekleştirilecek basın açıklamasına çağrı yaptı.

Koma Meyman da devrimci marş ve ezgileriyle etkinliğimizde yer aldı. Çav Bella ve Büyü’nün söylendiği dinleti oldukça coşkuluydu. Yaşanan tüm aksaklıklara rağmen anma programına coşku hakimdi. Anmaya yaklaşık 60 kişi katıldı.

Kartal İLGP


Adana: “Erdal Eren kavgamızda yaşıyor!”

Adana Liseli Gençlik Platformu olarak 16 Aralık Cumartesi günü faşist cuntanın idam ettiği yiğit devrimci Erdal Eren’i ölümsüzlüğe uğurlayışımızın 26. yılında Erdal Eren’i bir kez daha andık.

“Devrimci irade teslim alınamaz!” pankartının asıldığı etkinliğimiz saygı duruşuyla başladı, sinevizyon gösterimiyle devam etti. Şiir dinletisinin ardından liseli bir arkadaşımız Erdal Eren’in ailesine yazdığı mektubu okudu. Son olarak Adana Liseli Gençlik Platformu’ndan bir arkadaşımız konuşma yaptı. Konuşmada Erdal Eren ve tüm devrim şehitleri şahsında cisimleşen devrim davası ve devrime olan sarsılmaz inancın devam ettiği vurgulandı. Bu onurlu mücadeleyi daha ileriye taşıma çağrısı yapıldı. Örgütlü mücadelenin önemi anlatıldı. Anmaya 25 kişi katıldı.

Adana Liseli Gençlik Platformu


Erdal Eren Ankara’da anıldı

Liselilerin Sesi ve Ekim Gençliği’nin birlikte örgütlediği Erdal Eren anma etkinliği 15 Aralık günü saat 15:30’da EMO Ankara Şubesi’nde gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak liselilerin yeraldığı anmaya 30 kişi katıldı. Program saygı duruşu ile başladı. Ardından “Erdal Eren’in hikayesi” isimli sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Liselilerin Sesi ve Ekim Gençliği adına birer konuşma yapıldı. Daha sonra gerçekleştirilen söyleşi canlı geçti.

Ankara’dan Liselilerin Sesi okurları


Trabzon’da Erdal Eren Erdal anması

Erdal Eren şahsında tüm devrim şehitlerini anmak için 16 Aralık günü bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinlikte yapılan konuşmada, Erdal Eren’in devrim davası uğruna ölümü yiğitçe göğüslemesinin biz genç komünistler için yol gösterici bir tutum olduğu vurgulandı. Anma etkinliğinde kavgada ölümsüzleşen devrimcilerin yaşamlarını anlatan bir metin okundu ve Erdal Eren’in mücadelesiyle ilgili konuşmalar yapıldı. Sinevizyon gösterimi, skeç, şiir ve marşların ardından etkinlik sona erdi. Etkinlik içeriği ve görselliği ile katılımcılar üzerinde güçlü bir etki bıraktı.

Trabzon Ekim Gençliği


Tuzluçayır’da Erdal Eren anması

Liselilerin Sesi olarak, bu yıl Erdal Eren’i yaygın bir şekilde anmayı planladık. İlk olarak Batıkent ve Kızılay’da birer anma etkinliği gerçekleştirdik. Son olarak Tuzluçayır Lisesi Liselilerin Sesi okurları olarak, 20 Aralık günü bir anma etkinliği gerçekleştirdik. Etkinlik Erdal Eren’i anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. İLGP tarafından hazırlanan sinevizyon ilgiyle izlendi. Ardından katılımcılarla bir söyleşi yapıldı. Söyleşide Sinan Suner, Erdal Eren ve Ercan Koca’nın şahsında devrim ve sosyalizm davasının haklılığına vurgu yapıldı. Ayrıca okullarda bugün karşı karşıya kalınan paralı eğitim saldırılarına karşı örgütlü bir mücadele yürütmenin yol ve yöntemleri tartışıldı. Anma etkinliği yapılan söyleşilerin ardından bitirildi.

Liselilerin Sesi okurları/Tuzluçayır


İzmir’de Eral Eren anması

İzmir Liselilerin Sesi okurları olarak 17 Aralık günü İşçi Kültür Sanat Evi’nde Erdal Eren’i andık. Ardından ticari eğitim karşıtı mücadele üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Yapılan konuşmalarda Erdal Eren’in mücadelesinin bugüne ışık tuttuğu vurgulandı.

Ticari eğitimle ilgili yapılan söyleşide ise 24 Aralık Cumartesi günü daha güçlü bir kampanya toplantısı gerçekleştirmeyi kararlaştırdık. Ticari eğitime karşı parasız eğitim talebini yükseltmenin önemini anlattık.

İzmir Liselilerin Sesi okurları