8 Temmuz 2006 Sayı: 2006/26
  Kızıl Bayrak'tan
   Kurultay çalışmasının hedefleri ve başarı ölçütleri
  Köhne düzeninizi yeni “terör” yasanız da kurtaramayacak!
  Yeni TMY CHP’nin tam desteğiyle çıktı
  Demokratik hak ve özgürlükler mücadelesini yükseltelim!
  Tersane İşçileri Birliği’nden işçi cinayetini protesto eylemi
  Sivas katliamını unutmayacağız, utturmayacağız!
2 Temmuz eylemlerinden...
DİSK Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Sekreteri Kemal İkisivri...
Sendikal ihaneti aşmanın yolu
Ludist hareketten ‘’mevzuatiçi’’ sendikacılığa: Y. Akkaya
Reformist solda “Zeytin Dalı” heyecanı
  Gençlik kampında buluşalım!
  Siyonistlerden Filistin halkına toplu cezalandırma...
  Savaş kundakçıları terörist İsrail devletinin kalkanı
  ABD emperyalizmi Nepal halkının iradesini kırmaya çalışıyor
  General Motors işçileri Portekiz’deki sınıf kardeşleriyle dayanışma içinde
  Şakirpaşa İşçi Kültür Evi’nde 2 Temmuz etkinliği...
  TUYAB Ulucanlar’daki kadın tutsaklara saldırıyı protesto etti...
  Mamak’ta 2 Temmuz mitingine çağrı yürüyüşü...
  Partizan ile sınıfın mücadele ve örgütlenmesinin önündeki engeller üzerine konuştuk...
  Çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için...
  Ortadoğu’da çirkin pazarlıklar dönüyor
  Filistin, Afganistan, Irak... Sırada İran var...
  Bir-Kar: Filistin halkıyla dayanışmaya!
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

2 Temmuz eylemlerinden...

“Sivas katliamını unutmadık, unutturmayacağız!”

Sivas’ta binler 2 Temmuz şehitlerini andı...
“Katiller halka hesap verecek!”
2 Temmuz günü Sivas şehitleri 2500 kişilik bir kitle ile anıldı. Sivas katliamının 13. yıldönümü için Seyrantepe Hacı Bektaş Kültür Vakfı’ndan başlayan ve Madımak Oteli’ne kadar devam eden yürüyüşe Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu, Sivas şehitlerinin resimlerinin bulunduğu ve “Unutmadık, unutturmayacağız!” pankartıyla Hacı Bektaş Kültür Araştırma Dernekleri, Hacıbektaş, Mersin, Erzincan, Tunceli, Gaziantep, Islahiye, Kayseri, Ordu, Okmeydanı, Sivas şubeleri; Bingöl Yedisu Alevi Gençlik, Alevi Bektaşi Federasyonu, Hubuyar Sultan Alevi Kültür Derneği “Yolumuz ateşe semah duranların yoludur!” pankartıyla, Alevi Bektaşi Federasyonu Antalya, Remscheıd Alevi Kültür Merkezi “Biz her yerde güneşiz!” pankartıyla, Erzincan Tunceliler Derneği “Sivas katliamını unutmadık, unutturmayacağız!” pankartıyla, Radyo Barış, CHP Mersin Merkez ilçe şubesi, Eğitim-Sen Sivas Şubesi, Seyrantepe (kolej), Alibaba, Gökçebostan emekçileri, öğrenciler ve devrimciler katıldı.
Yürüyüş boyunca “Sivas faşizme mezar olacak!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Sivasın hesabını emekçiler soracak!”, “Müze hakkımız söke söke alırız!”, “Katiller halka hesap verecek!”, “Sivasın ışığı sönmeyecek!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı. Madımak Oteli önüne kadar sloganların haykırıldığı yürüyüş otelin önünde yapılan saygı duruşuyla devam etti. Kitle burada yapılan konuşmaların ardından tekrar aynı güzegah üzerinden Seyrantepe Hacı Bektaş Kültür Vakfı’na yürüdü.
(Kızıl Bayrak/Sivas)

---------------

Unutmadık, unutturmayacağız!

Sivas’ın hesabı sorulacak!

Sivas katliamı Adana’da 1 Temmuz Cumartesi günü saat 12.30’da İnönü Parkı’nda gerçekleştirilen kitlesel bir basın açıklamasıyla protesto edildi. Basın açıklaması öncesi PSAKD MYK üyesi Metin Çelik tarafından yapılan konuşmada 2 Temmuz’un hiçbir zaman unutulmaması gereken tarihi bir gün olduğunu ve bu saldırının sadece Aleviler’e değil, demokrasiye ve insan haklarına yapılmış bir saldırı olduğu vurgulandı. Yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın metni okundu.
Adana Alevi Bektaşi Birlikleri, Halkevi, SDP, EMEP, ÖDP, DTP, Eğitim-Sen, İHD, ESP, BES, İşçi Mücadelesi ve BDSP tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasına yaklaşık 150 kişi katıldı. (Kızıl Bayrak/Adana)


---------------------

Bursa’da Sivas şehitleri anıldı

2 Temmuz Pazar günü yapılan eylemle Sivas katliamı protesto edildi.
Setbaşı-Mahfel önünde toplanan 500’ü aşkın kişi en önde Sivas’ta katledilenlerin resimlerinin olduğu “Unutmadık, unutturmayacağız!” pankartıyla eski Adliye binası önüne yürüdü. Saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda katliam lanetlendi.
Yağmura rağmen coşkulu geçen eylem Hacı Bektaş Veli Cem Kültür Derneği’nin semah gösterisiyle devam etti. Eylem türkülerle sona erdi. Alevi derneklerinin, çeşitli sendikaların, ilerici kurumların ve reformist çevrelerin katıldığı eyleme devrimci gruplar da destek verdi. (Kızıl Bayrak/Bursa)

1 Mayıs ve Sarıgazi’de 2 Temmuz eylemleri...

“Katil devlet hesap verecek!’’
2 Temmuz günü Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nde Partizan ve ESP’nin düzenlediği eyleme Alınteri ve DTP de destek verdi.
Akşam saatlerinde başlayan eylemde “Maraş’ın, Sivas’ın, Şemdinli’nin faili faşist diktatörlük!” yazılı ortak pankart açıldı. Eski Karakol Durağı’ndan başlayan meşaleli yürüyüşte, “Dün Maraş’ta bugün Sivas’ta çözüm faşizme karşı savaşta!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Sivas’ın hesabı sorulacak!” sloganları atıldı. Eyleme mahalleli de alkışlarla destek verdi.
Meşaleli yürüyüşün ardından 1 Mayıs Mahallesi minibüs son durağında Güzelleştirme Derneği’nin düzenlediği etkinliğe katılındı. Etkinliğe yaklaşık 350 kişi katıldı.
Aynı günün akşamı Sarıgazi Mahallesi’nde de meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Saat 21:00’de yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş Demokrasi Caddesi’nin başından Meydan’a kadar sürdü. Eylemde ‘’Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz!’’, ‘’Susma sustukça sıra sana gelecek!’’, ‘’Katil devlet hesap verecek!’’ sloganları atıldı. (Kızıl Bayrak/Kartal)

Kayseri’de Sivas katliamı lanetlendi

PSAKD’nin çağrısıyla Sivas katliamını lanetlemek için biraraya gelen devrimci güçler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri ortak bir basın açıklaması yapma kararı aldılar. Ayrıca PSAKD bir etkinlik düzenlenecekti. İl Özel İdaresi’nin salonunda yapılacak etkinliğe yasakçı devlet çeşitli bahaneler ileri sürerek izin vermedi.
Basın açıklaması 1 Temmuz günü PSAKD, İşçi Kültür Evi, KESK, Emek Partisi, ESP tarafından yaklaşık 50 kişilik bir katılımla Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği binasında gerçekleştirildi. Açıklamada, katliamın sorumlusunun devlet olduğunun altı çizildi. Sivas’ta ilerici-devrimcileri yakanların bugün linçleri organize ettiği, Şemdinli’de bomba patlattığı vurgulandı. (İşçi Kültür Evi/Kayseri)

Sakarya’da Sivas katliamı lanetlendi...

Sivas’ı unutma, unutturma!
1 Temmuz Cumartesi günü İHD, Eğitim-Sen, EMEP, ÖDP, SDP, DTP ve SHP bileşenleri biraraya gelerek Sivas katliamı ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Yaklaşık 45 kişinin katıldığı basın açıklamasında, toplumların yazılı tarihinin baskıya, sömürüye, zulme ve katliamlara karşı mücadele tarihinin olduğu vurgulandı.
Basın açıklaması linç olayından sonra Sakarya merkezde yapılan ilk eylem olması nedeniyle önemliydi.    
Eyleme Ekim Gençliği, YDG, Sakarya Gençlik Derneği de katılarak destek verdi. Atılan sloganların ardından basın açıklaması sona erdi. (Sakarya Ekim Gençliği)

Hatay Eğitim-Sen üyeleri
Sivas katliamını lanetledi!

1 Temmuz günü Eğitim-Sen üyesi emekçiler 13. yılında Sivas katliamını lanetlemek için bir basın açıklaması düzenlediler. Merkezde bulunan Arkeoloji Müzesi önünde biraraya gelen emekçiler adına açıklamayı Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Kasım Birtek okudu. Birtek, aydınlığı sevmeyen faşist çevrelerin onlarca aydın ve sanatçının devletin güvenlik güçlerinin gözü önünde katledildiklerini ifade etti.