1 Aralık 2006 Sayı: 2006/47 (47)
  Kızıl Bayrak'tan
   Dinler-medeniyetler arası çatışma değil devrimci sınıf kavgası!
  Emperyalist dünyanın efendileri ile yerli uzantıları İstanbul’da buluştu…
  Cargill Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Yasası’nı değiştirtti...
  TEKEL’de özelleştirme adımları hızlanıyor..
Sömürü ve soyguna karşı çıkmak için örgütlü mücadeleyi yükseltelim!
Süresiz iş bırakma eylemine hazırlanalım!
MHP: Değişen ya da değişmeyen ne?/2 - Yüksel Akkaya
 İsviçre’de “Direnen Halklar Kazanacak” gecesi...
  “Direnen Halklar Kazanacak” gecesinde yapılan konuşma...
  Türkiye, Ortadoğu ve devrimci önderlik sorunları - Haluk Gerger
  BDSP’nin “Direnen Halklar Kazanacak” Gecesine mesajı...
  Komünistler’den “Direnen Halklar Kazanacak” gecesine mesajlar...
  Ekim Devrimi ve Parti etkinliklerinden...
  25 Kasım kapitalizme karşı mücadele günüdür!
  25 Kasım eylemlerinden...
  Volkswagen’de grev ve işgal sürüyor!
  İşgal Irak’ı cehenneme çevirdi!
  Emperyalizmin haçlı ordusu NATO halkların başına bela olmayı sürdürüyor
  Trakya Sanayi işçilerinin grevi 19. gününde!
  Kuklalar devrilirse Mumia Abu-Jamal
  Mücadele postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Ekim Devrimi ve Parti etkinliklerinden...

Küçükçekmece: Ekim Devrimi’nin 89. ve Parti’nin 8. yılı...

Ekim Devrimi’nin 89., Yeni Ekimlerin Partisi’nin 8. mücadele yılı vesilesiyle bir etkinlik gerçekleştirdik.

45 işçi ve emekçinin katıldığı etkinlik açılış konuşmasıyla başladı. Yapılan konuşmada Ekim Devrimi’nin tarihsel önemi ve anlamı anlatıldı. Ekim Devrimi’nin dünya proletaryası için buzu kırdığı yolu açtığı vurgulandı. Aynı zamanda bu zeferin, ezilen halklarının ulusal kurtuluş mücadelelerinin yolunu aydınlattığı ifade edildi. Sosyalist inşa sürecinin kazanımları olan eğitim, sağlık, kültür-sanat, kadının kurtuluşu ve teknolojik ilerlemeler somut örnekler verilerek açıklandı.

Türkiye topraklarında devrim davasının temsilcisi Komünist İşçi Partisi’nin, Ekim Devrimi’nin tarihsel dersleri ışığında mücadele yolunda ilerlediği vurgulandı. İşçi ve emekçilerin partinin mücadele bayrağı altında birleşmesi çağrısı yapılarak konuşma bitirildi.

Ardından çeşitli konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalarda devrimci parti militanlarının güncel sorumlulukları hatırlatıldı. Ekim Devrimi’nin kadının özgürleşmesi yolundaki büyük kazanımlarına dikkat çekildi. Son olarak dünyada ve Türkiye’de sosyalizmin güncelliğini vurgulayan bir konuşma yapıldı.

Konuşmaların ardından çekilen halaylar, söylenen marşlar ve türkülerle etkinlik bitirildi.

Küçükçekmece’den komünistler


GOP’ta Parti ve Ekim Devrimi selamlandı!

Ekim Devrimi’nin 89., Yeni Ekimlerin Partisi’nin 8. mücadele yılı, 29 Kasım günü GOP’da komünistler tarafından gerçekleştirilen bir gösteri ile selamlandı.

Mehmet Akif Caddesi trafiğe kapatılarak başlayan yürüyüş esnasında çevrede toplanan halka ve yol üzerindeki kahvehane önlerinde toplanan kitleye Parti’yi selamlayan ajitasyon konuşmaları yapıldı. Ekim Devrimi’nin yıldönümünde tüm işçi ve emekçiler Yeni Ekimler’in Partisi saflarında mücadeleye çağrıldı. Parti amblemli pankart gösteriyi izleyen kitlenin toplandığı bir yere asıldı.

Eylemin bittiği sırada polisin geliş istikameti olan yol molotoflarla kapatıldı. Eylemi izleyenlerden “bu partiyi artık biliyoruz” diyenler olması ve eylemimizi desteklemesi anlamlıydı. Evet, artık dost-düşman biliyor, bu topraklarda işçi sınıfının komünist partisi var. Yeni Ekimler’i yaratacak ve onu nihai zaferine taşıyacak bir parti var.

Bizler Partimiz’in önderliğinde devrim ve sosyalizm mücadelesinde sorumluluklarımıza daha sıkı sarılıyor ve adımlarımızı hızlandırıyoruz.

Yeni Ekimler için ileri!

GOP’tan komünistler


Ankara: Ekim Devrimi insanlığın kurtuluşuna yol gösteriyor!

Sınıf devrimcileri olarak Ekim Devrimi’nin 89. ve Parti’nin 8. yıldönümü vesilesiyle yürüttüğümüz yerel faaliyeti, 25 Kasım’da gerçekleştirdiğimiz etkinlikle birlikte tamamlamış bulunuyoruz.

“‘89. yılında Ekim Devrimi insanlığın kurtuluşuna yol gösteriyor!- İnsanca bir yaşam sosyalizmde!” şiarıyla başlattığımız çalışma süresince yaklaşık bin adet afişi ve beşbin bildiriyi yaygın bir şekilde değerlendirdik. Etkinliğin çağrısını planladığımız kitle çalışması üzerinden gerçekleştirdik. Ankara’nın çeşitli semtlerine ve üniversitelere çalışmamızı taşıdık

25 Kasım’da Mamak İşçi Kültür Evinde gerçekleştirdiğimiz etkinlik açılış konuşması ve devrim şehitleri için gerçekleştirilen saygı duruşu ile başladı. Ardından BDSP’nin hazırladığı “Ekim Devrimi ve Ekim Devrimi Aynasında Parti Davası” isimli belgesel gösterildi.

Devamında Mamak İKE Şiir ve Tiyatro topluluğu programdaki yerini aldı.

Etkinlik “Ekim Devrimi” ve “Parti” başlıkları altında yapılan iki ayrı sunum ile devam etti. İlk sunumda Ekim Devrimi’nin tarihsel önemine, kazanımlarına, sosyalizmin güncelliğine ve yakıcılığına değinildi. Farklı yönleri ile devrim süreci aktarıldı.

İkinci sunumda ise Ekim Devrimi’nde partinin rolüne ve bizlere bıraktığı parti öğretisine vurgu yapıldı. Burjuva ideolojisinin kitlelerin bilincinde yarattığı tahribata değinilen konuşmada, Ekim Devrimi başta olmak üzere bir bütün olarak işçi sınıfının şanlı tarihinin işçi ve emekçilere sistematik olarak taşınmasının güncel bir sorumluluk olduğu ifade edildi. Ardından, bu topraklarda komünistlerin büyük bir emek ve bedellerle yarattığı ve toplamda19 yıllık özelde 8 yıllık süreciyle parti tarihi aktarıldı. Ekim Devrimi sürecinde Bolşevik Parti ve bu topraklarda boy veren yeni Ekimler’in Partisi’nin tarihini bir arada işleyen konuşma partiyi her alanda ve her açıdan güçlendirme çağrısıyla tamamlandı.

İşçi sınıfının devrimci partisi saflarında insanlığın nihai kurtuluşu için savaşmaya çağıran bu konuşmanın ardından Enternasyonal marşı söylenerek etkinlik sonlandırıldı.

BDSP/Ankara

Esenyurt’ta Parti ve Ekim Devrimi etkinliği...

Ekim Devrimi’nin 89., Komünist İşçi Partisi’nin 8. mücadele yılı vesilesiyle, 25 Kasım günü bir etkinlik gerçekleştirdik.

25 işçinin katıldığı etkinliğimiz açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında, Ekim Devrimi’nin tarihsel önemine, kazanımlarına ve sosyalizmin güncelliğine değinildi. Ayrıca, Ekim Devrimi’nde partinin belirleyici rolüne vurgu yapılarak, işçi sınıfı ve emekçilerin parti safında örgütlenmesi ve nihai kurtuluş için partiyle bütünleşebilmesi gerektiği ifade edildi.

Ardından S. M. Eisenstein’ in, Ekim Devrimi’nin olağanüstü günlerini çarpıcı bir görsellikle anlattığı ve devrimci süreçte devrimci bir partinin rolünü ortaya koyduğu “Ekim” adlı filmin gösterimi yapıldı ve ardından etkinlik sona erdi.

Esenyurt’tan sınıf devrimcileri


Çiğli İşçi Platformu’nun birinci yıl etkinliği

Düşük ücretlere, ağır çalışma koşullarına, sigortasız, sendikasız ve iş güvencesiz çalışmaya karşı bundan bir yıl önce kurulan Çiğli İşçi Platformu birinci kuruluş yıldönümünü başarılı bir etkinlikle kutladı. Etkinliğe çağrı amaçlı ikibinin üzerinde Çiğli İşçi Bülteni, 250 civarında afiş ve 200 adet davetiye dağıtılarak ön çalışması yapıldı. Dağıtımlarımızı yoğun olarak plastik, tekstil ve metal sektörlerine ait fabrikalarda gerçekleştirdik. Sabahları servis güzergahlarında, emekçilerinin oturduğu mahallelerde bültenlerimizi dağıttık. Ayrıca kitle örgütlerine ve sendikalara davetiye, afiş ve bülten bırakarak çağrı yaptık.

Etkinliğimiz açılış konuşması ile başladı. Ardından BDSP’nin hazırladığı, kapitalizmin teşhirini içeren ve sosyalizmi alternatif olarak sunan sinevizyon ile Nazım Hikmet’in “Tanya” adlı şiirinin tiyatro gösterimi yer aldı. Son olarak Grup Kavel ezgileriyle kitleyi coşturdu. Etkinliğimiz oldukça güçlü geçti.

Açılış konuşmasında Çiğli İşçi Platformu’nun niye kurulduğu anlatıldı. Bir yıl boyunca üç kampanya örgütlediği, iş yasası ve sınıf mücadelesi üzerine eğitim seminerleri düzenlediği ifade edildi. İşçi sınıfının kurtuluş yolunun ilk adımlarının sendikal örgütlenmeyle başladığı, sağlam sendikal örgütlenmelerin ise ancak işyerlerinde komiteler kurularak başarılabileceği, işçi sınıfının sermayeye karşı mücadelesinde örgütlenmekten başka bir şansı olmadığı vurgulandı.

50 kişinin katıldığı etkinlikte, Türkiye işçi sınıfının sermayenin saldırılarından ve sömürüsünden bir gün mutlaka kurtulacağı, bu mücadelenin küçük adımlarla başlayacağı, Çiğli İşçi Platformu’nun bu mücadelede Çiğli’de bir mevzi olarak varolduğu, bundan sonra da çalışmalarına aralıksız devam edeceği ifade edildi.

Çiğli İşçi Platformu sermayenin işçi sınıfına topyekün saldırılarına karşı verdiği mücadelesine yılmadan devam edecek. Sermayenin yeni dönemde asgari ücret ve kıdem tazminatının kaldırılması saldırılarına karşı kampanyalar örgütleyecek.

Çiğli İşçi Platformu