25 Şubat 2006 Sayı: 2006/07 (07)
  Kızıl Bayrak'tan
   Merkezi işçi kurultayı için asgari zemin
yakalanmıştır!
  Türkiye-İsrail ilişkilerinin “derin yara”
aldığı iddiaları temelden yoksundur
  Hamas heyetinin Türkiye ziyareti
  DİSK’in İzmit mitingine binlerce emekçi katıldı
Son eylemler ve gösterdikleri
  “Genel Sağlık Sigortası geri çekilsin!”
“Mezarda emeklilik istemiyoruz!”
Tersanelerde ücret gaspları artıyor...
  “Yeşil” ve çeteleşen devlet gerçeği.
  Devletin “yetkin mühendislik” saldırısı ve
TMMOB’un tutumu
Avrupa sosyal modeli: Bir, iki, üç... Daha fazla Bolkestein Yönergesi!/ Yüksel Akkaya
  Tarihten günümüze kadın ezilmişliği ve
kapitalizm (Orta sayfa)
  Bültenlerden
   8 Mart çalışmalarından...
   Güney’de bölgesel lise kampanyası...
Geleceğimiz ve özgürlüğümüz
için mücadeleye!
   Sanayi İşçileri Derneği Girişimi etkinliği
  Karikatür krizi Müslüman-Hıristiyan
çatışmasını körüklüyor...
  Irak’ta sistematik işkence!
  Almanya’da işçi-emekçi eylemleri
yayılıyor..
  Bir cinayetin ardından...
  Yeni dönem liberallerinin AKP hükümetinden beklentileri
  Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Sanayi İşçileri Derneği Girişimi etkinliği

Sanayi İşçileri Derneği Girişimi olarak 19 Şubat günü yaklaşık 50 işçi ve emekçinin katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliğimiz öncesinde “Geleceksiz yaşamaya, güvencesiz çalışmaya karşıysan bu çağrıya sen de yanıt ver!/Sİ-DER Girişimi” imzalı davetiyelerimizi birçok işçi ve emekçiye ulaştırdık. Etkinlik afişlerini sendikalara, devrimci kurumlara ve Şakirpaşa Mahallesi'nin birçok yerine ulaştırdık.

Etkinliğimiz bir sanayi işçisinin “Genel saldırılar ve küçük sanayi sitelerinde yaşanan sorunları” anlatan sunumuyla başladı. Konuşmanın ardından Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihini anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu. Bir sanayi işçisi “Küçük sanayi sitelerinde örgütlenmenin önemini” başlıklı sunum yaptı. Sunum, sanayi işçilerine, Sİ-DER Girişimi çalışmalarına destek olunması ve oluşturulacak yürütmede yeralma çağrısıyla son buldu. Ardından Şakirpaşa İKE Müzik Grubu sahneye çıktı. Şakirpaşa İKE Tiyatro Topluluğu ise küçük sanayi sitelerinde yaşanan sorunları ve örgütlü mücadelenin kazanımlarını anlatan bir oyun sahneledi.

Etkinliğe DHP, Partizan ve Halkevleri de katılarak destek verdi.

Sanayi İşçileri Derneği Girişimi çalışanları/Adana

-----------------------------------------------------------------------------------------

Adana'da gözaltı ve tutuklama terörü...

“Faşizme karşı omuz omuza!”

16 Şubat günü Adana DTP il binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen kitleye biber gazı, cop, kalas vb. kullanarak azgınca saldıran polis 223 kişiyi gözaltına aldı.

Saldırı sonrası kitle DTP il binasına sığındı. Saldırılarını daha da pervasızlaştıran kolluk kuvvetleri DTP binasının kapısını baltalarla kırmaya, duvarlarını yıkmaya çalıştı. Sivil polisler de eylem esnasında halkı kışkırtmaya çalıştı.

Gözaltına alınan 223 kişiden 86'sı “propaganda yapmak” ve “polise mukavemet” gibi bahanelerle tutuklandı. Tutuklananlar arasında çocuklar ve 70 yaşın üstündeki kadınlar da bulunuyor.

Polisin terörünü protesto etmek ve suç duyurusunda bulunmak için 21 Şubat günü bir basın açıklaması gerçekleştirildi. İHD, KESK, DTP, SDP, ESP, EMEP, ÖDP, PARTİZAN, BDSP, TUHAY-DER, DÖKH, AKSM, Özgür Halk ve GÖÇ-DER tarafından yapılan basın açıklamasında şunlar söylendi:

“Demokratik bir hak olan basın açıklamasına azgınca saldıran polis 223 kişiyi gözaltına almış ve bunlardan 86'sı keyfi gerekçelerle tutuklanmışlardır. Gözaltına alınanlar yolda ve emniyette sürekli dayak ve küfürle yüzyüze kaldılar. Bunun sonucunda onlarca insanda darp izleri, kafa kırılmaları yaşanmış, hatta bu işkence izleri adli tıp raporuna da yansımıştır. Bu saldırı düşünce özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Saldırının amacı demokratik muhalefetin sesini kısmak, onların demokratik mücadelelerini durdurmak ve bu güçleri sindirmektir. Bizler mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Demokrasi ve insan hakları mücadelemizi arttırarak sürdüreceğiz.”

Yaklaşık 60 kişinin katıldığı açıklamada “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı.

Gözaltında kolluk kuvvetlerinin saldırısına maruz kalanlardan Hacer Taşarsu, yaptığı konuşmada, vücudunda birçok morluk bulunduğunu, kaburgalarında kırık olduğunu ifade etti. Polisin copla taciz ettiğini ve sürekli küfür ve hakarete maruz kaldıklarını belirtti. Açıklamanın ardından Adliye'ye yürünerek suç duyurusunda bulunuldu.

Kızıl Bayrak/Adana

----------------------------------------------------------------------------------------

İzmir Cezaevi İnisiyatifi eylemi...

“Devrimci tutsaklar onurumuzdur!”

18 Şubat'ta İzmir Cezaevi İnisiyatifi saat 13:00'te Konak Postanesi önünde “İnsan Hücreye Sığar mı?” başlığı altında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde okunan açıklamada, F tipi hapishanelerde sürmekte olan tecride, tutsakların yaşadığı hak gaspı ve baskılara değinildi, kitlelere duyarlı olma çağrısı yapıldı. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı eylemde “Devrimci tutsaklar onurumuzdur!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!”, “Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük!” sloganları atıldı.

Açıklamanın ardından Kemeraltı Çarşısında bildiri dağıtımı yapıldı, daha sonra Adalet Bakanlığı'na konu ile ilgili mektup gönderildi.

Kızıl Bayrak/İzmir