03 Haziran 2006 Sayı: 2006/21 (21)
  Kızıl Bayrak'tan
  Sınıfın devrimci iradesiyle sürece yüklenelim!
  Eğitim-Sen yetkiyi kaybetti; Devrimci, militan bir kamu emekçileri
hareketi yaratmak için görev başına!
  Yüzümüzü kitlelere dönelim, fiili mücadeleyi yükseltelim!
  Danıştay’a saldırı komplosu kapatılmaya
çalışılıyor
  Savaş aygıtı NATO İran'ı hedef aldı
  “Zafer direnen emekçinin olacak!”
Desan direnişi havzada yeni bir sürecin önünü açtı!
İşçi-emekçi eylemlerinden...
Kartal Belediyesi işçileri GREV kararını
belediyeye astılar!
Muharrem Kılıçlar yeni bir satışa hazırlanıyorlar!.. Castleblair’de "D"İSK
Tekstil ihaneti sürüyor!
“D”İSK’in DİSK’e ihaneti: Sosyal diyalog! / Yüksel Akkaya
  Sosyal yıkım saldırısı ve sendikal ihanet / Orta sayfa
   Ticari Eğitime Karşı Gençlik Koordinasyonu 1. Toplantısı Sonuç
Bildirgesi
  ODTÜ; Perinçek
ve çetesine gereken yanıt verildi!
  Fransa’da gençler yeniden hareketleniyor!
  L. Amerika:Bolivarcı alternatif güçleniyor
  Filistin’de gergin günler...
  İran’dan sonra Venezüella da
avroya geçişi tartışıyor
  TMMOB Genel Kurulu’ndan
yansıyanlar
  İÜ’de saldırılar devam ediyor!
  Ulus-Devlet üzerine kısa notlar...-1-
  Eylemlerden...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Çiğli İşçi Platformu'ndan kampanya çalışması...

Yaz döneminde faaliyetimiz daha da yoğunlaşacak!

Çiğli İşçi Platformu olarak yaz döneminde “İnsanca çalışma koşulları için işyeri komiteleri kuralım, sendikalarda örgütlenelim!” şiarıyla bir kampanya örgütlemeyi planladık. Kampanya dahilinde afiş ve bildirilerimizle bölgedeki işçilere sesleneceğiz. Yanısıra bölgemizdeki fabrikalarda yaşanan özgün sorunlar üzerinden özel sayılar hazırlayarak bu fabrikalara müdahale edeceğiz.

İş Yasası üzerinden eğitim semineri gerçekleştirmek de planlarımız arasında. Bu doğrultuda İş Yasası'nı bölümlere ayırdık. 4 grup halinde bu bölümlere hazırlanacağız. Her hafta gruplardan biri sunum yapacak. Bu çalışmanın ardından İzmir Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarından destek alarak geniş katılımlı bir panel düzenlemeyi hedefliyoruz. Panelin ardından seminer notlarından, platformun çalışmalarından yararlanarak son kampanyayı kapsayan bir broşür hazırlayacağız. Çiğli Organize'deki fabrikalara yaygın bir şekilde dağıtacağız.

Kampanyayı çevremizdeki ilişkilere anlatabilmek için 28 Mayıs günü bir piknik gerçekleştirdik. Yaklaşık 40 kişinin katıldığı piknikte Platform'un çalışmalarını ve kampanyayı tartıştık. Tartışmalarda Çiğli Organize'deki en büyük tekstil fabrikalarının kapanması ve Mısır'a taşınması sonucunda işsiz kalacak binlerce işçiye yönelik bir çalışma yürütülmesi kararlaştırıldı. Platforma bağlı olarak Tekstil İşçileri Komitesi oluşturularak çalışmalara başlanacak.

15-16 Haziran etkinliklerini ve farklı gündemleri de ekleyince, önümüzde yoğun bir çalışma dönemi bulunuyor. Tüm gücümüzü ve enerjimizi planladığımız çalışmalarımızın başarısı için kullanacağız.

Çiğli İşçi Platformu çalışanları

---------------------------------------------------------------------------------------

İşçi-Köylü gazetesi çalışanına yönelik faşist saldırı protesto edildi...

“Faşist saldırılar bizi yıldıramaz!”

25 Mayıs gecesi Erzincan'da İşçi Köylü gazetesi büro çalışanı Murat Demir dört kişi tarafından vurularak yaralandı. İstanbul'da bu saldırıyı protesto eden İşçi-Köylü gazetesi çalışanlarına devrimci basın çalışanlarından Kızıl Bayrak, Yürüyüş, Devrimci Demokrasi, Alınteri, Devrimci Hareket, Atılım çalışanları destek verdi.

29 Mayıs günü Sultanahmet Adliyesi önünde saat 12.30'da yapılan basın açıklamasında “Faşist saldırılar bizi yıldıramaz!/İşçi-Köylü” imzalı pankart, “Devrimci basın susturulamaz!”, “Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” yazılı dövizler açıldı.

Basın açıklamasını Bahar Gök okudu. Gök, “Gelinen aşamada çalışanımız Murat Demir ‘kimliği belirsiz' kişilerce öldürülmek istenmiştir. Kaldırıldığı Erzincan Devlet Hastahanesi'nde saatler süren ameliyattan sonra yoğun bakıma alınmıştır. Murat Demir'in sağlık durumu ciddiyetini korurken Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nün hala soruşturma başlatmaması, olayın faillerinin ellerini kolarını sallayarak aramızda dolaşması dikkat çekmektedir. Diğer bir hukuksuzluk ise çalışanımızın savcılık kararı üzerine ‘güvenlik'gerekçesi ile ailesi dahil kimseyle görüştürülmemesidir” dedi.

Eylemde sık sık “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!”, “Devrimci basın susturulamaz!” sloganları atıldı. Eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

---------------------------------------------------------------------------------------

TUYAB yaptığı basın açıklaması ile kampanya sürecini kamuoyuna duyurdu…

İnsan hücreye sığmaz!

Zindanlarda 6 yıldır devam eden tecrit saldırısı devrimci tutsakları teslim almayı hedefliyor. Zindanlarda gerçekleştirdikleri onca katliama rağmen amaçlarına ulaşamadılar. Sermaye devleti saldırılarını TCK, CMK, CİK, TMY gibi yasa ve tasarılarla, çeşitli genelgelerle şiddetlendiriyor.

Devrimci tutsaklar tüm bu saldırılar karşısında direniyorlar. TUYAB da kendi cephesinden tecride karşı mücadelesini sürdürüyor. Bu doğrultuda yaklaşık 4 ay önce “İnsanlık hücreye sığar mı? Talepler kabul edilsin, tecrit kaldırılsın!” başlıklı bir kampanya başlatmıştı. Kampanya süresince çeşitli basın açıklamaları yapıldı. 7 Mayıs'ta da Ankara'ya gidildi.

26 Mayıs günü İstanbul Galatasaray Lisesi önünde Ankara gidişi ve kampanya hakkında ilerici kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şunlar söylendi:

“Mecliste CHP milletvekili Sinan Yerlikaya ile görüşerek dosyamızı ilettik. Sorunu parti meclisinde tartışacağını, meclise soru önergesi vereceğini söyledi. AKP millletvekili Turan Çömez'le yapılan görüşmede taleplerimizi ve dosyamızı komisyonlara ileteceğini, bizi bilgilendireceğini söyledi. Kurumlardan İHD Genel Merkezi, İHD Ankara Şube, 78'liler Derneği, ÇHD Genel Merkezi, Tunceliler Derneği, THAYDER, Mazlum-Der, DTP, EMEP, SDP, Kurtuluş Partisi, Eğitim-Sen 1 ve 5 No'lu Şubeler, DİSK Genel Merkezi, Haber-Sen Genel Merkezi, Dev Maden-Sen, BES Genel Merkezi ve Mehmet Bekaroğlu ile görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerde bize sorunun kendilerinin de sorunu olduğunu, ne yapmaları gerekiyorsa yapacaklarını, yanımızda olduklarını, bizi desteklediklerini, söylediler. Taleplerin insani, kabul edilebilir talepler olduğunu söylediler.

Bizler TUYAB olarak çocuklarımızın, arkadaşlarımızın dışarıdaki sesi olmaya devam edeceğiz ve taleplerimiz kabul edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ekim ayının başında İstanbul'dan ve diğer illerden ‘İnsan hücreye sığar mı?' diyerek Ankara'ya kitlesel gidiş ve bir Ankara eylemi gerçekleştireceğiz. Haziran ayında ailelerimizi bu çalışmalar hakkında bilgilendirmek amcıyla bir piknik düzenleyeceğiz. Ekime kadar olan süreçte afiş, bildiri, broşür, imza kampanyası, 15 günde bir periyodik eylem, ayrıca suç duyuruları ve değişik eylem biçimleri ile çalışmalarımızı büyüteceğiz.”

Kızıl Bayrak/İstanbul

-------------------------------------------------------------------------------------

Ölüm orucu direnişçisi Serpil Cabadan hastaneye kaldırıldı

Gebze M Tipi zindanında ölüm orucu eylemi yapan Serpil Cabadan, eyleminin 338. günü olan 29 Mayıs'ta hastaneye kaldırıldı. Cabadan'ın durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Mücadele Birliği bir açıklama yaparak, “Serpil Cabadan'ın ölüm orucunda ölümsüzleşen 123. insan olmaması için tüm basını ve kamuoyunu duyarlılığa” çağırdı.