8 Temmuz 2006 Sayı: 2006/26
  Kızıl Bayrak'tan
   Kurultay çalışmasının hedefleri ve başarı ölçütleri
  Köhne düzeninizi yeni “terör” yasanız da kurtaramayacak!
  Yeni TMY CHP’nin tam desteğiyle çıktı
  Demokratik hak ve özgürlükler mücadelesini yükseltelim!
  Tersane İşçileri Birliği’nden işçi cinayetini protesto eylemi
  Sivas katliamını unutmayacağız, utturmayacağız!
2 Temmuz eylemlerinden...
DİSK Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Sekreteri Kemal İkisivri...
Sendikal ihaneti aşmanın yolu
Ludist hareketten ‘’mevzuatiçi’’ sendikacılığa: Y. Akkaya
Reformist solda “Zeytin Dalı” heyecanı
  Gençlik kampında buluşalım!
  Siyonistlerden Filistin halkına toplu cezalandırma...
  Savaş kundakçıları terörist İsrail devletinin kalkanı
  ABD emperyalizmi Nepal halkının iradesini kırmaya çalışıyor
  General Motors işçileri Portekiz’deki sınıf kardeşleriyle dayanışma içinde
  Şakirpaşa İşçi Kültür Evi’nde 2 Temmuz etkinliği...
  TUYAB Ulucanlar’daki kadın tutsaklara saldırıyı protesto etti...
  Mamak’ta 2 Temmuz mitingine çağrı yürüyüşü...
  Partizan ile sınıfın mücadele ve örgütlenmesinin önündeki engeller üzerine konuştuk...
  Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için...
  Ortadoğu’da çirkin pazarlıklar dönüyor
  Filistin, Afganistan, Irak... Sırada İran var...
  Bir-Kar: Filistin halkıyla dayanışmaya!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Filistin, Afganistan, Irak... Sırada İran var...

Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı
anti-emperyalist mücadeleyi yükseltelim!

Emekçi halklarımız!
Emperyalistlerin tüm dünyada mazlum halklara karşı pervasızca saldırdığı bir dönemden geçiyoruz. Başını ABD’nin çektiği, AB ve tüm emperyalistlerin doğrudan ortak olduğu emperyalist saldırganlık geçtiğimiz yıllarda önce Afganistan’a, ardından da Irak’a saldırarak bu ülkeleri cehenneme çevirdi.
Emperyalistler kendi çıkarları uğruna bu ülke halklarına tarifsiz acılar yaşattılar. İşgalin 3. yılında 100 bin Iraklı katledildi. Onbinlercesi tutuklandı, işkencelerden geçirildi, tecavüzler, katliamlar olağan uygulamalar haline geldi. Emperyalistler kendi çıkarları doğrultusunda Ortadoğu’yu yeniden yapılandırmak istiyorlar. Bunun adına da “Büyük Ortadoğu Projesi” diyorlar. Emperyalistler bugün İran ve Suriye’yi hedef seçmiş bulunuyorlar. Ortadoğu’yu daha beter bir kan gölüne çevirmeye hazırlanıyorlar. Bu işgal ve katliamları da halklara “özgürlük ve demokrasi” götürmek için yaptıklarını söylüyorlar. Irak’ı işgal etmek için kullandıkları yalan ve demagojileri bugün İran için kullanıyorlar.
Emperyalist saldırganların ve işbirlikçi iktidarların göz yumduğu tüm işkence merkezlerine, kontra örgütlenmelere rağmen dünya halkları emperyalistlere karşı öfke ve tepkisini haykırmaya devam ediyor.
Emperyalistlerin saldırı politikalarına Türkiye’deki işbirlikçi iktidar da destek verip emperyalizmin sadık bir uşağı olarak bu saldırı planlarında aktif rol alıyor. Topraklarımızın ClA’nın işkence uçaklarına kullandırılmasının yanı sıra İncirlik Üssü’nde 90 adet atom bombasının bulunduğu artık resmi kurumlar tarafından da açıklanmıştır. İşbirlikçi ve uşak takımı NATO ve ABD üslerine yenilerini eklemeye, ülkeyi ABD üssüne çevirmeye hazırlanıyor. Emperyalizme uşaklık politikasını derinleştiren işbirlikçi iktidar dışarıda komşu halklara, içerde de yine emperyalistlerin çıkar ve dayatmaları doğrultusunda ezilen emekçi halk kesimlerine, meşru ve haklı taleplerini yükselten Kürt halkına saldırıyor.

Emekçi halklarımız!
Başını ABD’nin çektiği emperyalist güçlerin kolay zafer sarhoşluğu çoktan geride kaldı. Irak ve Filistin halklarının onurlu direnişi günden güne büyüyor ve emperyalist işgalcilerin yüreğine korku salıyor. Irak halklarının direnişi, emperyalistlerin Vietnam sendromunu depreştirmiş bulunuyor. Öte taraftan, Vietnam’da emperyalistlerin akıbeti düşünüldüğünde, işgalcileri ve uşakları Irak’ta nelerin beklediği de bugünden bellidir. Çünkü son sözü hep direnen halklar söyler, tarih bunun tanığıdır. Bir direniş ve mücadele toprağı olan Ortadoğu için özellikle geçerlidir bu. Vietnam’da ve daha pek çok ülkede kanıtlandığı gibi, direnen halklar eninde sonunda emperyalistleri kendi topraklarından atmayı başarmıştır. Bugün de Nepal ve Latin Amerika halkları emperyalizme karşı mücadeleyi yükseltmektedir. Emperyalistler dünyayı tehdit etmekte, her gün yeni bir ülkeye, yeni bir halka saldırmaya devam etmektedir.
Emperyalizmin, işbirlikçilerinin kararlılığını kırabilecek tek güç biziz, bizim mücadele gücümüzdür. Ezilen emekçi halklar olarak mücadeleyi yükseltir, sokağa dökülür, kardeş halkların boğazlanmasına göz yummayacağımızı haykırırsak, ne emperyalistler ne de işbirlikçileri önümüzde durabilir. Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin İran’a yönelik olası bir saldırısında sessiz kalmayalım, topraklarımızı kardeş halkların katledilmesinde kullandırtmayalım. Ülkemizde bulunan ABD ve NATO üslerinin kaldırılması ve yenilerinin yapılmasını engellemek için mücadeleyi yükseltelim.
Katil ABD Ortadoğu’dan defol!
Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!
Irak, İran, Afganistan, Suriye ve Filistin halkları yalnız değildir!
Ortadoğu halkları yalnız değildir!
Kahrolsun ABD ve AB emperyalizmi!
Topraklarımızdaki tüm nükleer silahlar imha edilsin!
BAĞIMSIZ DEVRİMCİ SINIF PLATFORMU, DİVRİĞİ KÜLTÜR DERNEĞİ, HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ, IRAK’TA İŞGALE HAYIR KOORDİNASYONU, PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ, TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ