13 Ekim 2006 Sayı: 2006/40 (40)
  Kızıl Bayrak'tan
   Sermaye düzeni tüm kurum ve kesimleriyle emperyalizmin hizmetinde
  Askeri darbe tartışmaları ve sınıfsal tutum
  Sivilleşme iddiaları ve ordu-polis çatışması üzerine
  AKP hükümeti ve ordu
  ABD Türkiye'yi ikinci bir İsrail yapmak istiyor
Ekonomideki yıkım tablosu ve sermayenin “yabancılaşma” korkusu
Gençliğin baskı ve soruşturma karşıtı
eylemlerinden
Eski bir talebenin hatıra defteri veya notlarına dair/ Yüksel Akkaya
 İstanbul İşçi Kurultayı'na doğru...
Daha fazla çaba, daha fazla inisiyatif, daha fazla enerji, başarıya daha etkin bir kilitlenme! / Orta sayfa
  Kurultay çalışmalarından
  Eylem ve etkinliklerden
  Tuzla Deri-İş Genel Başkan Yardımcısı
Musa Servi ile sınıf hareketinin sorunları
üzerine konuştuk
  Düzen medyasındaki avanaklar halkı “avanak” yerine koymaya çalışıyor.
  Devlet terörüne karşı omuz omuza!
  Ekim Gençliği’nden
  Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryollş
Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay'dan Kızıl Bayrak'a yanıt
  Rice'ın gezisi ve Ortadoğu'da kirli oyunlar
  Morales yönetimi maden işçilerinin
katledilmesini önleyemed
i
  Dünyadan
  “Yeni bir dünya, yeni bir kültür için enternasyonal gençlik buluşması''
başarıyla gerçekleştirildi!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

“Yeni bir dünya, yeni bir kültür için enternasyonal gençlik buluşması'' başarıyla gerçekleştirildi!

Bir-Kar Gençliği'nin “Yeni bir dünya ve yeni bir kültür için enternasyonal gençlik buluşması” adı altında düzenlediği etkinlik 7 Ekim günü Almanya'nın Essen kentinde gerçekleşti.

Etkinliğe, büyük bölümünü Türkiyeli gençlerin oluşturduğu, Alman, Filipinli ve diğer uluslardan gençlerin de olduğu, 200'ün üzerinde bir katılım gerçekleşti. Katılımcıların büyük bölümü‚ ilk kez etkinliklerimize gelen “üçüncü kuşak” gençlerdi. Etkinliğimiz istediğimiz düzeyde olmasa da, gerek program gerekse katılım bakımından enternasyonal bir atmosferde gerçekleşti.

Etkinliğin yapıldığı salonun sahnesine, üzerinde “Yeni bir dünya yeni bir kültür için enternasyonal gençlik buluşması” ibaresi ile Che'nin resminin yer aldığı Bir-Kar Gençliği imzalı ana pankart asılmıştı. Salonun diğer yerlerini ise “Kapitalizm sömürü ve savaş demektir!”, “Sadece zenginler için değil, herkes için eğitim!” ve üzerinde parti şehitleri ile devrimci hareketimizin önderlerinin resimlerinin yer aldığı “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmez!” yazılı pankartlar süslüyordu.

Etkinlik, günümüz dünyası ile Almanya'nın kısa bir tablosunu çizen ve yeni bir dünya ve yeni bir kültürün neden gerekli olduğunu anlatan kısa bir açılış konuşması ile başladı. Ardından, özgürlük, devrim ve sosyalizm davasında şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşundan sonra MLPD gençlik örgütü Rebell adına, Almanya'da gençliğin yaşadığı sorunlara değinen ve her ulustan gençliği birlikte mücadele etmeye çağıran anlamlı bir konuşma yapıldı. Konuşmayı, Rebell'den genç bir arkadaşın gitarı ile sunduğu kısa dinleti izledi.

Ardından, Avrupa Küba ile Dayanışma Derneği'nden Heinz Hammer'in yaptığı Che, Küba ve gençlik temalı konuşma dikkatle dinlendi. Onu, Hollanda'dan gelen Filipinli müzik grubu Linkab izledi. Grubu temsilen bir genç, Filipinler, Türkiye ve Ortadoğu'dan mücadele örnekleri veren kısa ve coşkulu bir konuşma yaptı. Konuşması “Yaşasın enternasyonal dayanışma!” sloganı ile karşılandı. Filipinli genç dostumuz gitarı ile kısa bir müzik dinletisi sundu.

Genç bir arkadaşımızın hazırladığı “Savaş, sosyal hak gaspları ve gençlik” konulu sinevizyon gösterimi ise beğeni ile izlendi.

Yeni Demokratik Gençlik adına yapılan ve birlikte mücadelenin önemine değinen kısa bir konuşmanın ardından Grup Su sahneye çıktı. Değişik dillerde parçalardan oluşan dinleti beğeniyle dinlendi.

Etkinliğin ikinci bölümü, Salkımsöğüt Tiyatro Grubu'nun savaş temalı şiirler eşliğinde Almanca sergilenen oyunu ile başladı. Kısa ve vurucu bölümlerden oluşan oyun uzun uzun alkışlandı.

Ardından, Che'nin yaşamını çarpıcı biçimde anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Oldukça genç bir yoldaşımızın hazırladığı kısa bir metin eşliğinde yapılan bu gösterim etkinliğin en anlamlı çalışmalarından biriydi.

Bir-Kar Gençliği adına yapılan konuşmayı, önce Grup Bawer, ardından Grup Nüans'ın gençleri coşturan müzik ziyafeti izledi. Etkinlik, Grup Nüans'ın söylediği türküler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

Bu çalışma ile, yurtdışına özgü sorunlarla boğuşan, kapitalizmin hiçbir gelecek perspektifi sunmadığı, yerlisi ve göçmeni ile geniş bir genç kitleye ulaşmayı hedefledik. Görsel ve yazılı tüm materyallerimizi Almanca hazırladık ve programı Almanca sunduk. Yeni kuşağın etkinliğimize katılmasına özel bir önem verdik. Bu çalışma Bir-Kar Gençliği'nin daha geniş bir çevre tarafından tanınmasını sağladı.

MLPD, DKP, Küba ve Filipinli dostlar ile Türkiye'den Yeni Demokratik Gençlik etkinliğimize belli bir katılım gerçekleştirdi. Saflarımızdaki “üçüncü kuşak”tan yoldaşlar bu etkinlik vesilesiyle harekete geçti. Hedeflerimize asgari ölçülerde de olsa ulaştığımızı belirtebiliriz.

Bir-Kar Gençliği/Almanya