04 Ağustos 2006 Sayı: 2006/30 (30)
  Kızıl Bayrak'tan
   Ortadoğudaki güncel direnişin anlamı ve sınırları
  Lübnan'da direniş yayılıyor!
  "Bağımsız, demokratik ve sosyal tarım politikası" ancak işçi sınıfı tarafından uygulanabilir
  Bombacı paşanın itirafları
  Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylemlerinden...
İstanbul'da yapılan dayanışma eylemine vahşi polis saldırısı
Sendikal ihanet çeteleri örgütlenmenin önünde engel
Niyet mektubundan emekçiye ölüm çıktı
MESS ve Türk Metal elele; Metal işçileri ihanete karşı harekete geçmelidir!
  Ortadoğu'da toplumsal muhalefet ve siyasal akımlar / Orta sayfa
  KİT'lerin talanına, nükleer santrallere ve sermayenin saldırılarına karşı mücadeleyi yükseltelim
  Siyonist cellatların suç ortakları Kana katliamı için timsah gözyaşları döküyor
  Chavez İsrail'in faşist zulmünü kınadı
  Dünyada Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylemlerinden
  Hiroşime ve Nagazaki katliamlarının yıldönümünde; Kana'da öldürülen çocukların anısına!
  İsrail ve ABD zulmü devam ediyor
  Sıradan savaşın sıradan ölüleri
  Patronların kar hırsı halkın sağlığından daha önemli
  Üniversite öğrencilerinin ücretsiz sağlık hakkı gaspedildi
  Eylem ve etkinliklerden
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

İstanbul'da Ortadoğu halklarıyla dayanışma eylemine polis vahşice saldırdı...

Emperyalistler, işbirlikçiler ve uşakları yenilecek, direnen halklar kazanacak!

ABD emperyalizminin himayesi ve desteğiyle Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail siyonizmine tepkiler her geçen gün artıyor. Türkiye'nin çeşitli kentlerinde işçi ve emekçiler, ilericiler, devrimci güçler katil ABD ve İsrail'in saldırılarını lanetliyor. ABD emperyalizmi Büyük Ortadoğu Projesi'ni hayata geçirmek için İsrail siyonizminin zincirlerini çözdü. Kirli çıkarları ve kanlı hesapları için Ortadoğu halklarının direnişini katliamlarla, kimyasal silahlarla, bombalarla bastırmaya çalışıyorlar.

Ancak Türkiye halklarının yüreği direnen Ortadoğu halklarıyla atıyor. Kaderlerini, geleceklerini ve çıkarlarını emperyalist efendileriyle birleştiren Türkiye'deki işbirlikçi ve uşak takımı ise giderek yayılmakta olan dayanışma eylemlerinden, Ortadoğu direnişine sahip çıkan emekçilerden rahatsızlık duyuyor. Eylemlerin büyümesinden ve kitleselleşmesinden korkan işbirlikçiler azgın devlet terörü eşliğinde oluşan tepkileri bastırmaya çalışıyor. Çünkü ABD'nin kirli ve kanlı Ortadoğu planının en büyük destekçilerinden biri de Türkiye'deki işbirlikçi sermaye iktidarı ve onların uşaklarıdır.

31 Temmuz günü Kana katliamını lanetlemek, başta ABD olmak üzere emperyalist güçleri ve İsrail'i protesto etmek amacıyla Taksim Tünel'de toplanan kitle burada kortejlerini oluşturdu. Eylem Taksim Meydanı'nda bulunan AB Bilgi Merkezi önünde yapılacak meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması şeklinde planlanmıştı.

Akşam saat 20:00'den itibaren Tünel'de toplanmaya başlayan Alınteri, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Halkevleri, Divriği Kültür Derneği, Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Sosyalist Dayanışma Platformu, Halkın Kurtuluş Partisi, SDP, TÖP, Tecrite Karşı Dayanışma Komitesi bileşenleri Taksim Meydanı'na doğru sloganlarla yürüyüşe geçti.

Yaklaşık bin kişilik kitlenin önü kolluk güçleri tarafından Odakule önünde kesildi. Yaklaşık bir saat boyunca sloganlarla burada bekleyen kitle coşkulu ve öfkeli bir şekilde “Filistin/Lübnan halkı yalnız değildir!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Halklara değil siyonizme barikat!”, “Direnen halklar kazanacak!”, “İsrail askeri olmayacağız!” sloganlarını haykırdı. Çevredeki halkın ve çok sayıda turistin de destek vermek için katıldığı eylemde, en önde Filistin ve Beyrut bayrakları taşıyan çocuklar dikkat çekti.

Bir saat süren bekleyişin ardından sermayenin bekçileri panzer, cop ve gaz bombaları ile kitlenin üzerine azgınca saldırdı. Bir anda Beyoğlu sokakları Filistin ve Lübnan'ı aratmayan görüntülere sahne oldu. Kolluk güçlerinin saldırısı sırasında çok sayıda eylemci yaralandı. Eylemcilerle kolluk güçleri arasında ara sokaklarda süren çatışmalar bir süre daha devam etti. Tarlabaşı, Şişhane ve Flash TV önünde yol trafiğe kapatıldı.

Azgın saldırı sonrasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ara sokaklarda devam eden eylem saat 22.30 sularında bitti.

Kızıl Bayrak/İstanbul