18 Ağustos 2006 Sayı: 2006/32 (32)
  Kızıl Bayrak'tan
   Halklar direnecek, emekçiler savaşarak özgürleşecek!
  Kanlı ve barbar saldırılarının karşılığını mutlaka alacaklar!
  İncirlik emperyalist-siyonist saldırganlığın saldırı üssü olarak kullanılıyor
  İşbirlikçi iktidarın Amerikan taşeronluğu ve Kürt sorunu
  Emperyalist-siyonist saldırganlığı protesto gösterilerinden
OSİM-DER Kadın İşçi Komisyonu'ndan Ortadoğu halklarıyla dayanışma çağrısı
Kamuda toplu görüşme süreci başladı
Eylem ve etkinliklerden
  Seçim Yasası tartışmaları; Kürt halkına "demokrasi" yok!
  Mamak 3. Kültür-Sanat Festivali Kültür Sempozyumu tepliğlerinden ; Kültür-Sanat Sorunları üzerine /Orta sayfa
  3. Mamak Kültür-Sanat Festivali'nden izlenimler..
  Festivale gelen mesajlardan
  Savaşı BM kararları değil, anti-emperyalist/ anti-siyonist direniş bitirecek!
  Toplumları "terör paranoyası" ile sersemletme seferberliği devam ediyor
  Suudi Arabistan kralının Türkiye ziyareti
  Dünyada savaş karşıtı gösterilerden
  Her savaş aynı zamanda bir devrim çağrısıdır / Yüksel Akkaya
  Aydınlardan ortak açıklama; "Lübnan'a asker gönderme!"
  Üniversitelerdeki soruşturma ve okuldan atma terörüne tepki
  Adana polisinden yargısız infaz; Katiller hesap verecek!
  Açık Gazete'de Richard Falk ile söyleşi ; "Bölge çok karanlık bir dönem yaşıyor"
  Yaşasın 15 Ağustos atılımımız!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Adana polisinden yargısız infaz...

Katiller hesap verecek!

12 Ağustos günü Adana Gülbahçesi Mahallesi'nde bildiri dağıtan DTP üyesi gençler polisin silahlı saldırısına uğramışlardı. Açık bir yargısız infaz girişimi olan bu saldırıda biri 15, diğeri 16 yaşında olan gençler hiçbir uyarı yapılmaksızın ve öldürmek amacıyla kurşun yağmuruna tutulmuşlardı. Gençlerden biri kalçasından yaralanırken diğeri yaklaşık 2 metre mesafeden başına aldığı kurşunla katledildi.

Olayı protesto etmek amacıyla 16 Ağustos Çarşamba günü saat 12.30'da Adana İnönü Parkı'nda bir basın açıklaması düzenlendi. İHD, KESK, BDSP, SDP, ÖDP, EMEP, DTP, İşçi Mücadelesi, Partizan, ÇHKM, Alınteri ve ESP tarafından düzenlenen açıklamada; görgü tanığının anlatımları üzerinden polislerin ve savcının olayı örtbas etmek için görgü tanıklarının ifadelerine başvurmadıkları ve aileyi de baskı altına aldıkları vurgulandı. Açıklamada, “TMK çıkmadan önce defalarca ifade ettiğimiz, TMK çıkması halinde yeniden sokak ortalarında infazların yaşanacağını demokratik hak ve özgürlüklere yönelik baskıların artacağını, hakkını arayanların birer suçlu ilan edilerek her türlü insanlık dışı muameleye maruz bırakılabileceklerini, kısacası bu yasanın toplumla mücadele yasası olduğunu ve geri çekilmesi isteğimizin ne kadar haklı olduğunu Gülbahçesi Mahallesi'nde yaşanan infaz girişimi bir kez daha gözler önüne sermiştir” denildi, bu saldırının hesabının sorulacağı belirtildi.

Yaklaşık 40 kişinin katıldığı açıklama sırasında “Yargısız infazlar durdurulsun!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!”, “TMY geri çekilsin!”, “Susma sustukça sıra sana gelecek!” sloganları atılırken konuyla ilgili dövizler taşındı.

Kolluk güçlerinin yığınak yaptığı basın açıklamasında kitle polis tarafından çembere alındı. Çevreden açıklamaya katılmak isteyenler içeri alınmayarak ortam terörize edilmeye çalışıldı. Açıklamanın bitmesinin ardından kitle dağılırken basın açıklamasını okuyan İHD Adana Şube Sekreteri Ethem Açıkalın polis tarafından adeta kaçırılarak karga tulumba gözaltına alındı. Saldırı kitlenin “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganları ve alkışlarla protesto edildi.

Kızıl Bayrak/Adana

---------------------------------------------------------------------------------------

Ortadoğu halklarıyla dayanışma afişine gözaltı terörü...

Baskılar bizi yıldıramaz!

Ortadoğu'da ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmine suç ortaklığı yapan Türkiyeli işbirlikçi ve uşak takımı içerde de terörünü artırıyor. Direnen Ortadoğu halklarının sesinin duyulmasını engellemeye çalışıyor.

15 Ağustos günü Sultanbeyli merkezde “Emperyalizm ve siyonizm yenilecek! Direnen halklar kazanacak!/BDSP” imzalı afişlerimizi yapan iki çalışanımız polisler tarafından keyfi bir şekilde gözaltına alındı. Afişlerimize ve malzemelerimize el konuldu. Çalışanlarımız iki saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Bugüne kadar gözaltı, tutuklama vb. baskı ve terör uygulamaları karşısında geri adım atmadık. Bundan sonra da atmayacağız. Hiçbir zorbalık mücadeleyi yükseltmemize engel olamayacak!

Sultanbeyli/BDSP

---------------------------------------------------------------------------------------

Gülcan Görüroğlu'nun direnişinin 100. gününde etkinlik

Adana'da Şakirpaşa Direniş Evi önünde 12 Ağustos günü Gülcan Görüroğlu'nun direnişinin 100. günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından tecrit uygulamasının sadece cezaevlerinde değil toplumsal yaşamın her alanında insanların karşısına çıktığı, bunu aşmak için birlikteliği ve dayanışmayı örmek gerektiği vurgulandı. Daha sonra Gülcan Görüroğlu'nun tecridin kaldırılması, anaların gözyaşlarının dinmesi için Ölüm Orucu'na başladığı ifade edilerek mahalle halkının desteği istendi.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Gülcan Görüroğlu, 100 gündür mahalle halkından gelen desteğe teşekkür etti. Gülcan Görüroğlu konuşmasını “Halkız, haklıyız, kazanacağız” sözleriyle tamamladı. Daha sonra şiirler ve tecridi anlatan bir tiyatro oyunu ile etkinlik devam etti. Oyunun ardından cezaevlerinde ölüm orucundaki tutsaklardan Sevgi Saymaz'ın mesajı okundu.

TAYAD Başkanı'nın “çocuklarımızın mücadelesini sonuna, sonsuza, sonuncumuza kadar sürdüreceğiz” şeklindeki konuşması halk tarafından yoğun alkış aldı. Etkinlikte ayrıca Ortadoğu halklarının direnişi selamlandı. Halayların ve slayt gösteriminin ardından bir tutsak yakını cezaevlerinde yaşadıkları süreci ve tecrit uygulamasını anlattı. Ardından İstanbul'da ölüm orucu eylemini sürdüren Av. Behiç Aşçı'nın mesajı okundu. Gülcan Görüroğlu'na direniş kınasının yakılmasının ardından etkinlik müzik gruplarının söylediği halay ve marşlarla sona erdi.

Etkinliğe 150 kişi katıldı. Devrimci gruplar da etkinliğe katılarak destek sundular.

Kızıl Bayrak/Adana

-------------------------------------------------------------------------------------

Bursa'da Ortadoğu halklarıyla dayanışmak için hazırlanan bildiri basılmadan toplatıldı!

Bursa'da direnen Ortadoğu halklarıyla dayanışmak, emperalizme karşı mücadeleyi yükseltmek için BDSP, HÖC, ESP, Partizan, TKP, Alınteri, SGD, DHP ve Kurtuluş Partisi'nin oluşturduğu birliğin hazırladığı bildiri metni daha basılmadan savcılık tarafından toplatma kararı çıkarıldı. Bildiriyi bastıracak olan Bursa Temel Haklar Derneği basıldı.

Birliğin eylemleri 12 Ağustos Cumartesi günü bildiri metninin okunması ve dağıtımıyla başlayacaktı. Planlanan eylem biçimi bildirilerin toplatılması üzerine boşa düşmüş oldu. Ancak mücadelemiz çeşitli araçlarla devam edecek.

Bursa/BDSP