13 Ekim 2006 Sayı: 2006/40 (40)
  Kızıl Bayrak'tan
   Sermaye düzeni tüm kurum ve kesimleriyle emperyalizmin hizmetinde
  Askeri darbe tartışmaları ve sınıfsal tutum
  Sivilleşme iddiaları ve ordu-polis çatışması üzerine
  AKP hükümeti ve ordu
  ABD Türkiye'yi ikinci bir İsrail yapmak istiyor
Ekonomideki yıkım tablosu ve sermayenin “yabancılaşma” korkusu
Gençliğin baskı ve soruşturma karşıtı
eylemlerinden
Eski bir talebenin hatıra defteri veya notlarına dair/ Yüksel Akkaya
 İstanbul İşçi Kurultayı'na doğru...
Daha fazla çaba, daha fazla inisiyatif, daha fazla enerji, başarıya daha etkin bir kilitlenme! / Orta sayfa
  Kurultay çalışmalarından
  Eylem ve etkinliklerden
  Tuzla Deri-İş Genel Başkan Yardımcısı
Musa Servi ile sınıf hareketinin sorunları
üzerine konuştuk
  Düzen medyasındaki avanaklar halkı “avanak” yerine koymaya çalışıyor.
  Devlet terörüne karşı omuz omuza!
  Ekim Gençliği’nden
  Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryollş
Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay'dan Kızıl Bayrak'a yanıt
  Rice'ın gezisi ve Ortadoğu'da kirli oyunlar
  Morales yönetimi maden işçilerinin
katledilmesini önleyemed
i
  Dünyadan
  “Yeni bir dünya, yeni bir kültür için enternasyonal gençlik buluşması''
başarıyla gerçekleştirildi!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Taksim'de coşkulu devrimci dayanışma eylemi!..

“Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”

21 Eylül'den bu yana aralarında Atılım Gazetesi, ESP, SGD, EKD, Limter-İş ve birçok ilerici, devrimci kuruma ve çalışanlarına yönelik devlet terörünü protesto etmek amacıyla biraraya gelen Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Demokratik Haklar Platformu, Demokratik Toplum Partisi, Devrim Dergisi, Devrimci Hareket, Emekçi Hareket Partisi, Emek Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Ezilenlerin Kurtuluşu, Halk Kültür Merkezleri, Haklar ve Özgürlükler Cephesi, İşçi Mücadelesi, Kaldıraç, Kara Kızıl Notlar, Mücadele Birliği, Partizan, Proleter Devrimci Duruş, Sosyalist Dayanışma Partisi, Sosyalist Dayanışma Platformu, Sosyalist Emek Hareketi, Toplumsal Özgürlük Platformu, Türkiye Komünist Partisi, Özgürlükler İçin Mücadele Platformu bileşenleri 7 Ekim günü Taksim Tramvay durağında bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamanın ardından ESP'nin Taksim'de bulunan temsilciliği dayanışma amaçlı ziyaret edildi.

Eylem kitlenin saat 17:00'de Tramvay durağında buluşmasıyla başladı. Eylemde “Saldırılar durdurulsun, tutuklananlar serbest bırakılsın!” ve “ESP, Atılım Gazetesi, Güneş Ajans, Emekçi Kadınlar Derneği, BEKSAV, Dayanışma Gazetesi, Tekstil Sen, DİSK Limter-İş Sendikası, Sanat ve Hayat Kültür Merkezi, SGD, 1 Mayıs Mahallesi Güzelleştirme Derneği yalnız değildir!” pankartları açıldı.“Devrimci sanat susturulamaz!/BEKSAV” imzalı dövizler taşındı.

Devrimci dayanışmanın anlamlı örneklerinden birinin sergilendiği eylemde devlet terörü teşhir edildi. Kitle adına basın açıklamasını İlker Eraslan okudu. Eraslan şunları söyledi: “Emperyalistlerin egemenlerin ve onların işbirlikçilerinin Ortadoğu halklarına yönelttiği saldırılar ve yeni büyük saldırılar için yaptıkları hazırlıklar devam ediyor. Halklara ve devrimci güçlere uyguladıkları baskı ve zulüm politikaları her geçen gün artıyor. İran, Irak Filistin Lübnan ve Kürt bölgelerinde TC devletinin de katılımı ile sürdürülen BOP diye adlandırdıkları katliam, baskı ve sömürü saldırısını daha rahat genişletebilmek için Türkiye'de de hazırlık çalışmalarını hızla devam ettirmekteler”. Dışta emperyalizmin saldırı politikalarına hazırlanan devletin içte de işçi ve emekçilere, gençliğe, aydınlara, Kürt halkına kısaca toplumsal muhalefetin tümüne savaş açtığını vurguladı. Açıklama şöyle devam etti; “ESP'li dostlarımız bu baskınlara ve saldırılara karşı ‘Umut dimdik ayakta' dediler. Bu saldırıyı kendimize yapılmış kabul eden bizler ESP'li dostlarımızla dayanışmak için bugün buradayız. Umudun düşmanları bilmeliler ki, bizlerin halkımızın umudu zulümle, işkenceyle, F tipi cezaevleri ile kırılamaz, yokedilemez. Ezilenlerin saflarında umut ve mücadele hiçbir zaman bitmeyecektir. İktidar emekçilerin oluncaya kadar bu kavga hep sürecektir. Ve bilinmelidir ki birimize saldırmak hepimize saldırmak demektir.”

Basın açıklamasının ardından ESP'nin Taksim temsilciliğine doğru yürüyüşe geçildi. Kitle sloganlar eşliğinde ESP önünde toplandı. Burada ESP adına Ersin Sedefoğlu bir konuşma yaptı. Sedefoğlu, saldırılardan bu yana yanlarında olan devrimci kurumları selamladı. Dayanışmanın önemini vurguladı. Ardından ziyareti gerçekleştirenler adına bir konuşma yapan Melek Altıntaş, “Bu saldırı sadece ESP ve onun çizgisinde bulunan kurumlara karşı değil bu saldırı hepimizedir. Bu saldırılara karşı, faşist düzene karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Mücadeleyi her alanda büyütelim. Devletin tüm baskı ve terör uygulamalarına dur demek gerekiyor. Devletin bu saldırılarına karşı birleşik bir devrimci duruşla karşı konulabilir” dedi. Altıntaş konuşmasını “İnancın olduğu yerde zulmün hükmü yoktur. Yaşasın devrim ve sosyalizm! Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganlarıyla bitirdi.

Eylemde “Tutuklananlar serbest bırakılsın!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Sosyalist basın susturulamaz!”, “Katil devlet hesap verecek!” sloganları coşkuyla atıldı. Eyleme 300 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

---------------------------------------------------------------------------------------

“Tutuklu SGD'liler serbest bırakılsın!”

Sosyalist Gençlik Derneği 7 Ekim günü Taksim Galatasaray Postanesi önünde yaptığı basın açıklaması ile son dönemde yaşanan baskıları ve tutuklamaları protesto etti. “Tutuklu SGD'liler serbest bırakılsın!/SGD” imzalı pankartın açıldığı eyleme 40 kişi katıldı.

Basın açıklamasını yapan Fatma Kelleci, “Bizler SGD üyeleri olarak yaşanan tüm bu baskı, gözaltı ve tutuklama terörüne karşı söz, eylem, örgütlenme mücadelesini faşist yasalara karşı sürdürmeye devam edeceğiz. Derneklerimiz bugünden sonra gençliğe sosyalist düşünceleri taşımak için daha fazla mücadele edecektir” dedi. Basın açıklamasından sonra Galatasaray Postanesi'nden tutuklu SGD'lilere kart atıldı.

Eylemde sık sık “SGD susmadı, susmayacak!”, “Tutuklamalar, gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı.

Eyleme Ekim Gençliği, Alınteri, Yapı Sanat Evi, DPG, TÖP Gençliği, EHP Gençliği, DGD de destek verdi.

Kızıl Bayrak/İstanbul

---------------------------------------------------------------------------------------

Devlet terörüne karşı dayanışma...

DİSK: Limter-İş yöneticileri serbest bırakılsın!

DİSK Genel Merkezi, 21 Eylül tarihinde Limter-İş Sendikası'nın basılmasına ve Genel Başkan Cem Dinç ve Genel Sekreter Zafer Tektaş'ın tutuklanmasına karşı 7 Ekim günü saat 13.00'te Limter-İş Sendikası'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Çeşitli sendikaların yöneticilerinin de katıldığı açıklamada basın metnini DİSK Genel Başkan Yardımcısı, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu okudu.

Açıklamada, “İktidarın örgütlenme özgürlüğüne karşı tahammülsüzlüğünü, anti-demokratik tutumunu şiddetle protesto ediyor, Limter-İş'e yönelik bu yeni baskı ve sindirme politikasından vazgeçilmesini, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını ve sendika dökümanlarının iade edilmesini istiyoruz.” denildi.

Limter-İş Eğitim Uzmanı Kamber Saygılı da bir konuşma yaparak bu saldırıların son dönemde yasalaştırılan TMY'nin uzantısı olduğunu ve sermayeyi rahatsız ettiği için Limter-İş'in tutuklama terörüyle karşılaştığını söyledi.

Basın açıklamasına; Birleşik Metal-İş Genel Merkezi, Deri-İş Genel Merkezi ve Tuzla Şubesi, Eğitim-Sen 5 No'lu Şube, Tekstil Sen, Nakliyat-İş, Basın-İş, Dev Maden-Sen, Tümka-İş ve Tümtis de katıldı.

Kızıl Bayrak/Kartal

 

Adana ÇÜ: “Tutuklananlar serbest bırakılsın!”

Ülke çapında Atılım, ESP, SGD, EKD başta olmak üzere devrimci, ilerici kurumlardan tutuklanan devrimcilere destek olmak için 6 Ekim günü Çukurova Üniversitesi'nde bir basın açıklaması yapıldı. Tutuklananların serbest bırakılmasının istendiği açıklama saat 13:00'te başladı. Eylemde “TMY geri çekilsin!, Tutuklananlara özgürlük!/Adana Gençlik Derneği, Ekim Gençliği, SGD, DGD'li öğrenciler” imzalı pankart açıldı.

Yapılan açıklamada komploların sökmeyeceği dile getirildi. Eylemde “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Tutuklananlar serbest bırakılsın!”, “TMY geri çekilsin!”, “Komplolar sökmedi, sökmeyecek!” sloganları atıldı

Basın açıklamasının ardından tutuklananlara gönderilmek üzeri hazırlanmış mektupların gönderileceği duyuruldu.

Ekim Gençliği Adana

 

Bursa'da gözaltılar ve tutuklamalar protesto edildi

7 Ekim günü ESP, EKD, SGD tarafından Heykel-Postane önünde yapılan eylemde tutuklanan devrimcilerle dayanışma çağrısı yapıldı. Yapılan açıklamada TMY ve uygulamaları teşhir edildi. Açıklamada, “TMY, Toplumla mücadele Yasası'dır, keyfiyettir, sansürdür, komplodur, tüm muhalif kesimleri zapt-u rapt altına almak için uygulanan topyekûn bir susturma operasyonudur, kontrgerilla saldırılarıdır” denildi. Açıklamanın sonunda TMY'ye ve saldırılara karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Alınteri, BDSP, DHP, Partizan ve TKP'nin de destek verdiği eylemin ardından tutsaklarla dayanışmak için postaneden kart gönderildi. Eylemde “Atılım susmadı, susmayacak!”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Bursa