04 Ağustos 2006 Sayı: 2006/30 (30)
  Kızıl Bayrak'tan
   Ortadoğudaki güncel direnişin anlamı ve sınırları
  Lübnan'da direniş yayılıyor!
  "Bağımsız, demokratik ve sosyal tarım politikası" ancak işçi sınıfı tarafından uygulanabilir
  Bombacı paşanın itirafları
  Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylemlerinden...
İstanbul'da yapılan dayanışma eylemine vahşi polis saldırısı
Sendikal ihanet çeteleri örgütlenmenin önünde engel
Niyet mektubundan emekçiye ölüm çıktı
MESS ve Türk Metal elele; Metal işçileri ihanete karşı harekete geçmelidir!
  Ortadoğu'da toplumsal muhalefet ve siyasal akımlar / Orta sayfa
  KİT'lerin talanına, nükleer santrallere ve sermayenin saldırılarına karşı mücadeleyi yükseltelim
  Siyonist cellatların suç ortakları Kana katliamı için timsah gözyaşları döküyor
  Chavez İsrail'in faşist zulmünü kınadı
  Dünyada Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylemlerinden
  Hiroşime ve Nagazaki katliamlarının yıldönümünde; Kana'da öldürülen çocukların anısına!
  İsrail ve ABD zulmü devam ediyor
  Sıradan savaşın sıradan ölüleri
  Patronların kar hırsı halkın sağlığından daha önemli
  Üniversite öğrencilerinin ücretsiz sağlık hakkı gaspedildi
  Eylem ve etkinliklerden
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Gülsuyu'nda Ortadoğu Halklarıyla Dayanışma Yürüyüşü...

“Emperyalizm yenilecek, direnen Ortadoğu halkları kazanacak!”

Siyonist İsrail'in Ortadoğu'daki kanlı katliamlarına karşı yakılan direniş ateşi Gülsuyu'na da taşındı. Gülsuyu BDSP olarak bir haftalık bir çalışmanın ardından 30 Hazian günü Ortadoğu Halklarıyla Dayanışma Yürüyüşü gerçekleştirdik. Yaygın bir kitle çalışması ile semtin her yerine ulaştık. Binlerce bildiri ve yüzlerce afişin yanı sıra semtin ana noktalarına pankartlarımızı astık. Ayrıca Çarşamba günü semt pazarında ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildiri dağıtımı gerçekleştirdik, başlattığımız imza kampanyasını sürdürdük. Kapıları tek tek çalarak ve emekçilerin yoğun olarak toplandığı noktalara giderek imza topluyoruz. Topladığımız imzaların sayısı daha şimdiden 2 bini bulmuş durumda. Bu çalışmlar sırasında gördük ki, emekçiler Ortadoğu halklarının acılarını paylaşıyorlar, Türkiye'nin İsrail ve ABD ile tüm ilişkilerin kesilmesi talebine tam destek veriyorlar.

Son olarak eylem öncesinde Gülsuyu'nun tüm sokak ve caddelerini toplu olarak gezdik ve yürüyüşe katılım çağrısı yaptık. Bu çalışma sırasında da emekçiler yoğun ilgi gösterdiler ve yer yer alkışlarla destek verdiler.

Tüm bu çalışmaların yarattığı etki ile yaptığımız yürüyüş de buna uygun bir atmosferde geçti. Bugün akşam saat 20:00'de Tepe Son Durak'ta toplanarak ajitasyon konuşmaları, sloganlar ve marşlar eşliğinde emekçileri eyleme katılmaya çağırdık. “Emperyalizm yenilecek, direnen Ortadoğu halkları kazanacak!/BDSP” imzalı pankartımızı açtık ve yürüyüşe başladık. Kortejin önündeki Filistin bayrakları, meşaleler ve kızıl bayraklarımızla yolu kapatarak yürüdük, sloganlarımızı canlı ve gür bir şekilde haykırdık. Yürüyüş boyunca artan sayımız Heykel'e yaklaştığımızda 80'i bulmuştu. Heykel'de ise bu sayı çevreden izleyen ve destek verenlerle birlikte iki katına çıktı.

Heykel'e gelindiğinde sloganların ardından Filistin intifadasında ve Lübnan'da savaşarak düşenler ve tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından BDSP açıklaması okundu. Açıklamada saldırganlığın boyutlarına değinilerek Ortadoğu halklarıyla dayanışma çağrısı yapıldı. Türkiye'nin ABD emperyalizmi ve İsrail ile giriştiği tüm uşakça ilişkilerin bozulması gerektiği vurgulandı. Açıklama “Artık savaş başlamıştır, ya halkların kardeşçe yaşadığı özgür bir Ortadoğu, ya emperyalist kölelik ve esaret. Savaş ilan edenlere sesleniyoruz: Davetiniz kabulümüzdür. Emperyalizmi yenecek, insanlığın en büyük düşü olan sosyalizmi kuracağız!” cümleleri ile son buldu. Eylem yapılan bir konuşma ile sürdü. Konuşmada, Gazze'de tanklara taşla karşı koyarken öldürülen 11 yaşındaki bir direnişçiden bahsedildi ve bu topraklarda da direniş ateşini taşıyan onurlu emekçiler ile devrimciler olduğu söylendi. Onurlu emekçilerin işbirlikçilere geçit vermeyeceği vurgulandı. Eyleme katılanlar da işbirlikçilerin oyunlarını bozacaklarını haykırdılar. Konuşmanın sonunda 6 Ağustos günü Kartal'da yapılacak eyleme çağrı yapıldı.

Eylem Çav Bella marşının hep bir ağızdan söylenmesi ile sona erdi.

Yürüyüş sırasında ve alanda, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Katil ABD, işbirlikçi AKP!”, “Filistin/Lübnan halkı yalnız değildir!”, “Katil İsrail Filistin'den/Lübnan'dan defol!”, “Kurtuluş devrimde, barış sosyalizmde!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganları atıldı.

Gülsuyu BDSP