22 Nisan 2006 Sayı: 2006/15 (15)
  Kızıl Bayrak'tan
   Sermaye ve uşaklarına karşı birlik, mücadele ve dayanışma!
  Sosyal yıkım saldırısına 1 Mayıs alanlarında yanıt verelim!
  TMY'ye geçit verme!
  Enerjide özelleştirme ve Latin Amerika örneği
  SSGSS Yasa tasarısı karşıtı eylemler
  İstanbul liseli gençlik çalışmasında yeni dönem
Güney Lise Kurultayı başarıyla gerçekleşti...
Bilmekten korkmak ya da praksis / Yüksel Akkaya
GOP'da başarılı 1 Mayıs etkinliği
1 Mayıs: Hazırlık çalışmaları ve çağrılar
  1 Mayıs devrimci sınıf mücadelesini yükseltmek için tarihsel bir çağrıdır! / (Orta sayfa)
  TKİP'nin işçi sınıfına ve emekçilere 1 Mayıs çağrısı; 1 Mayıs'ta mücadele alanlarına!
  TKİP İstanbul İl Komitesi'nin 1 Mayıs çağrısı
  Filistin halkına boyun eğdiremeyecekler!
  İran direnme kararlılığında!
  Endonezya, Bolivya ve Kore'de işçi eylemleri
  SCT Filtre işçilerinin grevi kararlılıkla sürüyor
  Gençlik çalışmalarından...
  YTÜ Toplumcu Mühendislik-Mimarlık Öğrencileri çalışması
  Özel savaş, ırkçı şoven hareket ve devrimci görevler / M. Can Yüce
  Üniversitelerde faşist saldırılar
  Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Diyarbakır'da
  Evrim (bilim) ve akıllı tasarım (din)
  Ben Avukat Behiç Aşçı; Ölüm Orucuna başlıyorum
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Avcılar Toplumcu Mühendislik Öğrencileri çalışmasından...

İÜ Avcılar Kampüsü'nde bir hafta önce başlatmış olduğumuz Toplumcu Mühendislik Öğrencileri çalışmamız tüm hızıyla devam ediyor.

Yetkin mühendislik saldırısının teşhir etmek ve bu tasarıya karşı tepki örgütleyebilmek amacıyla başlattığımız faaliyetimize ilk olarak konuyla ilgili bir bildiri dağıtımı ve anket çalışmasıyla başladık. Afişler, ozalitler hazırladık. Mühendislik kantini önüne açtığımız standla, sınav dönemi dolayısıyla bildiri dağıtımına ve anket çalışmasına azalan ilgiyi canlı tutabilmeyi hedefledik. Yaptığımız 200'e yakın anket ve hazırladığımız ozalitlerle hemen hemen herkesin tasarıyla ilgili bir fikri oldu. Böylece, kendi geleceğini doğrudan etkilemesine rağmen konuya ilgisiz kalabilen çoğunluğun gündemine sorunu sokabilmiş olduk.

Ancak, insanlara tasarının geleceğimizi nasıl etkileyeceğini anlatmamıza, birçok öğrenciyle bu tasarıya karşı bir şeyler yapılması gerektiği noktasında hemfikir olmamıza rağmen Avcılar'daki olumsuz havayı henüz kıramadık. Çalışmamızın ardından kitleye açık toplantı çağrımızın boşa düşmesi bununla bağlantılı.

Şimdi ikinci adım olarak referandum çalışması yürütüyoruz. Bir yandan da Toplumcu Mühendislik Öğrencileri Gazetesi'ni kullanmaya başladık. “5 yıl boyunca yoksulluk sınırının altında çalışmaya hazır mısın?” sorulu referandum çalışmamız sürüyor. İletişime geçtiğimiz her öğrencide yasa tasarısına karşı belli bir kafa açıklığı yaratabildiğimizi düşünüyoruz.

20 Nisan günü ise Makine Mühendisleri Odası'ndan Mustafa Aral'ın katılımıyla yasa tasarısı üzerine “Yetkin Mühendislik nedir, ne değildir?” başlığıyla bir söyleşi düzenleyeceğiz.

Mühendislik öğrencilerinin yasa tasarısına karşı bir şeyler yapması gerektiğini ve birlikte mücadelenin önemini vurgulayacağımız tüm faaliyetimiz boyunca, bu çalışmanın mutlaka 1 Mayıs alanında kendini ifade etmesi gerektiğine de özel bir vurgu yapacağız. Toplumcu Mühendislik Öğrencileri olarak Avcılar Mühendislik Fakültesi'nde gündemleştirdiğimiz Yetkin Mühendislik Yasa Tasarısı Karşıtı çalışma 1 Mayıs alanında kendini ifade etmelidir. Bırakalım yasa üzerine düşünce almayı bunu sessiz sedasız geçirme çabasındalar. Ticari eğitim saldırılarının üniversite bittikten sonra da devam edecek bir ayağı olan bu tasarı hakkında sözümüzü alanlara çıkarak söylemeliyiz.

Bilimsel eğitimle toplum için üretmek istiyoruz!

Avcılar Toplumcu Mühendislik Öğrencileri

-----------------------------------------------------------------------------------

OGÜ'de Toplumcu Mühendislik Mimarlık çalışması başladı

Yetkin mühendislik saldırısına karşı Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Toplumcu Mühendislik Mimarlık Öğrencileri olarak çalışmamızı 17 Nisan gününden itibaren başlattık.

İlk olarak bildirilerimizle iki gün boyunca kitleye ulaşmaya çalıştık. Bildirilere ilgi oldukça yoğundu. Faaliyet yürütme olanaklarının sınırlı olduğu OGÜ'de yaptığımız çalışmanın öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanması kararlılığımızı ve motivasyonumuzu artırdı.

Yaptığımız planlama doğrultusunda bu hafta dağıttığımız bültenlerden sonra anket çalışmasına başladık. Anket çalışması sonucu öğrencilerle bir toplantı yaparak diğer haftalardaki çalışmalarımızı daha güçlü yürütmeyi planlıyoruz. Bu toplantı sonrasında öğrencilere geleceğimizin işçi ve emekçilerin geleceğinden bağımsız olmadığını anlatarak onları da 1 Mayıs alanlarına çağıracağız. Faaliyetimizi önümüzdeki haftalarda araçlarımızı çeşitlendirerek sürdüreceğiz.

OGÜ'den Toplumcu Mühendislik Mimarlık Öğrencileri

-------------------------------------------------------------------------------

Cebeci Kampüsü'nde kampanya çalışması

A.Ü. Cebeci Kampüsü'nde kampanya çalışmamız 30 Mart Kızıldere anmasının ardından hızlanarak sürüyor. Ticari eğitime karşı mücadeleye çağıran kampanya afişlerimizin yaygın kullanımıyla başlayan Nisan ayı, kampüsümüzde daha önce çeşitli esnek çalışmalarda biraraya geldiğimiz öğrencilerle birlikte çıkarmayı hedeflediğimiz ve kampusümüze seslenecek bir yerel bülten çalışmasının hazırlıklarıyla sürdü. 1 Mayıs'tan önce çıkması beklenen bülten, öğrencilerin üretimleriyle ortaya çıkacak, şekillenecek.

Yanısıra, Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde Eğitim Öğrencileri olarak başlattığımız sözleşmeli köleliğe hayır çalışması da hızlanıyor. Önce bildirilerle seslendiğimiz fakülteye şimdi merkezi olarak çıkarılan Eğitim Öğrencileri gazetesiyle de sesleniyoruz. Tek tek insanlarla sohbetlerle sözleşmeli öğretmenlik saldırısını çeşitli boyutlarıyla anlatıyor ve insanlara çalışmaya güç verme çağrısı yapıyoruz. Bu bilgilendirme çalışmasını yakında açık bir kitle toplantısı ve söyleşi ile destekleyerek, çalışmayı yeni araçlarla sürdürmeyi amaçlıyoruz.

Ticari eğitim karşıtı kampanya çalışmalarımızın en sıcak gündemi haliyle 1 Mayıs. İşçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs'a biz de yerelimizdeki çalışmalarımızla katılmayı ve burada gençliğin ticari eğitime ve emperyalist işgale karşı sesini alanlarımıza taşımayı hedefliyoruz.

Ekim Gençliği/A.Ü. Cebeci Kampüsü

---------------------------------------------------------------------------------

9 Eylül Üniversitesinde kampanyamız sürüyor...

“Sözleşmeli öğretmenliğe hayır!”

Gençliğe dönük çalışmamızda esnek örgütlülükler olarak tanımladığımız müdahaleler hem daha geniş bir öğrenci kitlesini toparlayacak hem de bize anlamlı bir deneyim kazandıracak. Bu yönlü kampanya çalışmamız sürüyor. Kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirmek için tüm gücümüzle sürece yükleniyoruz.

9 Eylül'ün nesnel koşullarına bakıldığında, en yakıcı sorunun “sözleşmeli öğretmenlik” konusu olduğu görülür. Biz de kampanyamızı bu konu üzerinden bir müdahale şeklinde planladık. Bu doğrultuda çevremizde bulunan ve bu çalışmanın bir parçası olabileceğini söyleyen arkadaşlarla biraraya gelerek, hedefimizin ne olduğunu, çalışmanın amaçlarını tartışan bir toplantı gerçekleştirdik. Çalışmayı pratikte somutlayacak araçlar belirledik. Nisan ayı sonunda bir etkinlik yapmayı planladık. Öncesinde film gösterimi yapmayı kararlaştırdık.

Merkezi olarak çıkan “Eğitim Öğrencileri Gazetesi” dışında sözleşmeli öğretmenliğin sonuçlarını anlatabilecek araçlardan biri olan anket çalışmasını “Sözleşmeli öğretmenliğe hayır!” şiarı altında imza kampanyasına çevirmeyi düşündük.

Bülten çalışmamızı ise daha güçlü ve yaygın bir çalışmaya konu edebilmek amacıyla zamana yaymış, bugünden temelini atma kararı almış bulunuyoruz.

Önümüzdeki hafta sınavların başlayacak olması şu an için bir dezavantaj olarak görünüyor, ancak olanaklarımız çerçevesinde bu durumun yaratacağı zayıflığın önüne geçmeye çalışacak, ay sonunda birlik ve dayanışma pikniğimizi yapıp, 1 Mayıs'a güçlü bir şekilde çıkmaya çalışacağız.

9 Eylül Üniversitesi/Ekim Gençliği

---------------------------------------------------------------------------------

Sözleşmeli öğretmenliğe hayır!

Ereğli Eğitim Öğrencileri olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 15 Nisan'da emperyalizm konulu bir seminer gerçekleştirdik. Sunumun ardından sorularla emperyalizm konusu derinleştirildi. Somut olarak Irak işgali ve olası İran saldırıları üzerinden konunun güncellenmesi, daha rahat anlaşılmasına yardımcı oldu. Bir ay boyunca sürecek olan savaş konulu film gösterimlerine 23 Nisan'da Eğitim-Sen Ereğli Şubesi'nde başlıyoruz.

Sözleşmeli öğretmenlik karşıtı çalışmalarımıza da hız verdik. 16 Nisan'da fakültemizde sözleşmeli öğretmenlik gündemiyle ilgili anket çalışması başlattık. 3 sorudan oluşan anketimizin ilk sorusunda “Eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra hangi mesleği seçmeyi düşünüyorsunuz?” diye sorduk. Öğrencilerin öğretmen cevabı vermesi üzerinden sözleşmeli öğretmenlik saldırısını anlattık. Anket çalışmamız fakültede oldukça ilgi çekti. İlerleyen haftalarda sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili bir seminer vermeyi düşünüyoruz.

22 Nisan'da gerçekleştireceğimiz pikniğimizde birçok sorunu tartışıp öğrencileri sorunlara karşı 1 Mayıs alanında olmaya çağıracağız.

Karadeniz Ereğli Eğitim öğrencileri