22 Nisan 2006 Sayı: 2006/15 (15)
  Kızıl Bayrak'tan
   Sermaye ve uşaklarına karşı birlik, mücadele ve dayanışma!
  Sosyal yıkım saldırısına 1 Mayıs alanlarında yanıt verelim!
  TMY'ye geçit verme!
  Enerjide özelleştirme ve Latin Amerika örneği
  SSGSS Yasa tasarısı karşıtı eylemler
  İstanbul liseli gençlik çalışmasında yeni dönem
Güney Lise Kurultayı başarıyla gerçekleşti...
Bilmekten korkmak ya da praksis / Yüksel Akkaya
GOP'da başarılı 1 Mayıs etkinliği
1 Mayıs: Hazırlık çalışmaları ve çağrılar
  1 Mayıs devrimci sınıf mücadelesini yükseltmek için tarihsel bir çağrıdır! / (Orta sayfa)
  TKİP'nin işçi sınıfına ve emekçilere 1 Mayıs çağrısı; 1 Mayıs'ta mücadele alanlarına!
  TKİP İstanbul İl Komitesi'nin 1 Mayıs çağrısı
  Filistin halkına boyun eğdiremeyecekler!
  İran direnme kararlılığında!
  Endonezya, Bolivya ve Kore'de işçi eylemleri
  SCT Filtre işçilerinin grevi kararlılıkla sürüyor
  Gençlik çalışmalarından...
  YTÜ Toplumcu Mühendislik-Mimarlık Öğrencileri çalışması
  Özel savaş, ırkçı şoven hareket ve devrimci görevler / M. Can Yüce
  Üniversitelerde faşist saldırılar
  Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Diyarbakır'da
  Evrim (bilim) ve akıllı tasarım (din)
  Ben Avukat Behiç Aşçı; Ölüm Orucuna başlıyorum
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

GOP'da başarılı 1 Mayıs etkinliği

Bir süre önce kurulan GOP İşçi Platformu 1 Mayıs hazırlıklarını iki hafta önce yapılan bir işçi toplantısı ile başlatmıştı. Bu toplantıda alınan kararlar doğrultusunda 16 Nisan günü bir etkinlik düzenleyerek işçi ve emekçileri 1 Mayıs'ta alanlara çıkmaya çağırdı.

“İnsanca yaşam, özgür bir gelecek için 1 Mayıs'a!” başlığıyla GOP-DER'de örgütlenen etkinlik saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Tez Koop-İş tarafından hazırlanan 1 Mayıs konulu sinevizyon gösterildi. Sinevizyon uzun sürmesine rağmen ilgiyle izlendi. 1 Mayıs'ın anlamının yanısıra dünyadaki ve Türkiye'deki 1 Mayıs mücadelelerinden kesitlerin sunulduğu sinevizyonun sonrasında GOP İşçi Platformu adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada 1 Mayıs'ın tarihsel anlamından çok 2006 1 Mayıs'ının hangi koşullarda gerçekleşeceği üzerinde duruldu. Sorunun yalnızca 1 Mayıs'a katılmak olmadığı, 1 Mayıs'ın daha güçlü ve tok geçmesi için hazırlık çalışmalarına da katılmak gerektiği vurgulandı.

Verilen aranın ardından sahneye çıkan Grup Vadi, ağırlığı türkülerden oluşan bir dinleti sundu. Son derece başarılı olan dinleti halaylarla devam etti. Grup Vadi'nin ardından etkinlik son buldu ve katılanlarla çay içilerek sohbet edildi. BDSP temsilcisinin konuşmasıyla başlayan sohbet diğer işçilerin bir bölümünün konuşmaları ile sürdü. Başlangıçta 1 Mayıs'ın siyasal anlamının öne çıktığı sohbet ilerledikçe günlük sorunlarımızla mücadelenin bağı üzerine yapılan konuşmalarla devam etti.

Etkinliğe 60'ın üzerinde işçi ve emekçi katıldı. Katılanların önemli bir bölümünün sohbetimizde de yer almaları etkinliğin başarılı yanını teşkil ediyor. Etkinliğimiz için yerlerini açan GOP-DER'e, türküleriyle bizi yalnız bırakmayan Grup Vadi'ye bir kez de teşekkür ediyoruz.

GOP İşçi Platformu

------------------------------------------------------------------------------

Anadolu Yakası BDSP'nin 1 Mayıs çalışmalarından...

Ulaşılmadık fabrika, mahalle ve ev bırakmamaya çalışıyoruz!

İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. Bizler de Anadolu Yakası'nda faaliyet yürüten sınıf devrimcileri olarak hazırlık çalışmalarımıza tüm baskı ve engellere rağmen devam ediyoruz. Anadolu Yakası BDSP olarak bu hazırlıklar çerçevesinde bölgede 1 Mayıs'ta alanlara çağrısı yapan yaygın bir kitle çalışması yürütüyoruz. Bildirilerimizi dağıtmadığımız fabrika, mahalle ve ev bırakmamaya çalışıyor, yürüttüğümüz yaygın ajitasyon- propaganda faaliyetimizle işçi-emekçilerin gündemine 1 Mayıs'ı sokuyoruz.

Şimdiye kadar 1 Mayıs'ta alanlara çağrısı yapan ve farklı şiarlar içeren 5 çeşit BDSP imzalı afişlerimizi fabrika bölgelerine ve semtlere yaygın bir şekilde yaptık. Kartal Merkez, Kartal Esentepe Mahallesi, Acıbadem-Tuzla E-5 hattı, Gebze, Pendik Aydos Mahallesi, Kurtköy Sanayi, Tuzla Tersaneler bölgesi, Maltepe olmak üzere 2500 adet afişimizle duvarları süsledik. Yanısıra bir yandan da Pendik, Kartal, Maltepe, Tuzla'daki fabrikaların çıkışlarına ve sabahları işçilerin yoğun olarak kullandıkları güzergahlara BDSP imzalı bildirilerimizi ulaştırıyoruz.

1 Mayıs faaliyetimiz tüm hızıyla devam ederken sermaye devletinin kolluk güçlerinin de çeşitli engellemeleriyle karşı karşıya kalıyoruz. 19 Nisan günü Kurtköy Sanayi'ne 1 Mayıs afişlerimizi yaptığımız sırada 4 yoldaşımız jandarma ekipleri tarafından keyfi bir şekilde gözaltına alındı. Buradan sınıf devrimcileri olarak bir kez daha devrimci faaliyetin hiçbir şekilde engellenemeyeceğini haykırıyoruz. 1 Mayıs sürecine kadar faaliyetimizi değişik araçlarla devam ettireceğiz.

Baskılar bizi yıldıramaz!

Yaşasın 1 Mayıs!

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Anadolu Yakası BDSP

-----------------------------------------------------------------------------------

İMES'e yönelik 1 Mayıs çalışmalarından

1 Mayıs yaklaşırken çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dudullu'da İMES E kapısı önünde imza standı açtık. Standın arkasına “1 Mayıs resmi tatil ilan edilsin! İmza kampanyasına sen de katıl, imza at destek ol!” yazılı ozalit çıktı astık. Kapıda canlı ve yoğun bir şekilde hem megafonlu, hem megafonsuz ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildiri dağıttık, imza topladık. 1 Mayıs'ın tarihsel anlamını ve taleplerimizi haykırdık.

1 Mayıs marşının çalındığı standımızın kitlesel ve canlı olması, etkin araç kullanımı kapı önünü 1 Mayıs eylemine çevirdi. İşe giden ve bizi görerek yanımıza gelen tanıdıklarımızla canlı ve derinleşen sohbetler yaptık.

Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz.

Ümraniye İşçi Platformu/Ümraniye

------------------------------------------------------------------------------------

Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü'nde 1 Mayıs çalışması

Nisan ayının ilk haftasında Fen ve Mühendislik Fakültesi Öğrencileri olarak 1 Mayıs gündemli bir toplantı yaptık. Toplantıda 1 Mayıs'a çağrı çerçevesinde kampüsümüzde neler yapabileceğimizi tartıştık. Toplantılardan çıkan sonuçlar doğrultusunda iki haftadır afiş ve bildiri çalışması yapıyoruz. İlk iki gün, kampüsün her yerine “gelme” yazan afişler astık. Daha sonra bu afişler, “Hayal edemiyorsan, gelme!”, “Ortadoğu'da işgale karşı değilsen, gelme!”, “Ticari, paralı eğitime hayır demiyorsan, gelme!” ifadelerini içermeye başladı.

Aynı zamanda dönemin başından bu yana çeşitli araçlarla çalışmasını yürüten “Ortadoğu'da işgale son!” Oluşumu da 1 Mayıs'ta Fen ve Mühendislik Fakültesi Öğrencileri ile alana çıkmayı planlıyor. Önümüzdeki hafta, bir film gösterimiyle Ortadoğu'da işgale son diyen herkesi 1 Mayıs'ta alanlara davet edecek. Yine Tandoğan'dan Toplumcu Mimarlık ve Mühendislik Öğrencileri de 1 Mayıs'ta Fen ve Mühendislik Fakültesi Öğrencileri ile alana çıkacak. Hafta boyunca gazete, afiş ve benzeri araçlarla Yetkin Mühendisliğin ne olduğunu kampüse duyuran Toplumcu Mimarlık ve Mühendislik Öğrencileri haftaya açık bir toplantı yaparak Yetkin Mühendisliği ve buna karşı neler yapılabileceğini tartışacak. Ve hafta boyunca kampüste yetkin mühendisliğe karşı 1 Mayıs'ta alanlara çağrısı yapacak.

A.Ü. Tandoğan Kampüsü Ekim Gençliği