23 Kasım 2007 Sayı: SYKB 2007/01(45)

  Kızıl Bayrak'tan
   Faşist–şovenist cendereyi parçalamak için!
  DTP’ye kapatma davası...
İnkar ve imha politikasına zorunlu
Amerikan tadilatı!
2. Tersane İşçileri Kurultayı’na hazırlanıyoruz...
Telekom greviyle sınıf dayanışması büyüyor!
İşçi ve emekçi hareketinden...
  Kızıl Bayrak’a yeniden toplatma ve yayın yasağı!
  Sermayenin “Mesleki Eğitim Planları”nın
geçmişi, bugünü ve yarını
  20. Yılında Komünist Hareket...
  Emperyalist/siyonist güçlerin yeni bir seremonisi: “Annapolis Konferansı”
  Savaş kundakçıları gerici Pakistan rejimini
dizayn ediyor!.
  Dünyadan...
  İran ve yaptırımlar
Abu Şehmuz Demir
  Mirabeller’den Haticeler’e özgürlük
mücadelesi sürüyor!
  Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerinden...
  Ekim Gençliği’nin “Yalanlarınızı da alın gidin!” kampanyası sürüyor…
  Kürdistan cephesinde durum... - M. Can Yüce
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak’a yeniden toplatma ve yayın yasağı!

Sınıfın, devrimin ve sosyalizmin sesi susturulamaz!

Kızıl Bayrak gazetesinin bu hafta yayınlanan 16 Kasım 2007 tarihli sayısına bu kez 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından el koyma ve 2 hafta yayın durdurma cezası verildi.

Toplatmanın ve yayın durdurmanın gerekçesi olarak ise, yönetim adresi, yazı işleri müdürü, sahibi ve formatı ile birebir aynı olmasından yola çıkarak, “toplatılan gazetenin” devamı olduğunun düşünülmesi ve geçtiğimiz hafta Kızıl Bayrak gazetesine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen toplatma kararının eleştirilmesi ve böylelikle “yasadışı örgüt propagandası işlendiğinin anlaşılması” gösterildi.

Geçtiğimiz hafta Kızıl Bayrak gazetesi hakkında “13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin” aldığı karara ilişkin eleştirinin konusu öncelikle kapatma konusu olmuştur. Eleştiriden kasıt, Kızıl Bayrak’ın kapatılmasına ilişkin ortaya konulan tepkiler, bu doğrultuda yapılan açıklamalar ve gerçekleştirilen eylemlerdir. Her şeyin ötesinde asıl rahatsızlık Kızıl Bayrak’ın sahiplenilmesidir. 

Ardı ardına alınan toplatma ve yayın durdurma kararları, bu ülkede burjuva demokratik anlamda bile basın özgürlüğü olmadığını ve bunun gerici baskıcı yasalarla ayaklar altına alındığını bir kez daha göstermiştir.

Kızıl Bayrak gazetesi 13 yıllık yaşamında sayısız kez toplatma, yayın durdurma cezaları ve daha onlarca saldırı ile karşı karşıya kaldı. Ancak susmadı. Çünkü Kızıl Bayrak işçi sınıfının, devrimin ve sosyalizmin sesi ve soluğudur, temel amacını ve misyonunu bu şekilde saptamış bir yayın organıdır.

Bugüne kadar Kızıl Bayrak’ı hedef alan saldırılar, Kızıl Bayrak’ı engelleyemediği gibi, bundan sonra da engellemesi olanaklı değildir.

Sınıfın, devrimin ve sosyalizmin sesi susturulamaz!

 

Bir-Kar: Kızıl Bayrak Susturulamaz!

Sermaye devleti korkusunu çok çabuk dışa vurdu. Kızıl Bayrak gazetesinin 9 Kasım 2007 tarihli 43. sayısında yer alan, TKİP’ nin II. Kongresi’nin toplandığını bildiren metin ve buna ilişkin belgeler gerekçe gösterilerek, Kızıl Bayrak hakkında toplatma ve iki haftalık yayın yasağı getirildi. Sermaye devletinin Kızıl Bayrak hakkındaki bu tümüyle gayri meşru toplatma ve 2 haftalık yayın durdurma yasağını şiddetle protesto ediyoruz.

Kızıl Bayrak yayın hayatına başlayalı 13 yıl oldu. Sermaye devleti bu süre zarfında defalarca Kızıl Bayrak’ın yayınına durdurma ve toplatma yasağı getirdi. Ne var ki hiç bir zaman O’nu susturamadı.

Sermaye devletinin çabaları boşunadır! Boşunadır, zira, Kızıl Bayrak sınıfın, devrimin ve sosyalizmin sesi ve soluğudur. Kızıl Bayrak, 20 yıldır Türkiye topraklarında, çizgisinden, temel ilke ve hedeflerinden en küçük bir ödün vermeden devrim ve sosyalizm mücadelesini sürdüren komünistlerin bayrağıdır. O, komünizmin bayrağıdır ve özgürdür. O, tüm gücünü ideolojik çizgisinden almaktadır. Bu sayededir ki, Kızıl Bayrak, bugüne dek hiç bir icazetçi ve oportünist eğilime düşmeksizin saldırılara cepheden göğüs germiş ve yayın çizgisinden asla ödün vermemiştir. Bugün de bir kez daha aynı şeyi yapacaktır.

Komünistler bu topraklarda daima varolacaklar. Hiçbir güç devrim ve sosyalizm mücadelesini engelleyemeyecek. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, fabrika ve işyerlerinde, emekçi semtlerinde, grev ve direnişlerde, kısacası yaşamın her alanında ve militan her eylemde Kızıl Bayrak dalgalanmaya devam edecektir.

Kızıl Bayrak susmaz, susturulamaz!

Kızıl Bayrak yukarı, daha daha yukarı!

Yaşasın devrim ve sosyalizm mücadelesi!

BİR-KAR (İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu)


EÜ: Kızıl Bayrak susturulamaz!

Sosyalist basına yönelik düzenin saldırıları dur durak bilmezken, Kızıl Bayrak’ın 43. sayısına, “Türkiye Komünist İşçi Partisi’nin 2. Kongresi”nin toplandığına dair  haber ve metinlere yer vermesinden dolayı toplatma ve el koyma kararı verildi. Sermayenin korkusunun ifadesi olan bu karar, aynı zamanda acizliğinin üstünü örtme çabalarından başka bir şey değildir.

Onlar kapatma, toplatma kararı aladursunlar, bizler Ege Üniversitesi’nde Kızıl Bayrak’ı dün olduğu gibi bugün de dalgalandırmaya devam ediyoruz. Sermayenin korkusu elbette boşuna değildir! Şaşkınlıkla değil, doğal karşıladığımız bu korkularını kâbusa çevirmek de Kızıl Bayrak’ı dün, bugün ve yarın daha da yükseklere çıkarmakla mümkün olacaktır.

Ege Üniversitesi Ekim Gençliği


Trabzon: Kızıl Bayrak susturulamaz!

 Gazetemiz Kızıl Bayrak hakkında, TKİP 2. Kongresi ile ilgili belgesel metinlere yer verilmesi gerekçe gösterilerek “yasadışı örgüt propagandası” yapıldığı iddia edilmiş, 9 Kasım 2007 tarihli 43. sayısının toplatılmasına ve gazetemizin yayınının 2 hafta durdurulmasına karar verilmiştir.

Yıllardır işçi ve emekçilerin haklı ve meşru taleplerinin savunucusu, devrimin ve sosyalizmin sesi olan gazetemize yönelik bu saldırıyla ilgili olarak Trabzon İHD’de bir basın açıklaması gerçekleştirdik. 18 Kasım’da gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasında emperyalist-kapitalist sistemin Ortadoğu’yu kana buladığı, Kürt halkına yönelik saldırıların iyiden iyiye azgınlaştığı, şovenizm zehri ile işçi ve emekçilerin beyinlerinin bulandırıldığı bu süreçte gazetemizi hedef alan bu saldırının şaşırtıcı olmadığını dile getirdik. Basın açıklamasına Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği de destek verdi.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kızıl Bayrak işçi ve emekçilerin sesi ve soluğu olmaya devam edecektir.

Baskılar bizi yıldıramaz!

Kızıl Bayrak susturulamaz!

Trabzon Ekim Gençliği