18 Ağustos 2006 Sayı: 2006/32 (32)
  Kızıl Bayrak'tan
   Halklar direnecek, emekçiler savaşarak özgürleşecek!
  Kanlı ve barbar saldırılarının karşılığını mutlaka alacaklar!
  İncirlik emperyalist-siyonist saldırganlığın saldırı üssü olarak kullanılıyor
  İşbirlikçi iktidarın Amerikan taşeronluğu ve Kürt sorunu
  Emperyalist-siyonist saldırganlığı protesto gösterilerinden
OSİM-DER Kadın İşçi Komisyonu'ndan Ortadoğu halklarıyla dayanışma çağrısı
Kamuda toplu görüşme süreci başladı
Eylem ve etkinliklerden
  Seçim Yasası tartışmaları; Kürt halkına "demokrasi" yok!
  Mamak 3. Kültür-Sanat Festivali Kültür Sempozyumu tepliğlerinden ; Kültür-Sanat Sorunları üzerine /Orta sayfa
  3. Mamak Kültür-Sanat Festivali'nden izlenimler..
  Festivale gelen mesajlardan
  Savaşı BM kararları değil, anti-emperyalist/ anti-siyonist direniş bitirecek!
  Toplumları "terör paranoyası" ile sersemletme seferberliği devam ediyor
  Suudi Arabistan kralının Türkiye ziyareti
  Dünyada savaş karşıtı gösterilerden
  Her savaş aynı zamanda bir devrim çağrısıdır / Yüksel Akkaya
  Aydınlardan ortak açıklama; "Lübnan'a asker gönderme!"
  Üniversitelerdeki soruşturma ve okuldan atma terörüne tepki
  Adana polisinden yargısız infaz; Katiller hesap verecek!
  Açık Gazete'de Richard Falk ile söyleşi ; "Bölge çok karanlık bir dönem yaşıyor"
  Yaşasın 15 Ağustos atılımımız!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Festival'e gelen mesajlardan...

Merhaba yoldaşlar, dostlar!

Biz Mamak İşçi Kültür Evi'nin geleneksel olarak “Yeni bir dünya, yeni bir kültür!” şiarı ekseninde üçüncüsünü düzenlediği festivali en içten duygularımızla selamlıyoruz.

Ortadoğu'da emperyalist saldırganlığın tırmandığı, içerde sosyal yıkım programları sonucu açlığın, sefaletin, işsizliğin yaygınlaştığı bir dönemde; işçi sınıfının iktidar mücadelesinde kendi cephesinden devrimci sanatı yaratma ve kültürel alanda bir mevzi olma iddiası ile yola çıkan İşçi Kültür Evleri içinde Mamak İşçi Kültür Evi özel bir yer tutmaktadır.

Yoldaşlar, bugüne dek önümüze mücadelemizi engellemek için yüzlerce engeller çıkarıldığını, fakat bu engellerin üstesinden geldiğinizi biliyoruz. Bugün de her türlü engeli aşacağınıza inancımız tamdır.

Başarılı çalışmalarınızdan ve düzenlediğiniz festivalden dolayı sizleri kutluyor, sizler aracılığıyla Mamaklı işçi ve emekçileri selamlıyor, yüreklerimizi yüreklerinizin yanına koyuyoruz.

Kayseri Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

 

Emperyalist saldırganlık ve şovenizmin emekçi halklar üzerinde estirdiği terörün bir yönü de kültürel yozlaşmadır. “Yeni bir dünya, yeni bir kültür” alternatifini, yozlaşmanın karşısında umudun motiflerini işlemek için gerçekleştirdiğininiz festivalde çalışmalarınızda başarılar diler, devrimci duygularla selamlarız.

Partizan

 

İşçi Kültür Evleri'ne!

İnsanın insanla yabancılaşmasına karşı, insanı insanla devrimci değerlerimizle, paylaşım değerlerimizle yan yana getirmek için verdikleri emeğe saygılarımızla.

Mamaklı Halkevciler

 

Her türden gericiliğe, yozlaşmaya, asimilasyona karşı üçüncüsünü düzenlediğiniz “Mamak Kültür Sanat” festivalinin, her türlü tehtide ve baskıya rağmen Mamak halkı tarafından yoğun ilgi ile karşılandığını görüyor ve işçi kültür evlerinin burjuv-feodal kültüre karşı halk kültürünü yaratma ve yaşatmada olan devrimci ısrarını İBRAHİM'LERCE selamlıyoruz.

Halkımızdan aldığımız güçle haykırıyoruz;

Biz kazanacağız!

Halkımız kazanacak!

Yaşasın devrimci dayanışma!

Demokratik Haklar Platformu

 

Yozlaşmanın yoğun bir şekilde yaşandığı günümüzde, sistemin bize dayattığı çözümsüzlüğe inat alternatif bir etkinlik düzenleyen Mamak İşçi Kültür Evleri emekçilerini selamlıyoruz.

Yaklaşık iki aydır tek tek kapılarımızı çalarak bizleri etkinliğe davet eden dostlarımızın emeklerine, Mamaklı emekçileri yalnız bırakamayıp bizimle birlikte olan sanatçı dostlarımızın yüreklerine sağlık diyoruz.

Ve yozlaşmaya karşı üçüncü kültür sanat festivalini düzenleyen Mamak İşçi Kültür Evleri'nin emekçilerine Mamak halkı adına teşekkür ediyoruz.

PSAKD Mamak Şubesi Yönetim Kurulu Adına

Mustafa Karabudak

 

Merhaba dostlar,

Bizler 21. yüzyılda bir sömürü ve kölelik cehennemi olan tersaneler havzasında faaliyet yürüten Tesane İşçileri Birliği Derneği çalışanlarıyız. “Yeni bir dünya, yeni bir kültür”ün bir mücadele mevziisi olan Mamak İşçi Kültür Evleri'nin düzenlemiş olduğu 3. Kültür-Sanat Festivali'ni en içten devrimci coşkumuzla selamlıyoruz. ABD emperyalizminin desteği ile Ortadoğu'yu kana bulayan İsrail siyonizmi her geçen gün saldırılarını tırmandırıyor. Savaş bugün tüm vahşetiyle devam etmektedir. Bu savaşa ortak olma planları hazırlayan sermaye sınıfı biz işçi ve emekçilere de daha fazla sosyal yıkımı dayatmakta, emperyalist savaşın tüm faturasını bize çıkartmaktadır. İşte bu yüzden bu vahşete dur demek biz işçi ve emekçilerin görevidir. Tam da böylesi bir sürecine denk gelen etkinliğinizi işçi sınıfının savaşsız, sömürüsüz bir dünyaya olan özlemiyle bir kez daha selamlar, etkinlikte emeği geçen tüm dostlara başarılar dileriz.

Kahrolsun ABD emperyalizmi!

Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!

Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!

Tersane İşçileri Birliği Derneği