03 Haziran 2006 Sayı: 2006/21 (21)
  Kızıl Bayrak'tan
  Sınıfın devrimci iradesiyle sürece yüklenelim!
  Eğitim-Sen yetkiyi kaybetti; Devrimci, militan bir kamu emekçileri
hareketi yaratmak için görev başına!
  Yüzümüzü kitlelere dönelim, fiili mücadeleyi yükseltelim!
  Danıştay’a saldırı komplosu kapatılmaya
çalışılıyor
  Savaş aygıtı NATO İran'ı hedef aldı
  “Zafer direnen emekçinin olacak!”
Desan direnişi havzada yeni bir sürecin önünü açtı!
İşçi-emekçi eylemlerinden...
Kartal Belediyesi işçileri GREV kararını
belediyeye astılar!
Muharrem Kılıçlar yeni bir satışa hazırlanıyorlar!.. Castleblair’de "D"İSK
Tekstil ihaneti sürüyor!
“D”İSK’in DİSK’e ihaneti: Sosyal diyalog! / Yüksel Akkaya
  Sosyal yıkım saldırısı ve sendikal ihanet / Orta sayfa
   Ticari Eğitime Karşı Gençlik Koordinasyonu 1. Toplantısı Sonuç
Bildirgesi
  ODTÜ; Perinçek
ve çetesine gereken yanıt verildi!
  Fransa’da gençler yeniden hareketleniyor!
  L. Amerika:Bolivarcı alternatif güçleniyor
  Filistin’de gergin günler...
  İran’dan sonra Venezüella da
avroya geçişi tartışıyor
  TMMOB Genel Kurulu’ndan
yansıyanlar
  İÜ’de saldırılar devam ediyor!
  Ulus-Devlet üzerine kısa notlar...-1-
  Eylemlerden...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

işçi-emekçi eylemlerinden...

“SSGSS Yasası'na hayır!”

Emek Platformu Başkanlar Kurulu'nun 22 Mayıs'ta yaptığı toplantıda alınan karar doğrultusunda Platform bileşeni sendika konfederasyonu üyesi işçi ve emekçiler, bugün SSGSS yasa tasarısının mecliste görüşülmeye başlaması üzerine Türkiye genelinde birçok yerde 11:30-12:00 saatleri arasında işbırakarak tasarının geri çekilmesini istediler. Eylemlerde ortak bildiri metinleri okundu.

Ankara'da SSGSS tasarısını protesto etmek isteyen emekçilere polis saldırdı: “Emekçiye değil çetelere barikat!”

Bugün Ankara'da çeşitli işyerleri önünde emekçiler tepkilerini dile getirdiler. Posta çalışanları Yenimahalle'deki müdürlük binası önünde biraraya gelerek tasarının geri çekilmesini istedi. SES Ankara Şubesi üyesi sağlık emekçileri ise saat 11:30'da Numune Hastanesi önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saat 12:30'da KESK'li Kadınlar'ın eylemi gerçekleşti. KESK'li Kadınlar tasarının geri çekilmesi talebiyle Kızılay Postanesi'nden Meclise mektup yolladılar.

Saat 13:00'te ise Ziya Gökalp Caddesi'nde toplanan işçi ve emekçiler açıklama yapmak üzere Meclis'in Dikmen Kapası önüne yürümek istediler. Emekçilerin önünde barikat kuran kolluk güçleri emekçilere saldırdı.

Saldırı üzerine caddede oturma eylemi yapan emekçiler yolu trafiğe kapattılar. Oturma eyleminde “Emekçiye değil çetelere barikat!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Barikat kalksın, yürüyüş başlasın!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Susurluk, Şemdinli işte çete devleti!” sloganları atıldı. KESK Genel Başkanı burada bir konuşma yaparak barikat kaldırılana kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.

Bir süre sonra barikatı kaldıran kolluk güçleri yürüyüşe izin verdi.

Yaklaşık 200 kişilik kitle Dikmen Kapısı önünde Emek Platformu bileşenleriyle buluştular. Burada Platform adına açıklama yapan Süleyman Çelebi şunları söyledi: “Çeşitli sendikaların düzenlemiş olduğu referandumlarda halkın yüzde 99'u bu yasaya karşı çıktı. AKP hükümetine yasaya karşı olduğumuzu söyledik. Ancak AKP hükümeti sadece İMF'nin dediğini dikkate alarak yasayı meclisten geçirdi. Cumhurbaşkanının veto ettiği maddelerde hiçbir değişiklik yapmadan yasayı aynı şekilde meclise geri getirdi.”

Çelebi, Emek Platform temsilcileri olarak görüşmeleri izlemeye gideceklerini söyleyerek AKP'nin tutumunda bir değişiklik olmazsa bu tabloyu değerlendirerek ona göre bir tutum belirleyeceklerini ifade etti. Açıklamanın ardından emekçilerin oturma eylemi sürerken Platform temsilcileri görüşmeleri izlemek üzere meclise girdiler.

İzmir: “GSS yasası geri çekilsin!”

GSS tasarısını protesto etmek amacıyla yarım saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştiren Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanları burada bir basın açıklaması yaptılar.

Eyleme DİSK Genel-İş İzmir 4 No'lu Şube üyesi Güzel İzmir çalışanı işçiler de destek verdi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde basın açıklamasını SES işyeri temsilcisi okudu.

Açıklamada, “Sosyal devleti ortadan kaldıran, çalışanlar arasında eşitsizlik ve adaletsizlik yaratan, halkı yoksulluğa mahkum eden bu yasanın uygulanmasına izin vermeyeceğiz” denildi. Eylem “GSS yasası geri çekilsin!”, “Parasız eğitim, parasız sağlık!” sloganlarıyla sona erdi.

---------------------------------------------------------------------------------------

Mito işçisi direniyor!

2 ayı bulan Mito işçilerinin direnişi devam ediyor. Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan işçiler, fabrikaları önünde kurdukları direniş çadırıyla kararlı bekleyişlerini sürdürüyorlar. Sendikaya üye olduktan sonra çoğunluk tespiti beklenen Mito Radyatör'de şu anda 38 işçi direnişe devam ediyor.

Patronun uyguladığı baskılar üzerine direnişten vazgeçen kimi işçiler de var. Mito işçileri sonuna kadar direneceklerini, fabrikaya sendikayı sokmadan ve yeniden işe başlamadan direnişi bırakmayacaklarını ifade ediyorlar. İşçiler aynı zamanda kendi çocuklarının geleceği için de direndiklerini söylüyorlar.

Direniş çadırına ilerici, devrimci kamuoyunun ilgi göstererek ziyaret etmesini isteyen işçiler, bu direnişin büyütülerek sınıfın diğer bölüklerine de taşınması gerektiğini ifade ediyorlar.

Kızıl Bayrak/Kartal

--------------------------------------------------------------------------------------

Cevahir ve Dünya Deri direnişleri sona erdi...

Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 6 aydır süren Cevahir ve Dünya Deri işçilerinin direnişleri sona erdi. Deri-İş Sendikası ve Cevahir Deri ile Dünya Deri patronlarıyla imzalanan protokol sonucunda direnişler şu şekilde sonuçlandı:

Fabrikaları kapatılma kararı alınan Dünya Deri işçileriyle sendikanın aldığı ortak karar doğrultusnda işçilerin tüm hakları verilecek ve atılan 26 işçi patronun diğer firması olan Özderi'de işbaşı yapacak. Yine Cevahir Deri işçileriyle sendikanın aldığı ortak karar sonucunda bir şekilde aldıkları karar doğrultusunda, işçilerin direnişte olduğu 6 aylık sürenin 3 aylık kısmının ücretleri ödenecek.

Kızıl Bayrak/Kartal

-------------------------------------------------------------------------------------

Samsun'da özelleştirme protestosu...

Samsun limanının özelleştirilmesi ile ilgili teklifler alınmaya yakın Samsun'daki yerli sermaye “ Ortak Girişim Grubu'' oluşturarak Samsun limanını tekrar Samsun'a kazandırma amacı çerçevesinde bir toplantı örgütledi.

HÖC ve BDSP olarak toplantının gerçekleştiği bina önünde özelleştirme saldırısını ve yerli sermayenin Samsun limanın Samsun'a geri kazandırma safsatasını teşhir eden bir basın açıklaması gerçekleştirdik.

Samsun BDSP