04 Ağustos 2006 Sayı: 2006/30 (30)
  Kızıl Bayrak'tan
   Ortadoğudaki güncel direnişin anlamı ve sınırları
  Lübnan'da direniş yayılıyor!
  "Bağımsız, demokratik ve sosyal tarım politikası" ancak işçi sınıfı tarafından uygulanabilir
  Bombacı paşanın itirafları
  Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylemlerinden...
İstanbul'da yapılan dayanışma eylemine vahşi polis saldırısı
Sendikal ihanet çeteleri örgütlenmenin önünde engel
Niyet mektubundan emekçiye ölüm çıktı
MESS ve Türk Metal elele; Metal işçileri ihanete karşı harekete geçmelidir!
  Ortadoğu'da toplumsal muhalefet ve siyasal akımlar / Orta sayfa
  KİT'lerin talanına, nükleer santrallere ve sermayenin saldırılarına karşı mücadeleyi yükseltelim
  Siyonist cellatların suç ortakları Kana katliamı için timsah gözyaşları döküyor
  Chavez İsrail'in faşist zulmünü kınadı
  Dünyada Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylemlerinden
  Hiroşime ve Nagazaki katliamlarının yıldönümünde; Kana'da öldürülen çocukların anısına!
  İsrail ve ABD zulmü devam ediyor
  Sıradan savaşın sıradan ölüleri
  Patronların kar hırsı halkın sağlığından daha önemli
  Üniversite öğrencilerinin ücretsiz sağlık hakkı gaspedildi
  Eylem ve etkinliklerden
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Taksim'de Ortaoğu halklarıyla dayanışma eylemine polis saldırısı protesto edildi...

“Emperyalistler-siyonistler Irak'ta, Filistin'de, Lübnan'da; Türkiye'de işbirlikçiler-uşaklar halklara saldırıyor! Susmayacağız, mücadeleyi yükselteceğiz!”

31 Temmuz akşamı Taksim Tünel'de ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmini protesto etmek, Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışmak amacıyla eylem yapan kitleye kolluk güçleri azgınca saldırmıştı.

1 Ağustos günü saldırının gerçekleştirildiği yer olan Odakule önünde saat 15:00'te biraraya gelen Alınteri, BDSP, Halkevleri, Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Divriği Kültü Derneği, HKP, SODAP, SDP, TÖP ve Tecrite Karşı Dayanışma Komitesi bileşenleri polisin saldırısını protesto etti, gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.

Eylemde “Emperyalistler-siyonistler Irak'ta, Filistin'de, Lübnan'da; Türkiye'de işbirlikçiler-uşaklar halklara saldırıyor! Susmayacağız, mücadeleyi yükselteceğiz!” yazılı pankart açıldı. “Siyonist İsrail Filistin”den defol!”, “Baskılar, saldırılar bizi yıldıramaz!”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!”, “Devlet terörüne son!”, “Halklara değil emperyalizme barikat!”, “Her yer Filistin/Lübnan, hepimiz Filistinli'yiz/Lübnanlı'yız!” yazılı dövizler açıldı. Aynı içerikte sloganlar haykırıldı.

“Yasadışı eylem” vb. şekillerde haberi veriş tarzı nedeniyle burjuva medyanın da teşhir edildiği açıklamada şunlar söylendi:

“Dün burada siyonist İsrail'in katliamlarını lanetlemek, Ortadoğu halklarının yanında olduğumuzu bir kez daha haykırmak için bir araya geldik. Bunun için de saldırıya uğradık. Bize saldıranlara emri kimin verdiğini çok iyi biliyoruz. Emri verenler İsrail'e asker göndermek için hazırlık yapanlardır. Emri verenler, bir yandan İsrail'i saldırılarından dolayı utangaçça ‘eleştirmeye' çalışan, diğer yandan İsrail siyonizmi ve emperyalistlerle ‘stratejik ortaklık' belgeleri imzalayan, ikili üçlü askeri-ekonomik anlaşmalar yapan ikiyüzlü ve uşak-işbirlikçi siyasi iktidardır...

Lübnan'da kimyasal silahla halkı katledenlerle, burada ambulansın içine bile gaz bombasıyla müdahale edenler aynıdır. Lübnan, Filistin halklarını katledenlerle, Lübnan ve Filistin halkıyla dayanışmak için bir araya gelen bizlere saldıranlar aynıdır...

Buradan bize saldıranlara, saldırı emrini verenlere sesleniyoruz.

Sizler; her yer Filistin hepimiz Filistinliyiz diyenlere saldırdınız.

Sizler; ellerinde Filistin ve Lübnan bayrağı taşıyan bu ülkenin onurlu insanlarına saldırdınız.

Sizler; emperyalist ve siyonist katliamlara karşı çıkanlara saldırdınız.

Kimden yanasınız. Biz söyleyelim; emperyalistlerden, siyonistlerden yanasınız. Onların dediklerini yapıyor, onlar emir veriyor siz saldırıyorsunuz.

Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, susmayacağız. Siz saldırdıkça biz çoğalarak karşınıza çıkacağız. Çünkü biz halkız, çünkü biz Filistin ve Lübnan halkının sonuna kadar yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Saldırabilirsiniz, gözaltına alabilir, kafamızı, kollarımızı kırabilirsiniz ama asla mücadelemizi engelleyemeyeceksiniz. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz, mücadelemizi yükselterek sürdüreceğiz, bu ülkenin onurlu insanlarını, halklarımızı emperyalistlerin, siyonistlerin ve uşak-işbirlikçilerin saldırılarına karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”

Eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı.