18 Ağustos 2006 Sayı: 2006/32 (32)
  Kızıl Bayrak'tan
   Halklar direnecek, emekçiler savaşarak özgürleşecek!
  Kanlı ve barbar saldırılarının karşılığını mutlaka alacaklar!
  İncirlik emperyalist-siyonist saldırganlığın saldırı üssü olarak kullanılıyor
  İşbirlikçi iktidarın Amerikan taşeronluğu ve Kürt sorunu
  Emperyalist-siyonist saldırganlığı protesto gösterilerinden
OSİM-DER Kadın İşçi Komisyonu'ndan Ortadoğu halklarıyla dayanışma çağrısı
Kamuda toplu görüşme süreci başladı
Eylem ve etkinliklerden
  Seçim Yasası tartışmaları; Kürt halkına "demokrasi" yok!
  Mamak 3. Kültür-Sanat Festivali Kültür Sempozyumu tepliğlerinden ; Kültür-Sanat Sorunları üzerine /Orta sayfa
  3. Mamak Kültür-Sanat Festivali'nden izlenimler..
  Festivale gelen mesajlardan
  Savaşı BM kararları değil, anti-emperyalist/ anti-siyonist direniş bitirecek!
  Toplumları "terör paranoyası" ile sersemletme seferberliği devam ediyor
  Suudi Arabistan kralının Türkiye ziyareti
  Dünyada savaş karşıtı gösterilerden
  Her savaş aynı zamanda bir devrim çağrısıdır / Yüksel Akkaya
  Aydınlardan ortak açıklama; "Lübnan'a asker gönderme!"
  Üniversitelerdeki soruşturma ve okuldan atma terörüne tepki
  Adana polisinden yargısız infaz; Katiller hesap verecek!
  Açık Gazete'de Richard Falk ile söyleşi ; "Bölge çok karanlık bir dönem yaşıyor"
  Yaşasın 15 Ağustos atılımımız!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Sağlık emekçileri “sağlıkta çöküş” programına hayır dedi!

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Ankara Tabip Odası ve Dev Sağlık-İş, sağlıkta dönüşüm programının son uygulaması olan tasarruf genelgesini protesto etmek amacıyla, 14 Ağustos günü İbni-Sina Hastanesi önünde bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eylem Cebeci Kampüsü'nde çalışan sağlıkçıların İbni Sina Hastanesi'ne yürümesiyle başladı. Saat 12:45'te hastane önüne gelen emekçileri İbni Sina Hastanesi çalışanları karşıladı.

Basın metnini Ankara Üniversitesi Tıp Fakülteleri İşyeri Temsilcisi Nevruz Polat okudu. Açıklamada, AKP hükümetinin sağlıkta dönüşüm olarak sunduğu programın aslında ‘sağlıkta çöküş' programı olduğu vurgulandı. Üniversite yönetimlerinin kamusal sağlık hizmetini savunmak yerine kendilerini piyasaya uyarlamaya çalıştıkları, sağlık emekçilerinin haklarını gaspettikleri ve halkı mağdur ettikleri belirtildi. Sağlık çalışanları olarak AKP'nin sağlıkta çöküş programına karşı mücadele edileceği belirtildi.

Ardından SES Ankara Şube Başkanı Adem Bulat, Ankara Tabip Odası adına Önder Oktay ve Dev Sağlık-İş adına Serpil Şahin birer konuşma yaptı. ATO “piyasaya uymayı reddediyoruz ve üniversite yönetimini de halkın sağlık hakkına sahip çıkmaya” çağırıyoruz derken, Dev-Sağlık-İş örgütlenme çağrısında bulundu.

Eylemde “Ücretsiz İzinler durdurulsun!”, “Angarya çalışmaya hayır!”, “AKP sağlığa zararlıdır!”, “Sağlık haktır satılamaz!”, “Herkese eşit, parasız sağlık!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganları atıldı.

Eyleme yaklaşık 150 emekçi katıldı.

Sözkonusu genelgeye dayanılarak SES Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 400 sözleşmeli sağlık çalışanı 15 Ağustos'ta uygulanmak üzere ücretsiz izne çıkarılmıştı.

Kızıl Bayrak/Ankara

-------------------------------------------------------------------------------------

Sağlık Bakanı açıkladı: Performans sistemine devam!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklama ile sağlıkta uygulanan performans sistemini kaldırmayacaklarını, aksine sistemi daha da geliştireceklerini ifade etti.

Sağlıkta özelleştirmenin bir ayağı olan performans sistemi, çalışanlar arası rekabeti, ücretlerin düşürülmesini, iş güvencesinin ortadan kaldırılmasını öngören bir saldırı niteliğinde. Bakan Akdağ'ın açıklamaları da sistemin bu mantığına uygun. Akdağ, performans sistemiyle birlikte hastanelerin daha verimli çalışmaya başladığını belirterek, ‘'Hekimlerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımız hastanelerimizi daha verimli çalışır hale getirdiler. Adeta buraların sahipleri oldular. Kazançlarını, buradaki verimlilikten elde ediyorlar'' diye konuştu.

--------------------------------------------------------------------------------------

KESK'ten İzmir'de toplu görüşme eylemi

Başlayan toplu görüşmeler nedeniyle KESK İzmir Şubeleri tarafından bir eylem gerçekleştirildi.

Görüşmelerin başladığı gün olan 15 Ağustos Pazartesi günü saat 12:30'da Konak YKM önünde bir araya gelen kamu emekçileri, buradan Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdüler. “Toplu görüşme değil, toplu sözleşme!/KESK” pankartının taşındığı eylemde, “SS, GSS ve TMY iptal edilsin!”, “Parasız eğitim, parasız sağlık!”, “ABD Ortadoğu'dan defol! “ dövizleri taşındı.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde KESK adına yapılan açıklamada şunlar söylendi: “Hükümet somut önerilerle gelmez ve somut adımlar atmazsa, Konfederasyonumuz 2 milyon kamu emekçisinden aldığı güçle, demokratik ve meşru eylem ve etkinliklerle kamu emekçilerinin haklarına sahip çıkacaktır. “

Eylemde “Toplusözleşme hakkımız, grev silahımız!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!”, “Sadaka değil toplu sözleşme!” vb. sloganlar atıldı. Tansaş işçilerinin yaşadığı saldırılara değinilerek dayanışma mesajı verildi.

Kızıl Bayrak/İzmir

--------------------------------------------------------------------------------------

Tutuklanan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı serbest bırakıldı

Sermaye devletinin emek mücadelesi yürüten güçlere yönelik saldırıları boyutlanıyor. Her türden hak arama eylemi “terör”, hakkını arayan ise “terörist” sayılıyor.

Geçtiğimiz hafta 1984 yılında hakkında açılan bir dava nedeniyle 8 Ağustos günü tutuklanarak cezaevine konan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı devletin baskı ve tutuklama terörüne maruz kaldı.

Medya tekelleri de kendi cephesinden bu kampanyaya katıldılar. Karalama ve çarpıtma dolu haberlerle olayı gündemlerine taşıdılar. Burjuva medya, Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı için “terörist” ifadesini kullandı.

Polisin tüm karalayıcı iddialarına rağmen Şanlı, davanın açıldığı Malatya'da ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek şunları söyledi: “… Yıllar önce geçen -12 Eyül'ün yansıması- bir olay nedeniyle Malatya'da açılan davada adı geçtiğinden mahkeme tarafından ifadesi alınmak istenen Ali Paşa Şanlı hakkında, adresi tespit edilemediğinden dolayı mahkeme tarafından ifadesi alınmak üzere gıyabi tutuklama kararı verilmiştir. … 12 Eylül hukukunun uzantısı olarak devam eden uygulamaların ortadan kalkması, kişi hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması için insan hakları ve demokrasinin hakim olduğu bir Türkiye yaratma mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz.”

--------------------------------------------------------------------------------------

BTS üyesi emekçiler eylem yaptı!

Zam ve biriken manevra tazminatlarını alamadıkları için 14 Ağustos günü iş bırakan BTS üyesi emekçilerin eylemi nedeniyle tüm gün sefer yapılamadı. Eylem hakkında bilgi veren BTS Mersin Temsilcisi Şeref Şahinbay, eylem kararının sendikalar tarafından alınmadığını, emekçilerin kendi inisiyatifleri doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti. 14 makas memurunun hastaneden rapor aldıklarını ifade eden Şahinbay, “Eylemin kaç gün süreceği tam olarak belli değil. Bu memurların kaç gün rapor aldığına bağlı. Kesin bir şey söyleyemiyoruz” dedi.